۸۳۳۱۴۰
۲ نظر
۵۰۱۴
۲ نظر
۵۰۱۴
پ

شامپانزه‌ها مانند انسان‌ها با هم حرف می‌زنند

محققان دانشگاه روهمپتون دریافته‌اند که حرکات و آواهای شامپانزه‌ها از قوانین ارتباطی موجود در زبان‌های انسان‌ها تبعیت می‌کنند.

خبرگزاری ایسنا: محققان انگلیسی دریافته‌اند که حرکات، ژست‌ها و آواهای شامپانزه‌ها از برخی اصول اساسی که تمام زبان‌های گفتاری را پشتیبانی می‌کند، تبعیت می‌کند.

تحقیقات جدید دانشگاه روهمپتون (Roehampton) نشان می‌دهد که زبان مدرن انسانی دارای ریشه‌های فرگشتی عمیق است.

محققان زبان‌شناسی صدها فیلم ضبط شده از شامپانزه‌های منطقه حفاظت شده جنگل بودونگو واقع در کشور اوگاندا را تجزیه و تحلیل کردند و صداهای مورد استفاده آنان را در ۵۸ نوع ژست طبقه‌بندی کردند.

شامپانزه‌ها مانند انسان‌ها با هم حرف می‌زنند

در حالی که تحقیق قبلی ثابت کرده بود که دو قاعده مشترک برای تمام اشکال ارتباطات انسانی وجود دارد: قانون "زیف"(Zipf) درباره اختصار و قانون "منزراث"(Menzerath) در مورد پیچیدگی ساختارهای زبانی که برای ارتباطات شامپانزه‌ها زمانی که در فضاهای بزرگ هستند استفاده می‌شوند.

این حیوانات وقتی به هم نزدیک هستند کمتر از زبان آوایی استفاده می‌کنند و بیشتر به حرکات جسمانی وابسته هستند.

قانون "زیف" معرف رابطه معکوس بین مرتبه استفاده از یک کلمه و رتبه‌بندی با توجه به کلمات دیگر است. با توجه به قانون زیف، دومین کلمه بیشتر تکرار شده در هر زبان، نسبت به کلمه اول یک دوم کمتر استفاده شده است.

این قانون به احترام جورج کینگزلی زیف زبان‌شناس مشهور نامگذاری شده است که کشف کرد هرچه بیشتر از یک کلمه استفاده شود، آن کلمه خلاصه‌تر است. به عنوان مثال پنج کلمه پرتکرار در زبان انگلیسی the ، be ،and ،of و a هستند. این کلمات بسیار کوتاه‌تر از کلماتی مانند value ،international ،building و reaction هستند که در رتبه ۵۰۰ قرار دارند.

این قانون نه تنها در هر زبان دیگری صادق است بلکه در صداهای تولید شده توسط ماکاک‌ها (بوزینه‌های دم‌کوتاه) و دلفین‌ها نیز آشکار است.

این تحقیق جدید نشان می‌دهد که برخی از مبانی زبان در بین گونه‌هایی از حیوانات نیز وجود دارد. تحقیقات جدید همچنین ارتباطات غیر کلامی معنادار شامپانزه‌ها را ثابت می‌کند.

با این حال در ابتدا محققان چنین تصور نمی‌کردند. هنگامی که آنها ابتدا ۲۱۳۷ ژست شامپانزه‌ها را در فیلم‌ها نگاه کردند، هیچ ارتباط مشخصی بین مدت زمان انجام هر علامت و تناوب استفاده از آن پیدا نکردند.

اما زمانی که این حرکات دسته‌بندی شد، این ارتباط نیز هویدا شد.

زمانی‌که این ژست‌ها در گروه‌هایی طبقه‌بندی شدند و متوسط طول دوره‌ی آن‌ها محاسبه شد، الگوهای محکمی به دست آمد. هر نوع بیان یک تناوب و فراوانی داشت و طبق قانون زیف حرکاتی که بیش از همه استفاده می‌شد، دارای کوتاه‌ترین دوره زمانی بودند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • محمد

      تو کشورهای آسیای شرقی مثل مرغ سرشون رو میبرن و میخورنشون.

    • بدون نام

      نمونش مسولین

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج