۶۸۶۸۴۲
۹ نظر
۵۰۰۵
۹ نظر
۵۰۰۵
پ

گزارش الاخبار از سفر وزیر خارجه به تهران

پیام ایران به اروپا: از راضی کردن ترامپ پشیمان خواهید شد

با وجود تاکید وزیر خارجه فرانسه بر التزام کشورش به توافق هسته ای و تلاش برای همکاری های بهتر و نزدیکتر با ایران، لودریان نتوانست از مواضع آمریکا در قبال توافق هسته ای رها شود؛ مواضعی که به وضوح بر دستور کار سفر وی به تهران سایه انداخته بود. در مقابل، مسئولان ایرانی به شکلی قاطع در موضعی واحد هر گونه تعدیلی در برجام یا تغییر در برنامه های بالستیکی این کشور را رد کردند.

پایگاه خبری انتخاب: الاخبار در گزارشی تحت عنوان «پیام ایران به اروپا: از راضی کردن ترامپ پشیمان خواهد شد» نوشت: با وجود تاکید وزیر خارجه فرانسه بر التزام کشورش به توافق هسته ای و تلاش برای همکاری های بهتر و نزدیکتر با ایران، لودریان نتوانست از مواضع آمریکا در قبال توافق هسته ای رها شود؛ مواضعی که به وضوح بر دستور کار سفر وی به تهران سایه انداخته بود. در مقابل، مسئولان ایرانی به شکلی قاطع در موضعی واحد هر گونه تعدیلی در برجام یا تغییر در برنامه های بالستیکی این کشور را رد کردند.

این روزنامه چاپ بیروت در ادامه آورده است: در حالی که موزه ملی ایران پذیرای انبوهی از مردمی بود که برای دیدن بیش از ۵۰ اثر هنری و باستانی که برای نخستین بار در تاریخ این کشور، از موزه لوور پاریس به ایران آورده شده بود، حاضر شدند، وزیر خارجه فرانسه در حال انجام مذاکراتی دشوار با مسئولان ایرانی بود، برای تحقق هدفی که به ظاهر، به سادگی تحقق از سر گیری روابط فرهنگی بین دو کشور نیست.

لودریان که مطبوعات ایران با عنوان «خدمتگزار ترامپ» به استقبال او رفته بودند، تلاش کرد اتهام اخیر را از خود دور کرده و اینگونه وانمود کند که تلاشهای فرانسه و هم پیمانان اروپایی برای قانع کردن ایران، تنها در جهت رفع نگرانی های آنهاست. اما تهران به اصرار بین تحرکات اروپایی و ملاحظات رئیس جمهور آمریکا در خصوص توافق هسته ای ارتباط برقرار کرده و به اروپا هشدار داد حرکت آن در این مسیر، تبعات خطرناکی دارد.

در خلاصه مذاکرات، لودریان نتیجه گرفت که هنوز راه درازی در پیش دارد، در حالی که ایران به قدرت خود برای غنی سازی عالی اورانیوم طی ۴۸ ساعت اشاره کرد؛ نتیجه ای که شک و تردیدهای زیادی را در مورد برجام بر می انگیزد و امکان استفاده جمهوری اسلامی از عواید اقتصادی توافق، حداقل در کوتاه مدت، در هاله ای از ابهام باقی می ماند.

لودریان روز ماراتنی خود را با سخنانی در مورد ضرورت انجام اقدامات فراوانی در خصوص برنامه های بالستیکی ایران و نقش آن در منطقه، به پایان برده و تاکید کرد فرانسه به مذاکرات خود با طرف ایرانی ادامه می دهد، تا راهی برای تحقق استقرار در منطقه ایجاد شود. با اینکه این صحبتهای وزیر خارجه فرانسه با لحنی بدبینانه همراه است، اما به تندی اظهار نظر های او پیش از ورود به ایران نیست، که طی آن برنامه های بالستیکی ایران را برخلاف مصوبه های شورای امنیت دانسته و به بازگشت تحریمهای بین المللی در مورد ایران اشاره کرده بود. به نظر می رسد قاطعیت ایران در مقابل تعدیل در توافق هسته ای و برنامه های موشکی آن، لودریان را بر آن داشت اندکی از لحن تهدید آمیز خود بکاهد؛ البته این به معنای تغییر اساسی در موضع فرانسه نیست.

وزیر خارجه ایران، محمد جواد ظریف در صحبتهایی پیش از ورود لودریان به تهران گفته بود:«دولتهای اروپایی درباره برنامه های موشکی ایران افراطی را نشان می دهند که به سیاستهای آنها ضرر خواهد رساند». وی در ادامه به اروپایی ها در مورد اینکه مُنتهای تلاش خود را برای راضی کردن ایالات متحده می کنند، هشدار داد، تلاش هایی که می تواند منافع اروپایی ها در رابطه با ایران را به خطر اندازد. ظریف همچنین تصریح کرده بود که اروپایی ها اشتباهاتی داشتند که پس از مدتی افسوس آن را خوردند و امروز هم در حال تکرار همان اشتباهاتند، که قطعا از آن پشیمان خواهند شد. این اظهار نظر وزیر خارجه ایران، مبالغه اروپا در اظهار نگرانی از برنامه های موشکی ایران، تلاش برای ربط آن به برنامه های توافق هسته ای و در نهایت، الغای برنامه های پیشرفت موشک های بالستیک این کشور را نشان می دهد؛ اما لودریان کوشید از این برداشت ایران در مورد رفتار اروپا، فرار کند.

اعلام موضع متحد مسئولان ایران در مورد مخالفت با تعدیل یا تغییر در برجام و برنامه های موشکی آن بدین معناست که این کشور با ساخت یک دیوار محکم و پایدار، برای تلاشهای اروپا در جهت فشار بر تهران، آماده شده است، دیوار ایران هیچ بهانه ای را از سوی هم پیمانان آمریکا نمی پذیرد، از جمله انکه دولتهای اروپایی در پی آن اند تا از موضع تهران در مورد بحران یمن، برای دست یابی به مقاصد خود در خصوص محدود کردن فعالیتهای موشکی ایران، استفاده کنند؛ مساله ای که ظریف ضمن اشاره به آن می گوید:« در صورتی که اروپایی ها بخواهند از بحران یمن بعنوان وسیله ای برای ارضای آمریکا استفاده کنند، می توانند چنین کنند، اما ایران هرگز وارد این بازیها نخواهد شد».

بر این اساس و با توجه به نتایج سفر لودریان، به نظر می رسد پیام ایران به اتحادیه اروپا رسیده است، تا دولتهای این اتحادیه به اضافه انگلیس را در برابر دو گزینه قرار دهد: یا ممانعت از فشارهای امریکا و یافتن راههای جایگزین برای نجات توافق هسته ای، و یا ادامه همین مسیر و همراهی آنها با آمریکا، که این به معنای باقی ماندن ممنوعیت سرمایه گذاری هایی است که این دولتها چشم به انجام آنها در ایران داشته اند...

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • سعید

      دباره چرتو پرت

    • بدون نام

      ایران بزودی ترتیب اروپا رو میده

    • رضا

      نمیدانم چرا تهدید کشورهای اروپایی توسط مسئولین کشورم دیگر مثل قبل برایم باور پذیر نیست
      نمیدانم چرا چندیست تمام وجودم گر گرفته،
      به شدت احساس کمبود غرور میکنم،غرور ایرانی ام را پس دهید
      غرش مردان مرد کجاست؟
      حاج قاسم سلیمانی تو چرا زیاد تکرار نمیشوی!؟
      چرا از تو کم است؟

    • بدون نام

      ایران در جایگاهیی نیست که کشورهای اروپایی و پیشرفته رو تحدید کنه این خیلی خنده داره و هم ترسناک برای مردم ایران چون فشار این حرف های نسنجیده روی مردم سنگینی میکنه کی میخان دست بردارین

    • رضا

      ای دنیا روزی دوباره میرسد
      روزی که خود را دوباره بشناسیم
      تحقیر اکنون تان را به پایتان گران حساب خواهیم کرد
      ایران امروز در بیرون مرزهای کشورش و در سیاست خارجی حضوری پرقدرتی دارد،مخصوصا در سطح منطقه ایی
      اما دشمن هم کم ندارد
      اما دوستان خائن هم زیاد دارد
      ولی
      دشمنانمان که شاید برخی شان میشد دشمن نباشند
      مثلا آمریکا شاید میشد دشمن مان نباشد
      به نظرم تو مراحلی که آدم هایی مثل اوباما راس کار بودند،میشد خیلی کارها برای برطرف کردن مشکلات دوطرف کرد،چون اوباما نشانه های یک رهبر صلح طلب را داشت
      مثلا عربستان را نمیگویم چون آنها پرو شده اند،اما میشد شروع این دشمنی شهید شدن آیت الله نمر نباشه
      بلکه کاش حادثه منا آغاز و شروع انتقام گرفتن میشد
      یعنی کشته شدن بالای ۴۰۰ ایرانی و بی احترامی به هموطنان کشته شده مون،حال اینجا سفارتی هم اگر آتش میگرفت و قطع رابطه ایی میشد
      ملت همگی پای دولت شان می مانند و هر ضرر و آسیبی از این قطع رابطه بر دوش ایران گذاشته میشد مردم با جان و دل پای دولت شان تحمل میکردند
      چون بجاش غرور ایرانی مان حفظ میشد

    • بدون نام

      تولید ملی با کیفیت جهانی== مدیران کاردان و متعهد میخواهد

    • بدون نام

      خیلی دوسدارم ببینم مثلا ایران مخواد چکار کنه

    • کارمند

      ایران دارد روز به روز تنهاتر و منزوی تر میشود تنها راه خارج شدن از این بن بست دست برداشتن از دشمنی با کشورهای تاثیر گذار ابرقدرت دنیا میباشد

    • کارمند

      برجام را باید از دست رفته دانست

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج