۹۷۷۰۴
۵۰۰۵
۵۰۰۵
پ

داشتن فرزند زیاد خوب است یا بد؟

یک جامعه شناس کرمانشاهی تعدادی از مزایا و معایب تکثر تعداد فرزندان یک خانواده را مورد ارزیابی قرار داد.

خبرگزاری ایسنا: یک جامعه شناس کرمانشاهی تعدادی از مزایا و معایب تکثر تعداد فرزندان یک خانواده را مورد ارزیابی قرار داد.

دکتر بهرام نوابی فر به بیان دلایل کاهش جمعیت خانواده‌ها در سال‌های اخیر پرداخت و گفت: مسائل معیشتی، سطح سواد، هنجارهای موجود در جامعه، رسانه‌ها و وسایل ارتباط جمعی و ... در تعداد اولاد خانواده نقش مهمی دارد.

به گفته این جامعه شناس کرمانشاهی فرزند دار شدن در دنیای امروز مشکلات و دغدغه‌های خاص خود را دارد، چراکه تولد فرزندان جدید نیازمند برنامه ریزی‌های خانواده و آینده نگری آنها است.

وی مسائل اقتصادی را درصدر مسائل خانواده‌ها برای فرزند آوری قرار داد و گفت: در جامعه امروز خانواده‌ها قبل از فرزندآوری باید به این نکته توجه داشته باشند که چه میزان از درآمد یا معیشت خو د را به فرد جدید اختصاص خواهند داد.

نوابی فر افزود: با افزایش تعداد فرزندان خانواده سرانه معیشت به ازای هر نفر کمتر می‌شود و همین مسئله از اصلی‌ترین مسائل عدم رغبت خانواده‌ها به فرزند آوری یا داشتن فرزندان بیشتر است.

وی افزود: علاوه بر مسائل معیشتی مسائل مربوط به تربیت فرزندان هم خانواده‌ها را از داشتن فرزندان بیشتر منصرف می‌کند.

این جامعه شناس کرمانشاهی معتقد است: هرچه سطح سواد خانواده‌ها بیشتر باشد با برنامه ریزی بیشتری نسبت به فرزند دار شدن اقدام می کنند، چراکه خانواده‌هایی که از سطح سواد بیشتری برخوردارند بیشتر دغدغه جامعه پذیری و تربیت فرزندانشان را دارند.

وی در ادامه از دید دیگری به تعداد فرزندان یک خانواده نگاه کرد و از این دیدگاه داشتن فرزند زیاد را یک امتیاز بزرگ دانست و گفت: در دین مبین اسلام تاکید زیادی بر فرزندآوری شده، اما باید این مسئله به تناسب وضعیت معیشتی خانواده و توانایی والدین برای تربیت فرزندان باشد.

نوابی فر گفت: کم بودن تعداد فرزندان یک خانواده در مواردی می‌تواند تنش زا باشد، چرا که ممکن است به یک دلیل خاص مثل بیماری، تصادف و... یکی از فرزندان خانواده از بین برود که این مسئله خانواده را با تنش‌های روحی و روانی مواجه خواهد کرد و اگر خانواده تک فرزند هم باشد این مسئله تشدید می شود.

وی در ادامه گفت: تکثر فرزندان یک خانواده علاوه بر اینکه فرزندان را از نعمت داشتن خواهر و بردار برخوردار می کند، بخشی از بار تربیت فرزندان کوچک تر را بر دوش فرزندان بزرگتر می اندازد.

نوابی فر معتقد است: شیرینی داشتن خواهر و برادر حلاوت بیشتری به خانواده می بخشد و پایگاه عاطفی خانواده را محکم تر می کند.

وی گفت: گرچه تعداد فرزندان یک خانواده می تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی باشد اما در مجموع فرزند زیاد داشتن خانواده را با مشکلات اقتصادی و فرهنگی و... مواجه می‌کند و در مقابل آن نیز تک فرزندی می تواند خانواده را در معرض تنش‌ها و مشکلات ناخواسته قرار دهد، چرا که به هر دلیل ممکن است یک فرزند نتواند همه آن چه را که خواسته والدینش است، برآورده کند.

نوابی فر افزود: خانواده‌ها باید با توجه به شرایط اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و... خود و با در نظر گرفتن این موارد نسبت به انتخاب تعداد فرزندان خود اقدام کنند تا ضمن فراهم نمودن شرایط مناسب زندگی برای آینده فرزندانشان، در سال‌های آینده نیز با پشیمانی مواجه نشوند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج