خبرآنلاین: شیب رشد موالید در میان ایرانی ها رو به کاهش است و بررسی های نشان میدهد خروج دهه شصتی ها از سن ازدواج یکی از علت هایی است که باعث این مسئله شده است.
جدیدترین آمار های سازمان ثبت احوال نشان می دهد، نرخ رشد موالید در کشور طی چهارماه نخست سال ۱۳۹۵ به زیر صفر رسیده است و به عبارت دیگر منفی شده است. اتفاقی که نشان می دهد، رشد موالید که از سال های ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳ روند رو به رشدی به خود گرفته بود، حالا در سراشیبی کاهش قرار گرفته است.
براساس آمارهای رسمی سازمان ثبت احوال نرخ رشد موالید در چهار ماه نخست سال ۹۵ به زیر صفر رسیده است و گرچه این آمار موقتی است اما کلیت کاهش موالید در کشور را نشان می دهد. جمعیت شناسان دلیل این اتفاق را بیش از پیش در سن ازدواج و فرزند آوری جوانان پرشمار دهه ۶۰ می دانند و تغییر نگرش متولدان این دهه در مورد چند فرزندی.
در همین رابطه محمدرضا محمودی رییس کمیسیون مطالعات و پایش سیاستهای جمعیتی شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به نرخ رشد موالید در سالهای اخیر بیان کرد: در سال 91 نسبت به 90 حدود 2.9 درصد افزایش نرخ رشد موالید، 92 نسبت به 91 حدود 3.5 درصد افزایش نرخ رشد موالید، 93 نسبت به 92 حدود 4.25 درصد افزایش نرخ رشد موالید وجود داشت و در سال 94 این نرخ به 2.3 درصد رسیده؛ یعنی به شدت شیب آن کاهش یافته است. البته ما انتظار این آمارها را داشتیم.
او می افزاید: پیشبینی میکردیم توان درونی جمعیت در سالهای 97 یا 98 تمام شود؛ یعنی موج جوانانی که از سال 80 به بعد شروع به ازدواج کردند، تا دو سه سال دیگر تمام میشود. حال اگر این نرخ در سالهای آینده افزایش داشته باشد، میتوانیم آن را به تأثیر سیاستها ارتباط دهیم.
نکته دیگر نیز این است که جوانان دهه ۶۰ که موج ازدواج آنها از ۱۵ سال پیش آغاز شده است و حالا تقریبا به پایان رسیده است، علاوه بر اینکه خروج آنها از سن ازدواج به دلیل جمعیت بالای آنها بر کاهش نرخ موالید در کشور تاثیر میگذارد، یک تاثیر دیگری نیز دارد و آن رواج تفکر تک فرزندی است.
حالا در کنار این موارد، عامل دیگری که می تواند در سال های آینده هم آمارهای ازدواج و هم آمارهای موالید را تحت شعاع خود قرار دهد، رسیدن دهه هفتادی ها به سن ازدواج است که ظواهر امر نشان می دهد، هم به لحاظ تعداد و هم به لحاظ گرایش به مقوله ازدواج، می تواند منجر به کاهش قطعی تعداد ازدواج و موالید باشد.
علاوه بر این افزایش میزان طلاق های رخ داده در کنار آمار ازدواج نکته ای است که می تواند در نرخ موالید در کشور تاثیر گذار باشد.
قدیما که امکانات نبوده تو هر خونه ای ده. دوازده تا بچه بوده. خود بابام میگفت که تو چه سختی بزرگ شدن
اصلا امکانات غذایی و رفاهی نداشتن
حالا که آزادی بیشتره و دختر و پسر با هم دوس میشن و اگه ازدواج کنن هم زود طلاق میگیرن
به نظر من توقعات رفته بالا
البته این رو قبول دارم که وضعیت کار خوب نیس
ولی فکر کنم اگه طبق سنت اسلام و ایران پیش بریم همه چیز حل میشه
من یک متاهلم بچه هم دارم
از تمام مجردا خواهش میکنم مجرد بمونن
بخدا راه برگشت نداره
جلوی تمام موفقیتاتونو میگیره ازدواج
بخودتون ، همسرتون ، بچتون ، خانوادتون و جامعتون ظلم نکنین
سطح توقع خانواده ها رفته بالا و هزینه زندگی هم همینطور وبالاتر از همه بیکاری .
اونوقت میگن جرا ازدواج نمی کنن
توجه فرمایید.
توجه فرمایید.
ازدواج نکنید.
ازدواجنکنید تا خودشان ترشیده شوند وتوقع هایشان را پایین بیاورن.
سپاس.