بایدها و نبایدهای تغذیه سگ (بررسی چندین ماده غذایی برای سگ ها)
اگر نگران تغذیه سگ دلبندتان هستید و میخواهید بدانید که سگ ها چه چیزی میخورند یا سگ چه چیزی نباید بخورد، در این مقاله لیست غذاهای مجاز و غیرمجاز سگ را مطالعه کنید.
معمولا از ابتداییترین روزهایی که سرپرستی یک سگ را بر عهده میگیرید، پروسه جستجو و آگاهی در خصوص نحوه نگهداری از آنها، چگونگی تشخیص بیماریها، پیشگیری از بیماری و اطلاع از بهترین نوع تغذیه سگ آغاز میشود. بیشک همه ما در اولین تجربه بسیار سردرگم هستیم و نگرانیهای زیادی در خصوص این سوالات داریم که سگ چه چیزی نباید بخورد یا سگ ها چه چیزی میخورند! این موضوع در تغذیه سگ تاحدی اهمیت دارد که قصد داریم در این مقاله به طور کامل بایدها و نبایدهای تغذیه سگ را بررسی کنیم.
اگر شما هم دغدغه مراقبت از سگ دلبندتان را دارید، همراه ما باشید تا اطلاعاتی بهروز در زمینه تغذیه سگ به دست آورید.
اهمیت تغذیه در سگها
تغذیه در حیوانات خانگی اهمیت زیادی دارد؛ چرا که اثرگذاری مستقیم سبک تغذیه سالم یا ناسالم، بر سلامتی سگها قابل مشاهده است. معمولا از ابتدای زندگی سگها، باید اطلاعاتی از سبک تغذیه آنها داشته باشید. اولین غذایی که سگها را سیر میکند و سیستم ایمنی آنها را برای زندگی سالم دوران تولگی آماده سازی مینماید، شیر مادر است. شیر سگ ماده، بسیار پرچرب است؛ به همین دلیل، هیچ نوع شیر دیگری نمیتواند مناسب تغذیه سگها باشد. استفاده از شیرخشک بهترین گزینه برای جایگزینی شیر مادر محسوب میشود.
در روزها و هفتههای اولیه زندگی سگ، رشد بسیار سریع اتفاق میافتد. در واقع شما هر روز با یک سایز جدید از سگ زیبایتان مواجه میشوید. همین موضوع نشان دهنده رشد استخوان بندی و سایر اعضا بدن سگ است. پس بدیهی است که تغذیه روزهای ابتدایی زندگی و هفتههای اولیه تا چه اندازه مهم است. معمولا رشد سگ تا حدود 8 ماهگی ادامه دارد و گاهی تا 2 سالگی نیز طول میکشد. به همین دلیل، سبک تغذیه سگ میتواند تضمین کننده سلامت اندامهای مختلف و استخوان بندی او باشد.
در بعضی مواقع استفاده از خوراکیهای نامناسب و ممنوعه در تغذیه سگ میتواند زمینه ساز بیماریهای مختلفی باشد. مشکلات قلبی، مفصلی، کلیه و کبد از رایجترین اختلالاتی است که با تغذیه نامناسب ایجاد میشود.
تغذیه سگ در سنین تولگی 1 الی 21 روزگی
بهترین تغذیه سگ در دوران تولگی، استفاده از شیر مادر است. اگر به هر دلیل مادر توانایی شیردهی نداشته باشد، باید حتما از شیرخشک مخصوص سگ استفاده کنید. یادتان باشد که شیر پاستوریزه انتخاب مناسبی برای توله سگها نیست. بعد از 21 روزگی، معمولا به مرور زمان مادر از شیردهی سرباز میزند و تولهها شروع به دندان درآوردن میکنند. در این زمان گاز گرفتن سینه مادر اصلیترین دلیل عدم شیردهی به تولهها است. پس حتما با مشاهده این علائم، شیردهی مادر را قطع کنید و از سرلاک مخصوص سگ، آب مرغ و گوشت، مرغ یا گوشت پوره شده و اندکی نان بدون خمیر استفاده کنید. یادتان باشد که روزهای ابتدایی باید حداقل 3 الی 5 وعده در روز به توله غذا بدهید. غذاها له شده و بدون هر گونه استخوان یا خوراکی سفت باشد.
تغذیه سگ در سنین 4 الی 12 هفتگی
در این سنین باید حتما تغذیه سگها را تنظیم کنید. معمولا استفاده از غذای خشک مخصوص پاپی یا غذاهایی که دارای سبزیجات پخته، سینه مرغ، ماهی بدون استخوان و گوشت پخته شده باشد، انتخاب خوبی برای پتها است. کم کم میتوانید از برنج پخته شده، کمی جو پرک، هویج و سیب زمینی استفاده کنید. یادتان باشد که بالانس غذایی هر سگ براساس نیاز روزانه، میزان فعالیت روزمره، نژاد، سایز و آیتمهای اینچنینی متفاوت است. شما باید با توجه به هرم غذایی و نظر دامپزشک اقدام به تنظیم تغذیه سگ کنید.
تغذیه سگ در سنین 6 ماه تا 1 سالگی
در سنین 6 ماهگی تا 1 سالگی میتوانید روزی 3 وعده تغذیه سگ را تنظیم کنید و از خوراکیهای مجاز طبق بالانس غذایی سگ به او بدهید. هرچند توصیه میکنیم برای اطمینان از سلامت سگ و رسیدن تمام فاکتورهای مغذی مورد نیاز، حتما از پت شاپ های مجاز و دارای غذاهای خشک اصل مثل پت راید، اقدام به تهیه غذا خشک مخصوص سن و نژاد سگ کنید.
استفاده از غذای خشک مزیت بالایی دارد؛ چرا که بالانس غذایی به خوبی در آن رعایت شده است. اگر علاقهمند به دادن غذای خشک و تر در کنار هم هستید، با تهیه غذای خشک از پت شاپ و ترکیب با سبزیجات یا گوشتهای مجاز سگ، آنها را طبق نظر دامپزشک در وعدههای غذایی به سگتان بدهید.
تغذیه سگ در سنین بالای 1 سال
در سنین بالای 1 سالگی باید حتما بالانس غذایی همراه با ویتامینهای مورد نیاز طبق آزمایشات دورهای توسط دامپزشک تجویز شود. پس از این مرحله نیاز دارید تا نسبت به کاهش وعدههای غذایی اقدام کنید. معمولا بر حسب ویژگیهای نژاد، سبک زندگی و شرایط فردی، غذاهای سگ به 2 وعده یا تک وعده تقسیم میشود.
در طول روز باید غذای خشک یا غذای مجاز را به میزان مشخص تنظیم کنید تا موجب افزایش وزن یا ضعف بدنی نشود. تنظیم غذای خشک به کمک هرم غذایی چاپ شده در پشت بسته بندی غذا، امکانپذیر است.
تغذیه سگ باردار و شیرده
در دوران بارداری و شیردهی باید حتما تغذیه سگ مورد بررسی قرار گیرد. مصرف تمامی مواد مغذی، سبزیجات، گوشتها و خوراکیهای مفید به شدت توصیه میشود. تغذیه این دوران معمولا حجیمتر از سایر شرایط سگ خواهد بود. سعی کنید برای رعایت بالانس غذایی در این دوران از غذاهای مخصوص مادر یا سگ باردار استفاده کنید.
غذاهای خشک استارتر مخصوص تولهها نیز، گزینه مناسبی برای سگ باردار و شیرده است؛ چرا که مواد مغذی زیادی دارد و سلامت مادر و تولهها را تامین میکند. یادتان باشد پس از دوران بارداری و شیردهی نباید این غذا ادامه پیدا کند؛ چرا که موجب اضافه وزن و بهم ریختن فاکتورهای مهم در بدن سگ خواهد شد.
سگ ها چه چیزی میخورند؟
دانستن این که سگ ها چه چیزی میخورند برای سرپرست سگها ضروری است. قطعا نگهداری از هر موجود زنده، نیازمند کسب آگاهی است. اطلاع از انواع غذاها، خوراکیهای مختلف، گوشتها و سبزیجات به شما کمک میکند تا بالانس غذایی سگ و تنوع غذایی را حفظ کنید. اطلاع از این موضوع که سگ ها چه چیزی میخورند به شما کمک میکند تا امکان تهیه تشویقیهای مجاز و محبوب سگ را داشته باشید. به همین دلیل، حتما تلاش کنید تا جزئیاتی که در ادامه به آن اشاره کردهایم را در ذهن نگهدارید؛ به این ترتیب، شانس بالایی دارید که تغذیه سگ عزیزتان را متنوع و دلخواه تنظیم کنید و از عادات غذایی نامطلوب پیشگیری کنید.
نکته مهمی در خصوص تغذیه سگ باید توجه داشته باشید، این است که سگها برخلاف گربهها گوشتخوار مطلق نیستند و بدن آنها نیازمند دریافت مواد غذایی دیگر مثل کربوهیدرات، سبزیجات، پروتئین و چربی به همراه ویتامینها هستند. پس تحت هیچ شرایطی، خوردن این خوراکیهای مجاز به دفعات و بدون توجه به بالانس غذایی متناسب با نژاد، سن و سال و شرایط سگ توصیه نمیشود. زیاده روی در مصرف هر کدام از خوراکیهای مجاز میتواند عواقب ناخوشایندی به همراه داشته باشد.
در ادامه به خوراکیهای مجاز سگ ها اشاره میکنیم:
- ماست پروبیوتیک یا ماست کم چرب
- حبوبات غیرنفاخ مثل عدس
- سویا
- ماکارونی خام و پخته
- استخوانهای ایمن برای سگهای بزرگ
- تخم مرغ پخته
- فلفل دلمه ای
- کرفس
- گوشت مرغ
- گوشت قرمز
- ماهی
- گوش بوقلمون
- سیب
- موز
- خیار
- توت فرنگی
- انبه
- گلابی
- نخود فرنگی
- کدو سبز
- کلم بروکسی
- کلم بروکسلی
- کاهو پیچ و کاهو رسمی
- لوبیا سبز
- هندوانه
یادتان باشد که تمام این خوراکیها بدون نمک، ادویه و هر نوع طعم دهنده برای تغذیه سگ مناسب است. استفاده از خوراکیهای شیرین تنها به اندازه تشویقی و محدود میتواند مجاز اعلام شود.
سگ چه چیزی نباید بخورد؟
شاید اصلا باور نکنید که مصرف برخی خوراکیها حتی به اندازه یک عدد نیز برای سگ مسمومیت، کما و حتی مرگ به همراه دارد. به همین دلیل، لازم است جدیت ماجرا را درک کنید و نسبت به مصرف خوراکیهای سگ دلبندتان هوشمندانه عمل کنید. خوراکیهای مجاز بهترین گزینه برای استفاده در لیست تغذیه سگ هستند. اما اطلاع از خوراکیهای غیرمجاز به شما کمک میکند تا بدون هر گونه اشتباه، مراقب سلامت گوارشی، کبد و کلیه سگتان باشید. در ادامه لیستی که سگ چه چیزی نباید بخورد را مشاهده خواهید کرد! این لیست را ذخیره کنید و به خاطرتان بسپارید.
- پیاز و سیر
- نمک و ادویه
- هرگونه مخمر غذایی
- شکلات
- قهوه، چای، کافئین
- الکل و نوشیدنی های الکلی
- انگور و کشمش و مویز حتی ۱ عدد!
- غذای خشک و کنسروی گربه
- خوراکی های شیرین
- آووکادو
- ریواس
- تنباکو
- خرمالو
- تخم مرغ خام
- قارچ
- هسته میوهها (آلو، هلو و..)
- نان های حجیم و خمیری
- شکلات
- دانه سیب
- آدامس
- پفک
- ذرت به اندازه زیاد
- گوجه فرنگی نارس
- پیازچه و برخی سبزیجات
- فلفل
- مکمل ها و ویتامین های انسانی
- غذاهای انسانی به دلیل دارا بودن سیر، پیاز و ادویه، نمک و شکر
- الکل و تمامی نوشیدنیهای الکلی و صنعتی
- آبنبات ها و محصولات بدون قند
- زرشک
- زعفران
رعایت رژیم غذایی مناسب برای سگها به اندازه ما انسانها اهمیت دارد. حفظ سلامت سگ و طول عمر او ارتباط مستقیمی با تغذیه سگ دارد. به همین دلیل، کسب آگاهی در خصوص نژاد سگتان، نیازهای روزانه و نوع تغذیه مناسب او اهمیت بالایی دارد. با شناخت اینکه سگ ها چه چیزی میخورند یا نباید بخورند، میتوانید حیاتیترین جزئیات را بدانید. تنظیم غذای سگ نیز اقدام مهمی است که باید با مشورت دامپزشک و پس از چکاپهای دورهای انجام شود.
ارسال نظر