طرز تهیه کدو حلوایی پلو؛ پلوی پاییزی از شمال ایران
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
ایرانیان - F داخلی موبایل111
کلینیک زیبایی پارسیس_f موبایل
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
پارسیس - f تبلت
کتاب لند_1
دکتر استرکی_1
لایکو_1
اپیلاسیون نانا 1
اپیلاسیون نانا 3
دکتر استرکی_3
کتاب لند_3
لایکو_3
لایکو_4
دکتر استرکی_4
اپیلاسیون نانا 4
کتاب لند_4
اپیلاسیون نانا 2
کتاب لند_2
لایکو_2
دکتر استرکی_2
ایرانیان - F داخلی1111
کلینیک زیبایی پارسیس_f
۱۰۴۸۴۶۴
۲۸ مهر ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۱
۹۷۱۴
حالا که فصل کدو حلوایی رسیده است، قصد داریم طرز تهیه کدو حلوایی پلو مازندرانی را به شما آموزش دهیم.

مجله دیجی‌کالا - مریم ابراهیمی: از ایام قدیم کدو حلوایی در شمال کشور بسیار محبوب بوده است و به تنهایی یا در غذا‌های مختلف از آن استفاده می‌کردند. در مازندران، غذای معروفی با کدو حلوایی تهیه می‌شود که به «کیی پلا» یا کدو پلو معروف است و عطر و طعم بی‌نظیری دارد. با ما همراه باشید تا طرز تهیه کدو حلوایی پلو مازندرانی را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه کدو حلوایی پلو؛ یک غذای پاییزی از شمال ایران

«کیی» به معنای کدو و «پلا» هم به معنای پلو است. این غذا یکی از قدیمی‌ترین غذا‌های مازندرانی است و جایگاه ویژه‌ای در فرهنگ آشپزی مردمان این خته دارد. کدو پلو، مخصوص فصل‎های سرد سال است و محلی‌ها معمولا در کنار آن تخم مرغ نیمرو، ماست و بادمجان، انار ترش و ترشی نازخاتون قرار می‌دهند.

کدو حلوایی پلو را می‌توانید با مرغ، گوشت یا حتی به تنهایی و در کنار خورش‌های مختلف دیگر تهیه کنید که در هر صورت بسیار خوشمزه است. این پلوی مخلوط لذیذ، یکی از جذاب‌ترین‌ها، بین ده‌ها پلوی مخلوط ایرانی است که بسیار هم ساده و سریع آماده می‌شود و یک گزینه‌ی عالی برای فصل کدو حلوایی یا همان کدو تنبل خودمان است.

مواد لازم برای ۴ نفر

  • کدو حلوایی: ۵۰۰ گرم
  • برنج: ۳ پیمانه
  • سینه‌ی مرغ: ۱ عدد خرد شده
  • پیاز: ۱ عدد
  • شکر: ۲ قاشق غذاخوری
  • خلال بادام: نصف پیمانه
  • خلال پسته: یک سوم پیمانه
  • گلاب: یک چهارم پیمانه
  • زعفران دم کرده به میزان لازم
  • کره: ۲۵ گرم
  • زرشک: نصف پیمانه
  • زردچوبه، پودر دارچین، پودر هل، فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم

طرز تهیه کدو حلوایی پلو؛ یک غذای پاییزی از شمال ایران

طرز تهیه کدو حلوایی پلو؛ یک غذای پاییزی از شمال ایران

طرز تهیه

۱. کدو حلوایی را به شکل مکعب‌های ۲ در ۲ سانتی‌متری خرد کنید و در نیمی از کره و روغن، با مقداری دارچین و یک قاشق از شکر سرخ کنید. کدو‌هایی که به این اندازه برش خورده‌اند، حین سرخ شدن می‌پزند و برای روی پلو مناسب هستند. در صورتی که می‌خواهید کدو را لای پلو بدهید، لازم است آن را به قطعات بزرگ‌تر برش بزنید تا حین سرخ کردن نیم‌پز شوند و ادامه‌ی پخت آن‌ها همراه با برنج صورت بگیرد.

طرز تهیه کدو حلوایی پلو؛ یک غذای پاییزی از شمال ایران

۲. وقتی کدو‌ها سرخ شدند، آن‌ها را از تابه خارج کنید و پیاز را که به صورت نگینی ریز خرد کرده‌اید، در همان تابه تفت دهید تا کاملا طلایی شود.

طرز تهیه کدو حلوایی پلو؛ یک غذای پاییزی از شمال ایران

۳. بعد از طلایی شدن پیازها، مرغ خرد شده را به آن اضافه کنید و با حرارت بالا، به مدت ۱۰ دقیقه تفت دهید تا مرغ‌ها کاملا بپزند.

طرز تهیه کدو حلوایی پلو؛ یک غذای پاییزی از شمال ایران

۴. بعد از ۱۰ دقیقه نوبت اضافه کردن ادویه‌ها و سپس زعفران است. اگر تمایل دارید که مرغ و کدو را لابه‌لای برنج دم کنید، نیمی از زعفران دم کرده را برای روی برنج نگه‌دارید؛ در غیر این صورت همه‌ی زعفران را در این مرحله اضافه کنید.

طرز تهیه کدو حلوایی پلو؛ یک غذای پاییزی از شمال ایران

۵. بادام‌ها را به مدت ۱۵ دقیقه در گلاب خیس کنید. سپس جدا کنید و با مابقی کره و کمی روغن تفت دهید.

طرز تهیه کدو حلوایی پلو؛ یک غذای پاییزی از شمال ایران

۶. حالا خلال پسته را در گلاب خیس کنید و مانند مرحله قبل، بعد از ۱۵ دقیقه جدا کنید و در تابه تفت دهید.

طرز تهیه کدو حلوایی پلو؛ یک غذای پاییزی از شمال ایران

۷. زرشک را شسته و ۱۵ دقیقه در آب خیس کنید. حالا در همان تابه با مابقی شکر در حرارت ملایم تفت دهید و کنار بگذارید.

طرز تهیه کدو حلوایی پلو؛ یک غذای پاییزی از شمال ایران

۸. برنج را آبکش کنید و با ته‌دیگ دلخواه‌تان دم کنید؛ بعد ترکیب مرغ و کدو به همراه خلال بادام و پسته و زرشک را روی برنج آماده شده بریزید و سرو کنید. می‌توانید به صورت دلخواه مرغ و کدو را لابه‌لای برنج هم دم کنید.

طرز تهیه کدو حلوایی پلو؛ یک غذای پاییزی از شمال ایران

نوش جان.

انتشار یافته: 7
در انتظار بررسی:0
Iran, Islamic Republic of
15:57 - 1399/07/28
والا اصلا اینطوری نیست، خیلی دستکاری شده، کدوپلوی اصیل مازندرانی کاملا فرق داره با این دستور
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۶:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۹
کاش شما مختصر می نوشتید دستور اصلی رو.
Iran, Islamic Republic of
18:24 - 1399/07/28
اصلا اینطور طبخ نمیشه فقط کدو پیاز داغ وبرنج وزعفران یا زردچوبه البته با زعفران عطر ورنگ بهتری داره با تخم مرغ نیمرو وترشی بادمجان خورده میشه خیلی هم خوشمزه ودلچسبه
Iran, Islamic Republic of
20:42 - 1399/07/28
کدوپلوی مازندرانی این شکلی نیست اصلا
Iran, Islamic Republic of
23:01 - 1399/08/02
با کدو پلوی شمالی خیلی متفاوته،توش گوشت و خلال اصلا نمیریزن،فقد کدو و برنج،بعد پخت،پیاز داغو هم رو برنج میریزن
Germany
20:22 - 1399/08/03
اون خلال و زرشک اضافی هست. این کلا خیلی پر طمطراقش کرده.
Denmark
08:32 - 1399/08/11
پیاز ریز شده رو تفت میدیم یکم سیررنده شده توش تفت میدیم زردچوبه فراوون داره بعد کدوهای مکعبی یه کوچولو توی پیازا تفت میدیم میریزیم توی برنج خام که باهم بپزن، حالا برای خورشتش میشه بادمجون شکم پر یا گوشت قرمه یا نیمرو درکنارش خورد، گوشت قرمه هم گوشت خورشتی با یکم آب میزاریم کامل بپزه و آبش بسوزه و توی روغن خودش سرخ بشه
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
شیرآلات زمانی_1
تدریس خصوصی امیرکبیر_1
بهمن پور_داخلی1
استخدام_1
تدریس خصوصی امیرکبیر_3
بهمن پور_داخلی3
استخدام_3
شیرآلات زمانی_3
شیرآلات زمانی_4
استخدام_4
تدریس خصوصی امیرکبیر_4
بهمن پور_داخلی4
بهمن پور_داخلی2
شیرآلات زمانی_2
تدریس خصوصی امیرکبیر_2
استخدام_2
شفا_فوترموبایل
موسسه خیریه زهرا_فوتر موبایل
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر موبایل
آیلین_فوتر موبایل بلفارو
پارسیس_فوتر موبایل ساختمان
تدبیرکالا_فوتر موبایل
رستوران باغ بهشت_فوتر موبایل
فنی آتل_فوتر موبایل
قالیشویی بانو_فوترموبایل2
دکتر عارفی - موبایل فوتر
قالیشویی نوین_فوتر موبایل
آیلین_فوتر موبایل کاشت ابرو
رستوران پارسیان_فوتر موبایل
ایرانیان- فوتر موبایل222
قالیشویی ادیب_فوتر موبایل
کیان برنا_فوتر موبایل
موسسه خیریه زهرا_فوتر
دکتر عارفی - فوتر
کیان برنا_فوتر
آیلین_فوتر کاشت ابرو
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر
قالیشویی ادیب_فوتر
قالیشویی نوین_فوتر
ایرانیان-فوتراصلی222
پارسیس_فوتر ساختمان
تدبیرکالا_فوتر
شفا_فوتر
قالیشویی بانو_فوتر2
رستوران پارسیان_فوتر
فنی آتل_فوتر
رستوران باغ بهشت _فوتر
آیلین_فوتر بلفارو