۱۲۷۴۰۹۷
۱۱۲۳
۱۱۲۳
پ

همه اهداف لیگ خلاصه شده در سرگرم کردن مردم

لیگ برتر فوتبال ایران عصر فردا با برگزاری دو دیدار وارد هفته پانزدهم می‌شود تا لیگ بیست‌ودوم نیز به نیم فصل خود برسد.

روزنامه اعتماد: لیگ برتر فوتبال ایران عصر فردا با برگزاری دو دیدار وارد هفته پانزدهم می‌شود تا لیگ بیست‌ودوم نیز به نیم فصل خود برسد. لیگ امسال در حالی جمعه ۲۱ مرداد ۱۴۰۱ کار خود را آغاز کرد که بتواند در زمان مناسب به تعطیلی برود تا تیم ملی برای جام‌جهانی راهی اردو شود، اما برخی مشکلات اجازه نداد که لیگ آن‌طور که از پیش برنامه‌ریزی شده بود، پیش برود و زودتر از موعد تعطیل شد و بعد از پایان جام‌جهانی ادامه پیدا کرد و حالا به هفته پانزدهم رسیده است. درباره کیفیت فنی لیگ امسال با مجید جلالی از مربیان با سابقه فوتبال صحبت کردیم تا بهتر لیگ امسال را مورد بررسی قرار بدهیم. جلالی در ابتدای صحبت‌های خود به «اعتماد» گفت: اگر ما برنامه‌ای داشته باشیم که جام‌جهانی را از جهات مختلف بررسی کنیم، آن زمان معیاری خواهیم داشت که بفهمیم فوتبال دنیا کجاست و ما کجا هستیم؟ آیا می‌توانیم امید داشته باشیم که در مسیر پیشرفت  باشیم؟

وی افزود: آن چیزی که در لیگ انجام می‌دهیم صرفا گذران امور جاری فوتبال است و هیچ انتظاری هم برای پیشرفت و توسعه وجود ندارد. از چنین سیاستگذاری نمی‌توانید توقع داشته باشید که شما صاحب مربیان و بازیکنان یا باشگاه‌های بزرگی باشید. مدل فوتبال ایران را که می‌بینید کاملا مشخص است که بازی‌ها در پایین‌ترین کیفیت برگزار می‌شود. این به خاطر این است که بازی‌ها با وقفه زیاد برگزار شد و از طرف دیگر هم دلایل دیگر دارد. مثلا اینکه باید بدانیم تیم‌ها چرا به دنبال روش‌های احتیاط‌آمیز هستند؟ بهترین تیم‌های ما که بازیکنان بسیار خوبی هم دارند بسیار محتاطانه بازی می‌کنند. پرسپولیس، گل‌گهر و سپاهان همین‌طور هستند. این تیم‌ها بازیکنان بسیار خوبی هم دارند، اما در حمله صرفا فقط خلاقیت‌هایی در ضربات ایستگاهی دارند.

جلالی در بخش دیگری از صحبت‌های خود تصریح کرد: وقتی نگاه مسوولان فوتبال نگاهی برای گذراندن امورات جاری فوتبال بدون توسعه و پیشرفت است، کلا نباید توقع داشت که پیشرفتی حاصل شود. وقتی نگاه این است چطور انتظار دارید پیشرفت صورت بگیرد؟ وقتی چنین نگاهی وجود دارد که مدیران فدراسیون فوتبال به جای مربیان رفقای خود را به جام‌جهانی می‌برند تا بازی‌ها را از نزدیک تماشا کنند، این مسوولان نه فکر آینده، نه فکر پیشرفت و توسعه فوتبال هستند.  این کارشناس فوتبال در ادامه درباره اینکه گفته می‌شود ۱۶ باشگاه لیگ برتری حدود ۳هزار میلیارد تومان در لیگ بیست‌ودوم هزینه کرده‌اند، گفت: مدل فوتبال ما در کنار گذراندن امورات جاری ویژگی بزرگی دارد. مردم ما به فوتبال و حاشیه‌های آن علاقه دارند. فوتبال یک ضرورت است و فوتبال می‌تواند اوقات فراغت مردم را پر و آنها را سرگرم کند. همه اشکال این است که ما به عنوان مسوولانی که برای فوتبال سیاستگذاری می‌کنیم همه نگاه‌مان خلاصه می‌شود در اینکه مردم را سرگرم کنیم. رقم ۳ هزار میلیارد تومانی برای من و شما رقم بزرگی است، اما برای مسوولان که می‌خواهند جامعه سرگرم باشد، رقم بزرگی نیست. از دید سیاستگذارها صرف این هزینه آنچنان زیاد هم نیست و ارزشش را دارد، چون اهداف آنها این است که امورات جاری فوتبال انجام و قشر وسیعی از جامعه هم سرگرم شود. اگر شما بگویید چنین پولی را صرف فوتبال می‌کنم و می‌خواهم توسعه و پیشرفت هم در کار باشد، دیگر آن سیاستگذار دیگری می‌شود و آدم‌هایی که فوتبال را مدیریت می‌کنند، تغییر می‌کنند.

همه ‌چیز از دیدگاه‌ها شروع می‌شود. وی در پاسخ به این و سوال که چرا در لیگ امسال مهاجم شاخصی حضور ندارد، گفت: در فوتبال برای هر پست استانداردهایی داریم. مثلا می‌گویند شاخصه‌های پست مهاجم مرکزی این است. در بخش‌های مختلف اینها تعریف دارد. الان مهاجم نوک در لیگ ایران نداریم. آیا ما مهاجم کناری یا دفاع چپ داریم؟ در تیم ملی مربیان در پست دفاع چپ ۷ بازیکن را تغییر دادند و برای دفاع راست حتی به جمع‌بندی نرسیدند. همان‌طور که گفتم هدف چیز دیگری است. اگر هدف سازندگی باشد، برخی علوم را باید وارد فوتبال کنید. به‌طور کلی دلایل همه این مسائل این پنج عامل است. اولین عامل دیدگاه نتیجه‌گرا که در فوتبال ما حاکم شده است. این دیدگاه را هم رسانه‌ها، هوادارها و باشگاه‌ها و مربیان دارند. در مدل بازی تیم‌ها فقط طوری بازی می‌کنند که امتیاز بگیرند. دلیل دوم کمبود نیروهای متخصص در حوزه فوتبال است. دلیل سوم عدم ارزشیابی کیفیت و نبود مراکزی که کیفیت‌ها را در بازی‌ها ارزشیابی کنند. وقتی ارزشیابی عملکرد نداشته باشید دیگر کسی کاری ندارد تیم چطور بازی کرده و همه فقط نتیجه را می‌بینند. کسی نمی‌پرسد آن تیمی که برده آیا به فوتبال کمک کرده و بازیکنی ساخته یا تاکتیکی را به فوتبال عرضه کرده است یا خیر؟! دلیل چهارم کمبود منابع در بخش علوم مربیگری است. منظورم علومی که به علم تمرین مربوط است.

دلیل پنجم هم در بخش فوتبال پایه است. در این بخش هیچ دیدگاهی وجود ندارد. کل فوتبال پایه کلا کسب درآمد و کاسبی شده است. این پنج دلیل دلایل بسیار کلی است که باعث شده فوتبال ایران در باتلاق باشد. زمانی می‌توانیم انتظار پیشرفت داشته باشیم که از این حالت‌ها خارج شویم. چهار سال قبل ما در جام‌جهانی مراکش را بردیم و بعد از چهار سال مراکش چهارم دنیا شده است و ما با دو باخت کنار رفتیم و بیشترین گل را هم خوردیم. این روشن است که ما در مسیر پیشرفت نیستیم. این به ما اثبات می‌کند که ما از طریق فوتبال می‌خواهیم جامعه را سرگرم کنیم. جلالی در ادامه درباره حضور ستاره‌های بزرگ دنیا در تیم‌های حوزه خلیج فارس هم گفت: بازیکنان بزرگ را چه کشورهای جذب می‌کنند. برخی کشورها صاحب فوتبال هستند که بعد از جذب این ستاره‌ها از آنها درآمدهای اقتصادی دارند. مثل اسپانیا و انگلیس به جنبه‌های اقتصادی موضوع نگاه می‌کنند. این کشورها از این بازیکنان درآمدهای زیادی بابت تبلیغات کسب می‌کنند. کلا نگاه آنها جنبه‌های اقتصادی است. بخش دیگری از کشورها خیلی صاحب فوتبال نیستند و در کشور خودشان هم فوتبال خیلی مقبول نیست. مثل ژاپن، چین و کشورهای حوزه خلیج فارس که از این دسته هستند. هدف این کشورها این است که نگاه مردم دنیا را به سمت کشور خودشان بیاورند، چون حضور چنین بازیکنانی کانون توجه مردم و از آن مهم‌تر کانون توجه رسانه‌ها هم می‌شود. مردم دنیا هر روز اخبار آن بازیکن مطرح را دنبال می‌کنند و این‌گونه آن کشور هم در کانون توجه‌ها قرار می‌گیرد.

این کشورها معمولا از نظر اقتصادی قدرتمند هستند و این‌گونه خودشان را بیشتر مطرح می‌کند و از طرفی فوتبال در کشورشان هم محبوب می‌شود تا بعدها بتوانند جام‌جهانی برگزار کنند. مطمئن باشید در سال‌های آینده چین و عربستان خود را برای برگزاری جام‌جهانی مطرح می‌کنند. این بازیکنان هر چه هزینه در بر داشته باشند، بیشتر از آن هزینه‌ها سودش را برمی‌گردانند، یعنی آن کشورها سودش را می‌گیرند.  او تصریح کرد: از نظر فنی هم این بازیکنان تاثیرگذار هستند. خاطرم است قدیم بازیکن دانمارکی بهترین بازیکن اروپا شد و من آن زمان ۱۵ ساله بودم. اولین مصاحبه این بازیکن را که خواندم، گفته بود که بالاترین شانسی که دارم، این است که در تمرینات روبه‌روی بهترین مدافع جهان بازی می‌کنم. یعنی دلیل اصلی پیشرفت من این است. بنابراین وقتی در آن تمرین موفق باشم در بازی هم موفق می‌شم. بازیکن از بازیکنان کناری خود یاد می‌گیرد. هر چه بازیکنان کناری شما باکیفیت‌تر باشند، شما هم پیشرفت می‌کنید. بنابراین آمدن این بازیکنان از نظر فنی هم به آن باشگاه‌ها کمک می‌کند. البته حضور این ستاره‌ها در کشورهای حوزه خلیج‌فارس برای ما بیشتر حسرت دارد و چیز دیگری ندارد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت برترین ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج