۱۵۳۹۰۰۰
۳۳۸
۳۳۸
پ

استعفای وزیرخارجه هلند در اعتراض به حوادث غزه

کاسپار ولدکمپ، وزیر امور خارجه هلند، پس از آنکه نتوانست حمایت کابینه را برای اعمال تحریم‌های بیشتر علیه اسرائیل به دلیل حمله نظامی به غزه جلب کند، استعفا داد.

شفقنا: کاسپار ولدکمپ، وزیر امور خارجه هلند، پس از آنکه نتوانست حمایت کابینه را برای اعمال تحریم‌های بیشتر علیه اسرائیل به دلیل حمله نظامی به غزه جلب کند، استعفا داد.

Capture

به نقل از الجزیره، ولدکمپ، عضو حزب راست میانه «نیو سوشال کانترکت»، روز جمعه گفت که نتوانسته بر سر «اقدامات معنادار» به توافق برسد و بارها با مقاومت همکاران خود بر سر تحریم‌های از پیش اعمال‌شده مواجه شده است.

تلاش‌های او شامل اعمال ممنوعیت ورود برای وزرای راست افراطی اسرائیلی، بزالل اسموتریچ و ایتامار بن گویر، به دلیل نقش آنها در تحریک خشونت شهرک‌نشینان علیه فلسطینی‌ها در کرانه باختری اشغالی بود.

ولدکمپ همچنین سه مجوز صادرات قطعات کشتی‌های نیروی دریایی را لغو کرد و نسبت به «وخامت اوضاع» در غزه و «خطر استفاده نامطلوب» هشدار داد.

ولدکمپ به خبرنگاران گفت: من همچنین شاهد اتفاقات میدانی در غزه، حمله به شهر غزه، و اتفاقات کرانه باختری، تصمیم برای ساخت شهرک هستم.

با عزیمت او، هلند بدون وزیر امور خارجه می‌ماند، در حالی که اتحادیه اروپا در حال بررسی تضمین‌های امنیتی برای اوکراین و ادامه مذاکرات با ایالات متحده آمریکا بر سر تعرفه‌ها است.

پس از استعفای او، تمام وزرا و دبیران ایالتیِ «نیو سوشال کانترکت» حمایت خود را از ولدکمپ اعلام کردند و به نشانه‌ همبستگی از دولت موقت استعفا دادند.

با وجود تحریم‌های محدود هلند علیه رژیم صهیونیستی، این کشور اروپایی همچنان از زنجیره تأمین جنگنده‌های اف-۳۵ اسرائیل حمایت می‌کند.

تحقیقات جنبش جوانان فلسطین که در ماه ژوئن با الجزیره به اشتراک گذاشته شد، نشان می‌دهد کشتی‌های حامل قطعات اف-۳۵ مرتباً در بندر روتردام که توسط شرکت کشتیرانی دانمارکی مرسک اداره می‌شود، پهلو می‌گیرند.

جت‌های اف-۳۵ توسط اسرائیل در حملات هوایی به غزه مورد استفاده قرار گرفته‌اند—حملاتی که بخش عمده‌ای از نوار غزه را به ویرانه تبدیل کرده و از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون منجر به شهادت بیش از ۶۲۰۰۰ نفر شده است.

اوایل این هفته، هلند به جمع ۲۰ کشور دیگر پیوست که تصویب طرح توسعه شهرک‌های یهودی‌نشین در کرانه باختری توسط اسرائیل را محکوم کردند و آن را «غیرقابل قبول و مغایر با قوانین بین‌المللی» خواندند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج