«ماجرای همسر دوم نجفی و چالشهای جدید شوراییها؛ صادق نبودید، حداقل سریع باشید » عنوان یادداشت روز در روزنامه فرهیختگان به قلم ابوالقاسم رحمانی است که میتوانید آن را در ادامه بخوانید.
معنی «هر دم از این باغ بری میرسد» را میشود این روزها در فعل و انفعالات مدیریت شهری بهتر و بیشتر مشاهده کرد. مثلا تا همین چند روز پیش همه فکر میکردند محمدعلی نجفی، شهردار اول دوره پنجم مدیریت شهری تهران بهخاطر مشکل قلبی دو بار استعفا داده و قید بهشت را زده است، اما بعد از پست اینستاگرامی فاطمه دانشور، عضو سابق شورای شهر تهران مشخص شد که مشکل قلبی بهانه بوده و نجفی تجدید فراش کرده و همسر جدید عامل اصلی و پشتپرده خروج شهردار سابق از بهشت بوده است.
این موضوع از چند جهت دوباره مدیریت شهری را به چالش میکشد؛ ابتدا صداقت و شفافیت است که بهعنوان شعار اصلی شورای پنجمیها از ابتدا مطرح بوده و حالا مشخص شد حداقل در این یک مورد و حداکثر در بسیاری دیگر از موارد این شعار خودشان را هم عملی نکردند و به دروغ بیماری قلبی را علت استعفای نجفی مطرح کردند.
موضوع دیگری که بهعنوان چالش جدید برای شورای پنجمیها مطرح میشود و رسانهها هم قطعا آن را از قلم نمیاندازند، اضافهشدن یک بند دیگر به بندهای بررسی گزینههای شهردار سوم و جانشین افشانی است. تا پیش از این سابقه بیماری کاندیداها و عدم مشمولیتشان در قانون منع بهکارگیری بازنشستگان بهعنوان اولویتهای بررسی قرار داشت، حالا وضعیت تاهل و تجرد و موضوعات اینچنینی هم باید مدنظر شوراییها باشد تا مبادا در میانه راه، شهردار جدید هم همچون نجفی فیلش یاد هندوستان کند و قید بهشت را بزند و به فکر زندگی خودش باشد.
سوای این حواشی که پیرامون علت استعفای محمدعلی نجفی مطرح شده است، سوای دغدغهمندیهایی که فاطمه دانشور برای همسر اول نجفی ایجاد کرد، سوای شهر و بیلبوردهایی که 13 آبان را در کلام رئیسجمهور نقش شهر میکنند که ایهاالناس تحریمهای آمریکا اثر ندارد (که البته انشاءالله این کجسلیقگی در طرحها و نوشتهها از سر ندانستن است)، سوای محمدعلی افشانی که در برابر قانون ایستاده است و بهشت را رها نمیکند، سوای مجلسی که به فکر دور زدن قانون و خدشه وارد کردن به آن برای حفظ شهردار بازنشسته است و سوای آخوندی، ربیعی، کولایی و... تکرار اسمهایی که هیچوقت نمیخواستند شهردار باشند در بهاصطلاح لانگلیست (لیست بلند) شورای شهریها چه معنایی دارد؟
حجتالله میرزایی، معاون سابق برنامهریزی و توسعه شهری، سیدمحمدصادق خرازی و ابراهیم انصاریلاری از لیست 30 نفره نامزدهای معرفیشده از سوی شورای شهر انصراف دادند، این در حالی است که انصاریلاری و میرزایی در دفعات گذشته هم بهعنوان گزینه شهرداری تهران معرفی شدند و همانموقع هم انصراف داده بودند. فارغ از اینها محسن هاشمیرفسنجانی، خارج از بحث تمام تلاشهایی که از سال 92 و در جریان شورای قبلی شهر تهران تا بهامروز برای شهردار شدن داشته، همواره بهعنوان یک گزینه بازنده مطرح شده است.
و این دوره هم که فضا برای شهردار شدنش تا حدودی فراهم بود، شورای تازهکار به هر دلیلی دوست نداشت وزنهای به نام هاشمی را از دست بدهد تا هم خودش دچار مشکل شود و هم مهدی چمران، رئیس سابق شورای شهر تهران به این مجموعه وارد شود. با این همه اصرار بر حضور هاشمی در این لیست جدید هم بهنوعی بازی با نام هاشمی است.
حالا که شورا مشی بیصداقتی را در پیش گرفته و در ارتباط با خروج نجفی بیماری او را بهانه کرده است، حالا که افشانی با تمام تلاشش برای ماندن با آن همه وعده و وعید هم باید برود، بهتر است سومین شهردار تهران را سریعتر از دفعات گذشته انتخاب کنند و او هم مدیرانش را انتخاب کند تا بیش از این هم بر بدهیهای چند هزار میلیاردی شهرداری اضافه نشود.
هم چشم تهرانیها بعد از یکسال به حضور یک شهردار مانا روشن شود، هم کلنگ پروژهای جدید به زمین بخورد و نیمهکارههای قبلی هم به پایان برسد، هم 24 آبان را بهعنوان مهلت آخر برای ماندن افشانی در نظر بگیرد و درگیر تغییرات مجلسیها نشود و هم کمی به فکر مردم باشد و درنهایت عضو شورایی نگوید که در یکسال اخیر فقط توانستیم حقوق کارمندانمان را بپردازیم.
به هر حال خود شوراییها هم میدانند که جلسه مخفی با عباس آخوندی، وزیر پرحاشیه دولت دوازدهم بیشتر به شایعه شهردار شدن او بعد از استعفایش از وزارت راه و شهرسازی و عدم حضور در مجلس و استیضاح و پرسش و پاسخ نمایندگان دامن میزند و او را بین این 27 نفر باقیمانده، بهشتنشین نشان میدهد.
خودتون قانون چند همسری وقتی تصویب میکنید ، دیگه چرا بیخود هیاهو میکنید ؟ای بابا
شورای بی بصیرت و جناحی همین میشه. چند ساله عملا شهرداری تهران تعطیه.
شورای. محل تجمع خبره. ها و کار بلدهاست. نه میدان عقده گشایی و کینه ورزیها