۷۸۱۶۹۱
۱۱ نظر
۵۰۱۱
۱۱ نظر
۵۰۱۱
پ

توضیح کارشناس بین الملل درباره CFT و FATF

محمود خشنودی، کارشناس حقوق بین الملل به تصویب CFT در مجلس واکنش نشان داد.

برترین ها: محمود خشنودی، کارشناس حقوق بین الملل در اینستاگرام خود نوشت:

کنوانسیون بین‌المللی مقابله‌با تأمین‌مالی تروریسم (Combating the Financing of Terrorism) یا CFT؛ تصویب این لایحه ازجمله شرایط حذف دائم ایران از لیست سیاه FATF یا گروه ویژه اقدام مالی علیه پولشویی است.

کارگروه اقدام مالی، (Financial Action Task Force) یا FATF در سال ۱۹۸۹ میلادی از سوی کشورهای گروه هفت (G۷) شکل گرفت؛ این یک سازمان بین‌دولتی است که اهداف توسعه و پیشرفت واکنش بین‌المللی در مقابل پول‌شویی را دنبال می‌کند.

توضیح کارشناس بین الملل درباره CFT و FATF

پس از واقعه یازدهم سپتامبر 2001 میلادی، مسئله تأمین مالی تروریسم به‌عنوان مسیری تازه برای این سازمان مطرح و این موضوع به‌عنوان یک مأموریت جدید به آنها محول شد. در سال 2008، مسئله تأمین مالی فعالیت‌های اشاعه‌ای و تسلیحات کشتار‌جمعی شیمیایی و اتمی به‌عنوان دیگر مأموریت‌های این گروه در فهرست کارشناسی‌های FATF قرار گرفت.

کارکرد کنونی آن، وضع استانداردهایی برای مقابله با پول‌شویی، تأمین مالی تروریسم و سایر جرائمی است که سلامت نظام مالی را تهدید می‌کند.

آنچه این گروه ویژه استانداردهای جهانی برای مبارزه با پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم می‌نامد، در قالب 40 توصیه برای مبارزه با پول‌شویی و 9 توصیه ویژه برای مبارزه با تأمین مالی تروریسم منتشر شده است و تقریبا در سطح جهانی قبول عام یافته است؛ قوانین علیه پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم در سرتاسر دنیا استفاده می‌شود.

این استانداردها ابتدا در 1990 تدوین و به‌تدریج اصلاح شدند. گروه ویژه اقدام مالی می‌گوید که در تدوین این استانداردها حاشیه مانوری برای کشورها در نظر می‌گیرد تا آنها بتوانند توصیه‌های مربوطه را مطابق شرایط و الزامات قانونی خاص خود اجرا کنند.

اجرای کنوانسیون‌های جهانی مربوطه، جرم‌شمردن پول‌شویی و توقیف عواید حاصله، احراز دقیق هویت مشتری، حفظ سوابق، گزارش معاملات مشکوک، ایجاد واحد اطلاعاتی مالی برای نظارت بر معاملات مشکوک و همکاری بین‌المللی برای تحقیق و پیگرد پول‌شویی، نظارت ویژه بر نهادهای غیرانتفاعی برخی از سرفصل‌هایی است که مدنظر این گروه ویژه است.

گروه ویژه اقدام مالی تلاش می‌کند اجرای این استانداردها در کشورها را افزایش دهد و همکاری بین‌المللی برای مبارزه با سوءاستفاده از بنگاه‌های اقتصادی و نظام مالی و ارتکاب جرائم یادشده را تشویق کند.

سوم تیر 1396 بود که گروه ویژه اقدام مالی در پایان نشست شش‌روزه که با حضور ۳۷ عضو در والنسیای اسپانیا برگزار شد، لغو محدودیت‌های مالی علیه ایران را به مدت یک سال دیگر تمدید کرد. در این اقدام ایران به مدت 12 ماه از لیست سیاه تعلیق شد تا اقداماتی در راستای اصلاح فرایندهای بانکی انجام دهد.

در بیانیه FATF در تیر 1396 آمده است این سازمان از تعهد سیاسی کامل ایران برای رفع نقایص استراتژیک خود در بخش مبارزه با پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم و تصمیم تهران برای دریافت کمک‌ فنی در راستای اجرای برنامه عملیاتی (Action plan) استقبال می‌کند.

برخی معتقدند پس از توافق هسته‌ای و دوری چندین‌ساله بانک‌های کشور از سیستم بین‌المللی، برای بازگشت به این عرصه رعایت استانداردهای مدنظر FATF جزء اصول اولیه است؛ اما برخی از افراد و جناح‌های سیاسی با پیوستن به این سیستم به بهانه افشای اطلاعات محرمانه مالی کشور مخالفت می‌کنند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      چقدررانت خواروقاچاقچی زیادند تمام کسانی که مخالفت می کنند یامستقیم ویاغیرمستقیم الوده پلشویی هستند

    • بدون نام

      من فکر میکنم این عده ای که در مجلس مخالفت میکنند منظورشون دور زدن تحریمها وسود فراوان بردن از این مسأله است که اگر اینطوری خدا ازشون نگزره

    • ققنوس

      حمایت کنندگان از لایحهٔ اف ای تی اف نگران بسته شدن حساب های بانکی خودشان در کشورهای دیگر هستند. نه نگران مردم واقتصاد.

    • بدون نام

      طلایی که پاک چه منتش به خاک ما که هیچکس تو ایران نداریم که پولشویی وکمک به تروریست بکنه پس چرا مخالف این لایحه داشته باشیم ترستان از چیست راستی چرابعصییها اینقد سخت مخالفن؟

    • بدون نام

      طلایی که پاک چه منتش به خاک ما که هیچکس تو ایران نداریم که پولشویی وکمک به تروریست بکنه پس چرا مخالف این لایحه داشته باشیم ترستان از چیست راستی چرابعصییها اینقد سخت مخالفن؟

    • بدون نام

      چی بگم والا اگر میتونید یک کنوانسوگیون داخلی هم راه اندازی کیند تا کسی اختلاس نکنه ازین به بعد هرکس در جمهوری اسلامی کوجکترین فساد و اختلاسی کنه

    • بدون نام

      یک سال بعد که گند FATF بالا اومد:

      روحانی: الان زمان تسویه حساب نیست.
      ظریف: منتظر پیروزی دمکراتها مینشینم.
      لاریجانی: آمریکا گرگم به هوای سیاسی را کنار بگذارد.
      اصلاح طلبان: درگذشت استاد مشایخی شایعه است
      اصولگرایان: در این شرایط حساس با دولت متحدیم.
      تلویزیون: ادامه سریال مختار...!

      پاسخ ها

      • حسینی

        واقعا گل گفتی

    • بدون نام

      درودبرققنوس بله فقط بنفع خودشونه که حسابهاشونه امریکامسدودکرده بود.وگرنه عام هیچ منفعتی نداره .نمایندگان اگه راست میگن لایحه داخلی تصویب کنندکه مبارزه بااختلاس وپولشویی داخلی باشه.

    • بدون نام

      یه مشت ابله جلوی مجلس جمع شدن مخالف این موضوع هستند !!!!

    • سعید

      خوب نظر های قبلی قدیمیه،بله همه درست میگید ما که چیزی برای از دست دادن نداری، چرا این همه کشورهای اروپائی پایبندن ولی مجلس انقدر مخالفت میکنه ،مخالفت نمایندگان ما برای مردم نیست برای منافع شخصی خودشون هستش،

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج