۳۹۸۹۷۳
۹ نظر
۵۰۰۴
۹ نظر
۵۰۰۴
پ

چرا ظریف عصبانی شد؟

روزنامه همدلی در شماره دوشنبه ۱۲ مهر در سرمقاله ای به قلم عباس توتونچی نوشت: منافع ملی (Nationa- Interest) یکی از بنیادی ترین و رایج ترین مفاهیم و واژه های سیاسی کنونی به ویژه در ادبیات مربوط به سیاست خارجی کشورهاست.

روزنامه همدلی در شماره دوشنبه ۱۲ مهر در سرمقاله ای به قلم عباس توتونچی نوشت: منافع ملی (Nationa- Interest) یکی از بنیادی ترین و رایج ترین مفاهیم و واژه های سیاسی کنونی به ویژه در ادبیات مربوط به سیاست خارجی کشورهاست.

در ادامه این مطلب آمده است: یکی از مهم ترین کارویژه های هر نظام سیاسی تحقق منافع ملی در حوزه داخلی و البته سیاست خارجی بوده و نیل به این هدف موفقیت یا ناکمی یک نظام سیاسی را نمایان می سازد. در هر نظام سیاسی علایق و سلایق سیاسی متفاوتی وجود دارند که ممکن است با رویکردهای متفاوت تعریفی متنوع از مفهوم منافع ملی داشته باشند.

در نظام جمهوری اسلامی ایران بنابر تعاریف رسمی و آکادمیک از امنیت ملی با سه دسته منافع حیاتی، مهم و حاشیه ای مواجه هستیم که بنابر اهمیت و ضرورت آن برای بقا و موجودیت نظام سیاسی تعریف می شود.

تردیدی نیست موضوع برجام و به طور کلی پرونده هسته ای کشورمان در ذیل منافع مهم و چه بسا منافع حیاتی قرار دارد. پرونده هسته ای ایران به یکی از پیچیده ترین و طولانی ترین پرونده های سیاسی، حقوقی و فنی تبدیل شده بود و وقت، انرژی و مصایب زیادی را برای کشور و نظام به همراه داشت.

در چنین فرآیندی دولت یازدهم و دستگاه دیپلماسی با مشورت و ملاحظه خطوط قرمز و خط مشی های کلی نظام و مقام معظم رهبری با تصویب و اجرای برجام به این پرونده پیچیده خاتمه دادند.

انتظار این بود که طیف های مختلف سیاسی به ویژه گروههایی که داعیه دلسوزی از انقلاب و نظام را داشتند در رویارویی با برجام از دریچه منافع ملی و نه منویات و اهداف جناحی و شخصی به ارزیابی و داوری در باب برجام بپردازند؛ اما متاسفانه در سال پایانی عمر مجلس نهم چنین رویکردی در رفتار مجلس نهم با این موضوع دیده نشد و اکنون نیز عده معدودی از نمایندگان مجلس دهم ترجیح می دهند با چشم بستن روی منافع ملی، در موازنه داخلی احزاب سیاسی پیروز شوند.

حضور دکتر ظریف وزیر امور خارجه کشورمان و عصبانیت وی در مواجهه با سوال یک نماینده مجلس ناشی از این اصل مهم بود که او نیز در پاسخ خود به آن اشاره کرد. عصبانیت مشهود در چهره و صدای ظریف که حتی در جریان مذاکرات حساس هسته ای به چشم نمی آمد، متاثر از این واقعیت مهم بود که دکتر ظریف نیت طرف مقابل را نه دلسوزی و صیانت از منافع ملی بلکه استفاده داخلی از این موضوع اساسی قلمداد می کرد.

مخالفان ظریف و دولت یازدهم در همه روزهای پسابرجام این موضوع مهم را فراموش کرده اند که برخورد جناحی آنها در ماجرای برجام چه تاثیری بر سیاست خارجی و منافع ملی کشورمان گذاشته است. متهم کردن ظریف به تلاش برای تغییر در رویکرد سیاست خارجی ناجوانمردانه ترین رفتار و تهمتی است که می تواند نسبت به یک مسئول داخلی ابراز داشت.

اشاره ظریف به مقبولیت رویکرد سیاست خارجی دولت یازدهم از سوی سردار سلیمانی، سیدحسن نصرالله و ... در واقع این پیام را برای مخالفان دیپلماسی دولت در پی دارد که جهت گیری در قبال مسائل سیاست خارجی با رویکرد فراجناحی و اولویت دادن به منافع ملی دنبال شود.

ظریف همان گونه که روز قبل از حضور در مجلس گفت، موافق نقد است، اما نقدی که از روی دلسوزی و حسن نیت باشد و به بهانه نقد، منافع مهم و حیاتی نظام در مظان اتهام و تردید قرار نگیرد.

جای بسی خرسندی است که شمار چنین نمایندگانی در مجلس دهم نسبت به مجلس گذشته کاهش یافته و همچنان که روز گذشته در مجلس به چشم آمد، اکثریت مجلس دهم با چنین رویکردهایی در تعامل مجلس و دولت همراه نیستند، اما این سوال مهم پیش روی تحلیل گران و کارشناسان قرار دارد که آیا مخالفان و منتقدان دولت تمایزی میان منافع ملی مهم و حیاتی و منافع حزبی و سیاسی خود قائل هستند یا خیر؟ پاسخ این سوال البته در عملکرد سه ساله مخالفان دولت مشهود و نمایان است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      انها که با ظریف سر نا سازگاری دارند حرکاتشون مغرضانه است

    • بدون نام

      به جهنم که اعصابنی شد

    • بدون نام

      اقای ظریف خود زبان دارد تیاز به پاچه خواری نیست.

    • سینوهه

      مذاکرات دردوره دلواپسی اگر فرجامی داشت وبرجامی، که نداشت، روزگارمان بدتر میشد که بهتر نمیشد،اینکه بادشمن به نقطه ای از اشتراکات برسیم این قدم اول در کشیدن آمریکا درمسیر خواسته هایمان است، امریکایی که حرف اول در حوضه نظامی واقتصادی میزنه ،کی میخواهیم وافعیتهارو بپذیریم

    • بدون نام

      عصبانی نشد حرف منطقی را با لحن تند گفت...

    • بیطرف

      اگه ازروزاول بامخالفان بیطرف تندبرخورد میکردندامروزاینقدرعصبانی نمیشدند. ضمنا اصولا شعورسیاسی این افرادکه خودخائن هستندودیگران رامتهم به خیانت میکنندبیشتر ازاین نیست. تمام اقدامات تیم هسته ای با هماهنگی رهبری بوده واین افراددرحقیقت در مقابل رهبری ایستاده اندوعاقبتی جزعاقبت احمدی نژادندارند. انشااله بزودی زحماتشان پاسخ خواهددادوروسیاهیش بمونه براکیهان ووطن امروز ونمایندگان بی آبروئی که تهش به اصول گرایان وخائنین به وطن وصل هستند.

    • مهدی

      داداش چرا نظر منو ثبت نکردی .کم کم داری از اونا میشی ها

    • بدون نام

      .....ظریفم خنده هاش واسه اونوریاس قاطی کردناش واسه داخلیا.متاسفم برای همچین ادمایی

    • سیامک

      دست آقای ظریف درد نکنه وحنجره اش پرتوان باد .....

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج