پیشنهاد تازه ایران به آمریکا با مشارکت امارات و عربستان
یکی از پیشنهادهای ایران در میز مذاکره برای اثبات صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران، تشکیل یک کنسرسیوم هستهای مشترک با کشورهای حوزه خلیجفارس است.
فرهیختگان: آنطور که کارشناسان و تحلیلگران میگویند، یکی از پیشنهادهای ایران در میز مذاکره برای اثبات صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران، تشکیل یک کنسرسیوم هستهای مشترک با کشورهای حوزه خلیجفارس است، به این معنی که برخی از کشورهای حوزه خلیجفارس، ازجمله عربستان و امارات بر فرایند غنیسازی اورانیوم در خاک ایران نظارت داشته باشند.
این طرح در سالهای گذشته هم از جانب مقامات دولتی برای گسترش فعالیت هستهای منطقهای مطرح شده بود، در دولت نهم، در سال ۸۷ مطرح شده بود و رضا آقازاده، رئیس وقت سازمان انرژی اتمی، پیشنهاد تشکیل یک کنسرسیوم مشترک منطقهای را طرح کرده و از تشکیل یک کنسرسیوم مشترک برای ساخت و توسعه نیروگاههای اتمی آب سبک گفته بود.
متکی، وزیر وقت امور خارجه هم در همان سال به این پیشنهاد اشاره کرده بود اما پیشنهاد تشکیل کنسرسیوم هستهای مشترک با کشورهای حوزه خلیجفارس، به منظور بهبود روابط ایران و کشورهای منطقه، در راستای گسترش فعالیت هستهای در منطقه مطرح شده بود.
اما حالا گفته میشود که تشکیل یک کنسرسیوم هستهای مشترک در قالب یک پیشنهاد صلح به طرف مذاکرهکننده آمریکایی مطرح شده است.
این پیشنهاد موافقان و مخالفان جدی دارد. مخالفان این طرح به این موضوع تأکید دارند که این پیشنهاد، موقتاً برای باز شدن گره مذاکرات، طرح شده و ادامهدار نخواهد بود و از سوی دیگر منجر به تقویت و بهبود روابط با کشورهای منطقهای حوزه خلیجفارس میشود.
منتقدان این پیشنهاد اما ابهامات قابل توجهی در مورد طرح کنسرسیوم هستهای مطرح میکنند. این سؤال وجود دارد که اگر برمبنای این طرح پیشنهادی، مواد غنیسازی و هستهای ایران به منطقهای در خلیجفارس منتقل شود و این کشورها برآن نظارت داشته باشند، قرار است سازوکار نگهداری به چه صورتی باشد، نگهداری این مواد، در کجا و به چه شکلی خواهد بود؟
بر این اساس سازوکار و ساختار روشن و دقیقی ندارد. علاوه بر این همچنان این گزاره محل ابهام است که اگر طرف آمریکایی با اعمال نفوذ، کشورهای ناظر را به سمت اعمال فشار به ایران و برای مثال نابودی این مواد غنیسازی شده سوق دهد، ایران چه سازوکاری برای مقابله با آن در نظر گرفته است. نکته عجیب آنکه مشتاقان مذاکره و امضای توافق با آمریکا با نگاه سادهسازانه به پرونده هستهای ایران معتقدند این پیشنهاد توافق را ممکن میکند، برخی دیگر هم معتقدند مطرح کردن پیشنهاد لزوم غنیسازی در خاک کشوری دیگر، برای کشورهایی مثل سوئد و اوکراین هم مطرح شده و موضوع جدیدی نیست. به نوعی به دنبال قبحزدایی از اصل موضوع هستند، برای مثال یکی از استدلالها آن است که «با تجمیع تأسیسات غنیسازی ایران و انتقال آن به یکی از جزایر ایرانی در خلیجفارس و مشارکت دادن کشورهای عربی و دیگر بازیگران جهانی، میتوان به فرمول مرضیالطرفینی دست یافت که توافق را ممکن میکند.»
نظر کاربران
عربستان و امارات عددی نیستن که به ما نظر بدن/ذلت تا کی؟
پاسخ ها
کسی از بی سوادی نظر نخواست
باسلام،باتوجه به اینکه امارات وعربستان بنابه صراحت ترامپ گاوشیرده آمریکاهستندچگونه میشودکه نظارت ومشارکت حکام عرب رابپذیریم واعتمادکنیم حکام این کشورهاازنوک پاتافرق سرزیرآمریکاهستندامروزامریکا4نفردیگررادررابطه باایران تحریم کرد...آیاآمریکواقعا"ابدنبال مذاکرهٔ برد-بردهست ؟
اولین بار این پیشنهاد را من دادم .
بسیار خوب وعالی است
درود بر سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه
پیشنهاد درستی است چون :
- خیال کشورهای عربی قوی همسایه(عربستان امارات) از بابت ما راحت می شود و با نتانیاهو همصدا نمی شوند و ما را تهدید نمی بینند.
- از شر اهرم فشار ابرقدرت ها برای استفاده ابزاری از اعراب در خصوص جزایر تنب و تغییر نام خلیج همیشگی فارس راحت میشیم .
- اگر به لیست کشورها(عربستان و امارات)، عمان هم اضافه شود خیلی محکم کاری تر است زیرا عمان وارث سیاست خارجی سلطان قابوس صلح طلب است و در مذاکرات هم نقش درستی ایفا کرده است و در آینده هم می تواند در برابر عربستان و امارات کمک حالمان باشد .
-اگر زورمون رسید که با موارد بالا پیش برویم خیلی بهتره، اما چنانچه زورمون نرسید بهتر است از اتحادیه اروپا هم نماینده ای باشد تا از شر ابرقدرت ها برای استفاده ابزاری از اروپا در خصوص صدور بیانیه، تحریم و ماشه راحت شویم و از زمان احال، که دیگر مثل قدیم از ماشین کشتار نتانیاهو حمایت نمی کنند استفاده کنیم و به خود نزدیکشان کنیم و از نتانیاهو دورشان کنیم.
- در نهایت حق با «مشتاقان مذاکره» است زیرا هم منابع اورانیوم مان حفظ است حتی اگر متزلزل حفظ باشد ، زیرا همیشه زبان مان در جهان دراز است که ما عملا برنامه هسته ای صلح آمیز را اجرا و اثبات کردیم و از طرف دیگر، از نابودی آنها با بمباران آمریکا و اسراییل و ناتو هم جلوگیری کرده ایم .
- برای ابد از ننه من غریبه بازی کردن های اسراییل و مظلوم نمایی هاش راحت میشیم و اهرم فشاری که ابرقدرتها با تهدیدات نظامی اسراییل برایمان ایجاد می کنند راحت میشیم.
- با گسترش صلحی اینچنینی حتی صلحی ظاهری و شکننده ، فرصتی خواهیم یافت برای پروارسازی اقتصاد کشور که زیر بنای قدرت نظامی و همیشگی کشور است و رضایت خلق الله را در پی دارد .
اصلا این کارو نکنید جو زده نشین یک چیزی میدونم که میگم
پاسخ ها
بیرون نیا حتما میدزدنت راستی نظری درباره برف یا حداقل باران درتابستان ندارید کمبود آب هست یه فکری و ایده ای درباره اینکه تو کویر لوت هلو بکاریم یا گیلاس کدوم بهتره نظر بدید
تورو باید میبردن توجلسات مذاکره پروفسور
من کلاً با این ایده مخالفم بزرگ کردن کشورهای عربی و بازی دادن آنها در سیاست خارجی با ابرقدرتهای جهانی اشتباه محض هست
ذلت تا کجا،حالا این رو کم داریم که عربستان و امارات بیان نظارت کنن به برنامه هسته ای ما
پاسخ ها
نیست که اللان خیلی عزت داریم
سخنی از استاد دانشگاه هاروارد
پاسخ ها
قدیمیا میگن یا بایدخودش بیاد نری بسراغش ترامپ که خودشاومده راردکردین رفتین سراغ نوکراش برایملت ایران ذلته برای شما پشت پرده چه خبره خدا داند
ملت دارن گشنگی میکشن کاسب تحریم اینو میفهمی؟
به كجا رسيديم كه امارات و عربستان بايد نظر بدن .....
شما عُر ضه ندارین آب وبرق مردم رو تامین کنین انرژی هسته ایی رو برای ...
وقتی در موضع ضعف هستی ، به جای پیشنهادهای اجق وجق ، لااقل شنونده خوب باش
احسنت کاشکی این درک و فهم شما را این کاسبان تحریم داشتند
خداازتوننگذرهکاسبانتحریم
بیچارگی تا چه حد آخه
ننگ بر این دولت علی الخصوص وزیر خارجه کم عقل و بی تدبیرش عراقچی
کاسبان تحریم اونایین که با آمریکا مذاکره میکنن و موس موس میکشن تا به یه توافق برسند تا همچنان تحریمها باقی بمونه بخورن و بچاپن وبگن که تحریمیم دیگه جز زور و قدرت نظامی ایران هیچی تحریمها رو از ایران دور نمیکنه مذاکره یعنی اینکه آمریکا از دخالت در امور داخلی ایران دست برداره هزاران کلاهک هستهای شو در برابر جهانیان نابود کنه
مشکل اسرائیل با وسعت ایران است شما میخواهید در جزیره ببرید و با یک بمب الفاتحه،،بجای 5کشور با اسرائیل ببند
فهمیدگی و درک مسائل یک نعمت بزرگی است که
حضرتعالی مصداق آن هستید
کاردان و کار بلد
عربستان و امارات نوکر حلقه به گوش آمریکا هستند و پس از این کار ما دستمان خالی میشود اورانیوم رو هم از ما میبرند و نقطه سر خط.
شخصا به آمریکا بدبین و به عربستان و امارات بی اعتماد هستم.
دور قبلی مذاکرات آمریکا زیر میز زد، الآن اون باید کوتاه بیاد نه ما.
میتونن نماینده به عنوان ناظر در ایران داشته باشند
قابل توجه اون کسانی که میگن مردم گرسنه هستند؟
آیا بعد از برجام سیر شدیم و مسائل حل شد؟
شخصا خودتان به آدم بدقول اعتماد میکنید؟
مشکل اقتصادی را خودمان باید حل کنیم هیچ کشوری دلش برای ما نسوخته، نمیسوزد و نخواهد سوخت.
گل اقا بنظرم هر گونه صحبت درباره غنی سازی با امریکا معنی ندارد تاما التماس امریکا رابکنیم امریکا بزور هم شده بایستی دا رای ایران را ازاد کندشرط راایران تعین کند نه امریکا کشوری که قوانین بینالمللی را بازیچه اهداف جاه طلبانه خود قرارداده تجاوزات قرار دهد مورد اطمینان نیست
واقعابهچهروزیانداختینمونهموننباشهکه.بهترهدیگرتحقیرامیزترازایننمیشود
اورانیوم غنی شده ایران باید در کشور ثالثی ذخیره و نگهداری شود که مستقل و قدرتمند باشد و زیر نفوذ و سیطره آمریکا نباشد.
چرا باید کشور های دنیا با هم جنگ داشته باشن که برای خرید تجهیزات نظامی این همه پول بره تو جیب امریکا و کشورهای اروپایی وفخر بفروشن که ما اقای دنیاییم وشما گاو شیر ده...
واقعا
درود به شرطی که شنونده ی عاقلی در بین مسئولین باشه که که به حرفها و نظرات ملت گوش بدن و عمل کنند
گوش اگر گوش من و ناله اگر ناله ی تو
آنچه البته به جائی نرسد فریادست
در ادامه مطلبم بگم. من طرفدار سرسخت این هستم که مذاکره بشه و راحت شیم و اونایی که نون تحریم رو میخورن امثال ثابتی جلیلی و همفکراش سفرشون جمع بشه. لعنت به هرکی به این مردم و مرز و بوم خیانت کنه. که بیشترشون هم توی همین مملکت هستن و خون ملت رو تو شیشه کردن و مرگ بر این و آن راه انداختن برای منافع خودشون
فقط اون۶۰درصدغنی سازی درایران،محبوس بشه،تحت نظارت!محض احتیاط!
کنسرسیوم تشکیل شود با نظارت کشور سعودی ولی مواد در ایران بماند
بااین عمل احساس حقارت تمام وجودم را گرفته حتی فقط شنیدنش.