۷۲۵۶۶۶
۱۰ نظر
۵۰۲۸
۱۰ نظر
۵۰۲۸
پ

درس‌هایی که از فاجعه مدرسه غرب تهران باید گرفت

انتشار خبر آزار و اذیت ۱۶ دانش‌آموز در محیط مدرسه، نه تنها جامعه را در شوک فرو برد بلکه‌ای خدشه‌ای بر حریم امن مدارس بود ، فاجعه‌ای که این سوال را مطرح می‌کند وضعیت نظارت بر مدارس غیردولتی و گزینش نیرو چه نواقصی دارد؟

خبرگزاری تسنیم: انتشار خبر آزار و اذیت ۱۶ دانش‌آموز توسط ناظم مدرسه در غرب تهران، احساسات جامعه را جریحه‌دار کرده است؛ براساس فیلم‌های منتشرشده از این حادثه، گفت‌وگوی غیراخلاقی ناظم مدرسه با دانش‌آموزان در اتاق او در حال انجام است و طبق ادعای خانواده‌ها این فرد با نشان دادن فیلم‌های مستهجن به دانش‌آموزان آنها را مورد آزار و اذیت قرار داده است.

این مدرسه در غرب تهران ساختمان بزرگی دارد که از همان ابتدای خیابان تابلویی نصب شده که مسیر دسترسی به مدرسه را اعلام می‌کند و حالا به واسطه حوادث پیش آمده بین اهالی منطقه شناخته‌ شده‌تر از قبل است.

حوادث پیش آمده و انتشار فیلم‌ها در فضای مجازی باعث شده است فضای مدرسه این روزها به شدت امنیتی شود، تمام پرسنل مراقب هستند فرد غریبه‌ای برای کسب اطلاعات مراجعه نکند و مانع هر نوع تجمعی مقابل درهای مدرسه می‌شوند و زمانی که برای پرس‌وجو درباره وضعیت مدرسه و شرایط ثبت‌نام مراجعه می‌کنم با رفتار تند و خشمگین خانمی که یکی از کارکنان مدرسه است مواجه می‌شوم.

* وضعیت نامناسب مدرسه در مسائل تربیتی

چند نفر از والدین نه مقابل مدرسه بلکه در ابتدای کوچه ایستاده‌اند و مشغول گفت‌‌وگو با یکدیگر هستند، به جمعشان می‌روم تا درباره وضعیت مدرسه صحبت کنم. با نگرانی می‌گویند " اصلا تصور نمی‌کردیم چنین اتفاقی در مدرسه رخ دهد البته مدرسه به لحاظ توجه به مسائل اخلاقی و تربیتی دارای مشکلاتی بود یعنی به لحاظ جنبه‌های تربیتی و رفتاری نظارتی وجود نداشت اما فکر نمی‌کردیم کار به اینجا برسد؛ فرزندان ما در دوره ابتدایی مدرسه تحصیل می‌کنند و برای سال آینده دیگر در این مدرسه ثبت‌نامشان نخواهیم کرد اما نگرانیم با توجه به شرایطی که ایجاد شد و سابقه بد مدرسه، کار ثبت‌نام در مدارس دیگر دشوار باشد."

مادر دیگری که به جمع صحبتمان اضافه می‌شود، از این انتقاد می‌کند که چرا مدرسه نیروهای با سابقه را رد کرده است و از نیروهای جوان و بدون تجربه کافی استفاده می‌کند، می‌گوید: همین ناظم مدرسه ۲۸ سال داشت در بحث مسائل تربیتی هم به شدت ضعیف عمل می‌کنند و از عملکرد مدرسه در اینباره راضی نیستم.

پدر یکی از دانش‌آموزان دوره متوسطه اول نیز با انتقاد از اینکه مدرسه برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها نیروهای با سابقه را رد و نیروهای جوان را جذب کرده است و نتیجه آن اتفاقات اخیر بود، می‌گوید: تا الان مشخص شده است ۱۶ دانش‌آموز مورد آزار و اذیت قرار گرفته‌اند و بچه‌ها به لحاظ روحی آسیب دیده‌اند خواسته والدین مجازات این ناظم خاطی و تعطیلی مدرسه‌ای است که مدیرش از اتفاقاتی که در مدرسه رخ می‌داد، آگاه نبوده است.

* ضعف‌های گزینش نیرو در مدارس غیردولتی

در ماجرای آزار و اذیت دانش‌آموزان توسط ناظم خاطی، یکی از موارد مهم این بود که این فرد جزو نیروهای آزاد است اما آیا به صرف اینکه این فرد نیروی آزاد است، می‌توان از کنار ماجرا ساده گذشت، آیا ورود نیرو به مدارس غیردولتی نباید ضابطه و حساب و کتاب خاصی داشته باشد؟ بحث گزینش در جذب نیرو توسط این مدارس تا چه اندازه مورد توجه قرار می‌گیرد؟ طبق برخی اخبار، گزینش ناظم خاطی مربوط به ۵ سال قبل بوده است و زمانی که او از منطقه‌ای دیگر به منطقه دو آموزش و پرورش شهر تهران آمده است مجدد به گزینش معرفی نمی‌شود؟

نکته دیگر در بحث مدارس غیردولتی حضور نیروهای مرد در مدارس بدون کسب مجوز گزینش است که این روال در مناطق شمال پایتخت زیاد به چشم می‌خورد اما آیا آموزش وپرورش نظارتی بر آن دارد؟

هم‌اکنون در مدارس اتفاقاتی می‌افتد که به راحتی از چشم آموزش وپرورش دور می‌ماند در حالیکه در هر منطقه ادارات آموزش وپرورش با تعداد زیادی نیرو مشغول به فعالیت هستند اما مشخص نیست که چرا در بعد نظارت بر مدارس تا این حد ضعیف عمل می‌شود و آموزش‌وپرورش باید در رابطه با این قصور پاسخگو باشد.

در حادثه مدرسه غرب تهران، ضعف نظارت آموزش‌وپرورش بر مدارس غیردولتی و بررسی سوابق نیروهای حاضر در این مدارس مشهود است. از سوی دیگر در بحث گزینش معلم برای مدارس غیردولتی نیز نظارت‌ها جدی نیست و اگر اینگونه بود معلمان این مدارس بدون تاییدیه گزینش اجازه فعالیت پیدا نمی‌کردند.

از سوی دیگر گزینش آموزش‌وپرورش نیاز به تغییر رویکرد هم دارد و در کنار توجه و جدیت بیشتر در بحث مسائل اعتقادی باید بحث سلامت روان افراد نیز مدنظر قرار بگیرد تا هر فردی اجازه ورود به حریم امن مدارس و ارتباط با دانش آموزان به عنوان نسل آینده‌ساز کشور را نداشته باشد. موضوع مهمی که وزیر آموزش و پرورش نسبت به آن چنین واکنش نشان داده است: با تقویت و بروزرسانی فرایند گزینش به ویژه نظارت سخت گیرانه و بدون مسامحه از تکرار اتفاقات اخیر جلوگیری می کنیم.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      چقدر دوگانگی.چندسال پیش در عربستان اتفاقاتی پیش امد که حتی صحتش تائید نشده وحج راتحریم کردیم .ایا حالا رفتن به مدارس تحریم میکنیم؟

    • بدون نام

      حالا از این مسله گزینش آقا مگر خاوری وامًال خاوری تحقیق در موردش نکردو گزینشی نبود فطرت آدمی باید خوب باشد حالا شما خودت را هلاک کن بعع نیروی جوان را باید استخدام کرد چون می خواهد تجربه کند وآزمون وخطا کند تا آیندهاز پر از تج به داشته باشد چرا از آب گل آلود ماهی مگیرید باید از قشر جوان استفاده شود نمیشود که ازپیر ومیانسال استفاده کرد اگر میخواهد اشتباهی رخ بدهد خوب او هم با سن بالا حتی با تجربه آشتباه وبد اخلاققی خواهد کرد آدم مرطض تجربه وغیر باتجربه ندارد

    • ح

      مقصر اصلی این قضایا خود خانواده ها هستند که در تربیت فرزندان خود کوتاهی کرده و به واسطه اینکه پول دارند و شهریه بالا می دهند همه امورات را به مدرسه سپردند در حالی که مدرسه فقط به فکر بالا بردن راندمان علمی خود است نه تربیتی ،
      در چنین مدارسی اصلا به مسائل اخلاقی توجه نمی شود چرا که در صورت تذکر با واکنش والدین مواجه میشوندکه می فرمایند شما به درس ومشق رسیدگی کنید و در زندگی شخصی ما سرک نکشید ما خودمون می دانیم و به فرزندمان اعتماد داریم که نتیجه این است

    • بهروز

      باید در این شرایط فرد فاسد رو دیوانه یا بیمار برای دانش اموزان معرفی کنند تا اثرات کمتری در روحیه بچه ها بگذارد وسعی کنند بچه ها رو برای اثبات به پدر ومادر بسپارن واز پزشکی قانونی استفاده نکنند چون فاجعه بار میشود در صورت اصرار والدین از عواقب ان خانواه را روشن کنند وبیشتر از والدین کمک بگیرند چون انسان سالم در اینده دچار جنگ وجدان نمیشود ولی برعکس ان فرد دیگر نمیتواند مسیر انسانی را طی کند

    • محمد

      سلام..من خودم یک فرهنگی رسمی ام.خانواده ها لطفا بچه هاشونو مدارس غیرانتفاعی ثبت نام نکنند
      چون هیچ نظارتی از دستگاه اموزش و پرورش ب مدارس غیر دولتی و غیرانتفاعی وجود ندارد و این مدارس هم فکر میکنند ک خودمختارند ..اخه ازلحاظ آموزشی هم مشکل دارن براچی غیرانتفاعی میبرین

    • بدون نام

      وقتی. تامین مالی و سود , عامل فعالیت مراکز تربیتی می شود. , عاقبت این اندیشه , به اینجا ختم می شود . خودگردانی در سایر مراگز و ادارات نیز باعث طلبکار شدن وانحراف از انجام وظیفه انها شده است .

    • بدون نام

      تمام مدارس غیرانتفاعی باید منحل شوند چون در اکثر قریب به اتفاق آنها مشکل اخلاقی وجود دارد

      پاسخ ها

      • بدون نام

        بابا هیچ امنیتی نیست .
        مواد روان گردان . فضا مجازی . و همه انسان را عجیب به پرت گاه می‌بره .

    • سینا

      حالا به نظرم بریم بیست سی رو دوباره بخوانم

    • مهربانی

      متاسفانه ایتگونه مسائل در خیلی از کشورها وجود دارد اما اگر در فلان کشور اسلامی اتفاقی از این دست رخ دهد جریان پذوپاگاندای رسانه ای فورا قضیه را به اسلام نسبت می دهند و عوام روشنفکر متحجر به دنبال حرف رسانه می افتند و تایید می کنند.

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج