حل یکی از بزرگترین مسائل دنیای فیزیک
مدل استاندارد در فیزیک می تواند جهان و هرچیزی در آن را به قدر کافی توضیح دهد. یکی از بزرگترین سوال ها از میان بسیاری سوالات پاسخ داده نشده با استفاده از این مدل راز عدم تقارن ماده - پادماده است.
وب سایت کلیک: مدل استاندارد در فیزیک می تواند جهان و هرچیزی در آن را به قدر کافی توضیح دهد. یکی از بزرگترین سوال ها از میان بسیاری سوالات پاسخ داده نشده با استفاده از این مدل راز عدم تقارن ماده-پادماده است.

مقدار مساوی از ماده و پادماده که توسط بیگ بنگ تولید می شوند باید بتوانند یکدیگر را خنثی کنند، و نتیجه آن ایجاد جهانی بدون وجود هیچ نوع ذره است. امروزه نتایج جدید از یک آشکارساز به نام Hardon Collider Large در CERN می تواند بهترین فرصت برای توضیح تناقض موجودیت ما باشد.
قانون های فیزیک پیش بینی می کنند که برای هر ذره از ماده معین به مقدار مساوی اما مخالف پادذره وجود دارد.
این بدان معناست که برای هر الکترون با بار منفی یک پوزیترون با بار مثبت وجود دارد. برای هر اتم هیدروژن معین یک اتم پادهیدروژن موجود می باشد.
اگر یک پادذره به طور اتفاقی یک ذره معین را پیدا کند، این دو یکدیگر را خنثی خواهند کرد و انرژی به شکل نور آزاد می شود.
مشکل زمانی به وجود می آید که مدل استاندارد فیزیک پیش بینی می کند که بیگ بنگ موجب تولید مقدار مساوی از ذرات باریون در ماده و شکل پاده ماده آن می شود که این شکل پادماده ماده باریونیک و آنتی باریونیک نامیده می شود.
باریون ها یک نوع ذرات زیراتمی مهم هستند، زیرا همان طور که می دانید پروتون ها و نوترون هایی که بیشتر جرم ماده جهان را تشکیل می دهند، باریون ها هستند.
این حقیقت که مقدار ماده باریونیک خیلی بیشتری نسبت به ماده آنتی باریونیک در جهان وجود دارد مشکل ایجاد کرده است زیرا مقادیر مساوی از ذره و پادذره که توسط بیگ بنگ تولید می شوند باید فورا از بین بروند و منجر به ایجاد جهانی بدون ذره شوند که تنها تشعشع در آن وجود دارد.
مدل استاندارد مقدار اندکی عدم تقارن را در ذرات باریون محاسبه می کند اما این مقدار فراوان عدم تقارن که ما امروزه در ماده باریون می بینیم را نمی تواند توضیح دهد.
بنابراین مواد چگونه زنده باقی مانده اند؟
نقض تقارن در جهان نشان دهنده آن است که قانون های فیزیک برای ذرات ماده و پادماده یکسان نیستند و فیزیکدانان در تلاشند که جاهایی که این قانون ها اختلاف پیدا می کنند را بیابند. این پدیده به نام نقض توازن بار (CP) شناخته شده است.
تحقیق قبلی به شهودی درباره نقض CP در مزون ها (بخشی از خانواده ذره هادرون) دست یافته است. اما برای پیش بینی مقدار ماده امروزی موجود در جهان ما باید باریون ها را نیز جستجو کنیم.
بیش از نیم قرن است که دانشمندان در جستجوی شواهدی مبنی بر نقض CP در باریون ها بوده اند، و امروزه محققان با استفاده از یکی از آشکارسازهای بزرگ برخورد کننده هاردون (LHC) در CERN در سوئیس سرانجام به اطلاعاتی دست یافتند.
با استفاده از آشکارساز LHCb، تیم مقدار زیادی از یک نوع خاص باریون (باریون Ʌb۰) و پادذره آن Ʌb۰-bar)) را تولید کرد و مشاهده کرد که چگونه هر یک از این ذرات حین برخورد با یکدیگر به یک پروتون (یا آنتی پروتون) و سه ذره باردار که پایون نامیده می شوند، واپاشی می شود.
این فرایند خیلی نادر است و قبلا هرگز مشاهده نشده است.
میزان تولید بالا از این باریون ها در LHC و قابلیت منحصر به فرد آشکارساز LHCb این اجازه را می دهد که یک نمونه خالص تقریبا ۶۰۰۰ واپاشی را انجام دهد.
این حقیقت که این ذرات به اجزای مجزایی واپاشی می شوند اهمیت دارد زیرا هر گونه اختلاف قابل توجه یا عدم تقارن بین مقادیر باریون های ماده و پادماده، نتیجه نقض CP می باشد.
و این دقیقا همان یافته محققان است.
داده های LHCb سطح قابل توجهی از عدم تقارن را در مقادیر با نقض CP برای واپاشی باریون های Ʌb۰ و Ʌb۰-bar نشان دادند، در بعضی حالت ها این اختلافات به بزرگی ۲۰ درصد می رسد.
این موضوع اعضا را هیجان زده کرد و ما در واقع به حل یکی از مهم ترین رازها در فیزیک جدید نزدیک شدیم اما هنوز کامل به آن دست نیافته ایم.
اهمیت آماری یعنی اینکه فیزیکدانان احتمال تصادفی نبودن نتیجه را اندازه گیری می کنند و CERN گزارش می دهد که از لحاظ آماری دارای سطح معناداری با انحراف معیار ۳٫۳ است و شما می توانید ادعا کنید که کشفی با این مقدار به انحراف معیار ۵ نزدیک است.
به واسطه آنالیزهای آماری دقیق، نتایج فیزیک ذرات بدون اختلال بدست می آیند؛ هیچ اکتشافی کامل نمی شود مگر اینکه شانس اتفاقی بودن آن به مقدار کمتر از یک در میلیون برسد. (که در اینجا یک در هزار است).
بنابراین انتظار می رود در داده های بدست آمده در روش LHC عدم تقارن به سرعت تقویت خواهد شد و یا کاملا از بین خواهد رفت. در حالی که نتایج بدست آمده برای مزون ها خوب است و به درستی تصدیق می شود، عجیب است که نتایج برای باریون ها بخواهد اشتباه شود.
محققان در حال آنالیز داده های جمع آوری شده جدید و وسیع تر توسط LHC هستند. و مدت زیادی طول نخواهد کشید که ما به یافته های آنان پی خواهیم برد.
تبلیغات متنی
-
پاداش فوقسنگین برای صعود تیم ملی به جام ۴۸ تیمی!
-
جنایت هولناک دختر جوان در خانه زن تنها
-
چهره مشهور به رضا کیانیان لقب «وسط باز» داد
-
تصمیم عجیب فدراسیون فوتبال درباره سپاهان!
-
دو خبر کاملا آمریکایی از بنبست در مذاکرات!
-
ادعای تاییدنشده درباره مقصد ذخایر اورانیوم ایران
-
مانع بزرگ اعراب در راه پیوستن به پیمان ابراهیم
-
اولین پیام دبیر شورای عالی امنیت ملی منتشر شد
-
۵ کشور که به طرزی باورنکردنی فرودگاه ندارند!
-
پاسخ بنسلمان به طرح ترامپ بعد از توافق با ایران
-
مسعود پزشکیان به قالیباف تبریک گفت
-
تصاویری از حملات مهیب امروز اسرائیل به لبنان
-
قیمت لبنیات برای بار هزارم گران شد!
-
روسیه به اتباع خارجی در کییف هشدار خروج داد
-
پدافند هوایی در این نقطه از کشور فعال شد
-
پاداش فوقسنگین برای صعود تیم ملی به جام ۴۸ تیمی!
-
چهره مشهور به رضا کیانیان لقب «وسط باز» داد
-
دو خبر کاملا آمریکایی از بنبست در مذاکرات!
-
ادعای تاییدنشده درباره مقصد ذخایر اورانیوم ایران
-
مانع بزرگ اعراب در راه پیوستن به پیمان ابراهیم
-
پاسخ بنسلمان به طرح ترامپ بعد از توافق با ایران
-
قیمت لبنیات برای بار هزارم گران شد!
-
پای «حساسترین مسائل حلنشده» به مذاکرات باز شد
-
انتقاد صابریننیوز از عکس خانوادگی مارکو روبیو
-
توئیت جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران
-
خبر مهم عاصم منیر از وضعیت توافق ایران و آمریکا
-
ترامپ به فاکسنیوز: هرگز پول نقد به ایران نمیدهم
-
ادعای رویترز درباره سفر عراقچی و قالیباف به قطر
-
شرط ایران برای آغاز مینروبی در تنگه هرمز
-
سیر تا پیاز ماجرای علی کریمی، شاهین نجفی و ابی
-
آمریکا این بند از تفاهم تازه را هوا کرد
-
تاییدنشده؛ توافق ایران و آمریکا برای پایان جنگ
-
پست عجیب ترامپ بعد از اخبار توافق با ایران
-
کلیپ مهران مدیری در صدای آمریکا جنجالی شد
-
ترامپ به فاصله یک ساعت حرفش را درباره ایران پس گرفت
-
پست کاملا جنگی ترامپ در میان اخبار توافق!
-
نام دو نفر از آن سه نفرِ مخالف اتصال اینترنت لو رفت
-
نخستین واکنش تهران به ادعای توافق ترامپ
-
نامه شبانه آقای وزیر که ۴۰ میلیون ایرانی را مضطرب کرد
-
تهران به این دلیل در حد کراچی و بمبئی زشت شده است
-
تصاویر پربازدید از مراسم ازدواج پسر ارشد ترامپ
-
تفاهم ۶۰ روزه برای آتشبس یا جنگ؟ این متن را از دست ندهید
-
بغض مجریان منوتو سوژه بیسیمچیمدیا شد
-
صف خرید برای خودرو ۱۱۰ میلیاردی در ایران!
-
روبیو تکلیف توافق نهایی ایران و آمریکا را روشن کرد
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
-
سالن های آرایش و زیبایی
-
پزشکان پوست و مو
-
آموزشگاه آشپزی در تهران
-
گالری پوشاک
-
اخذ ویزا
-
کاشت ناخن
-
محصولات پزشکی
-
تدریس خصوصی
-
مزون و شوی لباس
-
اعزام دانشجو
-
خدمات آرایشی و زیبایی
-
خدمات درمانی
-
مدارس
-
طلا و جواهر و زیورآلات
-
صرافی
-
محصولات آرایش و زیبایی
-
خدمات حیوانات خانگی
-
مهد کودک
-
مبلمان
-
سیسمونی و نوزاد
-
مراکز درمانی
-
پت شاپ
-
رستوران و تهیه غذا
-
تعمیرات مبل در تهران
-
خدمات تفریح و سرگرمی
-
پزشکان متخصص
-
باشگاه های ورزشی
-
فست فودهای تهران
-
سرویس خواب
-
موبایل
-
دکتر زنان در تهران
-
فروشگاه ها و لوازم ورزشی
-
کافی شاپ و سفره خانه
-
دکوراسیون داخلی
-
لوازم خانگی
-
دندانپزشکان
-
آموزشگاه ها
-
صنایع غذایی
-
تزیینات داخلی
-
خدمات منزل
-
دندانپزشکی کودک
-
آموزشگاه زبان در تهران
-
تشریفات و موسسه پذیرایی
-
خدمات ساختمان
-
فروش و خدمات خودرو
-
پزشکان زیبایی و لاغری
-
آموزشگاه موسیقی
-
خدمات مجالس
-
قالیشویی در تهران
-
سایر خدمات
-
جراحی بینی و زیبایی
-
آموزشگاه هنری
-
آتلیه عکاسی
-
آژانس مسافرتی و هتل
نظر کاربران
لطفا مطالب رو از کتاب توهم الحاد سید یمانی ع ندزدید وبه نام خودتون نکنید !!!!!! ما میدونیم اینا مطالب وبر گرفته از علوم سید ع هست