۱۵۲۶۴۳۷
۲۴۹۶
۲۴۹۶
پ

هوش مصنوعی، حالا می‌تواند انسان‌ها را باردار کند!

هوش مصنوعی توانسته در همین مدت کوتاه زندگی را برای انسان آسان‌تر کند.

گجت نیوز: هوش مصنوعی توانسته در همین مدت کوتاه زندگی را برای انسان آسان‌تر کند. در جدیدترین مورد نیز شاهد ایفای نقش هوش مصنوعی در باردار کردن انسان هستیم.

باردار شدن انسان با هوش مصنوعی شاید در نگاه اول فوق‌العاده عجیب به‌نظر برسد. بسیاری از همان ابتدا هشدار می‌دانند که روزی ترکیب هوش مصنوعی و ربات‌ برای ما دردسرساز خواهند شد. البته آنها نابودی نسل بشر و کره زمین را پیش‌بینی می‌کردند؛ اما ظاهرا در مسیر برعکس حرکت می‌کنیم.

درخشش هوش مصنوعی STAR در باردار کردن انسان

در اخبار علمی گفته می‌شود که روزی زنان و مردان ارتباط جنسی با ربات را به رابطه با انسان ترجیح خواهند داد. در آن زمان اسپرم و تخمک با کمک سلول‌های پوست دست ساخته می‌شوند و جنین داخل ربات تکامل پیدا می‌کند. هرچند که هنوز تا ساخت ابرانسان و پیشرفت شگفت‌انگیز در مقیاس کارداشف چندین دهه فاصله داریم. پس منظور از باردار شدن انسان با کمک هوش مصنوعی چیست؟

یک زوج آمریکایی ۱۸ سال بود که بچه‌دار نمی‌شدند. آنها انواع روش‌های درمانی را امتحان کرده بودند؛ اما فایده‌ای نداشت. در نهایت به سیستم هوش مصنوعی STAR که توسط دکتر زو ویلیامز از مرکز باروری دانشگاه کلمبیا توسعه یافته بود رو آوردند. هوش مصنوعی در حالی موفق شد که مرد از مشکل آزواسپرمی یا بی‌نطفگی رنج می‌برد. این مشکل سبب می‌شود که هیچ اسپرمی در مایع منی مرد وجود نداشته باشد.

1

دکتر ویلیامز در روش خود از ترکیب هوش مصنوعی و عکس‌برداری بسیار قوی بهره برد. این روش ابتدا برای شناسایی ستاره‌ها در فواصل بسیار دور طراحی شده بود. هرچند در عوض برای پیدا کردن اسپرم در نمونه‌ مایع منی به‌کار آمد. در هر قطره مایع منی افراد عادی میلیون‌ها اسپرم وجود دارد. هرچند در این مورد دکتر ویلیامز به‌سختی توانست تنها سه اسپرم را پیدا کند.

روشی که زمانی برای یافتن حیات بیگانه در جهان هستی طراحی شده بود، اکنون برای ایجاد حیات در کره زمین به‌کار می‌رود.

شکار اسپرم با کمک هوش مصنوعی

حدود ۱۰ درصد از موارد ناباروری در مردان به مشکل بی‌نطفگی ارتباط دارد. این مشکل آنقدر شدید است که حتی نمی‌توان اسپرم را زیر میکروسکوپ مشاهده کرد. تا پیش از موفقیت هوش مصنوعی در باردار کردن انسان دو راه برای این مشکل وجود داشت. برخی سراغ اهداکننده اسپرم می‌رفتند و برخی دیگر نیز یک جراحی دردناک برای برداشت بخشی از بافت بیضه را انتخاب می‌کردند.

تیم دکتر ویلیامز ۵ سال را صرف توسعه این ابزار مهم کرده است. سیستم جدید به یک میکروسکوپ با دوربین‌های بسیار سریع وصل می‌شود و از مایع منی عکاسی می‌کند. در کمتر از یک ساعت ۸ میلیون عکس با رزولوشن فوق‌العاده بالا گرفته می‌شود. سپس نوبت به هوش مصنوعی می‌رسد که اسپرم‌ها را بدون هیچگونه آسیبی جدا کند.

5623416

جالب اینجاست که نرخ موفقیت هوش مصنوعی و متخصصان پزشکی در تلاش برای باردار کردن بسیار تفاوت دارد. چندی پیش یک فرد مبتلا به بی‌نطفگی نمونه اسپرمی را به آزمایشگاه تحویل داد. تیمی از متخصصان خبره دو روز کامل روی نمونه کار کردند؛ اما نتوانستند هیچ اسپرمی پیدا کنند. سپس نمونه در اختیار سیستم هوش مصنوعی قرار داده شد. در کمتر از یک ساعت ۴۴ اسپرم مشاهده گردید.

در گام بعدی جنین‌شناسان اسپرم‌ها را با استفاده از روشی حساس و ظریف خارج کردند. استفاده از روش‌هایی مثل سانتریفیوژ در این موارد کارایی ندارد. چراکه ممکن است به همین تعداد کم اسپرم نیز آسیب وارد کند. پس از این مرحله، می‌توان اسپرم را برای لحاق آزمایشگاهی (IVF) استفاده یا اینکه آن را برای آینده فریز کرد.

دستاوردی مهم پس از سال‌ها شکست

اولین مورد باردار شدن موفق با استفاده از هوش مصنوعی چند ماه پیش رخ داد. زوج آمریکایی پس از سال‌ها IVF دیگر هیچ امیدی نداشتند. آنها حتی به کشورهای مختلف نیز سفر کرده بودند. اواخر زمستان بود که هوش مصنوعی توانست سه اسپرم را در مایع منی مرد پیدا کند.

6257634

پزشکان فورا در دو ساعت عمل لحاق مصنوعی را انجام دادند و سپس جنین را در بدن مادر کاشتند. اکنون ۵ ماه از بارداری او می‌گذرد.

تردید نسبت به نقش هوش مصنوعی در باردار کردن انسان

با وجود موفقیت اولیه، برخی پزشکان نسبت به این روش تردید دارند. دکتر رابرت برانیگان تاکید دارد که باید داده‌های بسیار بیشتری در این رابطه جمع‌آوری گردد. پس از آن می‌توان درباره استفاده از هوش مصنوعی برای باردار کردن انسان صحبت کرد.

دکتر جیان‌پیرو پالرمو نیز در رابطه با محدودیت‌های این روش هشدار می‌دهد. به‌باور وی نباید همه افراد را امیدوار کرد. چراکه در مایع منی برخی مرد‌ها واقعا هیچ اسپرمی وجود ندارد. با همه اینها، دکتر ویلیامز نسبت به این روش بسیار خوش‌بین است. چراکه حداقل فرد می‌تواند شانس خود برای داشتن یک فرزند بیولوژیک را امتحان کند.

در حال حاضر سیستم هوش مصنوعی STAR تنها در دانشگاه کلمبیا در دسترس است. فرآیند کشف اسپرم نیز حدود ۳۰۰۰ دلار هزینه دارد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج