۱۵۳۱۶۸۶
۱۲۵
۱۲۵
پ

سازمان ملل: شرایط انسانی غزه رو به وخامت است

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) هشدار داد که شرایط در نوار غزه که از پیش بحرانی بود، اکنون با گسترش گرسنگی و ادامه حملات نظامی مرگبار، به‌سرعت رو به وخامت گذاشته است.

خبرگزاری ایسنا: دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) هشدار داد که شرایط در نوار غزه که از پیش بحرانی بود، اکنون با گسترش گرسنگی و ادامه حملات نظامی مرگبار، به‌سرعت رو به وخامت گذاشته است.

63487965

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که وضعیت در نوار غزه که پیش از این نیز فاجعه‌بار بود، به‌شدت وخیم‌تر شده است.

طبق گزارش سایت شبکه روسیا الیوم، این سازمان هشدار داد که بحران گرسنگی مرگبار در حال گسترش است و در سایه عملیات نظامی که جز مرگ و ویرانی به همراه ندارد، جان مردم به طور فزاینده‌ای تهدید می‌شود.

در این بیانیه آمده است: زندگی از غزه در حال رخت بربستن است؛ زیرساخت‌ها و خدمات اساسی در آستانه فروپاشی کامل قرار دارند و تنها در روز گذشته، مقامات بهداشتی محلی از مرگ ۲ نفر دیگر به دلیل گرسنگی خبر دادند.

اوچا با اشاره به افزایش سوءتغذیه، هشدار داد که این شرایط به‌ویژه زنان، کودکان، سالمندان، افراد دارای معلولیت و مبتلایان به بیماری‌های مزمن را بیش از دیگران در معرض بیماری‌ها و ضعف سیستم ایمنی قرار می‌دهد و پیامدهای این وضعیت می‌تواند به سرعت منجر به مرگ شود.

در ادامه این بیانیه آمده است که کمبود شدید غذا به‌طور خاص زنان باردار و شیرده را تحت تأثیر قرار داده و احتمال تولد نوزادانی با عوارض و مشکلات سلامتی را افزایش می‌دهد.

این نهاد بشردوستانه همچنین اعلام کرد که مقدار ناچیزی از کمک‌ها که وارد نوار غزه می‌شود، پاسخگوی نیازهای گسترده مردم نبوده و سوخت موجود نیز برای ادامه فعالیت‌های حیاتی کافی نیست.

اوچا خاطرنشان کرد که امدادگران با خطر مستمر مواجه‌اند، گذرگاه‌ها غیرقابل اعتماد هستند و ورود اقلام اساسی به‌طور مستمر با ممانعت مواجه می‌شود.

در بیانیه این دفتر آمده است: در صورتی که اسرائیل گذرگاه‌ها را باز کرده، اجازه ورود سوخت و تجهیزات را صادر و امنیت کارکنان نهادهای بشردوستانه را تأمین کند، سازمان ملل آماده است به‌سرعت کمک‌های غذایی، خدمات بهداشتی، آب آشامیدنی سالم، مدیریت پسماند، تجهیزات تغذیه و اقلام سرپناه را به منطقه برساند.

اوچا در ادامه بیانیه خود تأکید کرد: محدودیت‌های متعددی که از سوی مقامات اسرائیلی اعمال می‌شود، همچنان مانع جدی در مسیر پاسخگویی بشردوستانه در غزه است.

پس از آغاز عملیات «طوفان الاقصی» توسط گروه‌های مقاومت فلسطین در تاریخ هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲)، رژیم صهیونیستی جنگی تمام‌عیار علیه نوار غزه آغاز کرد که تا امروز بیش از ۲۱ ماه به‌طول انجامیده است.

در جریان این حملات، تمامی گذرگاه‌های مرزی غزه از جمله «رفح» و «کرم ابو سالم» به طور مستمر مسدود یا محدود شدند، که باعث توقف ورود سوخت، مواد غذایی، دارو و سایر اقلام ضروری به این منطقه شد. این محاصره شدید، در کنار بمباران‌های گسترده و تخریب زیرساخت‌های حیاتی، به بحرانی انسانی با ابعاد بی‌سابقه انجامیده است.

قطع دسترسی به آب آشامیدنی سالم، نبود برق، کمبود شدید دارو و غذا و فروپاشی خدمات درمانی، باعث شیوع بیماری‌ها و بروز قحطی گسترده در میان جمعیت غیرنظامی غزه شده است و گزارش‌های رسمی از مرگ کودکان بر اثر گرسنگی، سوءتغذیه و کمبود دارو حکایت دارند.

نهادهای بین‌المللی، بارها نسبت به وخامت اوضاع انسانی هشدار داده‌اند، اما به‌دلیل حمایت‌های سیاسی از رژیم اشغالگر، اقدام عملی موثری برای پایان دادن به این بحران صورت نگرفته است. این وضعیت، فاجعه‌ای انسانی را رقم زده که جامعه جهانی هنوز در برابر آن سکوت کرده است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج