۲۵۳۱۲۴
۵۰۰۷
۵۰۰۷
پ

پستانداری که در فاجعه کیهانی هم زنده ماند!

دانشمندان گونه‌ای پستاندار اولیه را کشف کرده‌اند که از رویدادی که باعث نابودی دایناسورها شد جان به در برده است.

وبسایت zoomit.ir - محمد بهنام راد: دانشمندان گونه‌ای پستاندار اولیه را کشف کرده‌اند که از رویدادی که باعث نابودی دایناسورها شد جان به در برده است. بقایای این موجود بزرگ که مشابه جوندگان است، سرنخ‌هایی از چگونگی ظهور پستانداران پس از نابودی دایناسورها، در اختیارمان قرار می‌دهد.

این حیوان که کیمبتوپسالیس سیمونسا نامگذاری شده، موجودی گیاه‌خوار و مشابه سگ آبی بوده است. نتایج تحقیقات در رابطه با این جانور در نشریه جانورشناسی انجمن لینه چاپ شده است. سرپرست تحقیقات، دکتر استفان بروسات از دانشگاه ادینبورو اسکاتلند، بیان کرد فسیل حیوان را یکی از دانشجویان تیم تحقیقاتی‌اش به نام کاریسا ریموند در خلال اکتشافی در نیومکزیکو آمریکا کشف کرده است.

پستانداری که در فاجعه کیهانی هم زنده ماند!

ما به سرعت تشخیص دادیم که این گونه‌ای جدید از پستانداران است که کسی قبلا آن را مشاهده نکرده است.

محققان به صورت ویژه‌ای به بررسی دندان های حیوان که مخصوص جویدن گیاهان بوده است، پرداختند. این حیوان هلالی از ردیف‌های پیچیده‌ی دندانی درناحیه پسین و دندان‌هایی مخصوص جویدن در ناحیه پیشین داشته است. دکتر بروسات همچنین بیان کرده است:

سنگواره در ناحیه‌ای موسوم به کیمبتو واش در بدبوم‌های (مناطق مرتفع خشک که توسط بارش‌های مقطعی سنگین فرسایش یافته‌اند) نیومکزیکو یافت شده است و در نتیجه نام این پستاندار، کیمبتوپسالیس، از نام این مکان اقتباس شده است. بخش دیگر این نام، پسالیس، به معنای تراشنده، اشاره‌ای به دندان‌های تیغه مانند حیوان دارد.

پس از برخورد سیارک

به مجموعه این گروه از پستانداران که اکنون منقرض شده‌اند، مالتی توبرکیولیت گفته می‌شود. این جانوران همزمان با دایناسورها در عصر ژوراسیک پدیدار شدند و برای بیش از ۱۰۰ میلیون سال بر روی زمین زیستند تا اینکه ظاهرا جوندگان جای آن‌ها گرفتند.

به گفته دکتر بروسات این حیوانات در عصر ژوراسیک بسیار کوچک بودند. سپس آن شهاب سنگ با زمین برخورد کرد و دایناسورها را نابود کرد و ناگهان، در معیارهای زمین شناسی، این گروه از حیوانات شروع به تکثیر کردند و بزرگتر شدند و اینگونه بود که ظهور پستانداران آغاز شد.

دانشمندان بیان می‌دارند این کشف و سایر اکتشافات مربوط به زندگی پستانداران در دوران «پسا برخورد»، تصویری از چگونگی جان به در بردن پستانداران از آن انقراض عظیم به دست می‌دهند.

پستانداری که در فاجعه کیهانی هم زنده ماند!

فاجعه کیهانی؟

۶۶ میلیون سال قبل، سیارکی به قطر ۱۰ کیلومتر با زمین برخورد کرد. تاثیر آن برخورد به مانند انفجار یک میلیارد عدد از بمب اتمی بود که در هیروشیما انداخته شد؛ چنان عظیم که غباری تیره کل اتمسفر را فرا گرفت و زمین را در تاریکی فرو برد. تقریبا نیمی از کل موجودات زمین نابود شدند. احتمال دارد بدون وقوع آن حادثه، پستانداران کوچک، هیچ‌گاه این چنین رشد و نمو نمی‌کردند.

دکتر بروسات در این باره می‌گوید:

بسیاری از پستانداران نابود شدند، اما این گروه به خوبی از این واقعه جان سالم به در برد. به نوعی می‌توان گفت: جهان یک روزه تغییر کرد. آن سیارک به زمین خورد و دایناسورها ناگهان از بین رفتند. انگار پستانداران منتظر نوبت خود بودند و به محض نابودی دایناسورها، آن‌ها فرصت بروز پیدا کردند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج