۱۶۰۴۸۱۵
۲ نظر
۱۸۹۳
۲ نظر
۱۸۹۳
پ

اسماعیل یغمایی درگذشت

اسماعیل یغمایی، باستان‌شناس پیشکسوت ایرانی در ۸۵ سالگی درگذشت.

ایسنا: اسماعیل یغمایی، باستان‌شناس پیشکسوت ایرانی در ۸۵ سالگی درگذشت.

63905845

سمیرا ایمنی، ناشر آثار اسماعیل یغمایی، درگذشت این باستان‌شناس را تایید کرد و گفت: اسماعیل یغمایی که از دوشنبه ۱۵ تیرماه در بیمارستان در اثر سکته مغزی بستری شده بود و در کما به سر می‌برد، صبح امروز (یکشنبه ۲۸ تیرماه ۱۴۰۵) درگذشت.

یغمایی متولد ۲۷ شهریور ۱۳۲۰ در تهران بود. او نزدیک به ۶ دهه از عمر خود را وقف پژوهش، کاوش و پاسداری از میراث فرهنگی این کشور کرد.

او از آخرین بازمانده‌های نسل باستان‌شناسان ایرانی است که دهه ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ خورشیدی پا به عرصه کاوش‌های میدانی گذاشتند و با سال‌ها تلاش، بخش ارزشمندی از تاریخ و تمدن کهن ایران را از دل خاک بیرون کشیدند. او دلباخته و شیفته تمدن و فرهنگ ایرانی است و عمر خود را در راه شناخت، حفاظت و معرفی میراث تاریخی ایران سپری کرد.

اسماعیل یغمایی که سرپرست بسیاری از کاوش‌های باستان‌شناسی در مناطق مختلف ایران بوده، متولد شهریورماه ۱۳۲۰ است و تحصیلات تکمیلی خود را در دانشکده باستان‌شناسی و هنر دانشگاه تهران گذرانده است. یغمایی در اردیبهشت ۱۳۴۶ در ادارهٔ باستان‌شناسی کل کشور استخدام شد و از آن تاریخ به بعد، به عنوان سرپرست در شمار زیادی از کاوش‌های باستان‌شناسی در ایران همکاری کرد. او تاکنون در هیأت کاوش و بررسی محوطه‌هایی از هفت تپه خوزستان، تپه چغاگاوانه اسلام‌آباد غرب، شوش و شهر سوخته، مرودشت و کرمانشاه و گوشه شمال باختری ایران، گرگان، دشت قزوین، کرمان و کنگاور حضور داشته است.

«شوش: کاوش‌های باستان‌شناسی در شهر پانزدهم دوره عیلام میانی»، «گیسوان هزارساله: گوشه‌هایی از خاطرات یک باستان‌شناس»، «آن قصر که جمشید...: پژوهشی در پیشینه‌شناسی تخت جمشید»، «نقاط امن» و «وقتی که بچه بودم» از جمله کتاب‌های اسماعیل یغمایی است که تاکنون منتشر شده است.

تصویر اندوهگین و اشک‌بار او پس از مشاهده بی‌مهری‌ها و تخریب آثار تاریخی که به سرعت در فضای مجازی دست به دست شد، به نمادی از غیرت و دغدغه و دلسوزی برای میراث کشور تبدیل شده است.

جزیئات برگزاری آیین بدرقه و خاکسپاری این باستان‌شناس هنوز مشخص نشده است.

با سفارش پک تقویت موی اسپیرولینا، ریزش موهات رو ریشه ای درمان کن! تحت لیسانس آلمان

خرید محصول

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ناشناس

    شصت سال عمرش را هدر داد و تباه کرد برای این خاک هرز سفله پرور

  • ناشناس

    به یغما رفت

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج