شاهماهیهای نقل و انتقالات تابستان قبل چه سرنوشتی داشتند؟
فرا رسیدن هفتههای پایانی مسابقات لیگ برتر همواره مصادف با آغاز فعالیت چراغ خاموش و بعضاً علنی نقل و انتقالاتی باشگاههای بزرگ است و در خیلی از موارد باشگاههای بلندآوازه داخلی برای رسیدن به اهدافشان راهی به جز وارد شدن به جنگ و نبرد بر سر پدیدهها و ستارگان مسابقات ندارند.
فرهیختگان: فرا رسیدن هفتههای پایانی مسابقات لیگ برتر همواره مصادف با آغاز فعالیت چراغ خاموش و بعضاً علنی نقل و انتقالاتی باشگاههای بزرگ است و در خیلی از موارد باشگاههای بلندآوازه داخلی برای رسیدن به اهدافشان راهی به جز وارد شدن به جنگ و نبرد بر سر پدیدهها و ستارگان مسابقات ندارند. سال جاری نیز از قاعده اشارهشده مستثنی نیست و مدعیان لیگ پیش از پایان فصل به صورت آشکار تورشان را برای حضور شایسته در بیستوپنجمین دوره لیگ پهن کردهاند.
به نظر میرسد بخشی از نبردهای تنگاتنگ فصل جاری بر سر بازیکنان برجسته لیگ به دلیل بهوقوع نپیوستن توقعات از سوی افرادی است که در تابستان فصل گذشته پس از کشمکشهای مختلف و مبارزههای نقل و انتقالاتی، جذب باشگاههای متمول ایران شدند اما بازدهیشان در حد بازیکنان معمولی بود. سامان فلاح و جواد آقاییپور نمونه بارز خریدهای پر سر و صدا اما ناموفقند که در تابستان گذشته باشگاههای استقلال و سپاهان برای جذبشان ناچار شدند هزینه رضایتنامه سنگینی به گلگهر و استقلال خوزستان بپردازند ولی گره چندانی از کارشان گشوده نشد و این دو فوتبالیست بیشتر خاطرات بمبهای ناموفق نقل و انتقالاتی سالهای اخیر مثل امین قاسمینژاد و رضا اسدی را زنده کردند. البته تمام جنگهای فوتبال در تابستان گذشته حاصل باطل نداشت و باشگاههایی مثل سپاهان و پرسپولیس با جذب لیموچی و علیپور به هدفشان رسیدند.
۲ مصدومیت کام سپاهانیها را تلخ کرد
امین حزباوی در تابستان 1402 بعد از ارائه عملکرد قابل قبول در پیراهن فولاد راهی السد شد و در 20 سالگی پیراهن پرافتخارترین باشگاه قطر را پوشید. مدافع خوزستانی در نقل و انتقالات تابستانی 1403 دوباره به ایران بازگشت و یکی از مهمترین خریدهای سپاهانیها بود. زردپوشان در حالی لباس شماره 55 را بر تن حزباوی پوشاندند که باشگاه استقلال تهران نیز سفت و سخت دنبال این مدافع خوشآتیه بود و به دلیل شکست در این پیکار، سامان فلاح را جذب کرد. حزباوی در 1507 دقیقه حضور لیگ برتریاش با استحکام بخشیدن به خط دفاعی سپاهان و گلزنی مقابل خیبر، مس رفسنجان و پرسپولیس ثابت کرده بازیکن باکیفیت و آیندهداری است اما مصدومیتهای متوالی و آزاردهنده باعث شد به اندازه توقعات مثمرثمر نباشد و جایگاهش توسط بازیکنان نهچندان باکیفیتی مثل هنانوف، هادی محمدی و سیاوش یزدانی تهدید شود.
لیموچی دیگر شکار جذاب سپاهانیها در تابستان گذشته بود که در پست وینگر چپ خواستههای شیرهای زرد را برآورده کرد. با رصد فضای هواداری پرسپولیسیها گمان میشود مهره تهاجمی اهل کازرون با هر گلی که به ثمر میرساند دوستداران قرمزدل را به یاد هایجک بزرگ و تلخ سپاهان از پرسپولیس میانداخت. شماره 7 باشگاه اصفهانی در دیدار مقابل استقلال خوزستان از ناحیه رباط صلیبی آسیب دید و فصل جاری برای او با 9 گلزده و 2 پاس گل پایان یافت و قطعاً باید او را یکی از برجستهترین و موفقترین خریدهای بیستوچهارمین دوره لیگ دانست.
غلبه خوشحالکننده پرسپولیس بر رقیب سنتی
علی علیپور در نقل و انتقالات تابستانی فصل 1400-1399 پرسپولیس را به مقصد مارتیمو ترک کرد و بعد از 4 فصل حضور در فوتبال پرتغال دوباره پیراهن قرمزهای پایتخت را پوشید. البته تیم محبوب پایتخت برای عقد قرارداد با مهاجم قائمشهری اصلاً کار راحتی نداشت و رقیب سنتیاش با پیشنهادی وسوسهکننده در تلاش بود یک یاغی جدید جذب کند. بدون شک به کارنامه علیپور با تمام فراز و فرودهایش نمیشود نمره قبولی و امتیاز بالا نداد، چون این مهاجم 29 ساله به همراه امیرحسین حسینزاده در جنگ تصاحب کفش طلای فوتبال ایران است و در 3 تورنمنت مختلف گلزده و در هفته پایانی امید زیادی دارد تا به تنهایی در صدرجدول گلزنان لیگ داخلی قرار گیرد. قطعاً به وقوع پیوستن این اتفاق کام هواداران استقلال را تلختر از گذشته میکند، چون علیپور به تنهایی 6 توپ بیشتر از مجموع آمار مهاجمان این تیم یعنی بلانکو، رمضانی، جوما، کوجو و آزادی وارد دروازه رقبا کرده است.
پرداخت ۴۷ میلیارد برای مدافعی ناامیدکننده!
استقلال بعد از ناکامی در جذب امین حزباوی ناچار شد برای رفع مشکلات دفاعی خود رقم زیادی برای رضایتنامه سامان فلاح به گلگهر بدهد. البته آبیها به جز جفتوجور کردن مبلغ رضایتنامه، دردسرهای دیگری نیز در راه جذب مدافع مازندرانی داشتند و مهره جوان در چشم دیگر تیمها نیز مهرهای کارآمد دیده میشد اما هیچکدام از مشتریان فلاح به اندازه استقلال برای جذبش حریص نبود. مدافع سابق سیرجانیها در لباس شماره3 تیم تهرانی ابداً موفق و باکیفیت ظاهر نشد و نتوانست مشکلات دفاعی شاگردان نکونام و موسیمانه را حل کند و در میانه فصل به ملوان قرض داده شد. فلاح زیر نظر مازیار زارع کیفیت و راندمان فنیاش بهبود یافته و قطعاً بعد از بازگشت دوباره به جمع آبیها، فرصت زیادی برای تغییر نظر و باورهای علاقهمندان استقلال دارد.
نمرۀ مردودی در کارنامۀ آقاییپور
جواد آقاییپور در نقل و انتقالات تابستان گذشته مشتریان زیادی داشت و تیمهای پرسپولیس، سپاهان و استقلال به صورت جدی به دنبال خرید ستاره استقلال خوزستان بودند اما سرانجام زردپوشان اصفهانی توانستند بازیکنی را جذب کنند که جزو مهمترین مهرههای هجومی آیندهدار فوتبال تصور میشد. شماره11 سپاهان در فصل جاری اکثراً نتوانسته بازیکن فیکس تیم اصفهانی باشد و دیدارهای قابل توجهی را به دلیل مصدومیت از دست داده و کاملاً از شرایط و آمادگی روزهای حضورش در تیم جنوبی فاصله دارد. فوتبالیست گیلانی در دوره جاری لیگ 943 دقیقه جامه زرد پوشیده که حاصلش فروریختن دروازه تیمهای خیبر، ذوبآهن و مس رفسنجان بوده و به نظر میرسد حتی با وجود 3 مرتبه گلزنی وی در لیگ قهرمانان2 آسیا باید نام آقاییپور را در لیست خریدهای ناموفق تابستانی یادداشت کرد. البته نباید از یاد برد آقاییپور از امثال کاوه رضایی و رضا اسدی کمتجربهتر است و هنوز فرصت زیادی برای بازنویسی و تحول در زندگی ورزشی خود دارد.
ارسال نظر