۳۴۸۶۲۵
۱۰ نظر
۵۰۰۳
۱۰ نظر
۵۰۰۳
پ

دفاع جانانه وزیر بهداشت از پزشکان

وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی می‌گوید: مقایسه کارانه پزشکان با حقوق های غیر متعارف برخی مدیران سوء استفاده چی اشتباه است اما برخی می خواهند با این مفایسه دوباره پزشکان را بدنام کنند.

خبرگزاری ایرنا: وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی می‌گوید: مقایسه کارانه پزشکان با حقوق های غیر متعارف برخی مدیران سوء استفاده چی اشتباه است اما برخی می خواهند با این مفایسه دوباره پزشکان را بدنام کنند.

موضوع فیش های حقوقی و حقوق‌های غیر متعارف و چند صد میلیون تومان برخی مدیران دولتی مدتی است که نقل محافل و رسانه‌های داخلی و خارجی است تا جایی که در برخی رسانه‌ها، این موضوع از تخلفات مدیران دولتی گسترده‌تر شد و پای کارانه‌های پزشکان متخصص نیز به میان آمد و برخی ارقام آن نیز در رسانه‌ها منتشر شد.

مسئولان وزارت بهداشت، از جمله سخنگوی این دستگاه اجرایی پیش از این، درباره موضوع کارانه‌های پزشکان توضیحاتی ارائه کردند و با تکذیب کارانه‌های چند صد میلیون تومانی اعلام کردند که به جز موارد انگشت شمار که مربوط به متخصصانی است که در مناطق مرزی و خیلی محروم فعالیت می‌کنند، سقف کارانه ماهیانه اکثر جامعه پزشکی زیر ۸۰ میلیون تومان است.

پس از اعلام فیش های حقوقی نامتعارف مدیران دولتی، موضوع کارانه‌های پزشکان متخصص نیز مطرح شد و ارقام مختلفی نیز در این زمینه اعلام شد، تحلیل شما درباره این نوع پرداخت‌ها و اخباری که منتشر می‌شود،چیست؟

هاشمی: تحلیل خاصی ندارم، فقط آرزو می‌کنم، این نوع اخبار و حوادثی که منتشر می شود، منفعت مردم را در پی داشته باشد و حاصل و برآیندش، ثمری برای مردم و انقلاب داشته باشد.
اما اشتباهی که در مورد کارانه پزشکان متخصص شاغل در وزارت بهداشت انجام شده این است که افرادی که از بیرون نگاه می‌کنند، تفاوت حقوق و کارانه پزشکان متخصص را نمی‌دانند، از نظر حقوق پرداختی، وزارت بهداشت در بین دستگاههای دولتی تقریبا در رتبه 10 به بعد است و حقوق پرسنل آن بالا نیست و انقاقا کارکنان وزارت بهداشت حقوق‌های کمی دریافت می‌کنند.

به عنوان مثال یک متخصص جراح مغز که امروز از دانشگاه فارغ التحصیل می‌شود، حقوق ماهیانه اش، دو میلیون و 160 هزار تومان است، یا یک متخصص داخلی در زمانی که از دانشگاه فارغ التخصیل می‌شود ماهیانه یک میلیون و 800 هزار تومان حقوق می‌گیرد.

منظورتان حقوق دوران طرح است؟

هاشمی: بله، این حقوق های مربوط به دوران طرح است که حقوق بالایی نیست.

ولی دریافتی‌های مربوط به کارانه متفاوت است.

هاشمی: بله، اتفاقی که از 22 سال پیش در قالب قانون خودگردانی بیمارستان‌ها افتاده این است که در این قالب گفته‌اند، پزشکان و برخی گروه‌های غیرپزشکی به هر نسبت که در بیمارستان دولتی کار کردند و درآمدزایی داشتند، یک بخشی از درآمد آنها به عنوان کارانه به خودشان پرداخت شود و بخشی دیگر نیز برای بیمارستان باشد.

مثلا اگر یک جراح در یک ماه معادل 500 میلیون تومان برای بیمارستان کار کرد، سیستم مثلا 100 میلیون تومان آن را در قالب کارانه به خودش بدهد یا اگر 50 میلیون تومان درآمدزایی داشت، 25 یا 30 میلیون تومان آن را به عنوان کارانه و جدا از حقوق به خودش پرداخت کنند.

در واقع وزارت بهداشت با بسیاری از این پزشکان رابطه حقوقی هم ندارد، بسیاری از این متخصصان دوره طرح را می‌گذرانند و در واقع نوعی اجاره یا معامله بین وزارت بهداشت و آنان انجام می شود، وزارت بهداشت می‌گوید به جای اینکه بروی بیرون مطب بزنی، بیا و در بیمارستان دولتی کار کن، بیمارستان، تجهیزات و مریض از وزارت بهداشت و کار از تو، هر چقدر هم که درآمد داشتی به نسبتی مثلا یک سوم پزشک و یک سوم بیمارستان بین دو طرف تقسیم می‌شود.

منظورتان این است که این درآمدها را نباید به عنوان حقوق تلقی کنیم؟

هاشمی: بله، اما برخی آقایان این کارانه‌ها را به عنوان فیش حقوقی مطرح می‌کنند، واقعیت این است که وزارت بهداشت بیش از اعتباراتی که از دولت می‌گیرد، درآمد اختصاصی از مسیر ارائه خدمات دارد و سالیانه هزاران میلیارد تومان از این مسیر درآمد کسب می‌کند، بنابراین بین حقوق‌های کلانی که برخی مدیران گرفته‌اند و کارانه پزشکان خیلی فرق می‌کند.

*کارانه نباشد، هزینه‌های مردم 5 برابر می‌شود و بیمارستان‌ها ورشکسته می‌شوند

برخی مدیران حقوق‌های کلانی دریافت کرده‌اند اما حالا عده‌ای می‌خواهند با مقایسه کارانه و حقوق پزشکان، پزشکان را هم از این مسیر دوباره بدنام کنند.

پزشکان متخصصی که به این شیوه در بیمارستانهای دولتی کار می‌کنند،تعدادشان کم نیست و اگر بخواهیم بگوییم این متخصصان از بیمارستان‌های دولتی بیرون بروند و برای خودشان کار کنند، هزینه‌های مردم چهار تا پنج برابر افزایش می‌یابد و اگر این اتفاق بیفتد، پزشکان متخصص از بیمارستانهای دولتی خارج می شوند و بیمارستان‌های دولتی ورشکسته می شوند.

اما برخی از مسئولان از جمله نمایندگان مجلس به درآمدهای پزشکان متخصص اعتراض کرده‌اند؟

هاشمی: بعضی از سیاسیون باید در اظهارنظرهایشان دقت کنند، بین مدیران زیاده خواه و خدای نکرده سوء استفاده چی با جامعه خدوم پزشکی که شفاف کار می‌کنند، خیلی تفاوت وجود دارد.

اگر کسی در وزارت بهداشت تخلفی داشته باشد، چه برخوردی انجام می‌دهید؟

هاشمی: ما در وزارت بهداشت اصلا با هیچ کسی رودربایستی نداریم، همه نسل انقلاب هستیم و فکر می‌کنیم، انقلاب کرده‌ایم برای اینکه وی‍ژه خواری، زیاده خواهی، فساد و سوء استفاده در هیچ کجای نظام جمهوری اسلامی نباشد و اگر کسی، فرد یا دستگاهی از زیرمجموعه وزارت بهداشت را معرفی کند که خلافی مرتکب شده باشد،می‌تواند شاهد باشد که به شدیدترین وجه ممکن با او برخورد خواهد شد.

نطرتان درباره فیش‌هایی که منتشر شده، چیست؟

هاشمی: اصل مطلب این است که فیش کسی را منتشر می‌کنند و عدد بالایی را نشان می‌دهند که مردم را تحریک کنند، حقیقتش همین موضوعی است که گفتم، یعنی یک پزشک متخصص در یک بیمارستان دولتی چندین برابر آنچه کارانه می گیرد برای بیمارستان کار کرده و درآمد ایجاد کرده است.

این مسئله همان طور که گفتم از 22 سال قبل در قالب قراردادهایی با پزشکان وجود داشته و انجام می‌شده است، بیمارستان‌ها فقط حقوق پزشک، پرستار و اعضای هیئت علمی را از دولت می‌گیرند و بقیه آن از محل درآمد اختصاصی بیمارستان بین پزشک، پرستار و سایر کادر درمانی تقسیم می‌شود زیرا اگر پزشک و پرستار نباشد، اصلا درآمدی در بیمارستان وجود ندارد.

آیا این سیستم پرداخت کارانه به همین شکل قرار است ادامه پیدا کند یا ممکن است، اصلاحاتی در شیوه پرداخت در بیمارستانهای دولتی صورت بگیرد؟

هاشمی: این پرداخت‌ها به همین صورت ادامه پیدا می‌کند، مگر اینکه مجلس تصمیم دیگری بگیرد و این پرداخت‌ها را در قالب حقوق ببرد و به صورت یک مبلغ فیکس (ثابت) بدهند و گر نه این سیستم که به عنوان سیستم پرداخت فی فور سرویس (fee for service) معروف است نه تنها از 22 سال قبل وجود داشته بلکه حتی از قبل از انقلاب هم به شکل دیگری وجود داشته است و در بیشتر کشورهای دنیا نیز همچنان اجرا می‌شود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • نوری خان زاده

      اینهاطبیب و پزشک نیستند این ها گرگ های طمع کاری هستند این ها ....... هستند که سر گردنه یقه بیماران مبتلا و بیچاره را می گیرند .نباید ناز این ها و ظلم آنها را تحمل کرد .کجای دنیا این طور است آقای وزیر.

    • بدون نام

      اقای هاشمی لازم است که چند نکته مهم را به شما گوشزد کنم :
      1- اولا بدان که مردم یعنی یک توده عظیم که هیچوقت در هیچ چیز حتی تفکرات جمعی و احساساتشان اشتباه نمیکنند پس سعی نکن به عنوان یک نفر در لباس وزیر حرف ناحق را حق جلوه دهی وبه خورد این توده عظیم دهید
      2- شما هم یک پزشک هستید و گرچه به ضررتان هست که اعتراف کنی اما همین خود شما هم میدانی تا زمانی که یک پزشک در حیطه مدیریتی کار میکند نمیتواند عادل باشد و منصفانه قضاوت کند صد درصد تصمیماتش صنفی و جناحی به سمت هم حرفه ای های خودش هست
      3- گفتی که کارانه غالب پزشکان ریر 100 میلیون و حدود 80 میلیون هست مگر 80 میلیون پول کمی است شما با کدام ابزار درامد حداقل 80 میلیونی را برای هم صنف خودت مستحق میدانی
      4- در جملاتت چندین بار عبارت مدیران متخلف دولتی را در کنار عبارت مضحک پزشکان خدوم اوردی . ... حداقل در حوزه سلامت زحمت بکشید و خیلی سیاسی حرف نزنید.

      پاسخ ها

      • بدون نام

        منم دوتا اضاف کنم
        5- گذشت ان زمانی که سلامت مردم در دست پزشکان بوده امروز میبینیم که اگر سلامتی یک نفر فقط یک نفر انسان در دست مثلا" حاذق ترین جراح هست که اونم بعد از 4 رساعت جراحی خدا میدونه چی از اب در بیاد ولی جناب وزیر بدون که امروز سلامتی مردم برای نمونه دردست مندسی است که در شرکت اب یک شهر با جمعیت میلیونی کار میکند یا سلامت مثلا 300 نفر انسان همزمان در دست یک خلبان ورزیده هست و.....پس اینقدر به خودتان قره نشوید.
        6- شاید یک انسان بدون استفاده از خدمات پزشکی بتواند روزها بلکه هفته ها زنده بماند ولی دلم میخواهد بدانم یک پزشک بدون خدمات مهندسی چند ساعت میتونه زنده بمونه احتمالا باید بره توی یه جنگل داخل یه غار دو تا برگ پهن هم از درخت بکنه و بگذاره جلو و عقبش و اگه بتونه زندگی کنه

    • بدون نام

      ببیمارستانی هست که تا قبل از کارانه های چند صدمیلیونی نه تنها تمام هزینه هاشو پرداخت میکرد بلکه تراز مالی مثبت هم داشت ولی الان بدلیل پرداخت کارنه های چند صد میلیونی دچار تراز منفی شده و از عهده هزینه های جاریش بر نمیاد‌...

    • علیرضا

      چه خوب. پس شرکت نفت و گاز هم به کارکنان خود بگه دو تا بشکه استخراج کردی یکی مال خودت. چون واسه مملکت درآمد کسب کردی.... تمام ادرات درآمد ها رو درصدی به کارکنان خود اختصاص بدن....!!!!!!!

    • ترسو

      ...
      يك نكته ، مهم كه پزشكان واسه بيمارستان درآمد !؟! زايي ميكنن اينه كه با هر مشكلي كه وارد بيمارستان بشين ، اولين تشخيص همكاران محترمتون! # جراحيه# ! چون قائل به درآمدزائي هستند !!!!!!

    • بدون نام

      متاسفم برای همه افرادی که نظر دادن و بیشتر برای پزشکانی که اینقدر برای این مردم زحمت میکشن و اونوقت چنین آدمای قدرنشناس حسود کوته بین براشون نظر میدن. شمایی که نظر میدی حاضری 28 روز در ماه رو در دورافتاده ترین مناطق ایران به صورت 24 ساعته در اختیار مردم باشی؟؟

    • بدون نام

      میگن روباه دهنش به گوشت نمیرسید گفت پیف پیف بو میده.اگه خود شماها دکتر بودین همه چیز منطقی حتی کم بود. آهای آقایان مهندس مگه شما چندسال درس خوندین. نوش جونشون مزد زحمتاشونو میگیرن.

    • بدون نام

      آیا توی کشورهای دیگر هم همینطوری

    • عاطفه

      همیشه ادمای مهم کنارشون چند نفر پاچه خوار دارن.من خودم به دکتر ها بی اعتمادم چند سال پیش صورتم یه لک افتاده بود پیش چند تا پزشک فوق تخصص رفتم گفتن لیکن پلانه و فقط با داروهای قوی خوب میشه روزی ۱۴ تا قرص مینداختم معده ام سوراخ شده بود ولی مرصم بدتر از قبل بودمجبور شدم مصرف قرصهامو قطع کنم.یه روز از بازارچه های مرزی یه کرم صد لک گرفتم ده روزه لکها رو به محو شدن کرد وخوب شدم.البته دکترهای واقعی تو کشورمون کم نیستن.

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج