محبوب‌ترین غذا‌های محلی ایران: البرز
متال تهران _ d
رستوران پارسیان_D
متال تهران _ d
رستوران پارسیان_D
کلینیک زیبایی پارسیس_f موبایل
متال تهران _ d
رستوران پارسیان_D
پارسیس - f تبلت
اپیلاسیون نانا 1
دکتر استرکی_1
دکتر ولدخانی_1
دکتر ولدخانی_3
اپیلاسیون نانا 3
دکتر استرکی_3
دکتر ولدخانی_4
اپیلاسیون نانا 4
دکتر استرکی_4
دکتر ولدخانی_2
دکتر استرکی_2
اپیلاسیون نانا 2
کلینیک زیبایی پارسیس_f
۱۱۳۴۶۶۸
۱۸ تير ۱۴۰۰ - ۰۷:۲۸
۷۲۰۳
این روز‌ها مزه کردن غذا‌های محلی هر منطقه در سفر، بخشی جدانشدنی از یک تجربه کامل گردشگری به شمار می‌آید و گردشگران علاقه‌مند به غذا حداقل یک یا چند وعده را در رستوران‌های محلی غذا می‌خورند تا با آشنایی بیشتر با فرهنگ غذایی هر شهر، سفری لذت‌بخش‌تر برای خود رقم بزنند.

برترین‌ها: این روز‌ها مزه کردن غذا‌های محلی هر منطقه در سفر، بخشی جدانشدنی از یک تجربه کامل گردشگری به شمار می‌آید و گردشگران علاقه‌مند به غذا حداقل یک یا چند وعده را در رستوران‌های محلی غذا می‌خورند تا با آشنایی بیشتر با فرهنگ غذایی هر شهر، سفری لذت‌بخش‌تر برای خود رقم بزنند.

کشور ایران دارای ۳۱ استان است که هر یک، ده‌ها غذای محلی و اصیل مخصوص به خودشان را دارند. در این سری مطالب آشپزی قصد داریم شما را با غذای محلی استان‌های مختلف آشنا کنیم.

در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با مشهورترین غذا‌های لذیذ محلی البرز آشنا کنیم.

استان البرز، سی و یکمین استان ایران و پنجمین شهر ایران از نظر جمعیت است. این استان از نظر اقلیمی دارای تنوع بسیاری است؛ به‌طوری که از اقلیم بیابانی در قسمت‌های جنوبی آغاز و تا اقلیم‌های نیمه مرطوب و مرطوب در قسمت‌های شمالی ادامه پیدا می‌کند. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با مشهورترین غذاهای محلی استان البرز آشنا کنیم.

خورش عدس طالقان

خورش عدس سبز، یکی از لذیذترین و مقوی‌ترین خورش‌های ایرانی است که اصالت آن به شهر طالقان در استان البرز برمی‌گردد؛ البته این خورش در استان گیلان و مازندران نیز با کمی تفاوت در طرز تهیه درست می‌شود. این خورش، دستور پخت ساده‌ای دارد و می‌تواند به‌عنوان یک وعده غذایی کامل به‌همراه نان یا برنج در رژیم غذایی شما قرار بگیرد. خورش عدس یا مرجو خورش را می‌توان با گوشت یا به‌صورت کاملا گیاهی طبخ کرد.

محبوب‌ترین غذا‌های محلی ایران: البرز

مواد لازم برای چهار نفر

  • گوشت: ۳۰۰ گرم
  • عدس: یک لیوان
  • پیاز: ۲ عدد
  • سیب زمینی: یک عدد
  • آلو بخارا: ۱۰ عدد
  • رب: یک قاشق غذاخوری
  • آبغوره: به مقدار دلخواه
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم
  • دارچین و زردچوبه: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم
  • زعفران: ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه

عدس را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نغخ عدس گرفته شود و زودتر بپزد. آلوها را نیز از چند ساعت قبل در مقداری آب خیس کنید. مقداری روغن در یک تابه گود بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس سیب‌زمینی‌های نگینی خرد شده را در تابه بریزید و آن‌ها را تفت دهید تا حسابی طلایی و ترد شوند.

سیب‌زمینی‌های سرخ شده را از تابه بیرون بیاورید و روی دستمال مخصوص آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافه آن‌ها گرفته شود. پیازهای نگینی یا خلالی خرد شده را در همان تابه بریزید و سرخ کنید تا طلایی و سبک شوند. سپس زردچوبه را به پیاز داغ بیفزایید و تفت دهید تا بوی ادویه بلند شود. در ادامه گوشت مکعبی خرد شده را در تابه بریزید و شعله گاز را کم کنید تا گوشت‌ها با پیاز و زردچوبه تفت بخورند و رنگ آن‌ها تغییر کند. فلفل و دارچین را به‌همراه رب گوجه‌فرنگی به گوشت‌ها بیفزایید و مواد را تفت دهید تا رنگ رب باز شود و طعم خامی آن گرفته شود. پس از گذشت حدود سه دقیقه، در تابه آب جوش بریزید و درب آن را ببندید تا گوشت به‌خوبی بپزد.

پس از گذشت نیم ساعت، سیب‌زمینی‌های سرخ شده، عدس و آلوی آبکش شده را در تابه بریزید. آبغوره، نمک و زعفران دم‌کرده را پس از حدود ۹۰ دقیقه در خورش بریزید و غذا را پس از ۱۵ دقیقه سرو کنید. خورش عدس را در ظرف سرو بکشید و روی آن را با پیاز داغ و جعفری تازه تزئین کنید.

نکات مهم

شما می‌توانید خورش عدس را به‌جای گوشت گوسفندی با مرغ نیز درست کنید.

به‌جای آبغوره می‌توان از آب لیمو هم استفاده کرد.

برخی افراد به‌جای آب از آب قلم برای پخت این خورش استفاده می‌کنند تا غذایی مقوی‌تر و خوش‌طعم‌تر داشته باشند.

به‌جای رب گوجه‌فرنگی می‌توان از رب انار یا کشک نیز استفاده کرد.

در برخی طرز تهیه‌ها به‌جای پیاز از سیر استفاده می‌شود.


خوراک لوبیا پیله

خوراک لوبیا پیله، یکی از غذاهای محلی و فصلی استان البرز است که در تابستان طبخ می‌شود. لوبیا پیله، در واقع همان لوبیا چیتی تازه همراه با غلاف است.

محبوب‌ترین غذا‌های محلی ایران: البرز

مواد لازم برای چهار نفر

  • لوبیا پیله: ۵۰۰ گرم
  • پیاز: یک عدد
  • گوشت: ۲۵۰ گرم
  • سیب زمینی: ۲ عدد
  • گوجه فرنگی: ۲ عدد
  • روغن: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
  • آب لیمو یا لیمو ترش تازه: به مقدار لازم

طرز تهیه

مقداری روغن در یک تابه گود بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس سیب‌زمینی‌ها و پیازهای نگینی خرد شده را در تابه بریزید و آن‌ها را تفت دهید تا حسابی طلایی و ترد شوند.

گوشت خرد شده، زردچوبه و فلفل را در تابه بریزید و آن‌ها را تفت دهید تا آب گوشت خشک شود و رنگ آن تغییر کند. لوبیا را در مرحله بعد در تابه بریزید و برای یک دقیقه تفت دهید. سپس گوجه‌فرنگی خرد شده را به مواد داخل تابه بیفزایید و تفت دادن را برای یک دقیقه دیگر ادامه دهید. دو لیوان آب جوش در تابه بریزید و درب تابه را ببندید تا لوبیا و گوشت به‌طور کامل بپزند.


یوان آش

یوان آش، یکی از آش‌های سنتی و مقوی استان البرز است که با برنج، عدس، سبزی آش، شلغم، گوشت چرخ‌کرده، نمک، فلفل و زردچوبه درست می‌شود.

محبوب‌ترین غذا‌های محلی ایران: البرز

مواد لازم برای چهار نفر

  • پیاز: یک عدد
  • برنج: نصف پیمانه
  • عدس: یک پیمانه
  • سبزی آش: ۵۰۰ گرم
  • شلغم: ۲ عدد
  • گوشت: ۵۰۰ گرم
  • پیاز: ۲۵۰ گرم
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه

عدس را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نغخ عدس گرفته شود و زودتر بپزد. برنج را نیز از چند ساعت قبل در مقداری آب و کمی نمک خیس کنید. سپس آب آن‌ها را خالی کنید و برنج و عدس را با یک لیتر آب تازه در قابلمه بریزید و آن‌ها را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا با هم بپزند.

پس از پخت برنج و عدس، سبزی خرد شده، پیاز داغ و شلغم را در قابلمه بریزید تا با هم بپزند. در همین حین، گوشت چرخ‌کرده، پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه را در یک کاسه مخلوط کنید و ورز دهید. سپس آن‌ها را به‌شکل کوفته قلقلی دربیاورید و در آش حال در جوش بریزید. آش شما پس از پخت گوشت حاضر است.

نکات مهم

روی یوان آش را با پیاز داغ، نعنا داغ و کشک تزئین کنید.

به‌جای سبزی آش می‌توان از سبزی کوهی نیز استفاده کرد.

برخی افراد از سیر داغ هم در این آش استفاده می‌کنند.

علاوه بر عدس، می‌توانید نخود و لوبیا هم در آش بریزید.

انتشار یافته: 4
در انتظار بررسی:11
Iran (Islamic Republic of)
07:49 - 1400/04/18
الان یه عده که مشکل با تهران و کرج دارند، که معلوم نیست این همه عقده از کجای فکر مریضشون میاد، میان پست میزارند که این غذا برای شهر ماست و یا اصلا تهران و کرج غذای محلی ندارند
Iran (Islamic Republic of)
11:13 - 1400/04/18
۳۵ ساله البرزیم هیچکدوم این غذاهارو نه حتی شنیدم و نه خوردم خخ
پرسپولیس امپراطور فوتبال ایران و آسیا
Iran (Islamic Republic of)
11:33 - 1400/04/18
من موندم خورشت قیمه و قورمه سبزی غذای محلی کدوم شهره
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
استخدام_1
شیرآلات زمانی_1
سفیر بار ساقدوش_1
استخدام_3
سفیر بار ساقدوش_3
شیرآلات زمانی_3
استخدام_4
شیرآلات زمانی_4
سفیر بار ساقدوش_4
شیرآلات زمانی_2
استخدام_2
سفیر بار ساقدوش_2
قالیشویی ادیب_فوتر موبایل
دکتر عارفی - موبایل فوتر
آیلین_فوتر موبایل بلفارو
شفا_فوترموبایل
موسسه خیریه زهرا_فوتر موبایل
کلینیک النا_فوتر موبایل
پارسیس_فوتر موبایل ساختمان
تدبیرکالا_فوتر موبایل
کیان برنا_فوتر موبایل
شاخه نبات_ فوتر موبایل
فنی آتل_فوتر موبایل
آیلین_فوتر موبایل کاشت ابرو
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر موبایل
قالیشویی نوین_فوتر موبایل
آیلین_تزریق چربی موبایل
رستوران باغ بهشت_فوتر موبایل
رستوران پارسیان_فوتر موبایل
کلینیک فرشته_فوتر موبایل
دکتر عارفی - فوتر
آیلین_فوتر کاشت ابرو
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر
آیلین_فوتر بلفارو
تدبیرکالا_فوتر
آیلین_تزریق چربی
کیان برنا_فوتر
رستوران باغ بهشت _فوتر
قالیشویی نوین_فوتر
رستوران پارسیان_فوتر
شفا_فوتر
پارسیس_فوتر ساختمان
فنی آتل_فوتر
شاخه نبات_ فوتر
موسسه خیریه زهرا_فوتر
کلینیک النا_فوتر
قالیشویی ادیب_فوتر
کلینیک فرشته_فوتر