۱۰۴۸۴۶۴
۷ نظر
۵۳۰۰
۷ نظر
۵۳۰۰
پ

طرز تهیه کدو حلوایی پلو؛ پلوی پاییزی از شمال ایران

حالا که فصل کدو حلوایی رسیده است، قصد داریم طرز تهیه کدو حلوایی پلو مازندرانی را به شما آموزش دهیم.

مجله دیجی‌کالا - مریم ابراهیمی: از ایام قدیم کدو حلوایی در شمال کشور بسیار محبوب بوده است و به تنهایی یا در غذا‌های مختلف از آن استفاده می‌کردند. در مازندران، غذای معروفی با کدو حلوایی تهیه می‌شود که به «کیی پلا» یا کدو پلو معروف است و عطر و طعم بی‌نظیری دارد. با ما همراه باشید تا طرز تهیه کدو حلوایی پلو مازندرانی را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه کدو حلوایی پلو؛ پلوی پاییزی از شمال ایران

«کیی» به معنای کدو و «پلا» هم به معنای پلو است. این غذا یکی از قدیمی‌ترین غذا‌های مازندرانی است و جایگاه ویژه‌ای در فرهنگ آشپزی مردمان این خته دارد. کدو پلو، مخصوص فصل‎های سرد سال است و محلی‌ها معمولا در کنار آن تخم مرغ نیمرو، ماست و بادمجان، انار ترش و ترشی نازخاتون قرار می‌دهند.

کدو حلوایی پلو را می‌توانید با مرغ، گوشت یا حتی به تنهایی و در کنار خورش‌های مختلف دیگر تهیه کنید که در هر صورت بسیار خوشمزه است. این پلوی مخلوط لذیذ، یکی از جذاب‌ترین‌ها، بین ده‌ها پلوی مخلوط ایرانی است که بسیار هم ساده و سریع آماده می‌شود و یک گزینه‌ی عالی برای فصل کدو حلوایی یا همان کدو تنبل خودمان است.

مواد لازم برای ۴ نفر

  • کدو حلوایی: ۵۰۰ گرم
  • برنج: ۳ پیمانه
  • سینه‌ی مرغ: ۱ عدد خرد شده
  • پیاز: ۱ عدد
  • شکر: ۲ قاشق غذاخوری
  • خلال بادام: نصف پیمانه
  • خلال پسته: یک سوم پیمانه
  • گلاب: یک چهارم پیمانه
  • زعفران دم کرده به میزان لازم
  • کره: ۲۵ گرم
  • زرشک: نصف پیمانه
  • زردچوبه، پودر دارچین، پودر هل، فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم

طرز تهیه کدو حلوایی پلو؛ پلوی پاییزی از شمال ایران

طرز تهیه کدو حلوایی پلو؛ پلوی پاییزی از شمال ایران

طرز تهیه

۱. کدو حلوایی را به شکل مکعب‌های ۲ در ۲ سانتی‌متری خرد کنید و در نیمی از کره و روغن، با مقداری دارچین و یک قاشق از شکر سرخ کنید. کدو‌هایی که به این اندازه برش خورده‌اند، حین سرخ شدن می‌پزند و برای روی پلو مناسب هستند. در صورتی که می‌خواهید کدو را لای پلو بدهید، لازم است آن را به قطعات بزرگ‌تر برش بزنید تا حین سرخ کردن نیم‌پز شوند و ادامه‌ی پخت آن‌ها همراه با برنج صورت بگیرد.

طرز تهیه کدو حلوایی پلو؛ پلوی پاییزی از شمال ایران

۲. وقتی کدو‌ها سرخ شدند، آن‌ها را از تابه خارج کنید و پیاز را که به صورت نگینی ریز خرد کرده‌اید، در همان تابه تفت دهید تا کاملا طلایی شود.

طرز تهیه کدو حلوایی پلو؛ پلوی پاییزی از شمال ایران

۳. بعد از طلایی شدن پیازها، مرغ خرد شده را به آن اضافه کنید و با حرارت بالا، به مدت ۱۰ دقیقه تفت دهید تا مرغ‌ها کاملا بپزند.

طرز تهیه کدو حلوایی پلو؛ پلوی پاییزی از شمال ایران

۴. بعد از ۱۰ دقیقه نوبت اضافه کردن ادویه‌ها و سپس زعفران است. اگر تمایل دارید که مرغ و کدو را لابه‌لای برنج دم کنید، نیمی از زعفران دم کرده را برای روی برنج نگه‌دارید؛ در غیر این صورت همه‌ی زعفران را در این مرحله اضافه کنید.

طرز تهیه کدو حلوایی پلو؛ پلوی پاییزی از شمال ایران

۵. بادام‌ها را به مدت ۱۵ دقیقه در گلاب خیس کنید. سپس جدا کنید و با مابقی کره و کمی روغن تفت دهید.

طرز تهیه کدو حلوایی پلو؛ پلوی پاییزی از شمال ایران

۶. حالا خلال پسته را در گلاب خیس کنید و مانند مرحله قبل، بعد از ۱۵ دقیقه جدا کنید و در تابه تفت دهید.

طرز تهیه کدو حلوایی پلو؛ پلوی پاییزی از شمال ایران

۷. زرشک را شسته و ۱۵ دقیقه در آب خیس کنید. حالا در همان تابه با مابقی شکر در حرارت ملایم تفت دهید و کنار بگذارید.

طرز تهیه کدو حلوایی پلو؛ پلوی پاییزی از شمال ایران

۸. برنج را آبکش کنید و با ته‌دیگ دلخواه‌تان دم کنید؛ بعد ترکیب مرغ و کدو به همراه خلال بادام و پسته و زرشک را روی برنج آماده شده بریزید و سرو کنید. می‌توانید به صورت دلخواه مرغ و کدو را لابه‌لای برنج هم دم کنید.

طرز تهیه کدو حلوایی پلو؛ پلوی پاییزی از شمال ایران

نوش جان.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      والا اصلا اینطوری نیست، خیلی دستکاری شده، کدوپلوی اصیل مازندرانی کاملا فرق داره با این دستور

      پاسخ ها

      • بدون نام

        کاش شما مختصر می نوشتید دستور اصلی رو.

    • بدون نام

      اصلا اینطور طبخ نمیشه فقط کدو پیاز داغ وبرنج وزعفران یا زردچوبه البته با زعفران عطر ورنگ بهتری داره با تخم مرغ نیمرو وترشی بادمجان خورده میشه خیلی هم خوشمزه ودلچسبه

    • مینا

      کدوپلوی مازندرانی این شکلی نیست اصلا

    • س ق

      با کدو پلوی شمالی خیلی متفاوته،توش گوشت و خلال اصلا نمیریزن،فقد کدو و برنج،بعد پخت،پیاز داغو هم رو برنج میریزن

    • بدون نام

      اون خلال و زرشک اضافی هست. این کلا خیلی پر طمطراقش کرده.

    • ...

      پیاز ریز شده رو تفت میدیم یکم سیررنده شده توش تفت میدیم زردچوبه فراوون داره بعد کدوهای مکعبی یه کوچولو توی پیازا تفت میدیم میریزیم توی برنج خام که باهم بپزن، حالا برای خورشتش میشه بادمجون شکم پر یا گوشت قرمه یا نیمرو درکنارش خورد، گوشت قرمه هم گوشت خورشتی با یکم آب میزاریم کامل بپزه و آبش بسوزه و توی روغن خودش سرخ بشه

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج