۲۷۸۳۶۰
۲۲ نظر
۵۰۲۰
۲۲ نظر
۵۰۲۰
پ

ازدواج اجاره ای؛ مگه میشه؟ مگه داریم؟

مدیرکل دفتر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بهزیستی کشور گفت: ازدواج در چارچوب استیجاری از پدیده‌های جدید اجتماعی در کشور است که به‌تازگی در سایه مطالعات و پژوهش‌ها نمایان شده است.

خبرگزاری مهر: مدیرکل دفتر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بهزیستی کشور گفت: ازدواج در چارچوب استیجاری از پدیده‌های جدید اجتماعی در کشور است که به‌تازگی در سایه مطالعات و پژوهش‌ها نمایان شده است.

شیرین احمدنیا شامگاه یکشنبه در گفتگوی اجتماعی استان اردبیل تصریح کرد: الگوهای ازدواج در جامعه ایرانی رو به تغییر است و ازجمله آن‌ها ازدواج در چارچوب استیجاری است که مردان متمول خانه مستقل در برخی مناطق تهران برای همسر دوم خود اجاره می‌کنند.

وی بابیان اینکه نسل امروزی با نسل‌های پیش از خود تغییرات اساسی دارد، متذکر شد: ازجمله اگر نقطه تمرکز خود را در خانواده قرار دهیم، شاهد افزایش طلاق، همباشی یا ازدواج سفید، ازدواج مجرد و ازدواج‌های بازسازی‌شده هستیم.

مدیرکل دفتر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بهزیستی کشور با ذکر مثالی به ازدواج‌های مجدد اشاره کرد و افزود: ازدواج مجدد رو به افزایش است و ۸۰ درصد از افرادی که طلاق گرفته‌اند ظرف مدت چند سال بعد با فرد دیگری ازدواج می‌کنند.

احمدنیا اینکه خانواده در شرایط بحرانی است یا نه را قابل‌بررسی بر اساس آمارهای احصا شده دانست و متذکر شد: به‌عنوان‌مثال ما با پدیده‌های ازجمله زوجین بدون فرزند، مجرد ماندن، والده شدن دختران ۳۵ سال به بالای مجرد و ازدواج در چارچوب استیجاری مواجه ایم که پیش‌ازاین وجود نداشت.

وی با تأکید به اینکه تمامی این اتفاقات و پدیده موجب افزایش آمار زنان سرپرست خانوار از ۷.۸ درصد در سال ۱۳۳۵ به ۱۲.۱ درصد در سال ۱۳۹۰ شده است، ادامه داد: حتی دلایل افزایش زنان سرپرست خانوار نیز تغییریافته و اگر زمانی به دلیل فوت همسر بود امروز طلاق ازجمله دلایل اصلی است.

افزایش درصد طلاق به ازدواج در کشور

مدیر گروه جامعه‌شناسی پزشکی و سلامت انجمن جامعه‌شناسی ایران با استناد به پژوهش‌ها و اظهارات مدیران دستگاه‌های اجرایی متولی متذکر شد: بر اساس آمارها میانگین سن اولین ازدواج در شهر و روستا افزایش دارد.

وی با اشاره به وضعیت جامعه زنان در مقایسه سال‌های ۱۳۳۵ و ۱۳۹۰ افزود: میانگین سنی ازدواج در زنان شهری از ۱۸.۵ به ۲۳.۶، رنان روستایی از ۱۹.۳ به ۲۳ و کل زنان از ۱۹ به ۲۳.۴ افزایش‌یافته است.

احمدنیا با تأکید به اینکه پیرو تأخیر در سن ازدواج اقدام به باروری و کاهش تعداد فرزندان را شاهد هستیم، ادامه داد: میزان باروری کل از حدود شش سال در سال ۶۵ به حدود دو سال در سال ۹۰ کاهش پیداکرده است.

وی افزود: علاوه بر این بررسی‌ها نشان می‌دهد درصد طلاق به ازدواج از ۸.۸۱ در سال ۷۰ به ۱۸.۱۱ در سال ۹۱ افزایش‌یافته است و در خود شهر تهران در سال ۹۱ به ۳۴.۹۶ درصد رسیده است.

مدیرکل دفتر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بهزیستی کشور تعداد مجردان در کشور را ۱۱ میلیون نفر عنوان کرد و متذکر شد: از این تعداد پنج میلیون و ۵۷۰ هزار نفر مردان و پنج میلیون و ۶۷۰ هزار نفر شامل زنان است.

به گفته احمدنیا یک‌میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بالای سن متعارف که برای مردان ۲۰ الی ۳۴ سال و برای زنان ۱۵ الی ۲۹ سال است هرگز ازدواج‌نکرده‌اند.

ثبت دو ازدواج موقت به ازای هر ۱۰ ازدواج دائم

وی با تأکید به اینکه در جامعه ایرانی عرصه‌های همسرگزینی تغییریافته و امروز به محل تحصیل، محل کار، خیابان و معابر و میادین، اینترنت و کافی شاپ کشیده شده است، تصریح کرد: شیوه‌های همسرگزینی نیز از درون‌همسری به برون‌همسری و انتخاب والدین و بزرگان قوم به انتخاب فردی تغییریافته است.

احمد نیا متذکر شد: ما شاهد این هستیم که شرایط فرهنگی و مذهبی کشور موجب شده به دلایل مختلف وقتی امکان و تمایل ازدواج دائم برای فرد فراهم نیست به ازدواج موقت و شرعی روی می‌آورد و بر اساس آمارها از هر ۱۰ ازدواج دائم دو ازدواج موقت نیز در دفترخانه‌ها ثبت‌شده است.

مدیرکل دفتر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بهزیستی کشور درعین‌حال به تغییر معیارهای همسرگزینی نیز اشاره کرد و بیان داشت: در پرسشی که بر اساس یک تحقیق میدانی از دختران و پسران به عمل آمده شاهد این تغییرات هستیم.

وی افزود: بطوریکه در مورد دختران معیارها از اخلاق، اصالت خانواده و ایمان به ثروت، خوش‌تیپ بودن و درآمد تغییریافته است.

به گفته احمدنیا در مورد پسران نیز معیارها باز از اخلاق، اصالت خانواده و ایمان به زیبایی، ثروت، درآمد، تحصیلات و نوع شغل تغییر پیداکرده است.

این پژوهشگر علوم اجتماعی تأکید دارد تغییر الگوهای ازدواج به دنبال خود افزایش رفتارهای پرخطر و افزایش ریسک بیماری‌های مراقبتی را به همراه داشته است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      واقعا مقصر کیه

    • بدون نام

      در سال 2023 میلادی جمعیت ایران به 9 ملیون نفر می رسد

    • بدون نام

      ازدواج استیجاری؟! بگید خیانت، هوسرانی

    • بدون نام

      ما تو همه چی رکورد‌ میزنیم

    • بدون نام

      حالا چی میشه دولت کمک کنه همه دوتا زن بگیرن

    • یک ایرانی

      دیگه دیر شد برادر, زودتر از اینا باید به فکر عواقب ناشی از ادامه ی جنگ, ثروت اندوزی مسؤولان, فساد, اختلاس, تصمیمات ناشیانه برای نسل جوون, پارتی بازی, رشوه, بیکاری ووو... بر تغییر رفتار و الگوهای جوونا میبودید...

    • امید

      من خودم خیلی از دوستام سراغ دارم که افراد خوب و سربراهی هستن ولی بدلیل فقر و بیکاری نمی تونن تشکیل خانواده بدن.

    • بدون نام

      بدتر از این هم میشه ایرانیها تک هستند حرف ندارند در دنیا یکی هستند

    • بدون نام

      ثبت دو ازدواج موقت به ازای هر ۱۰ ازدواج دائم !!!
      مگه ازدواج موقتم ثبت میکنن ؟

    • بدون نام

      به کجا می رویم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

    • حمید

      اینقدر بیچارگی و بد بختی داریم که ادم نمیدونه کدومو بگه فقر فرهنگی فقر اقتصادی
      و غیره نتیجه بهتری نداره در حال سقوطیم هر روز بیشتر از دیروز

    • مجید

      من الان 23 سالمه اعزام خدمتم گذاشتن شهریور سال دیگه که می شم 24 ساله 2 سال خدمت نا مقدس میشه 26 ساله 2 سال بگرد دنبال کار 28 سال تا بخواد زندگیم با کمک دیگران سر و سامون بگیره پیر شدم مردم زن رو کجا بزارم ؟ بچه که رویاست دیگه

      وضع خراب خراب جوونا هیچ امیدی ندارن

    • بدون نام

      واقعا مقصر کیه؟ به کجا می رویم ؟ ثبت دو ازدواج موقت به ازای هر ۱۰ ازدواج دائم !!!
      مگه ازدواج موقتم ثبت میکنن ؟ من خودم خیلی از دوستام سراغ دارم که افراد خوب و سربراهی هستن ولی بدلیل فقر و بیکاری نمی تونن تشکیل خانواده بدن. اینقدر بیچارگی و بد بختی داریم که ادم نمیدونه کدومو بگه فقر فرهنگی فقر اقتصادی
      و غیره نتیجه بهتری نداره در حال سقوطیم هر روز بیشتر از دیروز . دیگه دیر شد برادر, زودتر از اینا باید به فکر عواقب ناشی از ادامه ی جنگ, ثروت اندوزی مسؤولان, فساد, اختلاس, تصمیمات ناشیانه برای نسل جوون, پارتی بازی, رشوه, بیکاری ووو... بر تغییر رفتار و الگوهای جوونا میبودید..

    • لقمان

      اگر واقعأ صحت داشته باشه شايد يه مقدار از فشارى که رو جوانان هست کمتر کنه و بتونن راحتتر همسره مناسبشون رو انتخاب کنن,
      اين روزا ازدواج براى جوانان يه دغدغه شده که بيشترش مالى هست اما حالا فرصت دارن تا از مسيره کوتاه تر با مشکلات کمتر به فرد مورد نظرشون برسن.

    • بدون نام

      آقا هر مردی طبق قانون شرع واسلام میتونه 4 تا زن عقدی داشته باشه حالا زنهای صیقه ای جدا تهداد اون نمیدونم من هم اگه دست بالم باز بشه تا چهارتا زن رو میگیرم البته باید عدالت رو بین زنها اجرا کنه آره اگه میتونید بگیرید ثواب هم داره

    • بدون نام

      مديريت غلط و شعارهاي پوچ از ماكه گذشت

    • حسین قراگوزلو

      با سلام
      در مرکز تحقیقاتی کار می کردم که برخی از مدیران میانی زن صغیه ای داشتند که یا از بانوان مطلقه شاغل در همان جا یا از بیرون که به نحوی موضوع لو رفته بود. از کارکنان سطح کارگری گرفته تا به بالا هم همینطور. برخی از افراد متاهل با خانمها ( یا در فضای اینترنت یا در بیرون ) دوست شده و بی پروا به بعضی از همکاران می گفتند که ارتباط ... هم دارند!
      در جامعه هم شاهدیم که کاسب ها ، سرمایه دارها و ... اکثرا دچار این رویه در زندگیشون هستند!
      اینکه چرا جامعه سنتی و پایبند به اخلاقیات ما ایرانیان چنین سقوط کرده که متاسفانه بانوان هم با وجود داشتن شوهر و فرزند ، به آلودگی اخلاقی دچار شده اند ، نتیجه رفتارهای بسیار سخت گیرانه حکومتی از دهه 60 به بعد است که حتی افراد پایبند به اخلاق و دین را نیز بی اخلاق نموده است!
      حال تصور کنید خانواده هایی که می خواهند دختر خود را شوهر دهند ، حتی به خواستگاری از اقوام نیز مشکوکند که جواب مثبت دهند.

    • ناهید

      من بعنوان یک زن یک مادر یک دبیر باز نشسته وآشنا به درد فراوان که همه ناملایمات جامعه را لمس کردم ومیکنم و انتقاد میکنم فریاد میزنم فریاد دیگران را می شنوم فریاد مؤدبانه مسؤلین را میشنوم وتایید میکنم تا شاید دست اندر کاران در رفع مشکلات جامعه تعجیل کنند خانواده ها پاشیده شدند ازدواجها وپیوندها دیگر مقدس نیست شوهرها ارزش واحترام خودشان را از دست دادند و زنان و مادران تحقیر شدند وجود قانون صیغه وچند همسری راه خیانت را باز کرده و پایه های خانواده سست وسست وسست و ویران شد دولتمردان کشور بفکر خانواده ها باشیدچون خانواده های بیمار وسرگردان نمیتوانند درست فکر کنند ونمیتوانند از کشور دفاع کنند

    • بدون نام

      مديريت غلط و شعارهاي پوچ از ماكه گذشت

    • هادی

      از این بدترم میشه دوستان

    • بدون نام

      در امارهای شما از زنان خود سرپرست که یا همسرانشان فوت کرده و یا طلاق گرفته اند دیده میشود ولی از زنانیکه به هر دلیلی بدون طلاق جدا از همسرانشان زندگی میکنند صحبتی نکرده اید
      هستند خانمهائی که شوهرانشان آنها را از خانه بیرون کرده و حاضر به طلاق دادن هم نیستند که با این شرایط زن بیچاره نه میداند شوهر دارد و نه میداند شوهر ندارد ونه میتواند ازدواج مجدد بکند و نه میتواند مسافرت خارج کشور برود و همیشه بین زمین و هوا اویزان هست
      اینگونه زنان واقعا در جامعه چه جایگاهی دارند و چه باید بکنند چرا هیچ ارگانی این زنان را به حساب نمی اورد گاها دربین این زنان زنان جوانی رامی بینیم که ازدواجهای خیلی کوتاه مدت داشته اند و با این شرایط چطور میتوانند تا اخر عمر مجرد متاهل بمانند چرا ارگانهای حقوق بشری کمک نمی کنند که قوانین اصلاح شود اگر این خانم ها به راه خلاف بروند تقصیر قوانین ظالمانه کشورمان هست لطفا همگی کمک کنید تا قوانین اصلاح و از انتشار فساد در جامعه جلوگیری شود

    • شرملگون

      به نظر من هر مرد باید هفت زن بگیره

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج