۱۵۳۰۱۲۴
۴۵۲
۴۵۲
پ

۷ مدل غذای وسوسه‌انگیز با گوشت چرخ‌کرده و برنج

برنج در آشپزی ایرانی جایگاه ویژه‌ای دارد. وقتی این ماده‌ی اصلی با گوشت چرخ‌کرده ترکیب می‌شود، می‌توان غذاهای متنوع، خوش‌خوراک و بسیار پرطرفداری را تهیه کرد. در ادامه چند نمونه از این غذاها را مرور می‌کنیم.

برترین‌ها:  برنج در آشپزی ایرانی جایگاه ویژه‌ای دارد. وقتی این ماده‌ی اصلی با گوشت چرخ‌کرده ترکیب می‌شود، می‌توان غذاهای متنوع، خوش‌خوراک و بسیار پرطرفداری را تهیه کرد. در ادامه چند نمونه از این غذاها را مرور می‌کنیم.

nokat-adas-polo-2

۱. لوبیا پلو

لوبیا پلو با استفاده از برنج، لوبیا سبز و گوشت چرخ‌کرده تهیه شده و به کمک ادویه‌هایی مثل زردچوبه، دارچین و فلفل طعم‌دار می‌شود. برای تهیه‌ی این غذا ابتدا گوشت چرخ‌کرده را با پیاز و ادویه‌ تفت می‌دهند و سپس لوبیاهای خردشده را اضافه می‌کنند تا مواد خوب با هم ترکیب شوند. در مرحله‌ی آخر، این مواد را به صورت لایه‌لایه با برنج آبکش‌شده ترکیب کرده و سپس روی شعله‌ی گاز قرار می‌دهند تا دم بکشد.

۲. خورشت کُره‌ای

این غذای خوشمزه که با نام کاسه‌ی گوشت کره‌ای هم شناخته می‌شود، یک غذای آسیایی است که برای تهیه‌ی آن گوشت چرخ‌کرده را به همراه سیر خرد‌شده و زنجبیل تفت می‌دهند. سپس سس سویا، شکر قهوه‌ای و روغن کنجد را به گوشت اضافه می‌کنند. در نهایت، برنج را جداگانه می‌پزند و مخلوط گوشت را روی آن قرار می‌دهند.

۳. ماش پلو

ماش پلو یکی از غذاهای مقوی ایرانی است که به‌ویژه در مناطق مرکزی و جنوبی کشور محبوبیت زیادی دارد. این غذا ترکیبی از برنج و ماش پخته‌شده است که با گوشت چرخ‌کرده، مرغ یا حتی گاهی‌اوقات به ‌صورت ساده سرو می‌شود. برای تهیه‌ی ماش پلو ابتدا ماش را جداگانه می‌پزند تا نیم‌پز شود. سپس برنج را به روش آبکش آماده می‌کنند و هنگام دم گذاشتن، ماش و مواد دیگر را لابه‌لای آن می‌ریزند.

۴. عدس پلو

عدس پلو هم برای کسانی که می‌خواهند غذا با گوشت چرخ‌کرده درست کنند، انتخاب مناسبی است. این غذا با استفاده از گوشت چرخ‌کرده‌ی تفت‌داده‌شده با پیاز و ادویه تهیه می‌شود. در بعضی از نسخه‌ها ممکن است کشمش یا خرما هم به این ترکیب افزوده ‌شود تا طعم شیرین و متفاوتی ایجاد کند.

برای تنوع بخشیدن به عدس پلو می‌توان گوشت چرخ‌کرده را به ‌صورت قلقلی درآورد یا از گوشت تکه‌ای استفاده کرد. استفاده از برنج زعفرانی برای تزیین این غذا هم می‌تواند ظاهر و طعم آن را جذاب‌تر کند.

۵. رشته پلو

این غذا که ترکیبی از برنج و رشته پلویی است، در بسیاری از مناطق ایران برای شب عید تهیه می‌شود. اما در سایر روزها هم می‌توان از آن برای وعده‌ی ناهار یا شام استفاده کرد. طرز تهیه‌ی رشته پلو به این صورت است که برنج را به روش آبکش آماده کرده و رشته‌ی پلویی را در اواخر مرحله‌ی جوشیدن به آن اضافه می‌کنند تا نرم شود. سپس برنج را دم کرده و آن را بسته به ذائقه‌ی خود با گوشت چرخ‌کرده یا قلقلی، کشمش و پیاز داغ سرو می‌کنند.

۶. پلو شوشتری

پلو شوشتری یکی از غذاهای محلی و سنتی استان خوزستان و به‌خصوص شهر شوشتر است که با استفاده از برنج، گوشت، لوبیا چشم بلبلی، شوید و ادویه‌‌جات مثل دارچین تهیه می‌شود. طرز تهیه‌ی این غذا با گوشت چرخ‌کرده به سایر پلوهای ایرانی شباهت زیادی دارد؛ به این معنی که برنج را همراه گوشت و سایر مواد به صورت لایه‌لایه داخل قابلمه می‌ریزند و سپس دم می‌کنند.

۷. کلم پلو

کلم پلو یکی از غذاهای خوش‌طعم و اصیل شیرازی است که امروزه در سایر نقاط ایران هم طرفداران زیادی دارد. برای تهیه‌ی این غذا ابتدا کلم را تفت می‌دهند تا نرم شود. گوشت چرخ‌کرده را هم به طور جداگانه به شکل قلقلی یا ساده سرخ می‌کنند. سپس این مواد را با برنج آبکش‌شده ترکیب کرده و روی شعله‌ی گاز قرار می‌دهند تا طعم‌ها با هم آمیخته شوند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج