۴۱۶۵۲
۱ نظر
۵۰۰۶
۱ نظر
۵۰۰۶
پ

مرغ بريان با پرتقال و آلوی جنگلی

مرغ بريان دستور آماده‌سازي آساني دارد، اما بايد مواظب دو نكته باشيد، يكي اينكه مغز مرغ مانند پوست آن طعم‌دار باشد و دوم آنكه داخل مرغ مانند سطح خارجي آن كاملا پخته باشد

مرغ بريان با پرتقال و آلوی جنگلی

مجله آشپزی ایده آل : در اين روزهاي سرد و برفي، موقعي كه از مقابل رستوران‌هايي كه مرغ بريان مي‌فروشند، مي‌گذريد، بوي خوش آن شما را سرمست كرده و دست و پاهايتان را سست مي‌كند. مرغ بريان دستور آماده‌سازي آساني دارد، اما بايد مواظب دو نكته باشيد، يكي اينكه مغز مرغ مانند پوست آن طعم‌دار باشد و دوم آنكه داخل مرغ مانند سطح خارجي آن كاملا پخته باشد. رسپي مرغ بريان كه براي اين بخش در نظر گرفته شده است تمام اين ويژگي‌ها را داراست.

مرغ بريان با پرتقال و آلوی جنگلی

مواد لازم:

  • مرغ درسته: يك عدد،‌حدود يك و نيم كيلوگرم
  • پيازمتوسط: ۲ عدد
  • روغن مايع: به ميزان لازم
  • پرتقال: يك عدد
  • آلوي خشك ترش: ۱۲ - ۱۰ عدد
  • كره نرم‌شده: ۵۰ گرم
  • پودر سير: يك قاشق چاي‌خوري
  • دانه فلفل سياه: يك قاشق ‌چاي‌خوري
  • سبزيجات معطر خشك:۲ قاشق چاي‌خوري
  • نمك و فلفل: به ميزان لام
مزه دار کردن غذا:

يكي از روش‌هايي كه براي طعم‌دار كردن مرغ كاربرد زيادي دارد این است که مرغ را در مايه‌ای متشكل از آب، نمك و شكر مي‌خوابانند. گوشت يا مرغي كه با اين روش طعم‌دار مي‌شو طعم‌دارتر است و بافت آن پس از پخت آب‌دار است.

مرغ درسته يا خردشده را با يك چاقوي كوچك سوراخ‌سوراخ كنيد. تعداد اين سوراخ‌ها در يك مرغ كامل در حدود 10 تا 12 عدد در نواحي گوناگون است.

در 2 ليتر آب 3 قاشق غذاخوري نمك و 2 قاشق غذاخوري شكر حل كنيد و مرغ را به ازاي هر نيم كيلو يك ساعت در آب و نمك بخوابانيد. يعني يك مرغ يك و نيم كيلوگرمي بايد 3 ساعت در محلول طعم‌دار كردن قرار بگيرد. مرغ طعم‌دار شده را از روش معمول بريان كنيد. دقت كنيد كه بايد مرغ را با چاقو سوراخ كنيد و پوست آن بايد سالم بماند.

روش تهيه

1 - مرغ را حداقل نيم ساعت قبل از پخت از يخچال خارج كنيد تا دماي محيط را بگيرد. كره، پودر سير، و سبزيجات خشك را با كمي نمك و فلفل مخلوط كنيد.

2 - كره را در فضاي بين پوست و گوشت مرغ قرار داده و مرغ را ماساژ دهيد تا به صورت يكنواخت زير پوست پخش شود. با چاقو چند سوراخ كوچك روي گوشت مرغ ايجاد كنيد تا كره طعم‌دار داخل بافت مرغ شود.

داخل شكم مرغ را هم به كره آغشته كنيد.

3 - 2 قاشق غذاخوري روغن را داغ كنيد. يكي از پيازها را ساطوري كرده و 5 دقيقه روي شعله متوسط تفت دهيد. آلوها و دانه‌هاي فلفل را اضافه كرده و كمي نمك و فلفل بپاشيد. پس از يك دقيقه از روي شعله برداريد.

4 - پرتقال را ورقه ورقه كرده و با مايه پياز و آلو مخلوط كنيد. داخل شكم مرغ را با پرتقال و آلو پر كنيد. پاي مرغ را با نخ پرك ببنديد تا مواد از داخل شكم مرغ خارج نشود. بهتر است شكم مرغ را هم با خلال دندان ببنديد.

5 - يك ظرف نسوز را چرب كرده و مرغ را در آن قرار دهيد. پياز دوم را خلالي كرده و كمي روغن و نمك و فلفل روي آن بريزيد و دور مرغ پخش كنيد.

6 - مرغ را يك ساعت و نيم در طبقه وسط فر با دماي 200 درجه سانتي‌گراد بپزيد. پس از يك ساعت مرغ را خارج كنيد. از آب و روغن داخل ظرف روي مرغ بريزيد، سپس آن را مجددا داخل فر گذاشته و دماي پخت نيم ساعت آخر را روي 180 درجه سانتي‌گراد قرار دهيد. مرغ بريان را با نان يا برنج و سالاد سبز سرو كنيد.

نکات:

1 - براي هر نيم كيلو مرغ نيم ساعت زمان پخت در نظر بگيريد.

2 - مرغ بريان بايد پخته و آبدار باشد. پخت بيش از اندازه مرغ را خشك می‌کند و پخت كمتر از معمول باعث خامي مرغ و بوي زهم مي‌شود.

3 - اگر مرغ را با جوجه‌گردان برشته مي‌كنيد يك ظرف گود زير آن قرار دهيد و هر 20 دقيقه از آب جمع شده در آن روي مرغ بدهيد.

4 - می‌توانید به جاي پرتقال از ليموترش يا نارنج استفاده كنيد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      عالی بود

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج