۴۹۶۷۸۴
۳۹ نظر
۵۰۰۲
۳۹ نظر
۵۰۰۲
پ

نامه ۴۰ اقتصاددان به رئیس‌ جمهور

۴۰ اقتصاددان با ارسال نامه‌ای برای رئیس‌جمهور با اشاره به سقوط اقتصاد به باتلاق رکود و فلج شدن کسب و کار به واسطه سیاست‌های غلط اقتصادی دولت بر لزوم تهیه یک بسته نجات اقتصادی مشتمل بر ۵ محور اساسی تأکید کردند.

خبرگزاری تسنیم: ۴۰ استاد و پژوهشگر اقتصاد در نامه‌ای به رئیس جمهور ابتدا به اشتباه بودن سیاست‌های اقتصادی دولت یازدهم اشاره و از بی‌توجهی مسئولان دولتی به دیدگاه‌های غیرسیاسی و کارشناسی اقتصاددان‌های بی‌طرف انتقاد کرده‌اند. این افراد در ادامه نامه خود اعتراف به اشتباه بودن سیاست‌های اقتصادی را گام نخست اصلاح این روند دانسته و بر لزوم تهیه و اجرای یک بسته نجات اقتصادی تأکید کرده و ۵ محور اساسی را در این زمینه برشمرده‌اند.

نامه ۴۰ اقتصاددان به رئیس جمهور به‌شرح زیر است:

جناب حجة الاسلام آقای دکتر حسن روحانی

رئیس‌جمهور محترم

سلام علیکم

چنانچه مستحضرید و گزارشهای رسمی نهادهای دولتی و نیز گزارشهای میدانی نشان می‌­دهند، وضعیت اقتصادی کشور ــ به‌وی‍ژه اشتغال جوانان، ترازنامه بانکها، بدهی دولت و رکود در واحدهای تولیدی ــ در وضعیت بسیار خطرناکی قرار گرفته است. هرچند می‌‌توان قبول کرد برخی از این مشکلات از دولتهای قبل به ارث رسیده اما نمی‌توان انکار کرد که بخش بزرگی از وخامت اوضاع موجود، نتیجه سیاستهای دولت شما بوده است.

جناب آقای رئیس جمهور! ای‌کاش از ابتدای کار دولت، به توصیه‌‌های مکرر و خیرخواهانه عمل می‌­کردید و سیاستهای اقتصادی دولت را به نتایج مذاکرات گره نمی‌­زدید. وقتی علناً و صریحاً به جامعه وعده فتح الفتوح و حل همه مشکلات بعد از توافق هسته‌ای دادید، طبیعی بود که فعالان اقتصادی از هر سرمایه­ گذاری و کاری دست کشیدند و تصمیم­های کاری را به تعویق انداختند تا نتایج برجام را ببینند و متأسفانه شد آنچه نباید می‌­شد: رکود فراگیر و هم‌افزا، کسب‌وکارها را فلج کرده و بسیاری از واحدهای تولیدی را در معرض ورشکستگی و تعطیلی کشانده است.

جناب آقای رئیس جمهور! متأسفانه تیم اقتصادی شما مرید و مروج لیبرال سرمایه‌­داری است. این تیم، به‌بهانه استقلال بانک مرکزی، دولت را در بازار پول منفعل کرده و بانکهای غیردولتی را برای مسابقه در افزایش کاذب نرخ سود از یک‌سو و از سوی دیگر خلق پول، آزاد گذاشته‌اند که در نتیجه، نقدینگی در دولت شما به رقم بی­‌سابقه ۱۳۰۰۰هزارمیلیارد ریال رسیده که به تولید هم راه ندارد و منشأ بخش بزرگی از مشکلات امروز اقتصاد ایران شده است.

جناب آقای رئیس جمهور! شیفتگان لیبرال سرمایه­ داری گفته‌اند عصر برنامه­ ریزی گذشته است و امروز نباید با برنامه ­ریزی کشور را اداره کرد. بر اساس این تفکر اشتباه، دولت شما حتی برای اولین بار طی دهه­‌های اخیر، لایحه برنامه را هم تهیه نکرد. لازم است به تیم‌تان یادآوری کنید شاید اقتصادهای توسعه یافته امروز نیازی به برنامه­ ریزی نداشته باشند اما برای کشوری که هنوز تولیدات قابل رقابت در عرصه جهانی ندارد، داشتن راهبرد و برنامه توسعه برای تخصیص منابع محدود و تعیین و حمایت از بخشهای پیشران، ضروری است.

جناب آقای رئیس جمهور! مروّجان مکتب لیبرال سرمایه­ داری که در دولت شما مصادر اصلی تصمیم‌گیری را به‌عهده دارند، چنین تصور و تلقین می‌­کنند که مبارزه با فساد، باعث فرار سرمایه­‌ها می‌شود، این اشتباه است، مدتهاست ثابت شده فساد مالی با سرمایه­ گذاری نسبت معکوس دارد و در کشورهای فاسدتر، سرمایه ­گذاری و رفاه هم کمتر است.

جناب آقای رئیس جمهور! طرفداران لیبرال سرمایه ­داری تصور می‌­کنند دولت نباید از تولیدکنندگان حمایت کند و تولیدکننده داخلی باید در بازار بین ­المللی به حال خود رها شود، این تصور کاملاً اشتباه است. دولتها در همه کشورهای پیشرفته، هم در دوران شروع رشد اقتصادی و هم در دوران رسیدن به توسعه، به‌بهانه ‌های مختلف از تولیدکنندگان حمایت کرده و می‌­کنند.

جناب آقای رئیس جمهور! دولت شما در محدود ساختن نقش دولت در اقتصاد، حتی از دولتهای بانی و پیشتاز جهانی سرمایه­ داری هم جلوتر رفته است تا جایی که به شما القا کرده­‌اند دولت نباید در حسابهای بانکی شهروندان سرک بکشد، این اشتباه محض است. دولت باید جابه‌جایی کلان وجوه را رصد و پیگیری کند و جلوی پولشویی و قاچاق را بگیرد. تیم اقتصادی شما به‌همان بهانه موهوم، ابزارهای شفافیت را یکی یکی ساقط کرده‌اند و حتی قراردادهای خارجی را هم محرمانه کرده‌اند. به تیم اقتصادی خود تفهیم کنید شفافیت به‌نفع کشور است و مخفی کردن اطلاعات و قراردادها، زمینه‌ساز فساد خواهد بود.

جناب آقای رئیس جمهور! شیفتگان لیبرال سرمایه ­داری، معتقدند دولت باید به‌جای تأکید بر عدالت و تقسیم عادلانه کیک اقتصاد و فرصتها و منافع اقتصادی، تلاش کند کیک اقتصاد بزرگتر شود تا به هرکس نسبت به وضع قبلی خود، کیک بیشتری برسد، این اشتباه است به‌خصوص در جامعه‌ای که حرص در مصرف رواج دارد و مردم دایم وضع اقتصادی خود را با دیگران مقایسه می‌کنند. بی‌عدالتی نه‌تنها با ارزشهای دینی ناسازگار است بلکه همراه شدن آن با حرص و تفاخر عمومی، باعث ایجاد احساس حرمان، فقر احساسی و درنهایت، کینه طبقاتی و سقوط سرمایه اجتماعی می‌شود و در نتیجه هیچ‌کس، حتی ثروتمندان از داشته‌ها و زندگی خود لذت نمی‌برند.

جناب آقای رئیس جمهور! تفکر اقتصادی مسلط بر دولت شما، تنها راه نجات اقتصاد ایران را سرمایه­ گذاری خارجی می‌­داند، این اشتباه است. در کشوری که در تصمیم­های ناگهانی و غافلگیرکننده مسئولان و بی‌تعهدی ادارات دولتی به عمل به قراردادها و پرداخت مطالبات پیمانکاران؛ امنیت اقتصادی را به‌شدت پایین آورده، در کشوری که مقررات اقتصادی مبهم و بدون ضمانت اجراست، اطلاعات اقتصادی شفاف نیست و رانت و رانتجویی به‌شدت رواج دارد، کسی داوطلب سرمایه گذاری نمی‌شود چه داخلی و چه خارجی. به تیم اقتصادی‌تان بگویید به‌جای اینکه به سرمایه گذاران خارجی بیهوده التماس کنند، محیط کسب‌وکار را سهل و با اصلاح مقررات و رفتارهایشان، امنیت اقتصادی را برقرار سازند. به تیم اقتصادی‌تان یادآوری کنید، امروزه منشأ خلق ثروت، فناوری دست اول است و فناوری گران‌قیمت دست اول را با تلاش و زحمت در آزمایشگاه و پ‍ژوهشگاه می‌توان خلق کرد و به‌دست آورد و نه با درخواست از شرکتهای خارجی.

جناب آقای روحانی! طرفداران و مروجان مکتب لیبرال سرمایه داری که در دولت و اطرافیان شما حضور پررنگ دارند، طی ۳۰ سال گذشته همواره نظرات و توصیه‌های خودرا به اقتصاد ایران تحمیل کرده‌اند و تقریباً هیچ‌گاه، مسئولیت نتایج توصیه‌های خود را نپذیرفته‌اند. بن‌بست فعلی اقتصاد ایران، به‌روشنی، نتیجه توصیه­‌ها و اقدامات این گروه است. از شما انتظار داریم با پذیرش مسئولیت وضع فعلی اقتصاد کشور، مسببان آن را مرخص کنید و دولت را از مسیر اشتباه فعلی که روز به روز اقتصاد ایران را بیشتر در باتلاق رکود و ضعف فرو می‌­­برد، بازگردانید.

اصلاح مسیر اشتباه پیموده شده، مشکل اما ممکن است. در گام اول باید به اشتباه و ناکارآمدی سیاستهای موجود اعتراف و بسته نجات را برای اقتصاد ایران با همفکری و وفاق عموم نخبگان کشور تدوین و با قاطعیت و دقت اجرا کرد. این بسته باید شامل ۵ محور اساسی باشد:

۱. مبارزه صریح و دقیق و قاطع با مفاسد اقتصادی، از طریق ایجاد شفافیت حداکثری، محو رانتهای ضدتولیدی و غیرمولد و معرفی صاحبان اموال غیرقانونی.

۲. خروج بانک مرکزی از انفعال موجود، منع بانکها از مسابقه بالا نگه داشتن نرخ سود، هدایت نقدینگی به‌سمت بنگاه‌های تولیدی.

۳. تدوین راهبرد توسعه صنعتی شامل شناسایی و معرفی حوزه‌های کسب‌وکار مورد حمایت دولت به‌ویژه کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و صادراتی که محصولات با فناوری بالا تولید و صادر می‌کنند.

۴. شناسایی فعالیتهای غیرمولد موازی و مزاحم تولید با استفاده از تقاطع سامانه‌های اطلاعاتی و اخذ مالیات از آنها بدون هیچ ملاحظه‌ای.

۵. تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار و حذف کاغذبازی مزاحم تولید و سرمایه گذاری.

این‌جانبان به‌عنوان معلمان و پژوهشگران اقتصادی، امید و انتظار داریم رئیس جمهور کشورمان سخنان مختلف و متفاوت را استماع کند و راه درست­‌تر را برگزیند.

اسامی امضاکنندگان:

محمد اکبری، پ‍ژوهشگر اقتصاد ایران
سید مهدی پاکذات عضو هیأت علمی گروه اقتصاد دانشگاه امام حسین
مجتبی توانگر، پ‍ژوهشگر اقتصاد انرژی
احمد توکلی، عضو هیأت علمی بازنشسته دانشگاه شهیدبهشتی
حسن حاج‌علی‌اکبری، عضو هیأت علمی دانشگاه امام حسین(ع)
احسان حسینی‌پور، پ‍ژوهشگر اقتصاد ایران
سیدمحمدرضا حسینی، پژوهشگر حقوق و اقتصاد
سید محمد حسینی فرد، پ‍ژوهشگر اقتصاد ایران
احسان خاندوزی، عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی
مهدی خوش‌خوی، پ‍ژوهشگر اقتصاد ایران
عبدالعزیز راددرویش، پ‍ژوهشگر اقتصاد ایران

مهدی رزم‌آهنگ، پ‍ژوهشگر اقتصاد ایران
محسن رضایی، عضو هیأت علمی دانشگاه امام حسین(ع)
سیدحسین رضوی‌پور، پ‍ژوهشگر اقتصاد ایران
قاسم رستم‌پور، پ‍ژوهشگر اقتصاد اسلامی
سیدمهدی زریباف، رییس مرکز تحقیقات مبانی و مدل‌های بومی اقتصاد ایران
جواد سرجوقیان، پ‍ژوهشگر اقتصاد ایران
علی سعیدی عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات مبانی و مدل‌های بومی اقتصاد ایران
سیدامیر سیاح، پ‍ژوهشگر محیط کسب‌وکار
محمدرضا شکوهی، پ‍ژوهشگر اقتصاد انرژی

موسی شهبازی غیاثی، پ‍ژوهشگر پولی و بانکی
عبدالمجید شیخی، هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی
حسین عباسی‌فر، پ‍ژوهشگر اقتصاد ایران
حسن عباسی متقیان، پ‍ژوهشگر اقتصاد انرژی
بیژن عبدی، پ‍ژوهشگر و مدرس اقتصاد اسلامی
حجةالله عبدالملکی، عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع)
صمد عزیزن‍ژاد، پ‍ژوهشگر پولی و بانکی
جعفر قادری، عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز
محمود کریمی بیرانوند، پ‍ژوهشگر اقتصاد انرژی
محمد کهندل، عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی
غلامرضا محمدپور، عضو هیأت علمی سابق دانشگاه خلیج فارس
مهدی مذهبی، پ‍ژوهشگر اقتصاد ایران
مهدی موحدی، عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع)

الیاس نادران، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران
سیدرضا نخلی، پ‍ژوهشگر اقتصاد ایران
محمدتقی نظریان مفید، پ‍ژوهشگر اقتصاد ایران
محمد نعمتی، پ‍ژوهشگر اقتصاد ایران
سیدمحسن نیکوخواه خوش‌کلام، پ‍ژوهشگر اقتصاد ایران
سجاد یگانه، پژوهشگر اقتصاد ایران و مدرس مدعو دانشگاه ارومیه

علی یوسفی‌نژاد، عضو هیأت علمی بازنشسته دانشگاه امام حسین(ع)

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • آرش

      آقای روحانی به این حرفا کار نداره فقط اعتقاد داره وضع معیشت مردم بعد از برجام بهتر شده و مردم این رو احساس می‌کنن

    • بدون نام

      کجاست گوش شنوا .روحانی کاره ای نیست .اختیار با معاون اول و مشاوراشه.پدر مملکت و در اوردند و هی ساز خدمات میزنند .
      .

    • بدون نام

      متاسفانه در تمام دولتها این نامه ها و این پیشنهاد ها راه به جایی نبرده و متاسفانه قشر تحصیلکرده ما هنوز متوجه نشده که خواب زده را نمیشود بیدار کرد و باز هم متاسفانه رسانه های داخلی دیگر نمیتوانند با توجه به نفوذ شبکه های گسترده اجتماعی و خبری و موجهای منفی بینهایت آن مملکت را گل وبلبل جلوه دهند ...

    • کاظمی

      سلام بزرگان خوب حرف زدند وقتی خریدار نداشته باشد چه فایده کس که ملیاردی زنگدگی میکند گور پدر مدم بدبخت

    • سامیره

      من دکترای اقتصاد دارم و هیچ کدوم از این آدما اساتید مطرح اقتصاد کشور نیستن فقط میخوان دم انتخابات حزب خودشون رای بیاره و دولت رو تخریب کنن

    • مبین

      این آقایون همه از بی سوادها هستند و فرق بین تورم و گرانی و پایه پولی را نمی دانند

    • حبیب

      آیا یکی از اساتید از ده دانشگاه معتبر بود؟!!!!
      مشخصاً جبهه گیری سیاسی صرف در نامه وجود دارد و بازی سیاسی، خوشبختانه با این دسته بازی ها برای محیط علمی و آکادمیک هم آبرویی باقی نخواهند ماند

      پاسخ ها

      • بدون نام

        متاسفانه امثال شماها با اینکه حرف چیست مشکل دارید و بیشتر تمایل دارید ببینید گوینده کیست...

    • مبین

      اگر این آقایون اقتصاددان باشند،مردم ایران خدای اقتصاد هستند زیرا این آقایون زمان احمدی نزاد سکاندار اقتصاد ایران بودند و آن موقع که اقتصاد ایران را ذبح می کردند به خورد و خوراک مشغول بودند

    • علی

      بفرما.هی به منتقدین بگین بی سواد اند.اینا هم بی سواد اند؟؟؟

    • بی نام

      ای کاش گوش شنوایی باشه و پبش از وقوع هر اتفاق ناگوار ی بدتر از آنچه که شاهدش هستیم دولتمردان کشور به فکر راه و روشی مدون برای اقتصاد و خروج از این رکود بی سابقه و کمر شکن کنند و با توجه به دلسوزی این بزرگواران که راه حلی برای بیرون رفت از این معزل اندیشیده اند همه دست در دست هم دهند و با هم فکری و مشورت از این پیچ خطرناک که ممکن است باعث مسائل و مشکلاتی شود که جبران آن امکان پذیر نباشد به سلامت گذر شود

    • بدون نام

      خداوند به ریاست محترم جمهور صبروتحمل عطا فرمایندان شاءالله.مشخص است تا انتخابات ازهرطرف هجوم می آورند. این بزرگوران صادقانه بگویند وضعیت اقتصاد درموقع شروع دولت یازدهم چگونه بوداین آقایان عقلای اقتصاد دولت قبل بودند. حالا اقتصاد دارد سروسامان می گیرد باز دوباره تلاش می کنندتحویل بگیرند باز روز ازنو روزی ازنو. برای رضای خدا اجازه دهید جناب روحانی کارش ادامه دهد بعد اگرمردم شما راقبول داشتند بسمه الله.

    • ترسو

      اين باشه ، اونم چشم !!!!!!!!! زهي خيال باطل .......

    • فریدون

      این دولت حرف کیوگوش میکنه؟،،،،،فقط اسم احمدی نزاد بددررفته

    • ali

      اقای روحانی من از طرفدارانتونم اما اگه مشکلی هست یا اشتباهی صورت می گیره خواهشا مسیر را درست کنید
      البته امضاکنندگاه به جز 5 نفر اسامی معتبری نیستن

    • بدون نام

      انشالله روحانی راه درست تر را انتخاب کند
      راهش درست انشالله درست تر بشه و برنامه های کوتاه مدت هم وارد اقتصاد بشه

    • بدون نام

      چقدر این افراد مشهور هستند. نصف شونم که اصلا استاد نیستن

    • بدون نام

      برای حل مشکل اقتصادی دولت باید درها رو به روی دنیا باز کنه که به طبع اون درهای خیلی چیزها باز میشه/.........

    • بدون نام

      اینها که بیشترشون پژوهشگر بدون پست ومقام بودن راستی به نظر شما رکود ساختمانی یکی از دلایلش انباشت ةن همه ساخت مسکن مهر که تاسالها به کارگران استراحت داده نیست؟

    • بدون نام

      میگما نویسندگان این نامه عمدتا از دانشگاه امام حسین، دانشگاه امام صادق دانشگاه آزاد و همچنین پژوهشگر اقتصادن که!!!

      از دانشگاههای برتر و افراد نخبه کسی نیست!!!
      اگر هم کسی هست افراد شناخته شده مثل توکلی و نادرانن که طیف فکریشونم معلومه

      به نویسندگان نامه عرض کنم حداقل ۸ سال کشور در اختیار شما و همفکرانتان بود چرا با اینکه پول و ارز فراوانی هم داشتید و قدرت هم داشتید برای اقتصاد ایران بجز تورم گرانی بی‌برنامگی و ... چیزی بجا نذاشتید؟؟؟!!!

      عزیزان من؛ مردم ایران تو هر چیزی رشد نکرده باشند تو فهم سیاسی بسیار عالی هستند این نامه شما قطعا و صرفا کاربرد انتخاباتی داره و لاغیر

      ای کاش دست از سیاسی بازی بردارید و از خواب غفلت بیدار بشید و مثل بچه های دوران جنگ اگر بلدید ( که نیستیدو و اینو با سابقه تون نشون دادید) بیایید وسط گود اگر نه بذارید مملکت با جو آرام توسط افراد متخصص پیش بره و فرهنگ ایران و ایرانی رو با کار و تلاش و پیشرفت به دنیا ثابت کنیم

    • بدون نام

      همشون باهم اندازه غنی زاده نمیشن

    • بدون نام

      باسلام ممنون از اینکه بفکر ملت ومملکت هستید

    • بدون نام

      دانشگاه امام حسین و امام صادق؟
      معلومه پشت این نامه کیا نشستن!
      چرا حالا همه نامه میدن؟
      بهتره خودشونو خسته نکنن... روحانی رئیس جمهور بعدیه!

    • بدون نام

      ممنون از اینکه بفر اقتصاد هستید

    • مسعود

      تمام متن پر شده از کلمه لیبرال. لیبرال. لیبرال.
      متن شما بوی دلواپسان را میدهد.
      این همه پژوهشگاه و پژوهشکده بی مصرف

    • بدون نام

      من خیلی از اقتصاد سر در نمی آورم و واقعا هم نمی خوام از روحانی و سیاست هاش دفاع کنم ولی متن نامه بیش از آنکه تخصصی و در حوزه نگرانی های اقتصادی یک گروه اقتصاد دان باشه بنظر گله گذاری سیاسی باشه و رنگ بوی انتخاباتی داره
      مشخصه که بیشتر از اینکه اقتصاددان باشن در این وانفسای انتخاباتی اصولگرا هستند

    • مهدی

      نصف اینها که استاد دانشگاه امام صادق و امام حسین هستند!!!

    • بدون نام

      دیگه دیره دیگه دیره. فایده نداره. مگر فرصتی باقی مانده.

    • بدون نام

      احسنت به اساتید و نخبگان چه گل نوشته اند دلنوشته های مردمی ر ا که قدرت نوشتن ندارند ، اما چه سود سیاستهای اقتصادی در کشور فراخور منافع سیاسیون است ، نه مردم و نخبگان نیز همچنان محلی از اعراب ندارند.

    • کاربر

      ببخشید این 40نفر بیکار تشریف دارند. کو گوش شنوا. مملکت ما همینه دیگه. محسن کاندید شد؟!

    • حسین

      اگرچه متن نامه بیشتر به مخالفت شخصی با تیم اقتصادی به اصطلاح لیبرال سرمایه دار شبیه است اما پنج محور اساسی گفته شده اگر اجرا شود راه نجات اقتصاد است. البته اگر بشود!؟!؟!؟
      فراموش نکنیم که اقتصاد ایران بیمار است یک بیمار صعب العلاج که از بیماریهای کشنده ای مثل بانکها(بنگاههای رباخواری اسلامی)، فساد مویرگی و رانت خواری رنج می برد و اصلاح آن نیاز به یک اقدام انقلابی دارد و با نامه و توصیه مشکلی حل نخواهد شد.

    • بدون نام

      استیضاح های پی در پی خطبه های پی در پی سخنرانی های پی در پی نامه 40 اقتصاددان که همشون سیاسی هستن اونم دم انتخابات روحانی تنها مانده کاش ایت الله هاشمی زنده بودن

    • محمد

      امثال محسن رضایی و قادری آن موقع که احمدی نژاد زیرساخت های کشور را نابود می کرد و برنامه و بودجه را منحل کرد و کارخانه ها یکی بعداز دیگری تعطیل می شد و پول حاصل از فروش شرکت ها را یارانه می داد، و با هورا و کف و سوت،برادر محمود را تشویقش می کردید، و خاموش بودید و امروز هم برای تخریب دولت و سیاه نمایی در زمان انتخابات از خواب بیدار شدید، لذا هر ادم عاقلی می داند این یک حقه سیاسی است و خیانت به روند اصلاح اقتصاد ایران است و برای کسب قدرت و مقام است.

    • بدون نام

      احمد توکلی،الیاس نادران،محسن رضایی!!! بقیه هم پژوهشگر اقتصادن!!!اینا استاد اقتصادن؟کشور هشت سال دست شماها بود بسته نجات نداشتین،تحریمها کمر اقتصاد رو شکسته بود الان میاین از رکود دم میزنین.فکر کردین رای میارین؟!!!!!

    • حسین

      اگرچه متن نامه بیشتر به مخالفت شخصی با تیم اقتصادی به اصطلاح لیبرال سرمایه دار شبیه است اما پنج محور اساسی گفته شده اگر اجرا شود راه نجات اقتصاد است. البته اگر بشود!؟!؟!؟
      فراموش نکنیم که اقتصاد ایران بیمار است یک بیمار صعب العلاج که از بیماریهای کشنده ای مثل بانکها(بنگاههای رباخواری اسلامی)، فساد مویرگی و رانت خواری رنج می برد و اصلاح آن نیاز به یک اقدام انقلابی دارد و با نامه و توصیه مشکلی حل نخواهد شد.

    • بدون نام

      سامیره :من دکترای اقتصاد دارم و هیچ کدوم از این آدما اساتید مطرح اقتصاد کشور نیستن......................حتما که نباید اساتید دانشگاه باشند اساتید هم با پارتی اومدن مثلا استاد ! شده اند.مهم اینه که حرف درست ومنطقی باشه ..........سامیره از کجا دکترا گرفته؟؟؟؟!!! بالاخره میخواست خودش را مطرح کند .

    • بابا

      تازمانی که وزرای پیر وسرمایه داردر رآس کار هستند مملکت از این بهتر نخواهدشد.

    • معین

      به شکلی نگاه لیبرال رو رد میکنند گویی باید در قطب مقابل قرار بگیریم و دولت باید زیرساخت آماده کنه و حمایت شیوه منسوخ گذشتستو شخص مورد حمایت فقط با هدایت سرمایه خودش به بخش هایی چون خرید زمین این حمایت رو به نفع خودش و نه حامعه نقد میکنه و اما مشکل ما تسهیلات دولتیست که وابسته به داشته های مادی و نه توانمندی های شخص ارائه میشند تا نسبت ارائه تسهیلات بعضی استان ها حتی با ذکر جمعیت بیش از بیست برابر استان دیگه باشه و اما تحریم ها ادامه نمیافت چون اثر اصلی و ضربه ایش رفع شده بودو در دولت احمدی نژاد نرخ تورم به وضوح روند کاهشی داشتو واسه همین غرب با برجام موافقت کرد وگرنه خیلی ساده با افزایش ارزش ارز تولید داخلی که به دلیل سیاست های تثبیت کننده قبلی امکان رقابت با واردات رو نداشت به مرور انواع فعالیت ها واسش سود ده میشدو صنعت مبلمان از همین نوع فعالیت ها بود

    • عادل

      حرفشون درسته

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج