۱۴۶۸۲۴۹
۵ نظر
۳۰۸۰۱
۵ نظر
۳۰۸۰۱
پ

چینی‌ها سامانه پدافند پیشرفته تاد آمریکا را هم کپی کردند

چینی‌ها با الهام از سامانه پدافند پیشرفته تاد آمریکا، سیستم موشکی ضد بالستیک جدیدی تولید کردند. با مشخصات اچ کیو ۱۹ آشنا شوید.

گجت نیوز: چین پیشرفت‌های زیادی در حوزه نظامی و دفاعی کرده اما به اعتقاد ایالات متحده آمریکا، چشم بادامی‌ها هیچ گونه نوآوری و خلاقیت تازه‌ای در صنایع نظامی از خود نشان نداده‌اند و اغلب جنگ افزارهایی که طراحی و تولید می‌کنند، کپی برابر اصل نمونه‌های آمریکایی است.

کپی سامانه پدافند پیشرفته تاد آمریکا

امروز و در جریان برگزاری یک نمایشگاه نظامی در چین، تجهیزات جدیدی از جمله یک جنگنده مشابه با F-35 لایتنینگ 2 به نام J-35A و یک سامانه موشکی پاد بالستیک به نام HQ-19 رونمایی شد. این سامانه که در سال 2020 معرفی شد، یک سیستم دفاع هوایی با قابلیت رهگیری موشک‌های بالستیک و به احتمال زیاد الهام گرفته از سامانه پدافند تاد آمریکا است.

البته به اعتقاد بعضی از کارشناسان، شباهت‌های زیادی بین اچ کیو 19 با سامانه ضد بالستیک آباکان روسی وجود دارد و احتمالا این سه سامانه با یکدیگر وجه تشابه دارند. چین این سامانه را به کشورهای دیگر صادرات می‌کند و حتی عده‌ای بر این باورند که ممکن است، روس‌ها در ساخت HQ-19 دست داشته باشند.

معرفی اجمالی سامانه پدافند ضد بالستیک اچ کیو ۱۹

عمده تمرکز سامانه موشکی ضد بالستیک HQ-19 چینی‌ها روی هدف قرار دادن اهداف بالستیک کوتاه برد، متوسط و میان برد است و می‌تواند موشک‌هایی در برد 800 تا 3000 کیلومتر را رهگیری کند. علاوه بر این گفته شده که این سامانه توانایی مقابله با موشک‌های فراصوت را خواهد داشت.

توانمندی این سامانه گرچه در برابر اهداف بالستیک آزمایش شده، اما به نظر می‌رسد که نمی‌تواند در مقابل موشک‌های قاره‌ پیما و ماهواره‌های مدار پایین موثر باشد. به طور کلی باید این سیستم موثر را نمونه موفق و کپی سامانه THAAD ایالات متحده دانست. تا پیش از این هیچ تصویر رسمی از اچ کیو 19 منتشر نشده بود و هم اکنون شاهد انتشار نخستین عکس‌های واقعی این سیستم دفاع هوایی هستیم.

8l84mvex

مشخصات فنی سامانه پادبالستیک HQ-۱۹

کلیت سامانه روی یک شاسی چرخ‌دار ویژه با ۱۰ چرخ و حداکثر دو موشک سوار شده و از این جهت شباهت زیادی به سامانه روسی آباکان دارد. به ادعای منابع چینی، وزن کلاهکی که موشک حمل می‌کند تا حداکثر ۳۵ کیلوگرم بوده و نوع برخورد آن به هدف به صورت مستقیم انرژی جنبشی است. (یعنی به محض اصابت به اهداف دشمن منفجر می‌شود)

با این اوصاف به نظر می‌رسد که موشک سامانه HQ-19 توانایی حمل کلاهک‌های هسته‌ای خیلی کوچک را دارد و بازده انفجاری‌اش حدود 0.01 تا 0.02 کیلو تن یا معادل 10 تا 20 تن TNT خواهد بود. البته چشم بادامی‌های مقلد، چنین گفته‌ای را تأیید یا تکذیب نکرده‌اند و معلوم نیست که آیا چنین امکانی وجود دارد یا خیر!

oej6bkos

همچنین براساس گمانه‌زنی‌ها، موشک‌های بالستیک این سامانه پدافندی مجهز به سیستم هدایت رادار زمینی هستند و این یعنی موشک به وسیله رادار درگیری اچ کیو ۱۹ کنترل می‌شود و عملکرد مستقل و خودمختاری ندارد. در واقع سیگنال‌های هدایت از طریق پیوند داده‌ها به دست موشک می‌رسند تا به هدف اصابت کند.

نحوه پرتاب موشک‌ها به صورت عمودی بوده و امکان درگیری به صورت ۳۶۰ درجه برای درگیری فراهم است و دیگر نیازی نیست برای هدف قرار دادن اهداف، پرتابگر بچرخد. امکان شلیک موشک دوم چند ثانیه بعد از پرتاب موشک اولی وجود دارد و همچنین می‌توان دو موشک را به سمت یک هدف فرستاد تا اگر اولی خطا رفت، دومی به آن اصابت کند.

اجزای آتشبار پدافند اچ کیو ۱۹ چین

ساختار کلی آتشبار سامانه موشکی ضد بالستیک HQ-19 چین، متشکل از حامل پرتابگر، موشک و رادار چندمنظوره بوده و به محض شناسایی هدف، همین رادار وظیفه هدایت موشک را به عهده می‌گیرد. رادار روی یک شاسی چرخ‌دار ویژه با 12 چرخ نصب شده و می‌تواند اهداف را تا برد 4000 کیلومتری تشخیص دهد.

9rz6h54f

برد موشک به نقل از منابع چینی حدود ۳۵۰ کیلومتر و ارتفاع عمل آن نزدیک به ۳۰ کیلومتر است و می‌تواند با اهدافی که حداکثر ۱۲ ماخ سرعت دارند، درگیر شود. سیستم موشکی اچ کیو ۱۹ متحرک بوده و امکان تغییر سرعت در هر لحظه وجود دارد.

ارتش آزادی بخش خلق قصد دارد از این سامانه در کنار سامانه موشکی دفاع هوایی HQ-26 که مجهز به موشک‌های کوچک‌تر است، استفاده کند. از اچ کیو 26 به منظور مقابله با اهدافی نظیر هواپیما، موشک‌های کروز و موشک‌های بالستیک تاکتیکی که حداکثر برد 1000 کیلومتر دارند، استفاده می‌شود.

اگر دو سامانه فوق با یکدیگر به صورت ترکیبی مورد استفاده قرار بگیرند، تبدیل به یک سیستم دفاع هوایی همه جانبه خواهند شد. با این اوصاف نه تنها می‌توانند بر ضد اهداف بالستیم کوتاه و میان برد استفاده شوند، بلکه امکان استفاده از آن‌ها برای مقابله با اهداف کروز، بمب‌افکن‌های استراتژیک و هواپیماهای جنگال فراهم می‌شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 11/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ناشناس

    تا تست نشه معلوم نمیشه الان مال روسیه تست شد اکثرش الکی بودمن فکر کنم مال چینیا اکثر سیستم پفکی وبدرد قرن 21 نمیخوره

  • ناشناس

    تمام جنگ ها نشان داده که هر سلاحی رو بروی سلاح های آمریکایی بوده
    شکست خورده ، تجهیزات روسی که فاقد کارمدن، تسلیحات چینی که دیگه اکثرا کپی روسی

  • ناشناس

    همش چرته فقط محصولات امریکایی

  • علی

    فقط ایرانی تمام

  • ناشناس

    پرفسور ها چین ابر قدرته دوم دنیاست اینو صدا سیما نمیگه که بگید دروغه چین کشور عجب افتاده ای هست برو سرچ کن میفهی الته تو سایت خارجی امریکایی سرچ کن

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج