طرز تهیه «کیک اسفنجی» با دستور کیک پز معروف آمریکایی
کیک اسفنجی آقای Buddy Valastro. ایشون که معروف به Cake Boss هستند از سرشناسترین کیک پزهای آمریکایی اند که با برنامههای بی نظیرشون تو شبکه TLC کلی طرفدار دارند.
وب سایت سوران: کیک اسفنجی آقای Buddy Valastro. ایشون که معروف به Cake Boss هستند از سرشناس ترین کیک پزهای آمریکایی اند که با برنامه های بی نظیرشون تو شبکه TLC کلی طرفدار دارند.
این کیک اسفنجی چند خصوصیت خیلی خوب دارد از جمله:
۱. خیلی خیلی پف میکنه.
۲. فقط احتیاج به ٤ تا تخم مرغ داره .
۳. زرده از سفیده جدا نمیشه و واسه همین خیلی راحت و بی دردسر درست میشه .
۴. خیلی لطیف و نرمه .
۵. کیک خیلی بافتش سبکه .
۶. پایه کیک خیلی خوبی واسه کیک های تولد، مهمونی، و عروسی هست.
اما یه نکته مهم تو درست کردن این کیک هست اینه که باید مواد خیلی خوب با هم مخلوط باشند .اگه دیدیم کیکمون خوب پف نکرده علتش میتونه خوب مخلوط نکردن باشه یا اگه خیلی هم بزنیم در نهایت با یه کیک سنگین زمخت روبرو هستیم که همه زحمتمون به باد رفته.
خوب با این اوصاف بریم واسه درست کردن این کیک خوشمزه .
مواد لازم:
- تخم مرغ (هم دمای اتاق) ۴ عدد
- شکر ۲ پیمانه
- شیر یک پیمانه
- کره یک چهارم پیمانه
- آرد معمولی ۲ پیمانه
- بکینگ پودر ۲ قاشق چایخوری
- نمک یک چهارم قاشق چایخوری
طرز تهیه:
۱-قبل از آماده کردن کیک باید همه مواد کیک رو اندازه بگیریم و آماده کنار دستمون باشه چون ما باید خیلی سریع کارمون رو انجام بدیم تا اون حباب های که ایجاد شده تو مایع کیک از بین نره یعنی قبل از شروع کار قالبمونو آماده میکنیم، مواد اندازه گیری میکنیم و همه چی آماده واسه شروع.
۲-خوب در اول کار فرمون رو روی درجه حرارت ٣٢٥ درجه فارنهایت یا ١٦٥ درجه سانتیگراد میزاریم تا گرم بشه .
۳-مواد خوشکمون رو مثل آرد، بکینگ پودر، و نمک رو خوب با هم قاطی میکنیم و یه دور الک میکنیم .
۴-تخم مرغ هارو به مدت ۴ دقیقه با درجه متوسط همزن برقی هم میزنیم .
۵-دقت کنید که نباید کمتر از ۴ دقیقه بشه این مرحله جزوه مراحل مهم این کیکه .
۶-اگه با همزن دستی این کار رو میکنید باید مداوم به مدت ۶ دقیقه هم بزنید ، توصیه میکنم که یک یاور بغل دستتون باشه که خسته شدید بدید کمکتون کنه تو هم زدن.
۷-من از غذا ساز استفاده کردم و به مدت ۴ دقیقه هم زدم.
۸-بعد از ۴ دقیقه هم زدن تخم مرغمون رنگش کرمی میشه و کمی پف کرده ، شکر رو اضافه میکنیم و باز هم میزنیم به مدت ۵ دقیقه با همزن برقی یا غذا ساز.
۹-با همزن دستی ۸ دقیقه هم میزنیم.
۱۰-بعد این مدت یه کرم پفی و کرم رنگی خواهیم داشت
۱۱-شیر و کره رو روی اجاق گاز یا ماکرفر میزاریم تا با هم مخلوط باشند و کره آب بشه اما حواستون باشه نباید شیر به جوش بیاد همین که کره آب شد کافیه .
۱۲-مخلوط آرد رو اضافه میکنیم و با دور کند به مدت چند ثانیه هم میزنیم تا آرد با کرممون مخلوط بشه.
۱۳-و همچین کرمی به دست بیاریم .
۱۴-مخلوط شیر و کره که گرمه رو میریزیم و باز با دور کند هم میزنیم حولوحوش کمتر از ۱ دقیقه و درحدی که موادمون یه دست بشه.
۱۱-شیر و کره رو روی اجاق گاز یا ماکرفر میزاریم تا با هم مخلوط باشند و کره آب بشه اما حواستون باشه نباید شیر به جوش بیاد همین که کره آب شد کافیه .
۱۲-مخلوط آرد رو اضافه میکنیم و با دور کند به مدت چند ثانیه هم میزنیم تا آرد با کرممون مخلوط بشه.
۱۳-و همچین کرمی به دست بیاریم .
۱۴-مخلوط شیر و کره که گرمه رو میریزیم و باز با دور کند هم میزنیم حولوحوش کمتر از ۱ دقیقه و درحدی که موادمون یه دست بشه.
۱۵-خوب مخلوط مایع کیک رو میریزیم تو قالبی که از قبل گریس کاری و آرد پاشی کردیم .
۱۶-میزاریم تو فر داغ و تا ٢٠ دقیقه اول به هیچ عنوان در فر رو باز نمیکنیم و بعد از ٢٥ دقیقه کیک رو یه مقدار میکشیم از تو فر بیرون و با انگشتمون واسطش رو تاپ تاپ میزنیم( نوک چاقو و یا کبریت تو این مرحله واسط کیک فرو نمیکنیم چون موجب میشه همه پف کیک فرکش کنه ) اگه دیدیم شله و معلومه که هنوز نپخته, دوباره میزاریم تا یه ۷ دقیقه دیگه هم بپزه و باز دوباره چک میکنیم و این دفعه با یه چوب کبریت یا نوک چاقو وسط کیک میزنیم اگه تمیزاومد بیرون پس پخته شده.
۱۷-وقتی آماده شد میاریمش از تو فر بیرون.
۱۸-حسابی پف کرده وطی مدت زمان کوتاهی یه کوچولو از قوسی که برامده شده روش کم میشه و کیک هم سطح میشه .
۱۹- ١٠ تا ١٥ دقیقه صبر میکنیم کیک تو قالب بمونه و بعد کیک رو با یه چاقو از لبه های قالب جدا میکنیم.
۲۰-سعی نکنید که کیکو برش بزنید تا زمانی که کاملا خنک نشده.
۲۱-کیک اسفنجی رو همیشه با تیزترین چاقوی که داریم برش میزنیم.
۲۲-وقتی کیک سرد شد اونو لایه یه حوله یا پارچه نخی بپوشونید و تو یخچال بذارید .
پ
نظر کاربران
من درست کردم باهمین دستور.فوق العاده شد
درست کنم ببینم چطور میشه
سلام من این کیک را با این دستور درست کردم خیلی خوب شد فقط مدت زمانی که تو فر باید گذاشته بشه بیشتر از اونی هست که تو دستور بالا نوشته شده من حدود چهل دقیقه تو فر گذاشتم
میشه تو ماهیتابه درست کرد؟
پاسخ ها
ق
سلام ممنون از طرز تهیه اش ما فر نداریم به جاش ماکروفر داریم توی ماکروفر چقدر باید بمونه ممنون میشم دقیق بگید
دستور پخت عالی بود برای اولین بار بهترین کیک اسفنجی رو درست کردن ممنوتم
سلام
سلام منم میخوام این کیکو درست کنم فقط آرد معمولی منظورتون چه آردیه؟؟؟و اینکه میشه لا به لای مواد میوه مثلا موز گذاشت؟؟؟
پاسخ ها
ااا
میشهتوقابلمهدرستکرد
ارد قنادی میخواد این کیک را من درست کردم عالیه بهترینه
پس وانیل کو!!!!!!!!
پاسخ ها
منم همینو گفتم
كيك اسفنجي كه وانيل نداره
من كه هم با وانيل درست كردم هم بدون وانيل با وانيلش خوشمزه تر شد
عاااااااالی شد من بجای وانیل زعفران دم شده ریختم کمی هم کم شیرین کردم واقعا خوب بود ممنونم
سلام خانوما...کف ظرفتونو اصلن چرب نکنید چون پف کیک رو تا حد زیادی میگیره بجاش از کاغذ روغنی برلی کف ظرف استفاده کنید.
سلام
چرا من وقتی از کاغذ روغنی استفاده می کنم پف کیکم خیلی کم میشه
سلام من از كاغذ روغنى استفاده كردم خيلي كم پف كرد
من درست كردم اما به محض اينكه گذاشتم تو فر در عرض ٣ دقيقه روش برشته شد و تا پايان پخته شدني روش سوخت
پاسخ ها
دوست عزيز حتما شما گريل يعني شعله بالا رو روشن كودي
حرارت فرها با هم فرق داره. باید برطبق نوع فرتون حرارت و مدت زمانو تنظیم کنید. مخصوصا فرهای کوچیک حرارت بیشتری داره توش و باید خیلی مواظب بود
تو توستر هم میشه درستش کرد؟
پاسخ ها
اره چرا نمیشه
من کیک پز برقی دارم (قابلمه ماننده)بنظرتون اونو باید مثل فر بزارم 20 دقیقه گرم بشه بعد مواد کیکو بریزم توش یا نیازی به گرم شدن نداره؟ آخه دوست دارم خوب پف کنه
نصف پیمانه کره یعنی چند گرم کره؟
گريس كاري:))))
لايه حوله:))))
قالب بیست وسه سانتی برای این مواد کوچیکه
فالب بزرگتری میخواد
قالب بیست وسه سانتی برای این مواد کوچیکه
فالب بزرگتری میخواد
پینانه یعنی چند گرم
پاسخ ها
هر پیمانه مواد خشک معادل 16 قاشق غذاخوری
جالبه من که خىلى خوشم اومد
جالبه من که خىلى خوشم اومد
پختم. چون دستورش راحت تر و متفاوت تر از کیک اسفنجیای دیگه بود باورم نمیشد اینقدر پف کنه. اما عالی بود. سپاس
من بعد اشنایی با این دستور چندین باردرست کردم خیلی خوب میشه فقط شکرو حتما آسیاب کنید چون بااین دستور زیادحل نمیشه کف طرف کاغذ روغنی بدون چرب کردن دیواره
اندازه مواد بر حسب گرم چقدر میشه؟
من درست کردم حدود یک ساعت و نیم تو فر بود و وسطشم خمیری شد
دمای فر رو قبلش خیلی گرم کردی شوک به کیک وارد و خمیری شده
من درست کردم الان تو فره ببینم چطور درمیاد
روی کیک که گنبدی میشه برای تزئین باید چه کار کنیم که سطحش صاف بشه
برای روی کیک که گنبدی میشه برای تزئین باید چه کار کنیم
پاسخ ها
کیک صاف و توی اینترنت سرچ کن میگن حوله خیس باید دور قالب بپیچی اگه نازک دو لا باشه با سنجاق قفلی ببندی لی هم میشه ولی پارچه های دیگه نه
قالب کیک چند سانتی باشه؟؟
سلام .من الان دارم درست میکنم توروخدا دعا کنید خوب بشه امشب مهمون دارم آبروم نره
پاسخ ها
خخخخ
درست کردم خیلی عالی شددددد فقط بجای۴۰دقیقه ۵۵دیقه پخت
من درست عالی شدخیلی ممنون ازدستورپخت که گذاشتین وانیل هم استفاده کردم اینقدرپف کردک فکرشم نمیکررم
شکرش زیاد نیس؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
سلام من درس کردم عالی شد ممنونممممم
خیلی ممنون از دستور پختتان
سلام منظور از پیمانه چند گرم هست؟
پاسخ ها
250گرم
سلام من درست کردم خیلی خوب پف کرد ولی بوی تخمرغ میده برا چی اینطوری شد؟؟ خیلی کم وانیل به تخمرغ زدم
سلام من این کیک و پختم خیلی خوب پف کرد ولی با اینکه یکم وانیل به تخمرغ زدم ولی بو تخمرغ میداد؟ برا چی اینطور شد؟؟
پاسخ ها
من درست کردم خیلی شیرینیش زیاد بود
من الان کاغذ روغنی ندارم چکار کنم پفش نخوابه
سلام من این کیک رو درست می کنم اصلا درست پف نمی کنه و دورش برشته و روی کیک فرو می ره و گود میشه یه شماره تماس بزارید ممنون میشم
سلام میشه از میزان شکر کم کرد ؟؟؟ تو پف کیک اثر نمیزاره ؟؟
سلام میشه به جای شیر اب ریخت
منم با کاغذ روغنی درست کردم ولی اصلا پف نکرد
سلام ببخشید این کیک برای چند نفره؟ و تو قالب چند سانتی بریزیم برای کیک تولد که دو سه طبقه بشه درست کرد؟
من تو توستر میخام درست کنم همش کیکام میسوزه چیکار کنم
پاسخ ها
درجه تستر روی ۱۷۰ بزار مدت ۴۰ دقیقه من همیشه کیک درست میکنم عالی میشه
ميشه بجاي كره إز ورغم جامد استفاده كرد؟
سلام برای قالب 30*40 مواد رو باید چند برابر کنم؟
سلام میشه به این کیک گردو یا کشمش یامیوه اضافه کرد؟
سلام.میشه ازین کیک برا سابله استفاده کرد؟برش هاش صافه؟و اینکه میشه اول شیر رو به تخم مرغ و شکر اضافه کرد که شکر حل بشه؟
ببخشيد من به اين روش كيك درست كردم و خوب پف كرد ولي روي كيك حالت خيس داشت.ممنون ميشم پاسخ بدهيد
پاسخ ها
شکرروحتما اسیاب کنید تادحل بشه ورویش چسبناک نشه.بعدازپخت هرنوع کیک مدتی درفرخاموش قراردهید تاحدزیادی جلو چسبناک شدنشومیگیره شکرشم حتما کم کنیدیه دلیل چسبناک شدن زیادبودن شکرشه
يعنى دو پيمانه شكر نريزيم؟منظور از پيمانه همين مقياس ليوان هاي فرانسوي دسته دار هست؟و اينكه مقدار شكر رو چقدر بريزم و مقدار أرد رو كم نكنم ديگه
پاسخ ها
من این کیکو چندین بارپختم مقدارشکرش زیاده ب خصوص اگرقرارباشه باخامه تزیین بشه بدون کم کردن آردمقدارشکرو یک یا یک ونیم پیمانه بریزید.مناوایل ک کمنمیکردمرویه و ته کیک کاملا خیس وچسبنده میشد
یک یا یک ونیمپیمانه شکر بدون کم کرون ارد
سلام خسته نباشین من درست کردم خیلی شیرین شده میشه شکر کمتر ریخت؟
پاسخ ها
حتما کمتربریزید یک یا یک ونیم پیمانه اسیاب شده
پیمانه یعنی چقدر ؟؟لیوان دسته دار؟؟؟فرانسوی
عالی عالی همه چیزش درسته. شیرینیش هم خیلی اندازه.خیلی پف میکنه .خیلی هم نسبت به کیکهای دیگه راحت تر وموادشم کم تره وکم هزینه تره.خیلی متشکرم
بهترین کیکی بود که تا حالا خوردم عااااالی ممنون
میشه بجای شیر اب ریخت
میشه داخل کیک پز برقی پخت ایا از کاغذ روغنی میشه استفاده کرد
بسيار داغون
حيف موادي كه مصرف شد
اين مطلب مسخره رو حذف كنيد
من با فر و ماکروفرمون بلد نیستم کار کنم توی قابلمه یا ماهیتابه چجوری میتونم درستش کنم لطفا راهنماییم کنید ممنونم
توی تنور میشه درست کرد
من مرتب این دستور کیک رو درست میکنم واقعا عالی حتی برا کیکهای سفارشی هم انجام دادم عالی شده
من مرتب این دستور کیک رو انجام دادم حتی برا سفارشات بیرون واقعا عالی شده ولی شکرش رو یک لیوان میزارم دو لیوان شکر خیلی شیرین میشه
من درست کردم عالی شد و زیاد پف کرد ی مقدار وانیل تو عطرو طعمش خیلی خوب میشه وقتی مواد خشکو ترکیب میکنیم وانیلم اضافه کنیم اضافه کنیم
دست گلتون درد نکنه درست کردم فوق العاده بود...کارتون درسته...همیشه سبز باشید و تو کارهاتون پیروز
کیک و مبشه بدون هم زن درست کرد آیا خوب پف میکند بدون هم زن.
خیلی شل شد 2 ساعته تو فره هنوز نپخته
منظور از آرد معمولی چه آردی هست؟
الان تو موادای لازمش زده پیمانه منظور چقده خب .؟!واسه کسی ک تازه کاره خب نمیدونه پیمانه چقدی باید باشه .
سلام، ببخشید من با این طرز تهیه درست کردم ولی کیک م بافت ش سفت شده، انگار کیک کهنه است، با اینکه خوب پف کرده ولی کیک م بافت ش خوب و نرم نیست، چی کار کنم تا کیک م بافت ش نرم و ترد باشه، مرسی، ممنون از راهنمایی تان
سلام میشه توی قابلمه ی معمولی هم درست کرد؟؟؟؟؟؟
سلام منم با همين دستور درست كردم فقط بهش نمك ميوه هم اضافه كردم و توى كيك پز درست كردم عاااااااااالى شد البته از قبل درب كيك پز گذاشتم گرم شد و به مدت سى دقيقه و از شكلات تخته ايى هم براى تزيينش استفاده كردم
عالیه واقعا
عالیه عالی
منم واسه تولد آقامون میخام درس کنم ..
عالی
ببخشید توی کیک پز هم میشه