۹۱۲۱۵۲
۱۷ نظر
۵۰۰۰
۱۷ نظر
۵۰۰۰
پ

ابطحی: کاش روحانی امسال به آمریکا نمی‌رفت

محمدعلی ابطحی در روزنامه شرق نوشت: سفر آقای رئیس‌جمهور به سازمان ملل در آمریکا به پایان رسید. خسته نباشند، زحمت زیادی کشیدند؛ اما ای‌کاش رئیس‌جمهور امسال به این سفر نمی‌رفت.

محمدعلی ابطحی در روزنامه شرق نوشت: سفر آقای رئیس‌جمهور به سازمان ملل در آمریکا به پایان رسید. خسته نباشند، زحمت زیادی کشیدند؛ اما ای‌کاش رئیس‌جمهور امسال به این سفر نمی‌رفت.

به این دلایل:

۱- همه در داخل متفق‌القول بودند که در شرایط تحریم و با ویژگی عکس دونفره‌محور آقای ترامپ، در این سفر مذاکره‌ای بین رؤسای جمهور ایران و آمریکا صورت نمی‌گیرد. مقدمات رفع تحریم هم انجام نشده بود. موضع رهبری انقلاب هم که تعیین‌کننده سیاست در ایران است، درباره عدم مذاکره نیز معلوم و علنی بود.

۲- با تبلیغات گسترده‌ای که در سطح جهان شده بود و محور همه آنها گفت‌وگوی ایران و آمریکا بود، توقعات جهانی و داخلی به سمت مذاکره فلش نشان می‌دادند و مهم‌ترین سؤال این بود که آیا روحانی و ترامپ مذاکره می‌کنند یا نه؟ این فشار تبلیغاتی غیرمتعارفی بود که روی ایران قرار گرفته بود.

۳- وقتی می‌دانیم که قرار نبوده مذاکره‌ای در کار باشد، بهترین راه برای خواباندن این فشار بین‌المللی، پایین‌آوردن سطح مشارکت ایران بود. وزیر خارجه می‌توانست همه کارهایی راکه آقای روحانی کرد، انجام دهد، اما ایران زیر فشار قرار نگیرد. تا بحث رفتن رئیس‌جمهور مطرح شد، سطح توقعات به مذاکره و حل مشکل تحریم پیش رفت؛ همان چیزی که قرار نبود انجام شود و مذاکره صوری به نفع ایران هم نبود.

۴- در این سفر اروپا و به‌ویژه فرانسه که از قبل طرحی ارائه کرده بودند و کلی وقت و امید به آن بسته شده بود، به جای ادامه پیگیری عملیاتی آن، موضوع را به دیدار روحانی و ترامپ چرخاندند. طرح فرانسه با پیگیری‌های تلفنی از داخل بهتر می‌توانست به نتیجه برسد. تکرار ملاقات‌های آقای مکرون و حتی دیدار نخست‌وزیر انگلیس و صدراعظم آلمان بار سنگینی بر دوش آقای روحانی گذاشت.

همه تحت تأثیر این تبلیغات بودند که دنیا بسیج شده تا با دیدار روحانی و ترامپ مشکل را حل کنند و این ایران است که نمی‌پذیرد؛ این به نفع مردم و دولت ایران نبود.

۵- استفاده از تریبون جهانی کاری بس مفید است؛ اما آقای ظریف می‌توانست همه کارهای خوب رسانه‌ای آقای روحانی را انجام دهد، ولی فشار «نه‌گفتن» رئیس‌جمهور را که «نه» درستی بود، ایجاد نکند.

این را هم فراموش نکنیم که وقتی ما از تریبون سازمان ملل و رسانه‌های خارجی بهره می‌گیریم، هم‌زمان در همان جلسات و کنفرانس‌ها دشمنان ایران استفاده بیشتری می‌کنند. ضمن آنکه در عصر ارتباطات اگر حرف مهمی وجود داشته باشد، رئیس‌جمهور از داخل ایران هم می‌تواند بزند.

۶- رفتن رؤسای اروپایی یا سایر کشوررها که تعداد زیادی هم نیستند با رفتن رئیس‌جمهوری ایران فرق می‌کند. آنها همیشه می‌روند. با رئیس‌جمهور آمریکا دیدار می‌کنند و اصلا یک اتفاق تلقی نمی‌شود. رفتن رئیس‌جمهور ایران در امسال که در اوج فشار بی‌رحمانه حداکثری تحریم‌های آمریکایی یک اتفاق بود -و آن اتفاق مذاکره بود- که به نفع ایران نبود.

۷- ایران امسال دست پُری در مقابل آمریکا داشت. گروه «ب» به هم ریخته بودند. پهپاد آمریکایی زده شده بود. کشتی انگلیسی در آب‌های ایران بود. آرامکو را یمنی‌ها زده بودند و دنیا آن را کار ایران قلمداد می‌کرد. وقتی قرار مذاکره نبود، رفتن آقای روحانی بازکردن این مشت پر تلقی می‌شد. دیپلماسی البته باید فعال باشد. همه کسانی که در سازمان ملل صدای مردم ایران بودند، خسته نباشند. شاید دیدگاه من مخالفان زیادی داشته باشد اما گفتن نظرات مختلف هم مفید است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • .‌.‌.‌‌

      ببخشید شما؟؟؟

      پاسخ ها

      • بدون نام

        احسنت باید نوعی جورکردن به پیروز بودن وموفق بودن وگرنه هیچ موفقیتی نبود

    • بدون نام

      امسال به امید دیدار با ترامپ رفت که دست از پا درازتر برگشت

      پاسخ ها

      • بدون نام

        از داخل نمیگذارند

    • بدون نام

      روحانی کار درستی کرد رفت اگر نرفته بود انها می گفتند ایران ترسیده خدای خوب صحبت کرد

    • بدون نام

      میخواستی شما را بفرستیم البته به خود روحانی هم ویزا به زور دادن چه برسد به امثال شما تو این مملکت همه برغی رییس جمهور تصمیم میگیرند

    • بدون نام

      راست میگی شما می رفتی بهتر بود لااقل به بچه هات سر میزدی

    • بدون نام

      موافقم جناب ابطحی حق با شماست ...

    • بدون نام

      مطمينن با اجازه رهبرم رفته حتما کارش درسته نگران نباش رفت فکر نکنن ازشون هراسي داريم صحبتهاشم کرد در ضمن نزديکيشم نشد

    • عبدالرحمن

      ندیدم یک ملتی اینقدر برای نابودیش شادی کنه و گور خودش را بکند ، ایران برای ما خیلی بزرگه و حیفه،راستی دنیا چند میگیری برای ما گریه کنی؟

    • یعقوب

      چراناراحتی اول که ویزا ندادند باواسطه مکرون یاهمان فرانسه ویزا دادند خاطر جمع باش تا این دلواپسان هستند مملکت روی خوش نمیبیند حالا ماگفتیم

    • بدون نام

      رفت یا نمی رفت هیچ تاثیری بر مملگت و ملت ندارد ...

    • بدون نام

      کاش شما دلواپسان خفه میشدید

      پاسخ ها

      • ضد امریکا

        ابطحی به قول شما دلواپس نیست.یک اصلاح طلب تندروست.
        نمیدونم چرا این حرفارو زده
        مرگ بر امریکا

    • بدون نام

      متاسفانه تو این مملکت هیچ مسئولی نماینده و صدای مردم نیست و همشون به اسم مردم فقط دارن منافع خودشون رو پیش میبرن و هر غلطی هم که میکنن فقط دودش تو چشم مردم میره

    • هاشم

      درود بر آقای روحانی

      پاسخ ها

      • بدون نام

        احسن

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج