۹۷۹۲۴۸
۱۳ نظر
۵۰۰۴
۱۳ نظر
۵۰۰۴
پ

ایران، امیدوار به وامِ صندوق بین‌المللی پول

پيرو درخواست ايران از صندوق بين‌المللي پول (IMF) براي دريافت يك وام ۵ ميليارد دلاري و در پي انتشار ليستي از دريافت‌كنندگان وام از بانك جهاني و IMF اين فرض در ايران شكل گرفته كه هيات اجرايي IMF با پرداخت اين وام به ايران مخالفت كرده است. اگر اين فرض درست باشد، طبيعي است كه امريكا با توجه به نفوذ و بلوك راي بالايي كه در صندوق دارد، بايد مسبب اصلي رد درخواست ايران باشد.

روزنامه اعتماد نوشت: پيرو درخواست ايران از صندوق بين‌المللي پول (IMF) براي دريافت يك وام ۵ ميليارد دلاري و در پي انتشار ليستي از دريافت‌كنندگان وام از بانك جهاني و IMF اين فرض در ايران شكل گرفته كه هيات اجرايي IMF با پرداخت اين وام به ايران مخالفت كرده است. اگر اين فرض درست باشد، طبيعي است كه امريكا با توجه به نفوذ و بلوك راي بالايي كه در صندوق دارد، بايد مسبب اصلي رد درخواست ايران باشد.

ایران، امیدوار به وامِ صندوق بین‌المللی پول

اما اول بايد مطمئن شد كه با درخواست ايران مخالفت شده است. در ليست دريافت‌كنندگان وام كه تنها توسط خبرگزاري رويترز منتشر شده، نام كشورهايي كه براي دريافت وام اضطراري در ارتباط با كرونا از سوي IMF و بانك جهاني در نظر گرفته شده‌اند، ذكر شده است. نام ايران در اين ليست نيست. نام 28 كشور (13 كشور آفريقايي، 10 كشور آسيايي و 5 كشور امريكاي لاتين) كه در اين ليست قرار دارد، تقريبا همه در زمره كشورهاي كم‌درآمد هستند. در بين اين كشورها شايد هند، پاكستان و آرژانتين نسبت به بقيه در وضع بهتري از نظر درآمدي قرار دارند. مطابق اين ليست 23 كشور وام خود را از بانك جهاني دريافت مي‌كنند وIMF تنها پرداخت‌كننده وام به 5 كشور است.

اين در حالي است كه مدير اجرايي IMF در 4 مارس يعني در شرايطي كه بحران كرونا در حال اوج‌گيري بود، اعلام كرده بود كه مبلغ 50 ميليارد دلار در قالب «تسهيلات اعتباري سريع» RFI براي كشورهاي فقير و در حال توسعه جهت كمك به مبارزه با كرونا در نظر گرفته است كه 10 ميليارد آن بدون بهره است. مطابق ليست رويترز تنها حدود 760 ميليون دلار از اين مبلغ تخصيص يافته است. وام‌هايي نيز كه از سوي بانك جهاني تخصيص يافته جز 4 مورد بقيه زير 100 و اغلب زير 40 ميليون دلار است. وام براي هند بالاترين مبلغ يعني يك ميليارد و براي پاكستان و آرژانتين به ترتيب 35 ميليون و 200 ميليون دلار است و در هر سه مورد هم نهاد وام‌دهنده بانك جهاني است.

به اين ترتيب روشن است كه هنوز IMF تا تكميل پرداخت وام 50 ميليارد دلاري اعلام شده فاصله زيادي دارد. به عبارت ديگر محتمل است كه بررسي درخواست‌ها توسط صندوق همچنان در جريان باشد. رويترز نيز در خبر خود از «شروع پرداخت» وام توسط اين دو نهاد مالي صحبت كرده و سپس به ليست كشورهايي كه وام براي آنها تصويب شده، اشاره كرده است. لذا، احتمالا هنوز نمي‌توان گفت كه خوشبيني رييس كل بانك مركزي كه مبناي ارايه درخواست وام بوده، بي‌جا بوده است. خاصه آنكه آقاي همتي در 8 فروردين نيز طي پيامي اينستاگرامي درباره وام ازIMF و نيز آزاد‌سازي منابع بانك مركزي كه توسط امريكا مسدود شده سخن گفت و نوشت: «بحمدالله، پيگيري‌ها در هر دو مورد تاكنون روند مثبتي داشته است.»

هر چند ايران از هر جهت محق به دريافت اين وام است اما از ابتدا مشكل مي‌شد بخت زيادي براي دريافت اين وام توسط ايران قائل بود. نفوذ بالاي امريكا در صندوق به خاطر برخورداري از حدود 5/16 درصد آرا (در قياس با سهم راي 74 صدم درصدي ايران) در ارتباط با تصميمات مهم و داشتن يكي از 6 كرسي در هيات اجرايي و نفوذ بر برخي از ديگر اعضا همچنان يك مانع است. اما حمايت اروپا و قاعدتا روسيه و چين از پرداخت وام به ايران بايد تا حدي وزنه مقابلي در برابر نفوذ امريكا به شمار آيد. البته در صورتي كه آنها در عمل نيز در هيات اجرايي از ايران حمايت كنند.

نظر به نياز مبرم ايران به اين وام براي مديريت مالي امور مربوط به شيوع كرونا و خريد ملزومات پزشكي بايد اميدوار باشيم كه هنوز اين درخواست وام منتفي نشده باشد. مخالفت با درخواست ايران به هر دليل، لطمه‌اي به اعتبار صندوق به شمار خواهد رفت و نشان خواهد داد كه در شرايط سخت ناشي از شيوع كرونا، صندوق همچنان قادر به رها كردن خود از چنبره ملاحظات ژئوپليتيك و نفوذ امريكا به عنوان بزرگ‌ترين عضو آن نيست.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • بدون نام

      ایشالا که ندن چون بازم خودشون همشو میخورن

      پاسخ ها

      • بدون نام

        دقیقاً

      • اواره

        اینها الان حواس شان پیش لبنان یمن فلسطین وعراق ووو که به انها برسن از ما گذشت

    • امیر

      این همه سال منابع نفتی رو به کشورهای منطقه اختصاص دادین برای پیشبرد اهداف خودتون حالا که هم خودتون هم مردم در معرض خطر قرار دادین از صندوق ذخیره ارزی استفاده کنید چرا دنبال وام میگردین ...

    • هموطن

      اخه چطور بادرخواست ایران موافقت کنند وقتی که مسؤلان رده بالا چنین اقداماتی انجام میدن؟! دست رد زدن بر کمک پزشکان بدون مرز یک نمونشه! چه تضمینی هست این پول برای مردم ایران هزینه بشه وقتی حتی اجازه نمیدن پزشکان بیطرف درایران باشند وبر روند هزینه کرد این پول نظارت کنن! برخی مسؤلان ما میگن این پول هنگفت را به ما بدید وکاری هم نداشته باشید ما کجا خرجش میکنیم! یا اگرمیخواید بدونید هم فقط باید ما به شما آمار بدیم که کجا خرج کردیم !وبا توجه به امارهای همیشه غلط ویکسویه مسولان ما معلومه که اونها هم موافقت نمیکنن

    • منصور

      بدند یا ندند به حال و روز مردم هیچ فرقی نمیکند

      پاسخ ها

      • بدون نام

        چرا فرق میکنه عزیز جای دیگه خرج میشه قسطش را از جیب مردم میدهند پس خدا کنه وام ندهند

    • آرمان عظیمی

      به مردم که کمک نمیشه، تمام پرستاران عزیز ما هم که از کمبود صحبت میکنن، از صندوق توسعه هم که پول برداشتید، دیگه وام واسه چی؟؟؟ این پولا کجا خرج میشه؟؟؟

    • بدون نام

      خدا کنه ندن
      معلوم نیس با این پولا میخوان چیکار کنن همونجا بمونه جاش امن تره

    • بدون نام

      وقتی AFTF رو تصویب نمیکنید چرا انتظار دارید با این وام موافقت بشه؟؟؟ انگار یادتون رفته در لیست سیاه قرار دارید.
      شورای نگهبان باید جواب گو باشه و مجمع تشخیص

      پاسخ ها

      • @ من ایهان هستم @

        شورای نگهبان به‌عنوان‌مقصر اصلا پیدایش نیست احتمالا در راه کانادا هستن.

    • مهدی

      نمیدن چون میدونن به مردم چیزی نمیرسه

    • بدون نام

      برای انجام هر معامله اولین قدم کسب اعتبار است آیا ما اگر پول داشتیم به کره شمالی قرض میدادیم یا به کره جنوبی .؟

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج