۹۴۷۶۰۲
۱۵ نظر
۵۲۴۳
۱۵ نظر
۵۲۴۳
پ

دمپخت ماش؛ پلو محلی چهارمحال و بختیاری

دمپخت ماش یک پلو گیاهی و خوشمزه است که مربوط به استان چهارمحال و بختیاری می‌باشد. این پلو خوشمزه را می‌توانید به تنهایی خورده و یا در کنار آن از انواع گوشت‌های سفید و قرمز نیز استفاده کنید که این بستگی به سلیقه شما عزیزان دارد.

وب‌سایت غذالند: دمپخت ماش یک پلو گیاهی و خوشمزه است که مربوط به استان چهارمحال و بختیاری می‌باشد. این پلو خوشمزه را می‌توانید به تنهایی خورده و یا در کنار آن از انواع گوشت‌های سفید و قرمز نیز استفاده کنید که این بستگی به سلیقه شما عزیزان دارد. متاسفانه امروزه از ماش خیلی کم و به ندرت استفاده می‌شود و اکثر مردم نمیدانند که به چه صورت باید با ماش غذا درست کنند. اما ما امروز و در اینجا به شما می‌گوییم که خود ماش به تنهایی چقدر خاصیت دارد تا این ماده خوشمزه را در غذا‌های خود قرار دهید و از آن بیشتر استفاده کنید. ماش گیاهیست که بومی هندوستان است، اما امروزه در برخی از نقاط ایران نیز کشت می‌شود.

دمپخت ماش؛ پلو محلی چهارمحال و بختیاری دمپخت ماش با تکه‌های مرغ

در ایران معمولا این گیاه پس از برداشت جو یا گندم کاشته می‌شود. فصل برداشت این گیاه پاییز است زمانی که دانه‌های آن سفت و غلاف آن سیاه یا زرد شده اند. استفاده از ماش به چهار هزار سال پیش و در جنوب هند باز می‌گردد. در تایلند آثاری از استفاده و کشت ماش در ۲۲۰۰ سال پیش، کشف شده‌است. ماش در چین به سویای سبز معروف است. مصرف ماش آمریکا سالانه بیش از ده میلیون تن می‌باشد که بیش از ۷۵% ماش مصرفی این کشور از خارج وارد می‌شود.

یکی از مهمترین خواص ماش، کاهش میزان کلسترول بدن است. مطالعات نشان داده اند، آنتی اکسیدان‌های موجود درماش از ایجاد رادیکال‌های آزاد در خون جلوگیری می‌کنند. از دیگر خواص ماش، کنترل و کاهش میزان التهاب است که می‌تواند از قلب در برابر بیماری‌های قلبی محافظت کند. ماش دارای آنتی اکسیدان‌های قوی است که به کاهش استرس اکسیداتیو و مبارزه با سرطان کمک می‌کند. مطالعات نشان می‌دهند که این دانه دارای خاصیت ضد توموری است و از DNA در برابر آسیب‌ها و جهش‌ها محافظت می‌کند.

از انواع دیگر پلو می‌توان به: کاری پلو، ماش پلو، پلو مکزیکی و دمپختک با ماش اشاره کرد.

مواد لازم

  • ماش: یک پیمانه
  • برنج: ۲ پیمانه
  • نمک: به مقدار لازم
  • آب: ۲.۵ پیمانه

دمپخت ماش؛ پلو محلی چهارمحال و بختیاری

دمپخت ماش؛ پلو محلی چهارمحال و بختیاری

مراحل پخت

۱. ابتدا ماش از قبل خیس خورده را در نیم لیتر آب و کمی نمک روی آتش ملایم می‌پزیم.

۲. پس از پخت دانه‌های ماش یک پیمانه آب سرد اضافه می‌کنیم.

۳. پوست ماش را که روی آب شناور می‌شود با کفگیر می‌گیریم و آب‌کش می‌کنیم و کنار می‌گذاریم.

۴. برنج را مانند چلو ساده آب‌کش می‌کنیم.

۵. سپس ماش پخته شده را با برنج مخلوط می‌کنیم.

۶. مخلوط برنج و ماش را با کفگیر روی آب‌روغن می‌ریزیم و دیگ را روی شعله می‌گذاریم تا دَم بکشد.

۷. در نهایت نیم پیمانه آب‌روغن روی برنج می‌دهیم.

۸. دَم‌کنی می‌گذاریم و شعله را ملایم می‌کنیم.

۹. بعد از ۴۵ دقیقه ماش‌پلو دم کشیده است.

۱۰. گاهی کمی زیره به این پلو اضافه می‌کنند.

دمپخت ماش؛ پلو محلی چهارمحال و بختیاری

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • آرامش یاسوج

      این غذای استان کهگیلویه و بویراحمد هست ودر روزهای بارانی و برفی بیشتر استفاده میشود و معروف هست به شله ماشکی

      پاسخ ها

      • بدون نام

        احسنت

      • بدون نام

        احسنت

    • delsa

      من اول پیاز سرخ میکنم ادویه میزنم, ماش رو میریزم یه کم تفت میدم, بعد آب میریزم تا نیم پز بشه, بعد برنج و میریزم توش تا آبش جمع بشه, دم پخت بشه. بسیار خوشمزس, امتحان کنید, دیگه نمیخواد آبکشش کنین

      پاسخ ها

      • بدون نام

        این غذا ماله جزیره کیشه

    • بدون نام

      کلا این غذای لزهاست توی خوزستان هم زیاد میپزن و البته همراه با کباب

      پاسخ ها

      • بدون نام

        لرهای خوزستان کلا کباب خیلی میخورن

      • بدون نام

        لرها

      • بدون نام

        کلاً لرها چقدر کباب می خورند؟

    • بدون نام

      من هر بار ماش خریدم با این وجود که شب قبل در آب خیس کردم ولی بعضی دانه ها مثل سنگ باقی میمونن و در اصطلاح نپز هستن.دیگه ماش استفاده نمیکنم.

      پاسخ ها

      • بدون نام

        ماش سبز روشن به درد نمیخوره یه نوع ماش محلی هست که ریزتره و سبز تیره ست اونها خیلی خوب میپزن

      • بدون نام

        باید ماش خوب بخرید

      • بدون نام

        تجربه شخصیم اینه ک اونجور ماش رو اصلا خیس نکنید و هرمدقع خواستین استفاده کنید فقط بشورین و بریزین قابلمه،ودر صورت امکان ماش محلی ک دوستان اشاره کردن بخرین ک ریزتز و تیره تره

    • بدون نام

      این غدا عااااالیه

    • بدون نام

      ما ماش را قبل از پختن به قول معروف کرکره می کنیم. یعنی اون را بدون روغن تفت یا بو می دهیم و بعد با گوشت کوب روی آن می کشی تا پوستش جدا بشه. یا با همون پوستش می پزیم و با برنج دمپخت می کنم خوشبوتره. بعضیها هم بهش پیازداغ و زرچوبه می زنند و گاهی گوشت چرخکرده ِ سرخکرده که خوشمزه تر هم میشه. با ماست یا ترشی عالیه

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج