تشخیص شیر‌های آلوده به روش‌های خانگی
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
مجتمع فنی تهران_Fموبایل
کلینیک فرشته_موبایلf
قالیشویی بانو_هدر
رستوران پارسیان_D
سفیر بار ساقدوش_1
اپیلاسیون نانا 1
لاله زار مال_1
کلاسینو_1
ریزخور_1
زمردی_داخلی1
دکتر نداف کرمانی 1
کلاسینو_3
لاله زار مال_3
دکتر نداف کرمانی 3
اپیلاسیون نانا 3
ریزخور_3
سفیر بار ساقدوش_3
زمردی_داخلی3
لاله زار مال_4
سفیر بار ساقدوش_4
دکتر نداف کرمانی 4
اپیلاسیون نانا 4
ریزخور_4
کلاسینو_4
زمردی_داخلی4
اپیلاسیون نانا 2
زمردی_داخلی2
ریزخور_2
دکتر نداف کرمانی 2
لاله زار مال_2
کلاسینو_2
سفیر بار ساقدوش_2
مجتمع فنی تهران_F
کلینیک فرشته_f
۸۷۲۸۷۱
۲۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۳
۷۶۴۵
شیر به دلایل متعدد دچار آلودگی می‌شود. در ادامه به معرفی انواع آلاینده‌های شیر و روش‌های شناسایی آن‌ها می‌پردازیم.

روزنامه خراسان - دکتر ابراهیم فولادی: شیر اولین ماده غذایی مصرفی انسان از بدو تولد است که در رژیم غذایی بیماران هم قرار دارد و مصرف آن در برنامه غذایی روزانه بیشتر افراد جامعه توصیه می‌شود. اما شیر به دلایل متعدد دچار آلودگی هم می‌شود. در ادامه به معرفی انواع آلاینده‌های شیر و روش‌های شناسایی آن‌ها می‌پردازیم.

آلاینده‌های شیر

با افزایش روزافزون مصرف سموم درکشاورزی و آنتی بیوتیک‌ها در درمان بیماری‌های دامی، میزان آلاینده‌های شیمیایی تهدید کننده سلامت شیر هم افزایش یافته است. نیاز به روش‌های آزمایشگاهی به منظور تشخیص آلودگی‌ها، امکان تشخیص آلاینده‌ها را در مراکز تولید و توزیع لبنیات سنتی دشوار کرده است.

با توجه به این که مراکز توزیع سنتی مقدار کمتری از چرخه توزیع را بر عهده دارند، لازم است این مراکز در انتخاب تولید کننده‌های شیر دقت بیشتری داشته باشند. اما قاعدتا کارخانه‌های لبنیات با داشتن آزمایشگاه‌ها و دستگاه‌های مجهز، توانایی جلوگیری از ورود محصولات آلوده به چرخه مصرف را دارند.

روش های خانگی تشخیص شیرهای آلوده

بار میکروبی و استفاده از آنتی‌بیوتیک

تغییرات میکروبی، یکی دیگر از معضلات موجود در شیر خام است که می‌تواند بر ماندگاری و به طور کلی سلامت مصرف کننده تاثیر داشته باشد. متاسفانه نمونه‌هایی با بار میکروبی بالا توسط دلالان سودجو خریداری می‌شود و آن‌ها با اضافه کردن بعضی ترکیبات، میزان بار میکروبی آن را در زمان نظارت کاهش می‌دهند. این افزودنی‌ها تاثیر بدی بر سلامت شیر دارد. برای تولید یک شیر سالم، دام داران باید از مصرف علوفه و خوراکی‌های حاوی کپک و قارچ برای دام خودداری کنند، زیرا باعث افزایش توکسین‌ها در بدن دام و در نتیجه آلودگی شیر می‌شود.

تقلبات در شیر

اضافه کردن موادی که ایمنی و استاندارد شیر را تحت تاثیر قرار می‌دهد، تقلب محسوب می‌شود. به عنوان مثال می‌توان به بازدارنده رشد میکروبی مانند آب اکسیژنه (وایتکس)، فرمالین، بورات‌ها، سوربات‌ها و آنتی بیوتیک‌ها اشاره کرد که روش تشخیص آن‌ها در شیر نیاز به تخصص خاص یا محلول‌های ویژه‌ای دارد. از دیگر مواد غیر مجاز اضافه شده به شیر می‌توان نمک، شیر خشک، شکر، اوره، آب و نگه دارنده‌ها را نام برد که باعث تغییر در طعم و کف کردن زیاد هنگام جوشیدن و تغییر پارامتر‌هایی همچون نقطه انجماد می‌شود. با وجود این، روش‌های ساده‌ای برای تشخیص تقلبات در شیر وجود دارد که مصرف کننده‌ها با توجه به گرم شدن هوا وکاهش مدت ماندگاری شیر، می‌توانند به راحتی در منزل آن‌ها را به کار گیرند.

روش های خانگی تشخیص شیرهای آلوده

این روش‌ها به قرار زیر است:

اضافه کردن شوینده

در صورتی که به ۵ میلی لیتر شیر، همان مقدار آب اضافه و پس از تکان دادن آن کف مشاهده شود، می‌تواند گواه وجود شوینده در شیر باشد.

تشخیص آب

اگر یک قطره شیر روی یک سطح به صورت مورب ریخته شود، شیر خالص به کندی حرکت می‌کند و اثر آن بر سطح دیده می‌شود، ولی شیر حاوی آب سریع حرکت می‌کند و اثری از آن دیده نمی‌شود.

نشاسته

مقداری از ماده ید که می‌توان آن را از داروخانه‌ها تهیه کرد به شیر اضافه کنید، در صورت وجود نشاسته، شیر آبی رنگ می‌شود. اضافه کردن مقداری آب به شیر و گرم و سرد کردن آن برای این تست قبل از اضافه کردن ید ضروری است. همچنین این روش می‌تواند برای محصولات لبنی مانند پنیر استفاده شود به نحوی که برای آن باید نمونه پنیر را در آب تا نقطه جوش حرارت دهید و پس از سرد شدن، محلول ید را به آن اضافه کنید.

شیر سنتزی

روش های خانگی تشخیص شیرهای آلوده

نمونه شیر حاوی این مواد مزه تلخی دارد، در بین انگشتان حالت صابونی ایجاد می‌کند و همچنین بعد از حرارت دادن متمایل به رنگ زرد می‌شود. شیر سنتزی ممکن است از اضافه کردن رنگ ها، موادشوینده، روغن‌ها و اوره تهیه شود.

تشخیص اوره

یک قاشق غذا خوری شیر را در یک لیوان کوچک بریزید، سپس به آن نصف قاشق چای خوری پودر سویا اضافه کنید و ۵ دقیقه هم بزنید. با قرار دادن کاغذ لیتموس (که امکان تهیه آن از داروخانه‌ها وجود دارد)، در این محلول، بعد از ۳۰ ثانیه رنگ آن از قرمز به آبی تغییر می‌کند که نشان دهنده اضافه شدن اوره به شیر است.

اضافه کردن شکر

از این ماده برای قوام و طعم دادن به شیر استفاده می‌شود. برای تشخیص آن، یک تکه از نوار دیاستریک را در شیر غوطه ور کنید، بعد از یک دقیقه اگر رنگی شد، نشان دهنده این است که به شیر، شکر اضافه شده در غیر این صورت فاقد شکر است. علاوه بر روش‌های یادشده که در منزل توسط مصرف کننده قابل انجام است، لازم است مراکز توزیع نیز تست‌های تکمیلی برای اطمینان مصرف کننده انجام دهند. این فرایند نظارت در محل توزیع بسیاری از تقلبات را حذف می‌کند.

برای تولید یک شیر سالم، دام داران باید از مصرف علوفه و خوراکی‌های حاوی کپک‌ها و قارچ‌ها برای دام خودداری کنند، زیرا باعث افزایش توکسین در بدن دام و در نتیجه آلودگی شیر می‌شود.

انتشار یافته: 6
در انتظار بررسی:0
Iran, Islamic Republic of
10:14 - 1398/03/21
پس اداره بهداشت چیکاره است؟؟!!!!
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۳/۲۲
همه کاره ی هیچکاره،کیه که نظارت کنه
Iran, Islamic Republic of
12:15 - 1398/03/21
تمام اين الودگي ها در شيرهاي موجود هست
Iran, Islamic Republic of
16:47 - 1398/03/21
میخوای آزمایشگاه بزنیم
Iran, Islamic Republic of
14:06 - 1398/03/22
پس واقعا باید با چه اطمینانی شیر تهیه کرد،کاش میشد یه برند که همه چیو رعایت میکنه معرفی بشه،البته اگر پیدا بشه تمام این آزمایشات رو که نمیشه همیشه انجام داد مگر اینکه روی یک برند خاص یک بار همه رو انجام بدیم بعد اگر سالم بود همیشه همونو بخریم
Iran, Islamic Republic of
13:48 - 1398/03/25
شیر را این قیمت میخریم تازه سالم هم نیست
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج
دکتر نائبی_1
سوییچ ایران_1
شیرآلات زمانی_1
خرید باکس 1
عارفی_1
شرکت ویرا انرژی مهر ماهان_1
شیرآلات زمانی_3
شرکت ویرا انرژی مهر ماهان_3
خرید باکس 3
عارفی_3
سوییچ ایران_3
دکتر نائبی_3
خرید باکس 4
سوییچ ایران_4
عارفی_4
شیرآلات زمانی_4
دکتر نائبی_4
شرکت ویرا انرژی مهر ماهان_4
سوییچ ایران_2
عارفی_2
دکتر نائبی_2
شیرآلات زمانی_2
شرکت ویرا انرژی مهر ماهان_2
خرید باکس 2
آیلین_فوتر موبایل کاشت ابرو
دکتر سید مصطفی حسینی_فوتر موبایل
قالیشویی نوین_فوتر موبایل
شاخه نبات_ فوتر موبایل
پارسیس_فوتر موبایل ساختمان
قالیشویی ادیب_فوتر موبایل
شفا_فوترموبایل
دکتر عارفی - موبایل فوتر
زمردی_فوتر موبایل اصلی
آیلین_فوتر موبایل بلفارو
آیلین_تزریق چربی موبایل
موسسه خیریه زهرا_فوتر موبایل
کلینیک النا_فوتر موبایل
قالیشویی بانو_فوترموبایل
فنی آتل_فوتر موبایل
تدبیرکالا_فوتر موبایل
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر موبایل
رستوران باغ بهشت_فوتر موبایل
رستوران پارسیان_فوتر موبایل
رستوران پارسیان_فوتر
قالیشویی ادیب_فوتر
شاخه نبات_ فوتر
آیلین_فوتر کاشت ابرو
دکتر سید مصطفی حسینی_فوتر
شفا_فوتر
رستوران باغ بهشت _فوتر
موسسه خیریه زهرا_فوتر
قالیشویی محتشم کاشان_فوتر
کلینیک النا_فوتر
قالیشویی نوین_فوتر
قالیشویی بانو_فوتر
پارسیس_فوتر ساختمان
زمردی_فوتر اصلی
آیلین_فوتر بلفارو
فنی آتل_فوتر
تدبیرکالا_فوتر
آیلین_تزریق چربی