۸۹۰۶۳۰
۱ نظر
۶۱۷۰۷
۱ نظر
۶۱۷۰۷
پ

محتوای حمایت شده

با انواع سمعک گوش، قیمت و مشخصات فنی هرکدام آشنا شویم

سمعک به عنوان یک ابزار توانبخشی پیشرفته، نه تنها به بهبود شنوایی کمک می‌کند، بلکه کیفیت زندگی افراد کم‌شنوا را به طور چشمگیری افزایش می‌دهد. این مقاله به بررسی انواع سمعک، مزایا، معایب و فناوری‌های نوین در این حوزه می‌پردازد.

برترین‌ها: کاهش شنوایی یکی از شایع‌ترین مشکلات سلامت در جهان است که می‌تواند تأثیرات عمیقی بر زندگی اجتماعی، شغلی و روانی افراد بگذارد. سمعک به عنوان یک ابزار توانبخشی پیشرفته، نه تنها به بهبود شنوایی کمک می‌کند، بلکه کیفیت زندگی افراد کم‌شنوا را به طور چشمگیری افزایش می‌دهد. این مقاله به بررسی  انواع سمعک گوش و مزایا، معایب و فناوری‌های نوین  در این حوزه می‌پردازد. همچنین قیمت انواع سمعک در این متن بررسی می شود.

video icon

برای مشاوره رایگان با ادیولوژیست سارا باقری و خرید بهترین نوع سمعک همین حالا تماس بگیرید.

خیابان شریعتی، روبروی بیمارستان ایرانمهر, بن بست مرشدی، پلاک ۱۷، واحد یک

بیش از ۲۵ سال سابقه در ایران و آمریکا 

از ساعت ۹:۳۰ الی ۲۰

@samakbartar

سمعک چیست؟

سمعک داخل گوش (Hearing Aid) یک دستگاه الکترونیکی کوچک است که برای تقویت صداها و بهبود شنوایی در افرادی که دچار کم‌شنوایی هستند، طراحی شده است. این وسیله پزشکی، صداهای محیط را دریافت کرده، آن‌ها را تقویت و پردازش می‌کند و سپس به گونه‌ای به گوش می‌رساند که فرد کم‌شنوا بتواند آن‌ها را واضح‌تر بشنود و درک کند. انتخاب سمعک داخل گوش مناسب، نیازمند ارزیابی دقیق توسط شنوایی‌شناس (ادیولوژیست) است. شنوایی‌شناس با انجام تست‌های شنوایی، میزان و نوع کم‌شنوایی شما را تشخیص داده و انواع سمعک گوش  را با توجه به نیازها، سبک زندگی و بودجه شما توصیه می‌کند.

انواع سمعک گوش از نظر شکل ظاهری

انواع سمعک‌ گوش بر اساس شکل ظاهری دارای تنوع زیادی هستند. این تنوع هم در شکل و فرم ظاهری و هم در نحوه قرارگیری آنها وجود دارد که در ادامه به معرفی آنها می‌پردازیم.

سمعک پشت گوشی (BTE)

سمعک پشت گوشی BTE برای موارد دارای کاهش شنوایی شدید و یا خفیف مناسب است. قدرت بالا، قابلیت‌های زیاد، وسایل جانبی برای اتصال بی سیم به وسایل صوتی، امکان قالب‌گیری و ساخت آن متناسب با ساختار گوش و مناسب برای اختلالات شنوایی کودکان ، که گوش کوچکتری دارند، از ویژگی های این سمعک داخل گوش است.

انواع سمعک و هرآنچه باید درباره سمعک بدانید

سمعک BTE PP

به این سمعک داخل گوش  پلاس پاور نیز می‌گویند که از باتری شماره 13 استفاده می‌کند اما از نظر قدرت تقویت شده است و قابلیت بلوتوث نیز دارد. بدنه اصلی سمعک در پشت لاله گوش قرار می‌گیرد و به دلیل اندازه بزرگترش، فضای بیشتری برای قطعات الکترونیکی قدرتمندتر و باتری‌های بزرگتر فراهم می‌کنند.

سمعک BTE SP

اگر به دنبال پرقدرت‌ترین و قوی‌ترین انواع سمعک گوش هستید، این سمعک با قالب فول شل برای کسانی مناسب است که شنوایی ضعیف و عمیقی دارند. این سمعک‌‌ها برای افرادی با کم‌شنوایی شدید تا عمیق طراحی شده‌اند. آن‌ها دارای قدرت تقویت‌کنندگی بالایی هستند و بزرگ‌ترین اندازه در بین انواع سمعک را نیز دارند.

سمعک BTE UP

این سمعک با نام پشت گوشی فراقوی شناخته می‌شود و برای افرادی با میزان شنوایی پایین مناسب است. این سمعک  دارای اندازه بزرگی است و با قالب سفارشی  ساخته می‌شود.  سمعک‌های BTE به دلیل اندازه بزرگترشان نسبت به سمعک‌های داخل گوشی، می‌توانند اجزای قدرتمندتر و باتری‌های بزرگتری را در خود جای دهند.

سمعک داخل گوشی (ITE)

این سمعک‌ داخل گوش  دارای دو نوع ITE و ITC است. سمعک ITE اندازه‌ای بزرگ‌تر دارد و می‌تواند صدا را تا 90 دسیبل تقویت کند. با این سمعک تمام یا نصف گودی گوش پر می‌شود. سمعک ITE بزرگ تر از سمعک ITC است و داخل کانال گوش قرار می‌گیرد. سمعک داخل گوش ITE از بزرگترین انواع سمعک‌ گوش است.

انواع سمعک

سمعک داخل کانال گوشی ( ITC)

این سمعک‌ داخل گوش در بخش داخلی گوش یعنی قسمت پایینی یک سوم گوش خارجی  قرار گرفته و با استفاده از نخ نامرئی که به آن وصل است به تقویت امواج صوتی می‌پردازد. ITC نسبت به سمعک‌هایی که کاملاً داخل گوش قرار می‌گیرند (CIC) کمی بزرگتر هستند. به دلیل اندازه‌ی بزرگتر ویژگی‌های بیشتری نیز دارند.

10

سمعک کاملاً داخل کانال گوشی (CIC)

از این سمعک‌ها تحت عنوان سمعک نامرئی نیز یاد می‌شود. این مدل سمعک داخل گوش را می‌توان کوچک‌ترین و قوی‌ترین سمعک  دانست که به خاطر رسیور خیلی‌قوی آنها برای کم شنوایی‌های شدید تا عمیق  مناسب اند. این سمعک کاملاً داخل کانال گوش قرار می‌گیرد و از بیرون کمتر قابل مشاهده است.

سمعک نامرئی (IIC )

سمک نامرئی کوچک‌ترین سمعک داخل گوش است و طوری داخل گوش قرار می‌گیرد که از بیرون دیده نمی‌شود.  با وجود اندازه بسیار کوچک، این سمعک‌ها معمولاً دارای یک بند نخی بسیار ظریف (مانند نخ ماهیگیری) هستند که برای سهولت در خارج کردن سمعک از گوش استفاده می‌شود.

سمعک‌های گیرنده (RIC یا RITE)

این نوع از سمعک به جای قسمت داخلی گوش در پشت آن نصب می‌شود و صدا را به طور مستقیم به گوش انتقال می‌دهد. سمعک‌های گیرنده یکی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین انواع سمعک‌های مدرن هستند و به دلیل اندازه کوچک و کیفیت صدای عالی، مورد توجه بسیاری از کاربران و شنوایی‌شناسان قرار گرفته‌اند.

سمعک جیبی

سمعک جیبی یکی از قدیمی ترین انواع سمعک گوش است و اجزاء اصلی آن (میکروفون و تقویت کننده) داخل جیب قرار می گیرد و یا به لباس متصل می شود. سمعک جیبی در جیب لباس یا روی لباس (با گیره) قرار می‌گیرد و از طریق یک سیم نازک به یک گوشی (گیرنده صدا) متصل می‌شود که در مجرای گوش قرار می‌گیرد.

انواع سمعک از نظر مدار پردازش

از این لحاظ انواع سمعک‌ گوش به چند دسته از جمله آنالوگ، دیجیتال، بلوتوث‌دار و غیره تقسیم می‌شوند. در ادامه درباره انواع این سمعک‌ها بیشتر گفته می‌شود:

سمعک‌های آنالوگ

این نوع سمعک‌ها از سه قسمت گیرنده صدا، تقویت کننده و پخش کننده صدا تشکیل شده اند و تمام صدا‌های دریافتی را به یک میزان تقویت می‌کنند. قیمت انواع سمعک‌ آنالوگ کمتر از سمعک‌های دیجیتال است. عمر باتری در آن‌ها بیشتر است و تنظیمات راحتی نیز دارند.

analog-technoshenava-02

سمعک‌های دیجیتال

سمعک دیجیتال، به واسطه کامپیوتر برنامه ریزی می‌شوند. سیگنال ورودی در آن‌ها دیجیتالی می‌شود. مدارات پردازشی دیجیتالی (DSP) در آن‌ها استفاده می‌شود. بسته به تعداد باند و کانال تعداد برنامه‌ها نیز متغیر است. هر چه تعداد باند و کانال بیشتر باشد ادیولوژیست می‌تواند تنظیمات بهتر و برنامه‌های بیشتری را اجرا کند. در نتیجه رضایت مندی بیمار بیشتر خواد بود.

این سمعک متناسب با کم‌شنوایی فرد و با کامپیوتر تنظیم می‌شود. تشخیص صداهای زیر و بم، از مزایای این نوع سمک به شمار می‌رود.

سمعک‌های وایرلس ( بلوتوث دار )

یکی از مدرن‌ترین انواع سمعک‌ گوش موجود در بازار سمعک‌های وایرلس یا سمعک‌های بلوتوثی هستند. در این نوع سمعک از رابط (استریمر)  وایرلس  یا  بلوتوث برای دریافت صدا  و ارسال صدا به سمعک  استفاده می‌شود. وظیفه وایرلس گرفتن امواج صدا با استفاده از بلوتوث از گوشی موبایل، تلویزیون و دیگر فرستنده‌ها و انتقال آن به سمعک است.

سمعک‌های هوشمند

پیشرفته‌ترین انواع سمعک‌ گوش دارای تکنولوژی هوشمند وایرلس بوده و به  سمعک هوشمند معروف است. تکنولوژی سمعک هوشمند علاوه بر تشخیص محیط‌های مختلف، دقیقا همانند گوش طبیعی قابلیت ارتباط دوگوشی را برای فرد فراهم می‌سازد و بیشترین شباهت را به شنوایی طبیعی انسان به خود اختصاص داده است.به بیان ساده‌تر دو سمعک یک فرد، دائما در حال تبادل اطلاعات با یکدیگر بوده و علاوه بر دوچندان نمودن توانایی شنیدن صدا‌های مختلف خصوصا گفتار، توانایی جهت یابی فرد را نیز تقویت خواهد کرد. همچنین قابلیت اتصال بی سیم به موبایل، تلویزیون و دیگر وسایل ارتباطی برای کاربر فراهم می‌گردد. وجود پردازنده های قوی و سنسور آکوستیکی برای درک بالای گفتار حتی در محیطهای شلوغ کاربر را به سمت استفاده از این سمعک سوق می‌دهد. قیمت انواع سمعک هوشمند از سایرین بیشتر است.

سمعک هوشمند

سمعک عمق مجرا یا سمعک نامرئی

این سمعک‌ها کوچک‌ترین انواع سمعک گوش در دنیا هستند. مهمترین مزیت یک سمعک داخل گوش نامرئی، همان نامرئی بودن و دیده نشدن ان است که می‌تواند سبب ایجاداعتماد به نفس در فرد کم شنوا شود.کیفیت سمعک‌های نامرئی برای کم شنوایی ملایم تا متوسط بسیار خوب است و اصوات را به خوبی به گوش فرد می‌رساند. سمعک‌های نامرئی به گونه‌ای طراحی شده اند که به عمق کانال گوش نزدیک باشند. اما، باید گفت که این نوع سمعک برای همه‌ی افراد مناسب نیست. زیرا به دلیل اندازه‌ی کوچک نمی‌تواند کیفیت صدا را برای افرادی که دچار کم شنوایی شدید هستند به خوبی بالا ببرد.ضمناً باتری‌های کوچکی که برای روشن کردن این سمعک داخل گوش به کار می‌روند عمر کمتری نسبت به باتری سمعک‌های پشت گوشی دارند و در فواصل زمانی کوتاهی نیاز به تعویض دارند.

سمعک استخوانی

سمعک استخوانی از طریق استخوان جمجمه به حلزون گوش داخلی منتقل کرده و شنیده می شود.این سمعک ها برای بیمارانی که به طور عادی نتوانند به علت وجود مشکل فیزیکی و یا پزشکی از سمعک های متدوال استفاده کنند بایستی از سمعک های استخوانی استفاده کنند.

video icon

انواع سمعک و هرآنچه باید درباره سمعک بدانید

 

انواع سمعک از نظر برندهای معتبر

برندهای معتبری در زمینه انواع سمعک گوش فعالیت دارند که هر کدام تکنولوژی منحصر به فردی را ارائه می‌کنند. معروف‌ترین برندهای معتبر تولیدکننده سمعک عبارتند از:

سمعک ویدکس

کمپانی سمعک ویدکس در سال 1956 در دانمارک تاسیس شد. یکی از برجسته‌ترین ویژگی‌های سمعک برند ویدکس کیفیت صدای آن‌ است که باعث محبوبیت این برند در بازار جهانی شده. کمپانی سمعک ویدکس را می‌توان اولین تولیدکننده سمعک دیجیتال داخل گوشی  نیز دانست.

سمعک ویدکس

سمعک زیمنس

کمپانی زیمنس یکی از قدیمی‌ترین تولیدکنندگان سمعک در این لیست است که از سال 1878 به ارائه خدمات در زمینه سلامت شنوایی می‌پردازد.معروف بودن سمعک زیمنس در صنعت سمعک به علت تولید اولین سمعک دیجیتال دارای دو میکروفون (میکروفون‌های دایرکشنال) و اولین سمعک بی‌سیم (وایرلس) است.

سمعک زیمنس

سمعک اتیکن

برند سمعک اتیکن در سال 1904 میلادی در دانمارک برای نخستین بار توسط هانس دمنت تاسیس شد.  این برند تا به امروز در زمینه سلامت شنوایی و تولید سمعک جز بهترین برندهای موجود در بازار بوده است و با ارائه سمعک‌های هوشمند توانسته جایگاه مطلوبی در تولیدات سمعک کسب کند.

سمعک اتیکن

سمعک فوناک

شرکت تولیدکنند سمعک فوناک با هدف ساختن زندگی راحت‌تر برای کم شنوایان و ناشنوایان به تولید سمعک‌های هوشمند پرداخته است که از کیفیت بالایی برخوردار هستند. سمعک فوناک در سال 1947 در شهر زوریخ سوئیس تاسیس شد و تا به امروز به یکی از شرکت‌های پیشرو در زمینه تولید سمعک بوده است.

سمعک فوناک

سمعک یونیترون

این برند کانادایی نیز یکی از دیگر برندهای شناخته شده در زمینه ساخت سمعک است که از سال ۱۹۶۴ فعالیت خود را آغاز نموده. شرکت سمعک یونیترون در این سال‌ها توانسته با تولید محصولات با کیفیت  به یکی از پیشگامان صنعت سمعک در میان کمپانی های مطرح تبدیل شود و خدمات نوینی در این زمینه به ناشنوایان ارائه نماید.

سمعک یونیترون

انواع باتری سمعک

باتری جزء اصلی و منبع تولید انرژی یک سمعک است و در همه‌ی سمعک‌ها وجود دارد. به طور کلی باتری‌های سمعک‌ها ۴ نوع دارند:

۱. باتری شماره ۱۰ با رنگ زرد

این نوع باتری که کوچکترین نوع آن است در سمعک های داخل گوشی و سمعک نامرئی به کار می رود. رنگ باتری سایز ۱۰ زرد بوده و طول عمر آن بین ۳ تا ۷ روز می باشد.

۲. باتری شماره ۱۳ با رنگ نارنجی

این باتری بیشتر در سمعک های پشت گوشی به کار می رود و طول عمر آن بین دو تا سه هفته می باشد که بستگی به نوع باتری و نوع سمعک دارد.

۳. باتری شماره ۳۱۲ با رنگ قهوه ای

این نوع باتری در سمعک های پشت گوشی کوچک وداخل گوشی به کار می رود. اندازه این باتری کوچک است و طول عمر آن بین ۱۰ تا ۱۵ روز می باشد.

۴. باتری شماره ۶۷۵ با رنگ آبی

باتری ۶۷۵ دارای بزرگ‌ترین سایز می‌باشد. این باتری در سمعک‌های پشت گوشی به کار می‌رود و دارای بیشترین طول عمر در بین باتری‌های سمعک است. معمولا طول عمر آن بین سه تا چهار هفته بسته به نوع باتری و نوع سمعک است.

انواع سمعک

ویژگی‌های یک سمعک خوب

اگر یک سمعک داخل گوش تمام ویژگی‌های لازم برای شنوایی بهتر را فراهم کند، می‌تواند کیفیت زندگی فرد را بالاتر برده و میزان رضایت او را افزایش دهد. دیگر ویژگی‌های یک سمعک داخل گوش خوب شامل موارد زیر است:

۱. ضدآب بودن

ضدآب بودن سمعک یکی از ویژگی‌های مهم آن است. اکثر سالمندان و افرادی که از سمعک استفاده می‌کنند از خرابی سمعک پس از خیس شدن در برف و طوفان یا حتی استخر شاکی هستند. ضدآب بودن باعث می‌شود سمعک داخل گوش و یا پشت گوش کارایی بسیار بهتری برای افراد داشته باشد.

سمعک‌ها انواع مختلفی دارند که با توجه به نوع و شدت ناشنوای در هر فرد متفاوت است. برای تقسیم بندی انواع سمعک های گوش دو معیار نوع مدار پردازشی و نحوه قرارگیری بر روی گوش را مد نظر قرار می‌دهند.

۲. تنوع در شکل ظاهری

هرچه شکل ظاهری انواع سمعک‌ گوش متنوع‌تر باشد، شما راحت‌تر می‌توانید سمعک مناسب برای گوش خود را انتخاب کنید.

۳. طول عمر باتری

یکی دیگر از نکاتی که باید هنگام خرید به آن دقت کنید. نوع باتری و طول عمر آن است. باتری‌های بی کیفیت علاوه بر اینکه زودبه‌زود خراب و غیرقابل استفاده می‌شوند، ممکن است سمعک را هم خراب کنند. از این نظر قیمت انواع سمعک متفاوت است.

۴. سمعک‌های مجهز به بلوتوث

سمعک‌های بلوتوث‌دار، قابلیت اتصال به هر ابزار دیگر دارای بلوتوث را برای شما فراهم می‌کنند و همچنین باعث آسان‌تر شدن استفاده از تلفن همراه می‌شوند. قیمت انواع سمعک مجهز به بلوتوث از مدل‌های ساده بیشتر است.

انواع سمعک

قبل از خرید انواع سمعک به چه عواملی باید توجه کنیم؟

قبل از خرید انواع سمعک داخل گوش و پشت گوش، توجه به چندین عامل کلیدی بسیار مهم است تا اطمینان حاصل شود که سمعک انتخابی، بهترین گزینه برای نیازهای شنوایی و سبک زندگی شماست. در اینجا به مهم‌ترین این عوامل اشاره می‌کنیم:

1. نوع و میزان کم‌شنوایی

2. سبک زندگی و نیازهای شنیداری روزمره

3. ترجیحات ظاهری و راحتی

4. بودجه و قیمت انواع سمعک

5. ویژگی‌های تکنولوژیکی و قابلیت‌ها

6. خدمات پس از فروش و پشتیبانی

7. نظر شنوایی‌شناس

قیمت انواع سمعک به چه عواملی بستگی دارد؟

اما یک مساله مهم برای اکثر افراد، میزان قیمت انواع سمعک است. باید گفت که قیمت انواع سمعک به چندین عامل بستگی دارد که شامل موارد زیر می‌شود:

  1. نوع سمعک

  2. ویژگی‌های فنی

  3. مارک و برند

  4. استانداردهای کیفیت

  5. خدمات پس از فروش

  6. مناطق جغرافیایی

  7. تامین مالی و بیمه

 

انواع سمعک و هرآنچه باید درباره سمعک بدانید

 

خدمات سمعک آلفا

  • بیش از ۲۴ سال سابقه کاری در ایران و آمریکا
  • نمایندگی فروش سمعک برند زیمنس آلمان، اتیکن و ویدکس دانمارک، فوناک سوئیس
  • عرضه مستقیم سمعک نامریی، شارژی، داخل گوشی
  • تعمیر و تنظیم انواع سمعک و ساخت قالب ضدآب و صداشکن
  • تحویل سمعک در همان روز بدون نیاز به قالبگیری
  • تعویض سمعک نو با کهنه
  • نقد و اقساط با چک معتبر بانکی
  • ارسال سمعک به تمام نقاط ایران
  • به کارگیری تکنولوژی روز دنیا جهت درمان وزوز گوش با سیستم درمان TRT
  • انجام کلیه تست‌های شنوایی سنجی (PTA) و الکترو فیزیولوژیک برای نوزا د و بزرگسال
  • سوراخ کردن گوش از نوزادی تا بزرگسال
  • آزمون‌های الکتروفیزیولوژیک
  • OAE- ABR- ECOCHG- VEMP- ASSR -AUDIOMETRY- TYMPANOMETRY- تست رفتاری کودک
  • سمعک برتر، نمایندگی فروش در شمال شرق تهران

انواع سمعک

  • سمعک شارژی استایلتو با شارژر القایی
  • کوچکترین سمعک ریک دنیا
  • کوچکترین سمعک نامرئی دنیا
  • سمعک شارژِی
  • سمعک پشت گوشی

خرید سمعک نامرئی و معرفی بهترین مدل‌های آن

همین حالا تماس بگیرید.

خرید سمعک پشت گوشی و بهترین نوع آن

جهت مشاهده نمونه‌ها و محصولات از صفحه اینستاگرام بازدید نمایید.

@samakbartar

خرید سمعک پشت گوشی و بهترین نوع آن

برای کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

www.samakebartar.com

خرید سمعک نامرئی و معرفی بهترین مدل‌های آن

خیابان شریعتی، روبروی بیمارستان ایرانمهر, بن بست مرشدی، پلاک ۱۷، واحد یک

محتوای حمایت شده

نظر کاربران

  • سینا

    عالی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج