روز جهانی سمبوسه؛ این تُرد‌های لذیذ و هوس‌برانگیز
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
مجتمع فنی تهران_Fموبایل
کلینیک فرشته_موبایلf
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
لاله زار مال_1
اپیلاسیون نانا 1
کلاسینو_1
سفیر بار ساقدوش_1
ریزخور_1
سفیر بار ساقدوش_3
ریزخور_3
کلاسینو_3
لاله زار مال_3
اپیلاسیون نانا 3
اپیلاسیون نانا 4
ریزخور_4
لاله زار مال_4
سفیر بار ساقدوش_4
کلاسینو_4
اپیلاسیون نانا 2
سفیر بار ساقدوش_2
ریزخور_2
لاله زار مال_2
کلاسینو_2
مجتمع فنی تهران_F
کلینیک فرشته_f
۱۱۵۱۰۱۰
۱۴ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۰
۸۷۰۸
سمبوسه یکی از غذا‌های خوشمزه ایرانی و مخصوص جنوب است. در واقع سمبوسه یک غذای جهانی نیز هست و در مناطق مختلفی همچون، خاورمیانه، آسیای مرکزی، شبه قاره هند و شمال آفریقا پخته می‌شود.

برترین‌ها: سمبوسه یکی از غذا‌های خوشمزه ایرانی و مخصوص جنوب است. در واقع سمبوسه یک غذای جهانی نیز هست و در مناطق مختلفی همچون، خاورمیانه، آسیای مرکزی، شبه قاره هند و شمال آفریقا پخته می‌شود.

روز جهانی سمبوسه؛ این تُرد‌های لذیذ و هوس برانگیز

به دلیل داشتن شهرت و آوازه جهانی سمبوسه روز پنجم سپتامبر به نام روز جهانی سمبوسه در تقویم نامگذاری شده است. در این روز تلاش می‌شود تا مردمی که تا به حال این غذا را نخورده‌اند، یک بار امتحانش کنند تا مشتری پر و پا قرص این اسنک لذیذ شوند.

سمبوسه را می‌توان به عنوان یک پیش غذای خوشمزه یا یک وعده ناهار سبک در نظر گرفت. سمبوسه انواع مختلفی دارد که در تهیه آن از نان لواش که درون آن سیب زمینی، به همراه گوشت قرمز و فلفل و ادویه جات وجود دارد. سمبوسه را می‌توان بدون استفاده از گوشت و کاملاً گیاهی نیز تهیه کرد. یک نوع دیگر سمبوسه نیز به سمبوسه پیتزایی معروف است که در آن از مواد پیتزا استفاده می‌کنند.

در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه سمبوسه با گوشت چرخ کرده را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم

  • سیب زمینی: ۳ عدد متوسط
  • گوشت چرخ کرده: در صورت تمایل ۱۰۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد
  • گشنیز و جعفری: هر کدام ۱۰۰ گرم
  • نان لواش: ۴ عدد
  • پیازچه: ۵ عدد
  • روغن سرخ کردنی: به میزان لازم
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به مقدار لازم

طرز تهیه

در مرحله اول سیب زمینی‌ها را بشویید و با پوست در قابلمه‌ای که در آن مقداری نمک و روغن و چند پیمانه آب اضافه شده است قرار دهید. سپس قابلمه را بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید تا سیب زمینی‌ها پخته شوند. دلیل اضافه کردن نمک و روغن به آب این است که در هنگام پخته شدن سیب زمینی‌ها، مقداری ترک بر می‌دارند که با این کار باعث می‌شود سیب زمینی‌ها خوشمزه شود. روش دیگری هم برای پختن سیب زمینی‌ها وجود دارد، به این صورت که سیب زمینی‌ها را پوست بگیرید. بشویید و به صورت نگینی خرد کنید و قابلمه به همراه چند پیمانه آب و مقداری نمک اضافه کنید و بر روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید تا پخته شود.

روز جهانی سمبوسه؛ این تُرد‌های لذیذ و هوس برانگیز

هنگامی که سیب زمینی‌ها در حال پختن هستند نوبت به آماده کردن پیاز می‌رسد. پیاز‌ها را پوست بگیرید و بشویید و سپس به صورت نگینی خرد کنید. سپس یک تابه را بر روی اجاق گاز قرار دهید و مقداری روغن در آن بریزید و با حرارت ملایم صبر کنید تا روغن داغ شود. سپس پیاز‌ها را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. سپس کمی زردچوبه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود، و مقداری دیگر آن‌ها را با هم تفت دهید.

پس از آماده شدن سیب زمینی‌ها آن‌ها را از اجاق گاز پایین بیاورید و بگذارید تا سرد شود. سپس سیب زمینی‌ها را با رنده‌ی درشت رنده کنید. همچنین می‌توانید آن‌ها را به صورت نگینی خرد کنید.

سبزیجات معطر سمبوسه را پاک کنید و بشویید و بگذارید تا آب آن‌ها خشک شود. سپس به صورت ساطوری خرد کنید. سپس سیب زمینی‌ها را با پیاز سرخ شده و سبزیجات خرد شده مخلوط کنید و تا مواد داخل سمبوسه آماده شوند. مقداری از مواد را بچشید و در صورت لزوم به آن نمک و فلفل اضافه کنید.

بعد از آماده شدن مواد داخل سمبوسه نوبت به برش زدن نان‌های لواش می‌رسد. اگر می‌خواهید سمبوسه‌ای با اندازه بزرگ درست کنید نان‌های لواش را به صورت طولی برش دهید و اگر می‌خواهید سمبوسه‌ای با اندازه کوچک درست کنید، نان‌ها را به صورت عرضی برش دهید.

حالا مقداری از مواد سمبوسه را در داخل نان و در یک سمت آن قرار دهید، سپس به صورت مثلثی نان را تا بزنید. سپس این مثلث را بپیچانید تا تمام اضلاع آن تشکیل شود. دقت کنید که از نان لواشی استفاده کنید که مقداری نرم باشد. اگر کمی لبه‌های نان خشک بود، آن را با مقداری آب مرطوب کنید تا هنگام پیچیدن نان شکسته نشود.

نوبت به سرخ کردن سمبوسه‌ها می‌رسد. ابتدا یک تابه را انتخاب کنید و به اندازه‌ای روغن در آن بریزید تا سمبوسه‌ها به یک سانتی متر در روغن فرو روند. سپس تابه را بر روی اجاق گاز بگذارید و صبر کنید تا روغن داغ شود. سپس سمبوسه‌ها را در تابه قرار دهید تا سرخ شوند. بهتر است سمبوسه‌ها را از سمتی که پیچیده اید در روغن قرار دهید تا هنگام حرارت دیدن وا نروند و باز نشوند. بعد از اینکه یک طرف سمبوسه‌ها سرخ شد آن‌ها را برعکس کنید تا طرف دیگر نیز سرخ شود. بعد از سرخ شدن آن‌ها را در یک صافی و کاغذ قرار دهید تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود. سپس با سس گوجه تند سرو کنید.

روز جهانی سمبوسه؛ این تُرد‌های لذیذ و هوس برانگیز


نکات مهم

اضافه کردن گوشت چرخ کرده به سمبوسه اختیاری است. اما اگر قصد اضافه کردن دارید آن را بعد از تفت دادن پیاز‌ها به تابه اضافه کنید و تفت دهید و به مواد سمبوسه اضافه کنید.

برای آماده کردن سمبوسه پیتزایی از موادی مانند، قارچ، سوسیس و پنیر پیتزا علاوه بر سایر مواد استفاده کنید و به این صورت که سوسیس و قارچ‌ها را تفت دهید و به سایر مواد سمبوسه اضافه کنید و هنگام قرار دادن مواد سمبوسه در نان مقداری پنیر پیتزا به آن اضافه کنید.

در تهیه سمبوسه می‌توانید از نان لواش آماده استفاده نکنید. می‌توانید خودتان مقداری آرد را با آب، به حالت خمیری در بیاورید و مواد را درون آن قرار دهید و در روغن قرار دهید تا سمبوسه شما پخته شود. اما درست کردن این نوع سمبوسه به مهارت بیشتری نیاز دارد و سختی بیشتری دارد.

دستور تهیه سمبوسه که به شما آموزش داده شد برای ۲ نفر مناسب است. در صورت کم یا زیاد شدن افراد، نسبت مواد اولیه را تغییر دهید.

نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
شرکت ویرا انرژی مهر ماهان_1
خرید باکس 1
شیرآلات زمانی_1
دکتر نائبی_1
عارفی_1
سوییچ ایران_1
ادیب_1
شرکت ویرا انرژی مهر ماهان_3
شیرآلات زمانی_3
سوییچ ایران_3
ادیب_3
عارفی_3
دکتر نائبی_3
خرید باکس 3
ادیب_4
خرید باکس 4
عارفی_4
دکتر نائبی_4
شرکت ویرا انرژی مهر ماهان_4
شیرآلات زمانی_4
سوییچ ایران_4
عارفی_2
دکتر نائبی_2
سوییچ ایران_2
شیرآلات زمانی_2
شرکت ویرا انرژی مهر ماهان_2
خرید باکس 2
ادیب_2
کالازم_فوتر موبایل
آیلین_فوتر موبایل بلفارو
دکتر عارفی - موبایل فوتر
شفا_فوترموبایل
آیلین_فوتر موبایل کاشت ابرو
آیلین_تزریق چربی موبایل
انجمن پرستاری ایران_فوتر موبایل
قالیشویی نوین_فوتر موبایل
دکتر سید مصطفی حسینی_فوتر موبایل
پارسیس_فوتر موبایل ساختمان
رستوران پارسیان_فوتر موبایل
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر موبایل
رستوران باغ بهشت_فوتر موبایل
موسسه خیریه زهرا_فوتر موبایل
قالیشویی ادیب_فوتر موبایل
تدبیرکالا_فوتر موبایل
فنی آتل_فوتر موبایل
قالیشویی بانو_فوترموبایل
تنورستان_فوتر موبایل
کلینیک النا_فوتر موبایل
شاخه نبات_ فوتر موبایل
اورانوس_فوترموبایل2
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر
آیلین_فوتر بلفارو
فنی آتل_فوتر
شاخه نبات_ فوتر
انجمن پرستاری ایران_فوتر
قالیشویی نوین_فوتر
آیلین_فوتر کاشت ابرو
دکتر سید مصطفی حسینی_فوتر
قالیشویی ادیب_فوتر
قالیشویی بانو_فوتر
رستوران باغ بهشت _فوتر
تنورستان_فوتر
اورانوس_فوتر2
شفا_فوتر
موسسه خیریه زهرا_فوتر
کلینیک النا_فوتر
پارسیس_فوتر ساختمان
تدبیرکالا_فوتر
کالازم_فوتر
آیلین_تزریق چربی
رستوران پارسیان_فوتر