۵۶۸۰۸۰
۷ نظر
۵۵۵۱
۷ نظر
۵۵۵۱
پ

حقایقی شوکه کننده در مورد میزان ادرار در استخر‌های شنا!

قبل از اینکه دوباره برای آب تنی به استخر موردعلاقه خود بروید، لازم است بدانید که در اکثر موارد مقداری ادرار در استخر ها وجود دارد؛ در ادامه تحقیقات انجام‌شده در این رابطه را بررسی خواهیم کرد.

وبسایت گجت نیوز - کیا علیپور: قبل از اینکه دوباره برای آب تنی به استخر موردعلاقه خود بروید، لازم است بدانید که در اکثر موارد مقداری ادرار در استخر ها وجود دارد؛ در ادامه تحقیقات انجام‌شده در این رابطه را بررسی خواهیم کرد.
حقایقی شوکه کننده در مورد میزان ادرار در استخر‌های شنا!

در یک نظرسنجی در سال ۲۰۱۲ مشخص شد که یک نفر از هر پنج نفر حداقل یک ‌بار در استخر شنا ادرار می‌کند. بر طبق صحبت‌های کارلی جییِر (Carly Geehr)، از اعضای پیشین تیم ملی شنای آمریکا هم تقریبا تمامی شناگران المپیکی این کار را انجام می‌دهند!

انجمن شیمی آمریکا (ACS) تخمین می‌زند که چیزی بین ۳۰ تا ۸۰ میلی‌لیتر ادرار به ازای هر یک نفر در استخرها وجود دارد. مطالعه‌ای هم که در سال ۱۹۹۷ در این رابطه انجام شد، میزان ۷۰ میلی‌لیتر را تخمین زده بود. با این حال اگر عدد ۸۰ میلی‌لیتر را مبنا قرار دهیم، برای رسیدن به مقدار یک لیتر ادرار باید ۱۲ نفر از استخر استفاده کنند. از طرف دیگر، یک استخر شنای استاندارد المپیکی ۲.۵ میلیون لیتر آب را در خود جای می‌دهد؛ پس آنقدرها هم جای نگرانی نیست!

حقایقی شوکه کننده در مورد میزان ادرار در استخر‌های شنا!

اما اعداد اعلام‌شده در تحقیقات فقط برآوردهایی از مقدار واقعی هستند. از آنجایی هم که میزان ادرار موجود در استخرها به سختی قابل اندازه‌گیری است، تنها منبع اطلاعاتی ما همین برآوردهاست. درست است، دانشمندان در اندازه‌گیری میزان ادرار در استخرها مشکل دارند؛ یعنی این موضوع که با ادرار کردن در استخر، مواد شیمیایی افزوده‌شده به آب باعث می‌شوند که رنگ آب به بنفش یا قرمز تغییر کند هم شایعه‌ای بیش نیست.

ادرار انسان شامل اجزا مختلفی از جمله آب، نمک، پروتئین و مواد زائد و دفعی دیگر می‌شود. در سال ۲۰۱۳ نتایج یک تحقیق نشان داد که حداکثر ۳ هزار ماده‌ی شیمیایی مختلف در این مایع وجود دارد که همگی مختص ادرار نیستند و در مواد دیگر هم یافت می‌شوند.

بر طبق صحبت‌ها یکی از اساتید شیمی دانشگاه ایندیانا به نام ویلیام کارول (William Carroll)، ادرار حاوی ترکیبات آلی مختلفی است که شبیه به مواد ارگانیک دیگر هستند. کارول در مصاحبه‌ای با وب سایت لایو ساینس (Live Science) اظهار کرد که وقتی این ترکیبات با مواد گندزدایی مانند کلر (Chlorine) تماس پیدا می‌کنند، به واسطه‌ی خواص ضدعفونی کننده ماده موردنظر، ترکیبات به مولکول‌هایی اصلی و ابتدایی تجزیه می‌شوند. بنابراین تنها چیزی که از ادرار در استخر باقی می‌ماند، مولکول‌هایی تجزیه‌شده است که تشخیص منشا آن‌ها از میان ادرار و مواد آلی دیگر غیرممکن است.

راه حلی شیرین برای اندازه‌ گیری ادرار در استخر ها!

در یک مقاله‌ که در ماه مارس 2017 به چاپ رسید، پژوهشگرانی از کانادا روشی برای تعیین میزان ادرار در استخرها پیشنهاد کردند که به نوعی واکنش‌های شیمیایی رخ‌داده را دور می‌زند؛ این پژوهشگران یکی از ترکیبات موجود در ادرار را هدف قرار دادند که با مواد شیمیایی دیگر ادرار و کلر افزوده‌شده به آب استخر واکنش نمی‌دهد. این ترکیب یک شیرین‌کننده‌ی مصنوعی به نام اسسولفام پتاسیم (Acesulfame potassium) است.

نویسندگان این مقاله که در ژورنال Environmental Science & Technology Letters چاپ شد، میزان اسسولفام پتاسیم موجود در 22 استخر شنا و 8 جکوزی را اندازه‌گیری کردند و مقدار این ماده را در آب آشامیدنی دو شهر کانادا، موردبررسی قرار دادند.

میزان اسسولفام پتاسیم اندازه‌گیری شده از 30 نانوگرم تا 7110 نانوگرم به ازای هر لیتر، متغیر بود که دلیل گستردگی این بازه، فاکتورهایی چون روش فیلتر کردن آب و تعداد افرادی بود که از استخرها استفاده می‌کردند. همچنین، در این تحقیق ادعا شد که به صورت میانگین غلظت این شیرین کننده‌ی مصنوعی در ادرار، 4 هزار نانوگرم به ازای هر یک میلی‌لیتر آب است.

حقایقی شوکه کننده در مورد میزان ادرار در استخر‌های شنا!

با مبنا قرار دادن غلظت اسسولفام پتاسیم اندازه‌گیری شده از ۲۲ استخر و ۸ جکوزی موردبررسی، محققان ۱۵ نمونه را در یک بازه زمانی سه هفته‌ای، از دو استخر شنا جمع‌آوری کردند؛ بر اساس اطلاعات موجود، تخمین زده شد که میزان ادرار در استخری ۸۳۰ هزار لیتری، ۷۵ لیتر است و یک استخر ۱۰۰ هزار لیتری هم حدودا، ۳۰ لیتر ادرار درون خود دارد.

درست است، تصور ۷۵ لیتر ادرار می‌تواند کمی حال به هم زن باشد، اما در استخری با ظرفیت ۸۳۰ هزار لیتر، این مقدار تنها ۰.۰۱ درصد کل آب موجود است؛ تقریبا مانند قطره‌ای در یک سطل بزرگ!

اگر مدرک بیشتر برای اثبات وجود ادرار در استخر ها نیاز دارید، دفعه بعدی که در یک مجتمع آبی هستید به بوی آب توجه کنید؛ شاید فکر کنید که بویی که معمولا به استشمام آن عادت دارید، مربوط به کلر باشد، اما برخلاف انتظار این بو ناشی از وجود ترکیبی به نام نیتروژن تری‌کلرید (Trichloramine) است که از واکنش ماده شیمیایی اوره با کلر موجود در آب به وجود می‌آید. اوره در عرق و ادرار انسان یافت می‌شود!
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • آرش

      همیشه از شنا بدم می‌اومد از شش سالگی پدر مادرم منو میفرستادن شنا میگفتن واسه آینده‌ت خوبه ورزش به درد بخوری هست ولی بعد از یک‌سال هرکاری کردن دیگه نرفتم حتی الان عموم ده ساله که یه باغ خریده که توش استخر داره یه بار هم استخر و جکوزی و سوناش رو نرفتم کلا از محیط‌های مرطوب چندشم میشه

    • زهرا

      متاسفم برای کسایی که این کارروانجام میدن.

    • امردادی

      یه استخرایی هست هرکی توش دستشویی کنه دورش قرمز میشه اگه تو ایران بود فک کنم کلا استخر تبدیل به معدن آب آلبالو میشد

    • ن خ

      استخرا جز هدر دادن آب هیچ خاصیتی ندارن

    • بدون نام

      میدونی چرا میگی استخرها جز هدر دادن آب هیچ خاصیت دیگه ای ندارن؟
      چون مجبور نبودی بخاطر کمردرد شدید با وجودی که میدونی آب الوده س ، بری و ازش استفاده کنی

    • بدون نام

      وقتی لباس زیر علیرغم اینهمه تاکید هنوز زیر مایو میپوشن یا از دوش گرفتن قبل از وارد شدن به آب یا زدن پا در محلول ضدعفونی کننده فرار میکنن دیگه میخوای توی آب کثیف کاری نکنن

    • بدون نام

      من مربی شنام. آره آب استخر آلوده اس. ولی اونقدر که شنا برای بدنتون مفیده شاید یک اپسیلون اون آلودگی رو بدنتون اثر داشته باشه. بعد از استخر کامل و با دقت حمام کنید . و خانمها حتما از ژل شستشو استفاده کنن. در این صورت مشکلی پیش نخواهد اومد مگر اینکه آلرژی داشته باشید

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج