۱۴۵۳۸۶۰
۱ نظر
۸۰۲
۱ نظر
۸۰۲
پ

درسی که صداوسیما می‌تواند از مناظره آمریکا بگیرد

فارغ از ادبیات تند ترامپ و هریس، مناظره‌های انتخاباتی ایالات متحده ویژگی مهمی دارند که به نظر می‌رسد درس بزرگی برای صداوسیما و سیاستمداران ایرانی باشد؛ و آن اهمیت وقت و احترام به زمان مردم است.

عصر ایران: دومین مناظره انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا برگزار شد. برخلاف مناظره اول، این‌بار کامالا هریس رو در روی ترامپ قرار گرفت و با او به بحث و گفت‌وگو پرداخت. هریس، برخلاف بایدن، توانست ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا و نامزد فعلی انتخابات را به چالش بکشد. البته ترامپ هم بی‌پاسخ نماند و با قدرت واکنش نشان داد.

درسی که صداوسیما می‌تواند از مناظره آمریکا بگیرد

مناظره‌های ریاست‌جمهوری آمریکا معمولاً بسیار صریح برگزار می‌شود و دو نامزد، بدون رعایت تعارف، یکدیگر را مورد نقد قرار می‌دهند. به‌طور مثال، در همین مناظره اخیر، ترامپ درباره بایدن، رئیس‌جمهور فعلی آمریکا، گفت: «بایدن را مانند یک سگ از کمپین انتخابات بیرون انداختند. ما حتی نمی‌دانیم آیا او رئیس‌جمهور ماست؟ ما رئیس‌جمهوری داریم که نمی‌داند زنده است.»

اما فارغ از این ادبیات، مناظره‌های انتخاباتی ایالات متحده ویژگی مهمی دارند که به نظر می‌رسد درس بزرگی برای صداوسیما و سیاستمداران ایرانی باشد؛ و آن اهمیت وقت و احترام به زمان مردم است.

مناظره دقیقاً در زمان مقرر آغاز شد؛ نه یک ثانیه زودتر و نه یک ثانیه دیرتر. همه قوانین و مقررات قبل از شروع مناظره اعلام شده بود و نیازی به تکرار آنها توسط مجریان نبود. بعد از سلام اولیه و دست دادن دو نامزد، مناظره بدون هیچ کار اضافه‌ای آغاز شد و مردم بدون هیچ وقفه‌ای پای سخنان کاندیداها نشستند.

در مقابل، مناظره‌های انتخاباتی در ایران با تأخیر آغاز می‌شود. مجری برنامه توضیحاتی درباره نحوه برگزاری مناظره ارائه می‌دهد که قبل از آن هزار بار هم تکرار شده است و نامزدها نیز وقت قابل‌توجهی را صرف سلام و احوال‌پرسی می‌کنند. این نشان می‌دهد که نه صداوسیما و نه نامزدهای انتخاباتی، اهمیتی به وقت مردم نمی‌دهند.

بسیاری از مردم برای دیدن یک برنامه تلویزیونی برنامه‌ریزی می‌کنند؛ به‌طور مثال، زمانی را برای دیدن مناظره‌ها اختصاص می‌دهند. اما این برنامه‌ریزی برای مسئولان اهمیتی ندارد؛ وگرنه مناظره‌ها، مسابقات فوتبال، یا حتی سریال‌ها سر وقت شروع می‌شد. تنها برنامه‌ای که همیشه در ایران سر وقت آغاز می‌شود، اخبار است که اگر می‌توانستند، شاید آن را هم با تأخیر پخش می‌کردند.

در مناظره‌های تلویزیونی آمریکا، مخاطب می‌داند که ۹۰ دقیقه از وقت خود را برای این برنامه صرف می‌کند، بدون هیچ اضافه‌کاری. نامزدها بدون تعارفات زائد یا اشارات غیرضروری، به مسائل اصلی پرداختند. بعد از مناظره، به میان طرفداران خود رفتند و به سوالات صریح خبرنگاران پاسخ دادند، بدون اینکه ناراحت شوند.

نوع ادبیات آنها شاید قابل تقلید نباشد، اما قطعاً نظم و برنامه‌ریزی آنها در مناظره‌ها درس بزرگی است. انتخابات در ایران معمولاً با اضافات زیادی همراه است که اگر کاهش یابد، قطعاً کیفیت برگزاری انتخابات بهبود خواهد یافت.

این رفتار را در نطق‌های نمایندگان هم می‌بینیم. آنها به طور مثال دو دقیقه وقت دارند و یک دقیقه از وقت خود را به سلام به زمین و زمان می‌گذرانند و مطلب خود را بیان نمی‌کنند. این همه بی توجهی به وقت، عجیب است. شدنی است، با یک سلام به مردم ایران که شامل همه می‌شود، سخن خود را آغاز و به سراغ اصل مطلب بروید. همین اینگونه وقت خودتان و مردم حفظ می‌شود و هم حس تملق‌گویی به انسان دست نمی‌دهد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت برترین ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نظر کاربران

    • ناشناس

      علاوه بر اخبار. سریال های ای فیلم‌هم سر موقع شروع میشه خخخخخ

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج