سایه و روشنهای «دوی پارس»
فدراسیون دوومیدانی ایران بالاخره میزبانی رقابتهای بینالمللی دوی پارس را از سر گذراند.
موضوع بحثبرانگیز دیگر مسافت مسابقه بود. در شرایطی که اعلام شده بود مسافتهای ١٠، ٢١ و ٤٢ کیلومتر را در نظر گرفته بودند اما مسیر مسابقه از ٤٢ کیلومتر کمتر بود و به ٤٠ کیلومتر رسید. مسافت استاندارد دوی ماراتن ٤٢ کیلومتر است.
آمریکاییها نیامدند
درحالیکه مجید کیهانی، رئیس فدراسیون دوومیدانی گفته بود شرایط برای دوندههای همه کشورها به جز ورزشکاران اسرائیلی به طور یکسان فراهم شده تا بتوانند به ایران بیایند اما آمریکاییها نتوانستند به دلیل عدم صدور روادید بهموقع به تهران بیایند. خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی از شروع اولین ماراتن بینالمللی ایران بدون حضور دوندگان آمریکایی مینویسد: «٢٨ دونده آمریکایی برای شرکت در ماراتن ایران ثبتنام کرده بودند اما هیچ دوندهای نتوانست برای این ماراتن ویزا بگیرد». چارلی بارکوفسکی دونده ۳۷ساله آمریکایی که برای این مسابقات ثبتنام کرده بود، میگوید: «من چند سال پیش به ایران سفر کرده بودم و قصد داشتم برای پنجاهودومینبار در ماراتن شرکت کنم. مسئولان به من اعلام کردند هنوز امیدوارند که من بتوانم ویزا بگیرم اما این اتفاق نیفتاد. من همه کارها را انجام دادم و فقط صبر کردم. من حتی چمدانهایم را هم بسته بودم. الان خیلی ناراحتم. من دوستانی در ایران دارم و خیلی دوست داشتم دوباره بتوانم به آنجا سفر کنم».کیهانی در واکنش به حضورنداشتن دوندههای آمریکایی در دوی پارس میگوید: «شورای برونمرزی برای همه مجوز صادر کرده بود و هیچ محدودیتی وجود نداشت اما فرایند ویزادادن، شرایط خاص خود را دارد و ممکن است برخی از ورزشکاران ثبتنامی خودشان با مشکلی روبهرو شده باشند اما یک دونده ایرانیالاصل که مقیم آمریکا بود، در این رقابتها حضور داشت».
سلطانیفر: باید از برجام برای توسعه ورزش استفاده کرد
بههرترتیب برگزاری این مسابقات در تهران میتواند یک گام رو به جلو برای ورزش ایران باشد. وزیر ورزش از برگزاری این مسابقات پرحاشیه ابراز رضایت میکند. او که در جمع خبرنگاران حضور داشت، گفت: «خوشبختانه برگزاری این رقابتها بسیار خوب بود و حضور مردم و همچنین نظم حاکم بر این رقابتها پذيرفتني است. بعد از اجرای برجام شرایط خوبی به وجود آمده تا ما بتوانیم از ظرفیتهای بینالمللی ورزش و فدراسیونهای جهانی و همچنین ظرفیت کشورهای دیگر استفاده کنیم. ما میتوانیم از این به بعد دورههای آموزشی مختلف برگزار کنیم و از این جهت ورزش کشورمان را رشد و توسعه دهیم».
حاشیههای جالبتر از متن
البته این مسابقات جدای از حاشیههای منفی زیادی که به همراه داشت، حاشیه جالبی هم داشت. یک دونده ٨٥ساله قزوینی که به نوعی پیرترین دونده این رقابتها محسوب میشد، با سایر دوندههای داخلی و خارجی دوید. البته دونده ٧٢ساله فنلاندی نیز که در بیش از ٧٠٠ ماراتن دنیا حاضر بود، از خط پایان عبور کرد. محمد نهاوندیان نیز در اقدام جالبی دیگر دونده افتخاری دوی پارس بود. حضور ورزشکار ایرلندی با خانوادهاش و همچنین دویدن دوقلوهای هلندی با ظاهری جالب از نکات درخورتوجه دوی پارس در بخش آقایان بود.
قهرمانی دونده المپیکی
نخستین دوره ماراتن بینالمللی پارس در حالی بدون حضور دوندگان مطرح خارجی برگزار شد که کیهانی ابراز امیدواری میکند این اتفاق از دوره بعد بیفتد. این مسابقات دیروز در هر سه ماده با برتری دوندههای ایرانی به پایان رسید. محمدجعفر مرادی در ٤٠ کیلومتر اول شد و علیاکبر برزی و حسین کیهانی به ترتیب در مسافتهای ٢١ و ١٠ کیلومتر قهرمان شدند. در پایان این رقابتها نفرات اول تا سوم هر ماده به ترتیب هزارو٥٠٠، هزار و ۵۰۰ دلار جایزه دریافت کردند. مرادی نماینده ایران در ماراتن المپیک بود که در ریودوژانیرو از خط پایان عبور کرد.
ارسال نظر