طرز تهیه قلیه ماهیِ پرطرفدار خوزستانی
۵۵۸۱۵۱
۱۷ تير ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۴
۹۱۹۵۳ 
اگر بخواهیم از بهترین غذاهای محلی ایران نام ببریم، بی شک غذاهای جنوبی در بالاترین رتبه ها جای می گیرند. در این مطلب طرز تهیه قلیه ماهی خوزستانی که در تمام نقاط ایران طرفدار دارد را به شما اموزش می دهیم.
وب سایت سوران: اگر بخواهیم از بهترین غذاهای محلی ایران نام ببریم، بی شک غذاهای جنوبی در بالاترین رتبه ها جای می گیرند. در این مطلب طرز تهیه قلیه ماهی خوزستانی که در تمام نقاط ایران طرفدار دارد را به شما اموزش می دهیم.
 
مواد لازم:

  • زردچوبه و نمک به مقدار لازم
  • پودر فلفل قرمز یک قاشق چایخوری
  • تمرهندی یک بسته
  • پیاز یک عدد متوسط
  • سیر یک کله
  • سبزی ( گشنیز و شنبلیله) (مقدار شنبلیله کم باشد تا تلخ نشود) 300 گرم
  • شوریده یا سنگسر یا هامور (ماهی پوست گرفته و پاک شده) یک کیلو
  • رب گوجه فرنگی یک قاشق غذا خوری
 
طرز تهیه غذاهای سنتی جنوب ایران (خوزستان ) : قلیه ماهی 
 
طرز تهیه:
 
1-پیاز خرد شده را با 3 قاشق سوپخوری روغن، کمی تفت می دهیم. سپس سیر و شنبلیله و گشنیز خرد شده، را اضافه میکنیم و تفت میدهیم. توجه کنید سبزی باید با شعله کم تفت داده بشه تا وقتی که کاملا آب سبزی خشک بشه (اگر دیدید که سبزی به کف دیگ میچسبه یعنی آبش خشک شده) بعد از اینکه آبش خشک شد روغن اضافه کنید. (روغن را کم کم اضافه کنید چونکه سبزی روغن رو میخوره و بعد که سرخ شد روغن رو پس میده) روغن اضافه کنید و مدام تفت بدید تا سبزی کامل سرخ بشه. با شعله زیاد حدود نیم ساعت باید سبزی رو سرخ کنید و مواظب باشید که ته نگیره ولی باید کاملا سیاه بشه.
 
2-ماهی را با کمی زردچوبه و نمک، به سبزی اضافه میکنیم و چند دقیقه تفت می دهیم. بعد شیره تمرهندی و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و قلیه ماهی را با شعله ملایم به مدت 30 دقیقه می پزیم و به این ترتیب غذا آماده می شود.
 
 نکات:
 
1-قلیه ماهی را می توان به تنهایی و با نان مصرف کرد ولی بهتر است مقداری پلو تهیه شود تا یصورت پلو و خورش مصرف شود.
 
2- توروخدا خیلی مواظب سبزیتون باشید بعد نگید جواهر سبزیمونو سوزوند. آخه راز خوشمزگی قلیه ماهی و قرمه سبزی ما خوزستانیا به همینه که سبزی رو بی نهایت سرخ میکنیم تا مرز سوختن.
 
3-ماهی های : شوریده- سنگسر- هامور و حلوا سیاه برای تهیه این غذا مناسب هستند.چون این ماهی ها خار کمتری دارند و ماهی قلیه ماهی نباید خارهای ریز داشته باشد . ماهی را به تکه های کوچک تقسیم می کنیم و سپس آنرا می شوییم . ماهی که برای قلیه ماهی استفاده می کنیم بایستی بدون استخوان باشد.
 
4-قلیه ماهی رو توی قابلمه بزرگ بپزید طوری که ماهیا روی هم نباشن. آخه بعد که میخواید سرو کنید امکان داره ماهیا له بشه و خورشت پر از خار بشه و خار بیاد توی دهنتون که وااقعا حال آدمو میگیره.
برچسب ها:
انتشار یافته: 10
در انتظار بررسی:0
Iran, Islamic Republic of
22:11 - 1396/04/17
عزیز جان با تشکر از معرفی این خورشت خوشمزه و بی نظیر ...دو قاشق آرد گندم که منظور آرد با سبوس هست موقعی که سبزی را تفت می دهیم بریزیم این خورش را با لعاب می کند و جا افتاده که خود خوزستانیها و شیرازیها هم این کار را انجام می دهند . موفق باشید .
Iran, Islamic Republic of
10:15 - 1396/04/18
البته با پیاز رنده شده نتیجه بهتری میده.
Iran, Islamic Republic of
01:36 - 1396/04/20
وااای خدای من چه رنگ و لعابی داره.
منکه دوست ندارم ولی هوس کردم
Iran, Islamic Republic of
23:02 - 1396/08/11
سلام دست شما درد نکند واقعا غذای خوشمزه ای است ولی مادرم با کله ماهی درست می کرد
Iran, Islamic Republic of
08:58 - 1396/08/30
سلام ببخشید میوه تمبر هندیاستفاده باید کرد یا لواشکش رو ک در بازار موجود هست؟ و به نحوی باید استفاده بشه
Iran, Islamic Republic of
14:31 - 1396/11/20
هر چیزی یه فوت و فنی داره
من نمیدونستم ماهی رو باید بدون پوست و سرخ کردن بهش اضافه کرد و نکته دوم من هیچ وقت سبزی رو تا مرز سوختن سرخ نمیکردم،جالب بود واقعااااا ممنوووووون
Iran, Islamic Republic of
14:19 - 1397/04/12
من میخوام درست کنم . تا حالا نخوردم . امیدوارم که خوب باشخ و همسرم خوشش بیاد و زیاد درست کنم
ممنون از سایتتون
Iran, Islamic Republic of
01:17 - 1397/10/08
من اهوازیم. به قلیمون چند قاشق ارد برنج اضافه میکنیم معرکه میشه پیشنهاد میکنم بقیه هم امتحان کنن
پاسخ ها
معصومه
Iran, Islamic Republic of
۰۴:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۷
ببخشید چه موقعه آرد میریزید.؟
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج