بنفشه زهرایی: تهران فقط دو سه هفته وقت دارد
استاد مدیریت منابع آب دانشگاه تهران هشدار داد با ادامه روند فعلی، از شهریور ماه سدهای اصلی تهران یکی پس از دیگری از دست خواهند رفت.
عصرایران: استاد مدیریت منابع آب دانشگاه تهران هشدار داد با ادامه روند فعلی، از شهریور ماه سدهای اصلی تهران یکی پس از دیگری از دست خواهند رفت.
بنفشه زهرایی، استاد مدیریت منابع آب دانشگاه تهران، هشدار داده است که تنها دو تا سه هفته فرصت باقی مانده تا با کاهش مصرف آب، تهران و دیگر شهرهای کشور بتوانند از دو ماه باقیمانده تابستان عبور کنند. او تاکید کرده است که اکنون بسیاری از سدهای تأمینکننده آب شرب کشور به پایینترین سطح ممکن رسیدهاند و در حال مصرف آب کف مخزن هستند.
زهرایی در برنامه «دغدغه ایران» که توسط محمد فاضلی، جامعهشناس، تهیه و در یوتیوب منتشر میشود، با اشاره به کاهش شدید بارندگیها در سال جاری میگوید:امسال برای پنجمین سال متوالی، بارشها کمتر از متوسط درازمدت بودهاند و رکورد جدیدی ثبت شده است. ما با کاهش ۴۰ درصدی در میانگین بارشها مواجه هستیم.
او همچنین هشدار داده که در شهریور ماه امسال تهران بهاحتمال زیاد سد ماملو را از دست خواهد داد و پس از آن نوبت به سدهای لار، لتیان و کرج خواهد رسید. به گفته او، تجربه مشابهی پیشتر در شهر همدان رخ داد: «آب سد اکباتان که بخش مهمی از تأمین آب همدان را برعهده داشت، کاملاً تمام شد و این موضوع منجر به قطعیهای بسیار طولانی و فرساینده برای مردم شد.»
استاد مدیریت منابع آب دانشگاه تهران در پایان از گروههای مرجع درخواست کرده تا درباره کاهش مصرف آب با جامعه گفتوگو کنند و هشدارهای لازم را جدی بگیرند.
تهران در بدترین وضعیت آبی در یک قرن اخیر
شرکت آب و فاضلاب استان تهران نیز امروز، ۲۹ تیر ۱۴۰۴، با انتشار اطلاعیهای تأیید کرده است که تهران در بدترین وضعیت منابع آبی طی صد سال اخیر قرار دارد. در بخشی از این اطلاعیه آمده است:
«خشکسالیهای پنج سال اخیر و کاهش شدید بارندگیها در سال آبی جاری، که در ۶۰ سال اخیر بیسابقه بوده، منابع آبی استان تهران را بهشدت تحت تأثیر قرار داده است. ذخایر موجود در سدهای تأمینکننده آب تهران، اکنون در پایینترین سطح خود در یک قرن اخیر قرار دارند.»
در ادامه این اطلاعیه تاکید شده است که برای جبران مشکلات ناشی از افت فشار، به ساکنان مجتمعهای مسکونی چند طبقه توصیه شده از مخزن و پمپ در طبقات زیرین استفاده کنند.
نظر کاربران
مدیریت نالایق کشور به چه روزیافتاده
تجربه نشان داده تا زمانیکه منابع ارزان و قابل دسترس در اختیار مردم بگذاریم، هیچ ملاحظهای برای میزان مصرفش انجام نمیشه و در کنار مصرف نادرست بیشترش هدر میشه.با قربون صدقه رفتن و درخواست محترمانه هم کسی رعایت نمیکنه.کمی سختی و محدودیت در دسترسی چنین منابعی شاید درس آموزنده برای همگی باشه. الگوهای صحیح و ابداع نوع مصرف صحیح از دل همین محرومیت ها بیرون میاد.
پاسخ ها
مصرف درست مهمه. اما مشکل کشور به سو مدیریت بر می گرده.
سلام خشکی،
خداحافظ آب
هر استانی آب نداره بیاید شمال اینجا آب فراوان است بیاید ما در خدمت هستیم
اگه قرار باشه از مخزن و پمپ استفاده بشه که دوباره همون آشو همون کاسه
چه کسانی دارن برا مملکت تصمیم میگیرن آخه😱
اگر در مصرف آب صرفه جویی میشد الان این وضعیت پیش نمیومد
این همه بارندگی در ماههای بارندگی داشتیم، باید مدیریت درست انجام میشد از هدر رفتن بیهوده آب جلوگیری بعمل میآمد
بعد از از بین رفتن منابع صحبت بیهوده فقط وقت هدر دادنه.
اون موقع که وقت داشتید که ابرهای تهران و کشور رو بارور کنید نکردید امروز گیر مخمصه چه کنم چه نکنم گرفتار شدید باید طرف تکنولوژی روز بریم از هموطنان تهرانی و سراسر کشور خواهشمندیم نهایت مصرف آب و برق در نظر داشته باشند و خدا ارحمر راحمین است
پس این همه سازمان و اداره و کارمند و کارشناس هوا شناسی زمین شناسی و آب و فاضلاب چیکار میکنن ؟ از پیش بینی و آینده نگری و مدیریت بحران فقط جلساتش برقرار میشه ؟!؟ شاید گرما قابل کنترل بشر نباشه ولی مدیریت آب و زیر ساخت اون خیلی وقته تو کشورهای دیگه انجام میشه ضمنا باروری ابر و تولید ابر مصنوعی هم همینطور
تا وقتی کنتر آب تفکیکی برای هر واحد تو آپارتمان ها نباشه وضع همینه
مسابقه مصرف آب در شهرک اکباتان و بقیه ساختمون های مشابه تا ابد ادامه خواهد داشت