وضعیت استان‌های کشور از نظر امنیت غذایی
قالیشویی ادیب_هدر
لاویه_هدر
قالیشویی ادیب_هدر
لاویه_هدر
دیاکو_موبایل F دومی
ایرانیان - F داخلی موبایل111
قالیشویی ادیب_هدر
لاویه_هدر
ایرانیان - f تبلت1111
فرش مرتضوی_1
تدریس خصوصی امیرکبیر_1
دکتر نداف کرمانی 1
دکتر نداف کرمانی 3
فرش مرتضوی_3
تدریس خصوصی امیرکبیر_3
فرش مرتضوی_ 4
تدریس خصوصی امیرکبیر_4
دکتر نداف کرمانی 4
تدریس خصوصی امیرکبیر_2
فرش مرتضوی_2
دکتر نداف کرمانی 2
دیاکو_F داخلی دومی
ایرانیان - F داخلی1111
۷۱۸۴۷۴
۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۴
۷۲۲۲
با وجود آمار بالای شیوع بیماری‌های غیرواگیر در کشور، مطالعات نشان می‌دهد آگاهی خانوارهای ایرانی از تاثیر مصرف بیش از حد فست فودها در ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر مانند بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان و بیماری‌های کبدی کمتر از ۲۰ درصد و در مورد چاقی و اضافه وزن ۳۲ درصد است.

خبرگزاری ایسنا: با وجود آمار بالای شیوع بیماری‌های غیرواگیر در کشور، مطالعات نشان می‌دهد آگاهی خانوارهای ایرانی از تاثیر مصرف بیش از حد فست فودها در ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر مانند بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان و بیماری‌های کبدی کمتر از ۲۰ درصد و در مورد چاقی و اضافه وزن ۳۲ درصد است.

در گزارش «طرح بررسی، تحلیل و تدوین سندملی تغذیه و امنیت غذایی کشور» که طی سال‌های ۹۱ تا ۹۴ انجام شده و دورنمای تغذیه‌ای کشور را تا سال ۹۹ مشخص کرده است، اطلاعات جامعی درباره وضعیت آگاهی مردم از تغذیه سالم منتشر شده است. یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد سهم مخارج خوراک نسبت به کل هزینه‌ها در همه طبقات شهری و روستایی به ترتیب ۳ و ۳۷ درصد بوده است. همچنین در کم‌درآمدترین طبقات شهری در ۲۰ استان کشور بالاتر از ۳۰ درصد درآمد مردم صرف غذا شده است. در حالی که در طبقات کم درآمد روستایی تقریبا در تمام استان‌ها بیش از یک سوم هزینه‌های خانوار صرف خوراک شده است. حتی در طبقات پردرآمد روستایی تقریبا در نیمی از استان‌ها همچنان بیش از یک سوم هزینه خانوار صرف هزینه غذا شده است.

طبق این مطالعه تنها ۴۲ درصد از افراد میوه‌ها را به عنوان گروه اصلی غذایی می‌شناسند. تنها ۱۰ و ۱۹ درصد از افراد از نقش میوه‌ها و سبزی‌ها در دریافت فیبرغذایی آگاهی دارند و فقط ۲۰ درصد مردم از نقش شیر و لبنیات و ۳۰ درصد آنها از نقش تخم مرغ به عنوان منبع پروتئین آگاهی دارند. ۴۰ درصد مردم سویا را به عنوان منبع پروتئین می‌شناسند و ۳۴ درصد نیز روغن حیوانی را مضرترین روغن خوراکی برای سلامت می‌دانند. علاوه بر آن آگاهی خانوارها از تاثیر مصرف بیش از حد فست فودها در ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر مانند بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان و بیماری‌های کبدی کمتر از ۲۰ درصد و در مورد چاقی و اضافه وزن ۳۲ درصد است. ۴۱ درصد خانواده‌ها نیز حذف یک وعده غذایی را برای کاهش وزن مفید می‌دانستند و ۳۸ درصد از آنها از لبنیات محلی تغذیه می‌کنند.

دورنما و اهداف این برنامه تاکید می‌کند که تا پایان سال ۱۳۹۹ سازمان‌های اصلی مسئول در امنیت تغذیه کشور باید با نهادینه‌سازی همکاری‌های بین بخشی و مشارکت مردم ضمن بهبود دسترسی فیزیکی و اقتصادی عادلانه به غذا، نشانگرهای پرخوری، کم خوری، بدخوری و پیامدهای آن را در حد پیش بینی این برنامه بهبود دهند و ضمن قرار دادن همه استان‌های کشور در وضعیت مطلوب امنیت تغذیه و غذا رتبه کشور را در منطقه بهبود دهند.

کاهش شیوع سوء تغذیه پروتئین انرژی در کودکان زیر پنج سال، مادران باردار و سالمندان به میزان ۳۰ درصد سال پایه، کاهش شیوع شیوع بیماری‌های منتقله از غذا به ۲۰ درصد سال پایه، کاهش شیوع اضافه وزن و چاقی در کودکان، نوجوانان، جوانان و میانسالان و سالمندان به میزان ۳۰ درصد سال پایه، کاهش شیوع کمبود ریزمغذی‌های شایع مانند ید، آهن، روی، ویتامین "د" و "آ" در کودکان زیر شش سال، نوجوانان، زنان باردار و شیرده به میزان ۲۰ درصد، کاهش شیوع گواتر در دانش آموزان، هشت تا ۱۰ ساله به میزان ۱۰ درصد وضع موجود بخشی از اهداف راهبردی این سند انتخاب شده‌اند.

در این مطالعه وضعیت امنیت غذایی در استان‌های قم، اصفهان، سمنان، تهران و یزد بسیار امن، در آذربایجان شرقی، قزوین و مازندران امن، در زنجان، آذربایجان غربی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، مرکزی، همدان، گلستان و گیلان نسبتا امن گزارش شده است. استان‌های اردبیل، چهارمحال و بختیاری، فارس، کرمانشاه، کردستان، لرستان و خراسان جنوبی به عنوان استان نسبتا ناامن غذایی معرفی شده است. علاوه بر آن استان‌های خوزستان، کرمان، ایلام و بوشهر ناامن و هرمزگان، کهگیلویه وبویراحمد و سیستان و بلوچستان به عنوان استان‌های بسیار ناامن غذایی مشخص شده‌اند.

برنامه بهبود وضع تغذیه کودکان زیر شش سال، پیشگیری و کنترل کمبود ریزمغذی‌ها، ارتقای سطح سلامت دانش آموزان، ادغام برنامه کنترل و پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در گروه‌های سنی مختلف در نظام شبکه‌های بهداشتی و درمانی، استقرار برنامه جامع اصلاح الگوی مصرف، ارتقای فرهنگ وسواد تغذیه‌ای جامعه، امنیت غذایی و ... بخشی از برنامه‌هایی است که برای ارتقای تغذیه در کشور انجام می‌شود.

برچسب ها:
مطالب مرتبط
انتشار یافته: 2
در انتظار بررسی:0
Iran, Islamic Republic of
13:58 - 1397/02/27
خاک تو سرش. بهتر از روغن حیوانی روغنی وجودنداره اگه برای قلب مضره پس لابد روغن‌های نباتی ومایع که همه پالم هستند.خوبه!!!!!
Iran, Islamic Republic of
18:13 - 1397/02/27
به داد مردم آبادان برسید که عراقیها روزانه بدون ویزا میان همه مواد غذایی از جمله مرغ وگوشت وروغن را روزانه جارو میکنن وبا خود میبرن
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
فرش ریحان 1
اپیلاسیون نانا 1
شیرآلات زمانی_1
فرش تارنگ_1
فرش ریحان 3
شیرآلات زمانی_3
اپیلاسیون نانا 3
فرش تارنگ_3
شیرآلات زمانی_4
اپیلاسیون نانا 4
فرش تارنگ_4
فرش ریحان 4
شیرآلات زمانی_2
اپیلاسیون نانا 2
فرش تارنگ_2
فرش ریحان 2
استیل رگال_فوتر موبایل
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر موبایل
قالیشویی بانو_فوترموبایل2
فرش تارنگ_فوتر موبایل
کالابرد_فوترموبایل
ایرانیان- فوتر موبایل222
موسسه خیریه زهرا_فوتر موبایل
قالیشویی نوین_فوتر موبایل
فنی آتل_فوتر موبایل
سفیر بار ساقدوش_فوتر موبایل
دکتر عارفی - موبایل فوتر
تدبیرکالا_فوتر موبایل
بانک کتاب پایتخت_فوتر موبایل
دکتر قدیمی_فوتر موبایل
شفا_فوترموبایل
دیاکو_فوتر موبایل داخلی
قالیشویی ادیب_فوتر موبایل
چوب و هنر _فوتر موبایل
قالیشویی ادیب_فوتر
تدبیرکالا_فوتر
دکتر قدیمی_فوتر
موسسه خیریه زهرا_فوتر
ایرانیان-فوتراصلی222
کالابرد_فوتر
قالیشویی نوین_فوتر
شفا_فوتر
دیاکو_فوتر داخلی
چوب و هنر _فوتر
سفیر بار ساقدوش_فوتر
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر
قالیشویی بانو_فوتر2
فنی آتل_فوتر
دکتر عارفی - فوتر
استیل رگال_فوتر
فرش تارنگ_فوتر
بانک کتاب پایتخت_فوتر