راز‌های خانه‌داری؛ نجات دادن برنج شفته شده
۱۰۷۴۰۶۷
۰۷ دی ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۵
۱۱۲۱۳
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که دقیقا وعده‌ای که مهمان دارید، برنجتان بسیار نرم و یا به اصطلاح شفته شده باشد. در این مطلب، ۱۰ راهکار در جهت بهبود برنج شفته شده را خواهید خواند تا شاید در مواقع ضروری به کارتان بیاید.

برترین‌ها: شاید برای شما هم پیش آمده باشد که دقیقا وعده‌ای که مهمان دارید، برنجتان بسیار نرم و یا به اصطلاح شفته شده باشد. در این مواقع اگر زمان کافی داشته باشید می‌توانید سریعا به درست کردن برنج جدید مشغول شوید و یا با آن برنج شفته یک غذای جدید مانند(کبه عربی، سوپ، آش، شیربرنج، کوکو و ...) درست کنید. اما وقتی مهمان داشته باشید و وقت کافی برای درست کردن برنج دیگری نداشته باشید، حتما حسابی از این که برنجتان شفته شده ناراحت و کلافه خواهید شد.

همین‌جا بگوییم متاسفانه وقتی برنج زیادی پخته شود، دیگر نمی‌توان آن را به حالت قبل برگرداند، اما می‌توان با راهکار‌هایی باعث شد ظاهر برنج بهتر و دان‌تر دیده شود. در ادامه ۱۰ راهکار که در وب‌سایت دلبرانه در جهت بهبود برنج شفته شده آمده است را خواهید خواند تا شاید در مواقع ضروری به کارتان بیاید.

رازهای خانه‌داری؛ برنج شفته رو چکار کنم؟

۱. برنج را زیادی هم نزنید

یادتان باشد اولین نکته این است که از هول این که ببینید برنج چقدر شفته و نرم شده شروع نکنید که به کفگیر زدن به برنج و هم زدنش چرا که این کار بدتر دانه‌های پلو را خرد کرده و باعث خمیر‌تر شده برنج می‌شود.

۲. برنج را آبکش کنید و روی آب سرد بریزید

اگر برنج هنوز آب دارد، ولی نرم شده (حالا چه برنج کته، چه برنج آبکش) سریع آن را درون آبکش خالی کرده و آن را با آب سرد یا بهتر بگوییم آب یخ شست و شو دهید. این کار باعث می‌شود لعاب اضافه برنج خارج شود ضمنا آب سرد باعث میشود برنج نرم‌تر از این نشود.

رازهای خانه‌داری؛ برنج شفته رو چکار کنم؟

۳. ته دیگ بیاندازید

اگر برنج شفته شده حتما ته آن ته دیگ بیاندازید (مثلا از ته دیگ نان یا سیب زمینی استفاده کنید) تلاش کنید یک ته دیگ درجه یک درست کنید. به این صورت اگر کسی مقدار کمتری برنج (به خاطر نرم و خمیری بودن آن) خورد می‌تواند کنار غذا از ته دیگ استفاده کند. به علاوه یک ته دیگ طلایی جذاب نظر مهمان‌ها را از نرم شدن برنج کمی پرت می‌کند.

۴. به برنج روغن بدهید

شاید شما برای سلامتی و رژیمی بودن برنج معمولا به آن روغن اضافه نکنید، اما وقتی برنج شفته می‌شود لازم است حتما به برنج روغن یا کره اضافه کنید آن هم روغن داغ داغ، چرا که روغن باعث می‌شود دانه‌های برنج از هم جدا شوند و دان‌تر دیده شوند، این کار وقتی برنج نرم شده به بهبود ظاهر پلو شما کمک زیادی می‌کند پس حتما این کار را انجام دهید. حتی اگر برنجتان نسبت به معمول کمی چرب‌تر باشد. اما حواستان باشد هنگام داغ کردن روغن آن را نسوزانید، چون وقتی به برنج اضافه کنید بوی بدی ایجاد خواهد کرد.

رازهای خانه‌داری؛ برنج شفته رو چکار کنم؟

۵. به برنج به هیچ عنوان آب اضافه نکنید

بعضی‌ها عادت دارند وقتی پلو را بار گذاشتند کمی آب (معمولا نصف استکان) آب به کناره آن اضافه میکنند تا برنج بخار کند و دم بکشد. این کار را وقتی برنجتان شفته شده به هیچ عنوان انجام ندهید. چرا که ما الان باید همه تلاشمان را بکنیم آب اضافه برنج تخلیه شود تا خمیرتر نشود نه این که به آن آب هم اضافه کنیم!

۶. در قابلمه را باز بگذارید

بله میدانم شما عادت داشتید برای پختن پلو در قابلمه را کیپ کنید یا حتی از دم کنی استفاده کنید تا برنج حسابی بخار بیافتد، اما حالا باید برعکس این کار را انجام دهید. دقت کنید وقتی برنج بخار بیافتد و در قابلمه بسته باشد، بخار آب به صورت قطره‌های آب به داخل پلو شما برمی‌گردد و باعث می‌شود نرم و نرم‌تر شود. پس در قابلمه را باز یا نیمه باز بگذارید تا آبش تا قطره آخر تبخیر شود. نگران پخته شدن برنج نباشید، چون همین حالا هم برنج شما زیادی پخته شده!

۷. از دم کنی استفاده نکنید

همانطور که در بالا گفتیم استفاده از دم کنی برای بخار افتادن به برنج است، ولی حالا که ما می‌خواهیم آب برنج تبخیر شود بهتر است نه تنها از دم کنی استفاده نکنیم بلکه در قابلمه را هم نبنیدیم و بگذاریم آبش کاملا تبخیر شود.

رازهای خانه‌داری؛ برنج شفته رو چکار کنم؟

۸. شعله را بیشتر کنید

بیشتر کردن شعله باعث می‌شود آب اضافی موجود در برنج تبخیر شود و کمی خشک‌تر شود و ظاهر شفته اش بهبود یابد. اما دقت کنید این کار باعث سوختن و جزقاله شدن برنج نشود. اینطوری شما یک برنج شفته با بوی سوختگی خواهید داشت و مشکلتان دو برابر خواهد شد.

۹. وقتی برنج آماده شد زیرش را خاموش کنید و اجازه دهید کمی سرد شود

منظورم این نیست که برنج را سرد و یخ سرو کنید بلکه همین که چند لحظه اجازه دهید بخار برنج خارج شود کافی است اینطوری کمی از از حالت نرمی در می‌آید.

۱۰. برنج را قالبی سرو کنید

همانطور که میدانید برای سرو قالبی برنج لازم است کمی برنج نرم‌تر برداشته شود پس میتوانید به این بهانه که میخواستید برنج را در قالب‌های آماده (قالب‌های گرد، قلب ف گل و …) سرو کنید اجازه داده اید کمی نرم‌تر شود.

رازهای خانه‌داری؛ برنج شفته رو چکار کنم؟

اگر شما هم تجربه‌ای در نجات دادن برنج شفته شده دارید، با ما به اشتراک بگذارید.

انتشار یافته: 26
در انتظار بررسی:0
Iran (Islamic Republic of)
13:27 - 1399/10/07
جالب بود و خیلی کاربردی
پاسخ ها
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
موافقم
بهناز
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۸
یک تکه نان مخصوص تست یا نان اسنک رویش بذارند سریع آب اضافه را بخودش جذب مبکند
بدون نام
-
۰۸:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۱
بهتره برنج شفته رو با آب سرد بشورید بعد خشکش کنید .بعد از خشک شدن میتونید توی روغن سرخش کنید تا به شکل پفکی در بیاد بعد روی اون خاکه قتد بپاشید و به عنوان تنقلات و شیرینی مصرف کنید.
Iran (Islamic Republic of)
14:36 - 1399/10/07
یک لیوان آب سرد یا دوغ سرد همونجا توی قابلمه هم اضافه کنین کمک میکنه ،بلافاصله آبکش کنین و کمی اجازه بدین خنک بشه
Iran (Islamic Republic of)
14:42 - 1399/10/07
انفاقا برنج را اگر دم نکنیم سالم تره و
ویتامینش از بین نمیره پس خوردن برنج شفته نه تنها هیچ ضرری نداره بلکه سالم و
بهتره.
Germany
14:47 - 1399/10/07
حالا مهمان یک بار هم برنج شفته بخوره طوریش نمیشه این راه حل از همه بهتره چون هم در وقت و هم انرژی هم صرف جویی میشود.
پاسخ ها
باران
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
آفرین موافقم . از همه راهها بهتر بود خخخخخ
Germany
14:59 - 1399/10/07
با تشکر از شما خیلی جالب وآموزنده بود
Iran (Islamic Republic of)
16:10 - 1399/10/07
بهتر است کمی به آن شکر و دارچین بزنیم و به جای حلیم استفاده کنیم. :))))))))))))))))
پاسخ ها
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۴۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
مگه حلیم با برنج درست میشه چه حرفا
mr.arfa
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
کاملا مشخصه از سمت آشپزخونه اصلا رد نشدی دلبر بابا
ستاره
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۵
خخخخخخ
Iran (Islamic Republic of)
16:12 - 1399/10/07
می شود موقع مهمانداری و کلا آشپزی، کمی حواس را بیشتر جمع کرد که دچار دردسر و عواقب آن نشد.
پاسخ ها
مریم
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۵۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
در اینجور مواقع یکی دوپیمانه برنج را کمی می پزیم درحد خیلی کم بعدابکش میکنیم ولابه لای برنج شفته شده می ریزیم وبعددم میکنیم
Iran (Islamic Republic of)
18:44 - 1399/10/07
شیر و شکر بریزید شیر برنج بشه یا زعفرون و شکر بریزید شل زرد بشه بعد اگه مثلا قرمه سبزی داشتین با شیر برنج قاطی کنید و بزارید جلوی مهمون ببینم تو این گرونی کدوم مهمون نمیخوره والا
پاسخ ها
بدون نام
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
فکر خوبیه به شرطی که برنج نمکی و شور نباشه
Iran (Islamic Republic of)
20:48 - 1399/10/07
برنج ایرانی کته اش خوشمزه است
والا مهمون حبیب خداست اما نخواست خونش میموند
پاسخ ها
یاسمین زارع
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۲/۲۸
خوب
United States of America
21:25 - 1399/10/07
کوکو کنید خیلی خوشمزه میشه
Iran (Islamic Republic of)
00:41 - 1399/10/08
راه حل برنج قالبی از همه بهتر و مجلسی تره
Iran (Islamic Republic of)
12:35 - 1399/10/08
نان تست یا اسنک روش بزاره آبش رو جذب مبکنه . البته بنظر من که اتفاق پیش کیاد سخت نگیره بشوخی خودش به همه بگه و تامام :)))))))))))))))
France
02:12 - 1399/10/20
بهتره برای ته چین ازش استفاده کنید اگه مهمون نداشته باشید ته چین با هر خوروشتی خوشمزه اس
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج