کباب گربه/ بخور بخور در يک آشپزخانه شرقی!
۹۴۳۲
۰۴ آبان ۱۳۹۰ - ۲۳:۲۱
۲۳۳۹۵
اگر شما يک شهروند ايراني باشيد، به محض شنيدن کلمه چين ياد کباب گربه مي​افتيد. اما اين فقط بخش خيلي کوچکي از فرهنگ آشپزي چيني است. ضمن اينکه آنها که در ايران آشپزخانه چيني داير کرده​اند، مي​دانند که ما فقط بعضي از جانوران را به عنوان غذا قبول داريم.
برترین مجله اینترنتی ایران


چند سال پيش در اوج سريال جواهري در قصر که بانو يانگوم در آن دلبري از بانوان ايراني مشغول بود، کره​اي​ها به فکر تأسيس اولين رستوران کره​اي در تهران افتادند. اما آنها حالش را نداشتند  اين در شرايطي بود که با تأثير فوق​العاده اين سريال تب آشپزي کره​اي هم بالا گرفته بود ...

 اگر شما يک شهروند ايراني باشيد، به محض شنيدن کلمه چين ياد کباب گربه مي​افتيد. اما اين فقط بخش خيلي کوچکي از فرهنگ آشپزي چيني است. ضمن اينکه آنها که در ايران آشپزخانه چيني داير کرده​اند، مي​دانند که ما فقط بعضي از جانوران را به عنوان غذا قبول داريم. بنابراين اگر دفعه بعد از شما درباره غذاي چيني سوال کردند، بيشتر به چيزهايي فکر کنيد که در اين چند صفحه منتشر خواهيم کرد.

صفحاتي با حضور «وان و ذو» سرآشپزان چيني که يک تنه در تهران به صدور فرهنگ اين کشور و تغيير خاطرات خاص ما از چين مشغول است. البته اين کار خيلي هم آسان نيست چرا که چيني​ها هيچ سريال و يانگومي ندارند که ايراني​ها را عاشق غذاي چيني کند.
 
 کدام رستوران چيني؟

آقاي وان که کمي فارسي بلد است با انگليسي دست و پا شکسته، درباره رستوران​هاي چيني مي​گويد: در رفتن به رستوران‌هاي چيني و آسيايي بايد خيلي دقت كنيد. بين ما آشپزها معروف است که رستوران چيني كه نمي‌شناسيد و خلوت و مشتري ندارد غذا نخوريد، چون اكثر غذاهاي چيني سس دارند را گوشت و مرغ كه وقتي غذا فروش نمي‌رود آن رستوران‌هاي مرغوب اين سس را مي‌شويند و روز بعد هم همان گوشت يا مرغ را با سس جديد سرو مي​کنند که خطرناک است.



یک پرس غذای تازه

آقاي وان در غذاهايي که براي ما آماده کرد مدام روي تازگي مواد و خوشبو بودن آنها تأکيد داشت. او که ترس را در چشم ما ديده بود از ما خواست راحت باشيم و مزه کنيم. اولش براي ما سخت بود اما خيلي راحت و سريع عاشق دستپخت مردي شديم که هزاران کيلومتر دور از وطن با دستمال عرق پيشاني​اش را پاک مي​کرد تا بهترين آشيانه ميگوي جهان را براي ما آماده کند. غذايي که چند دقيقه بعد در شکم ما به خاطرات پيوسته بود!



 چين کشوري است بزرگ و پرجمعيت که به همين دليل، مردم آن مجبورند هر چيز زنده را طبخ کنند و البته در اين بين کله گوسفند جاي خود را دارد!​ اما اين همه واقعيت غذاهاي چيني نيست. «چاينيز فود» امروز مرزهاي اين کشور پهناور را پشت سر گذاشته و تبديل به يک خوردني بسيار محبوب شده است... حتي اگر ذائقه ما به هيچ وجه با طبع چيني سازگاري نداشته باشد. چيني​ها که توليدات صنعتي آنها همه دنيا را به اشغال خود درآورده است، در آشپزي هم از همسايه​هاي خود جلوترند تا جايي که در همين تهران حداقل 4رستوران چيني به کار مشغولند و اين اصلا چيز عجيبي نيست.



 سير، زنجبيل تازه(که به جاي نمک از آن استفاده مي‌کنند)، سوياسس، سبزيجات و جانوران دريايي، نقش اول‌هاي آشپزخانه​هاي چيني هستند. شايد ديگر لازم به تکرار نباشد، اما بايد باز هم نوشت که موادغذايي دريايي از كيفيت عالي پروتئين برخورد دارند. پرووتئين ماهي و ساير غذاهاي دريايي نسبت به ساير مواد پروتئين قابل هضم‌تر و رژيمي‌تر هستند. بنابراين به صورت کلي غذاهاي چيني، سالم​تر از غذاهاي ساير ملل به نظر مي​آيند به​خصوص ما که پلو و چلو تمام خاطرات شکمي​مان را اشغال کرده است. در اين زمينه چيني​ها يک اعتقاد ويژه دارند. اينکه تعداد زياد سالمندان اين کشور دقيقا مربوط به سبد غذايي آنهاست. آنها سالم​تر و کم​کالري​تر مي​خورند و بيشتر زنده مي​مانند.

اختصاصی مجله اینترنتی برترین ها Bartarinha.ir

مجله اینترنتی برترین ها


انتشار یافته: 1
در انتظار بررسی:0
Iran, Islamic Republic of
21:57 - 1395/11/14
کامران کیوان مهری کیمیا ازاده ارش فره
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج