وعده واردات خودروی اقتصادی دروغ بود؟
یک سال گذشت و نه ۲۰۰ هزار خودرو وارد شد، نه از خودروی اقتصادی خبری است و نه حتی یک خودروی وارداتی به دست مردم رسیده است
سمیه باغی در رکنا نوشت: یک سال گذشت و نه ۲۰۰ هزار خودرو وارد شد، نه از خودروی اقتصادی خبری است و نه حتی یک خودروی وارداتی به دست مردم رسیده است و با احتساب هزینه ها، قیمت تمام شده اغلب خودروهای وارداتی بیش از دو میلیارد تومان خواهد بود.
شنیده شده است در این مرحله از عرضه خودروهای وارداتی در مجموع قرار است حدود ۲ هزار خودرو عرضه شود. یعنی با این حساب از وعده ۲۰۰ هزار خودرو فقط یک درصد آن محقق شده است و با این حساب تکلیف ۲۸ هزار متقاضی باقیمانده مشخص نیست.
از آنجایی که قیمت های اعلامی، اولیه و علی الحساب است و بدون احتساب هزینه های دیگر از قبیل تعرفه ۲۰ تا ۹۰ درصدی( برای خودروهای با حجم موتور کمتر از ۲۰۰۰ cc ) ، مالیات بر ارزش افزوده ۹ درصد، هزینه های شماره گذاری، سود واردکننده، اسقاط خودروی فرسوده ،کرایه حمل و ... است، قرار است چند درصد دیگر به این قیمت ها افزوده شود؟

اگر حتی در خوشبینانه ترین حالت از ۵۰ تا بیش از ۱۰۰ درصد به قیمت های اولیه افزوده شود، هیچکدام از این خودروها زیر یک میلیارد تومان تمام نمی شود و هیچکدام خودروی اقتصادی که در توان خرید اکثریت مردم باشد محسوب نمی شود و قیمت اغلب خودروها بالای 2 میلیارد تومان خواهد شد.
این در حالی است که اغلب این خودروها در بین رده های شرکت های خود ارزان ترین و کم آپشن ترین بوده و از نظر امکانات رفاهی و بعضاً کمکی تفاوت زیادی از با خودروهای تولید داخل ندشته و از چینی های مونتاژ داخل هم امکانات و آپشن های کمتری دارند و تنها مزیت آنها برند و شاید سابقه کیفیت آنها باشد.
مساله دیگر قیمت این خودروها است که حتی باعث رقابت بین خودروسازان داخلی و مونتاژکاران برای افزایش کیفیت و کاهش قیمت نیز نخواهد شد.
بنابراین اگرچه بازار ایران برخلاف گفته مسئولان همچنان به قیمت دلار وابسته است و به هیچ عنوان از قواعد بازار آزاد و عرضه و تقاضا تبعیت نمی کند، اما سوال این است که واردات لاکپشتی خودرو با این قیمت ها، قرار است کدام سیاست و شعار مسئولان را محقق کند؟ شعارهای تحول در صنعت خودرو، افزایش رقابت پذیری، رفع شائبه انحصار، متناسب سازی قیمت خودرو، تامین نیاز بازار، کاهش مصرف بنزین، تاثیر واردات بر زندگی مردم و یا افزایش عرضه؟
هرچند مسئولان طبق معمول گذشته و نزدیک انتخابات از هر راهی وارد می شوند تا تاثیر کوتاه مدتی بر بازار و افکار عمومی داشته باشند اما نگاهی گذرا به نوع و مدل خودروهای غزه جنگ زده و کشور عراق، میزان مسئولیت پذیری در قبال جان و مال مردم و کار حرفه ای مسئولان ایران را در این حوزه نشان می دهد.
در آخر باید گفت از آنجایی که تعداد خودروهای وارداتی، تعداد خودروهای عرضه شده در سامانه، قیمت تمام شده و ... محرمانه است و تنها در انحصار عده ای است که قرار است دقیقه 90 اطلاع رسانی شود، از آنجایی که در این شرایطی که اقتصاد ایران با کمبود ارز مواجه است و قطره چکانی خودرو وارد می شود، وضعیت بازار خودرو نسبت به گذشته با خبردرمانی و شعاردرمانی واردات خودرو تفاوتی نخواهد داشت و فقط قرار است سود آن به جیب افرادی خاص برود.
تبلیغات متنی
-
پیشنهاد خبرساز ضرغامی به دولت درباره اعتراضات
-
فیلم واضح از لحظه ترور فرمانده پاسگاه ایرانشهر
-
سینا مهراد «کاپیتان» تلویزیون شد
-
گولسیانی: کارتال مغرور و بیدانش بود
-
جایگزین عجیب روغن معرفی شد!
-
قیمت فوق نجومی تویوتا لندکروزر اعلام شد
-
واکنش خبرساز رشیدی کوچی به حذف ارز ترجیحی
-
سعید و رفقا حکم برکناری فرهاد مجیدی را امضا کردند
-
تغییر چهره چوچانگِ سریال پایتخت در ۴۴ سالگی
-
زلزله شبانه این استان را لرزاند
-
سردار آزمون کنار علی دایی ایستاد!
-
عجیبترین کالایی که فکرش را نمیکنید قسطی شد
-
اختلال گسترده در اینترنت شهرهای مختلف ایران
-
اوسمار از پرسپولیس جدا میشود؟
-
سیانان، نقشه جدید ترامپ برای ایران را لو داد
-
پیشنهاد خبرساز ضرغامی به دولت درباره اعتراضات
-
عجیبترین کالایی که فکرش را نمیکنید قسطی شد
-
اختلال گسترده در اینترنت شهرهای مختلف ایران
-
سیانان، نقشه جدید ترامپ برای ایران را لو داد
-
نامه نظامپزشکی به سردار رادان درباره اتفاقات اخیر
-
سود سهام عدالت واریز شد
-
لحظه ورود نیروهای ویژه آمریکا به نفتکش روسیه
-
درد دل غمانگیز علی دایی درباره اوضاع معیشت مردم
-
اتهام سنگین علیرضا دبیر به رسول خادم در یک مراسم!
-
کالابرگ جدید نیامده سر از بازار سیاه درآورد!
-
امیرحسین قیاسی با یک پست متفاوت آفتابی شد
-
گزارش خبرگزاری مهر از اعتراضات امروز در مشهد
-
عراقچی مذاکره با آمریکا را کنسل کرد!
-
اعلام آمادهباش برای ورود کولاک برف در ۲۱ استان
-
سکوت این روزهای مهران مدیری طولانی و عجیب شد!
-
خبر فوری؛ نیمرو برای همیشه از ایران خواهد رفت!
-
ادعای شبانه درباره تصمیم نهایی ترامپ برای ایران
-
توییت پسر پزشکیان در ساعات اخیر خبرساز شد
-
علی اردستانی اعدام شد
-
اعلام کد دستوری برای اطلاع از نحوه تخصیص کالابرگ
-
استوری صریح و رک محسن تنابنده در ساعات اخیر
-
تصاویر رسمی از اتفاقات امشب آبدانان ایلام
-
رویاپردازیهای عجیب حسن روحانی در برهه حساس کنونی!
-
قیمت جدید و باورنکردنی مرغ و تخم مرغ اعلام شد
-
استقرار ناگهانی تیپ ۱۰۱ هوابرد آمریکا در اربیل
-
گزارشی از آخرین وضعیت بازار تهران
-
آ مثل آبدانان که در ۴۸ ساعت اخیر تیتر یک شد
-
سعید پیردوست درگذشت
-
استوری معنادار چاوشی در ساعات اخیر توجهبرانگیز شد
-
روایت یک شاهد عینی از اتفاقات غافلگیرکننده بازار تهران
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
-
سالن های آرایش و زیبایی
-
پزشکان پوست و مو
-
آموزشگاه آشپزی در تهران
-
گالری پوشاک
-
اخذ ویزا
-
کاشت ناخن
-
محصولات پزشکی
-
تدریس خصوصی
-
مزون و شوی لباس
-
اعزام دانشجو
-
خدمات آرایشی و زیبایی
-
خدمات درمانی
-
مدارس
-
طلا و جواهر و زیورآلات
-
صرافی
-
محصولات آرایش و زیبایی
-
خدمات حیوانات خانگی
-
مهد کودک
-
مبلمان
-
سیسمونی و نوزاد
-
مراکز درمانی
-
پت شاپ
-
رستوران و تهیه غذا
-
تعمیرات مبل در تهران
-
خدمات تفریح و سرگرمی
-
پزشکان متخصص
-
باشگاه های ورزشی
-
فست فودهای تهران
-
سرویس خواب
-
موبایل
-
دکتر زنان در تهران
-
فروشگاه ها و لوازم ورزشی
-
کافی شاپ و سفره خانه
-
دکوراسیون داخلی
-
لوازم خانگی
-
دندانپزشکان
-
آموزشگاه ها
-
صنایع غذایی
-
تزیینات داخلی
-
خدمات منزل
-
دندانپزشکی کودک
-
آموزشگاه زبان در تهران
-
تشریفات و موسسه پذیرایی
-
خدمات ساختمان
-
فروش و خدمات خودرو
-
پزشکان زیبایی و لاغری
-
آموزشگاه موسیقی
-
خدمات مجالس
-
قالیشویی در تهران
-
سایر خدمات
-
جراحی بینی و زیبایی
-
آموزشگاه هنری
-
آتلیه عکاسی
-
آژانس مسافرتی و هتل
ارسال نظر