اسنپ پی_استیکی داخلی
adexo3
۹۲۳۸۰۲
۲۸ نظر
۵۰۰۸
۲۸ نظر
۵۰۰۸
پ

روزنامه اعتماد: مخالفان FATF باید پاسخگو باشند

روز گذشته بانک مرکزی قوانین مبارزه با پولشویی را به بانک‌ها و موسسات اعتباری ابلاغ کرد. این در حالی است که همچنان تصویب یا رد لوایح FATF با گذشت نزدیک به ۱۲ سال از اولین اخطار گروه ویژه اقدامات مالی در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و نظرات مختلف در دست به دست شدن این لوایح بین نهادهای بالادستی تصمیم‌گیرنده تاثیرگذار است.

روزنامه اعتماد نوشت: روز گذشته بانک مرکزی قوانین مبارزه با پولشویی را به بانک‌ها و موسسات اعتباری ابلاغ کرد. این در حالی است که همچنان تصویب یا رد لوایح FATF با گذشت نزدیک به ۱۲ سال از اولین اخطار گروه ویژه اقدامات مالی در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و نظرات مختلف در دست به دست شدن این لوایح بین نهادهای بالادستی تصمیم‌گیرنده تاثیرگذار است.

مخالفان پیوستن به کنوانسیون اقدام مالی، به دولت و تیم اقتصادی کابینه، به دلیل وضعیت موجود خرده می‌گیرند و بعضا در مصاحبه‌های‌شان نیز مشاهده می‌شود که طلبکار شرایط فعلی نیز هستند. این امر صحیح است که عملکرد دولت در برخی موارد با ضعف‌هایی همراه بوده، اما مشکلات فعلی چه در بخش مالی و چه تجاری به دلیل قطع ارتباط با کشورهای دیگر به خصوص اقتصادهای پیشرفته است.

نمود این مدعا در تحریم و به تبع آن کاهش عایدی نفتی است. در اوایل انقلاب عمده تلاش دولت‌ها برای کاهش یا قطع وابستگی بودجه و اقتصاد به نفت بود. اما به دلیل مشکلات سیاسی که در اداره کشور وجود داشت‌، نه‌تنها وابستگی به نفت کم نشد، بلکه طبق آمارهای رسمی شدت گرفت.

با این وضعیت احتمال اداره کشور بدون داشتن روابط سیاسی با کشورهای پیشرفته تقریبا وجود ندارد و کاهش مشکلات فعلی در گروی توسعه ارتباطات سیاسی و روابط اقتصادی و تجاری است. گسترش روابط سیاسی از دو طریق می‌تواند بر اقتصاد تاثیر بگذارد؛ اول اینکه نفت با سهولت بیشتری به فروش می‌رسد و منابع مورد نیاز برای پیشبرد پروژه‌های عمرانی و جاری با هزینه کمتری تامین می‌شود.

باید این حقیقت را پذیرفت که تامین بودجه به ‌شدت از نفت تاثیر گرفته است. بنابراین لازمه هر مراوده‌ای حتی با رفع تحریم‌ها، فروش نفت و ورود منابع مالی نشات گرفته از آن است.

مورد دوم بهبود روابط پولی و بانکی است. برای اینکه بتوان منابع مالی حاصل از فروش نفت را به کشور برگرداند یا از آن برای واردات و صادرات کالا استفاده کرد، نیاز به افزایش مراودات بانکی است. برای این کار نیز باید قوانین بین‌المللی را پذیرفت.

در چند سال اخیر به خوبی آشکار شد که ساختار اقتصادی کشور به گونه‌ای است که بدون مراوده و معامله با اقتصادهای دیگر به خصوص آن دسته از اقتصادهایی که ساختار قوی دارند، امورات کشور به پیش نمی‌رود و به ورطه رکود کشیده می‌شود.

مدعای این گزاره مشکلات معیشتی، کاهش قدرت خرید و افت ارزش ریال است که در دو، سه سال اخیر در کشور به وجود آمده است. باید این پیش‌زمینه در کشور ایجاد شود که پذیرش قوانین بین‌المللی لازمه تقویت ساختار اقتصادی و حل مشکلات است.

اینکه عده‌ای معتقدند با پذیرش این کنوانسیون ممکن است اتفاقاتی برای کشور بیفتد یا موافقان بر این عقیده استوارند که اوضاع کشور بهبود پیدا می‌کند، بحث‌های جداگانه‌ای است که باید در موقعیت دیگری به آن پرداخت. اما در میان صحبت‌های مخالفان و موفقان باید به چند نکته دقت کرد؛ اول اینکه برای پاسخگویی به نیازهای معیشتی باید مراودات بین‌المللی را افزایش داد. شاید گمان برخی بر ادامه بقا در این شرایط باشد، اما بقایی پرهزینه و سخت خواهد بود. ممکن است برخی کشورها نیز حاضر به تداوم مراوده تجاری-پولی با ایران شوند، اما این مراودات نیز در سطحی کم و با هزینه بالا انجام خواهد شد.

نکته دیگر در این است که بپذیریم چگونه می‌توان در عین پذیرش قوانین بین‌المللی‌، اهداف سیاسی و خارجی خود را نیز دنبال کرده و به آن لطمه‌ای وارد نشود. کما اینکه در سال‌های گذشته نیز توانستیم میان این دو هماهنگی ایجاد کنیم.

نکته دیگر، سیاسی بودن مخالفت‌ها و رودررویی با دولت است. شاید اگر یک دولت اصولگرا بر مسند قدرت بود چه بسا این بحث‌ها پیش نمی‌آمد. این در حالی است که جناح محافظه‌کار که این روزها به منتقدان اصلی لوایح FATF تبدیل شده‌اند باید مسوولیت مشکلاتی که به دلیل قطع ارتباط با کشورهای دیگر ایجاد شده را بپذیرند.

نکته دیگر نیز سخت بودن شرایط فعلی معیشتی است. در دهه ابتدایی پس از انقلاب سرمایه اجتماعی بالا بود و مردم به‌ شدت حامی حاکمیت بودند. در آن سال‌ها مردم مشکلات را تحمل می‌کردند اما در این چند سال اخیر و به دلیل چند دوره تحریم سخت و برخی بی‌تدبیری‌های موجود، شرایط پیچیده‌تر شده و نارضایتی‌هایی وجود دارد و نمود یکی از آنها نیز در اعتراضات دی‌ماه سال ۹۶ دیده شد. بنابراین مخالفین fatf‌ باید دلیل قانع‌کننده‌ای برای ابراز مخالفت خود به افکار عمومی ارایه دهند. در غیر این‌ صورت باید مسوولیت تبعات منفی رخدادهای پس از آن را بپذیرند و خود را حامی مردم ننامند. تبعاتی که همین الان هم می‌توان آن را در هشدارهای برخی کارشناسان دید.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      اف ای تی اف ننگینتر از فرجام است ....

      پاسخ ها

      • @

        هی روزنامه اصلاح طلب غربزده؟ بجای این جفنگیات بگو برجامتون چه دستاوردی برای کشور داشته که حالا همه مشکلات کشور رو ربطش دادین به تصویب نشدن این لوایح احمقا؟ قراره بعد تصویب این لوایح ایران چه تعهداتی رو اجرایی کنه احمقا؟ چرا به مردم حقیقتو نمیگین؟

    • مینا

      نکته مهم این است که امریکا علاقه زیادی دارد که اهداف خارجی کشورمارا اوتعیین کند.ایران هم درمقابل این خواسته امریکا به جای اقدام درست برعکس رفتار میکند وایران رابه روش شعب ابی طالب اداره میکند.دراین میان دولت دایم خودرابه تمارض میزنذ ورفتار‌دوپهلو درمقابل fatafمی گیردکه باعث صدمه های زیادی به کشور شده است این حقیقتی است که هرکسی میفهمد که رفتار دوپهلوی اقای روحانی زیان اوراست.

    • بدون نام

      دروغهایی که درباره برجام می گفتید، یادتون رفته؟!!

    • محمود.م

      خیلی جالبه!!!
      برجامتون که این شد و الان نوبت به برجامی دیگه رسیده، افتضاحاتتون تا به کی؟ این شمایید که باید پاسخ بدید نه مخالفان.
      اقتدار کشور و دستاورد های انقلاب رو به بازی گرفته اید جهت رضایت امریکا ، و جالیه که طلبکار هم هستید

    • محمدعلی ایرانمنش

      باسلام
      عمده تجارت ما با کشورهای همسایه هست و 15 تا 20 درصد بازار ما را اروپا تشکیل میده
      چرا باید راههای دور زدن تحریمها را با اجرای ننگ نامه FATF لو بدیم
      مگر دروغگوهای وطن فروش نمیگفتن با برجام همه چیز درست میشه
      بدتر هم شد

    • کبری امیدی

      لطفا از مشکلات اقتصادی که نوددرصد آن مقصر عملکرد بد دولت می باشد سود ئ استفاده نکنید که احتمالا دشمنان داخلی این وضعیت روبه همین منظور درأوده اند که از این طریق به مردم فشار بیاورند تا به این عهد نامه ننگین مسوولان تن بدهند

    • بدون نام

      مخالفان fitf نه صلاح مملکت را می خواهند نه مردم را آنها 80 ملیون ایرانی را قربانی یک عده کردهاند

    • بدون نام

      عدم اجرای fatf یعنی پولشویی و اختلاس هایی در حد تریلیون
      یعنی بازی پنهان تو حساب ها
      بنده دیدم چنین موضوعاتی رو که میگم

    • بدون نام

      شما پاسخگو این ۶سال که مملکت رو تعطیل کردین باشید

    • بدون نام

      شاید بد نباشه اول شما جواب بدید که آیا واقعا پذیرفتن fatf منجر به رشد و شکوفایی اقتصادی میشود یا نه ؟؟؟ مردم هنوز فراموش نکرده اند ادعاهای رونق و شکوفایی در قبال پذیرش برجام را (مانند ادعای گره زدن آب خوردن مردم با برجام)،شاید بهتر باشه ضعف مدیریت خودتون را اصلاح کنید تا اینکه انقدر به دنبال باج دادن به قدرتها باشید ، شاید بهتر باشه جلوی دزدیها و فساد های دولت و فک و فامیلهای دولتتون را بگیرید

    • بدون نام

      درسته وقتی بگن مخالفیم, بعد اگه مشکلاتی پیش بیاد بگن ما نگفتیم که نمیشه, مملکتو به باد دادند, مسخره بازیه

    • بدون نام

      اگه مرد هستید ,به پای حرفتان بایستید, اگه نه مصوبش کنید

    • بدون نام

      احسن

    • کرد بچه

      نه اینکه موافقان برجام پاسخ گو هستمد رفتند گند کاشتند وحقوق ملت را به لبخند های تصنعی فروختند وتازه وقتی هیچ یک از شرکایی برجام به تعهدات خود عمل نمی کنند اینها تازه دارند مرحله بندی لاک پشتی برای نه خروج بلکه تعلیق می کنند

    • Pooya

      تودیگه چرا اعتماد

    • بدون نام

      مرگ بر fatf

    • بدون نام

      جریان تند رو همیشه به این مملکت ضربه زده .تمام مخالفتشان از روی لجاجت و ضربه زدن به حریف است .بله اگر یکی مثل جلیلی یا قالی باف یا ر ضا ئی رئیس جمهور بود ،هیچ مسئله ای نبود و سریع قبول می کردن .مشکل سر عقده ریاست جمهوری و قدرت است و نان مردم بهانه ،خب این دفعه تمام قدرت دست اینها باشه و حد اقل دیگه لجاجت نمی کنن و این به نفع مردم تمام بشه .

    • بدون نام

      چرا شفاف سازی بده؟چرا امضا نمیشه

    • بدون نام

      شرایط معیشتی مردم سخته حتما درمانمانمون هم با مشکل روبرو میشه چرا امضانمکنید اینو توضیح درست بدید از مردم نظر بگیرید

    • بدون نام

      منفعتی در اف ای تی اف نیست خودتونو اذیت نکنید. دولت باید اصلاحات و مبارزه با فساد را از خودش شروع کند. این مشکلات اقتصادی بیشتر عاملش داخلی است. جمهوری اسلامی طی چهل سال مقاومت نشان داد بیدی نیست که باین بادها بلرزه ضمن اینکه هم اکنون شاهد فروپاشی قدرت استکبار جهانی هستیم.

    • بدون نام

      و موافقانش ابتدا پاسخگوی برجام نافرجام باشند

      پاسخ ها

      • بدون نام

        اگه میگذاشتن دشمنان داخلی ایران, درست پیش میرفت

    • @ ‌سانسورچی @

      مخالفان اف ای تی اف اختلاس گران هستن

    • بدون نام

      اینا به هیچکس پاسخگو نیستند اینا آزاد آزادند حتی در اختلاس

    • بدون نام

      هر کس چه موافق و چه مخالف طرحی شد که به کشور و مردم ضربه وارد کند باید پاسخگو باشد!@@مگر در برجام که با پذیرش محدودیتهای زیاد ی که ایران پذیرفت قرار نشد تمام تحریمها برداشته شود آیا انجتم شو؟؟؟؟آیا نباید موافقان ان که علیرغم تکصیه های مقام معظم رهبری با اعتماد بی جا کشور را دچار اینهمه مشکلات کردند نباید پاسخگو باشند

      پاسخ ها

      • بدون نام

        مقصر همون بود

    • سیدمهدی

      از برجام چه سودی به مردم رسید که از اف ای تی اف میخاد برسه؟؟

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج