۱۵۴۹۱۰۸
۳۵۸
۳۵۸
پ

غذاهایی که خطر نقرس را افزایش می‌دهند!

به گفته یک متخصص علوم و صنایع غذایی، نقرس نوعی آرتریت التهابی است که با درد ناگهانی، تورم و قرمزی مفاصل، به‌خصوص در انگشت شست پا شناخته می‌شود که علت اصلی این بیماری، تجمع بیش‌ از حد اسید اوریک در خون است.

همشهری آنلاین: به گفته یک متخصص علوم و صنایع غذایی، نقرس نوعی آرتریت التهابی است که با درد ناگهانی، تورم و قرمزی مفاصل، به‌خصوص در انگشت شست پا شناخته می‌شود که علت اصلی این بیماری، تجمع بیش‌ از حد اسید اوریک در خون است.

4892972

نقش تغذیه در ابتلا به نقرس

دکتر نسرین مویدنیا، متخصص علوم و صنایع غذایی می‌گوید: وقتی سطح اسید اوریک بالا می‌رود، کریستال‌های سختی در مفاصل رسوب می‌کنند و موجب التهاب می‌شوند. اسید اوریک، محصول نهایی تجزیه‌ موادی به نام پورین‌ها در بدن است. پورین‌ها به‌ طور طبیعی در سلول‌های بدن ما و همچنین در برخی غذاها به‌ ویژه گوشت به مقدار بالا وجود دارند.

بالاترین میزان پورین در امعا و احشای دام

همه‌ گوشت‌ها به یک اندازه پورین ندارند اما اندام‌های داخلی مانند جگر، قلوه و مغز جزو بالاترین منابع پورین هستند. گوشت قرمز و برخی ماهی‌های چرب هم پورین زیادی دارند. در مقابل، گوشت سفید مثل سینه‌ مرغ بدون پوست و برخی ماهی‌های سفید، پورین کمتری دارند. البته با وجود پورین کمتر، باز هم باید در مصرف آن‌ها تعادل را رعایت کرد تا به مدیریت اسید اوریک کمک شود.

به نوع پخت گوشت توجه کنید

نوع پخت گوشت به شدت در میزان پورین آن موثر است. پورین‌ها در آب محلول‌اند. وقتی گوشت را آب‌پز می‌کنیم، بخشی از پورین‌ها وارد آب پخت می‌شوند و محتوای پورین گوشت به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد. اما اگر از همان آب در سوپ، خورش یا سس استفاده شود، دوباره تمام پورین‌ها مصرف و وارد بدن می‌شوند! بنابراین برای کاهش اسید اوریک، توصیه می‌شود گوشت را در حجم زیادی آب بجوشانید و آب آن را برای افراد نقرسی استفاده نکنید. از طرفی پخت با روش‌هایی مثل کبابی، گریل یا سرخ کردن برای افراد نقرسی مناسب نیست چون عملا تمام پورین‌ها در بافت گوشت باقی می مانند. البته که فقط نوع گوشت و حتی روش پخت به تنهایی مهم نیستند و مقدار مصرف هم مهم است. از این جهت برای افراد مستعد نقرس، توصیه می‌شود مصرف گوشت (قرمز یا سفید) با نظر متخصص تغذیه محدود و کنترل شود.

حبوبات اسید اوریک بالایی تولید نمی‌کند

قبلا تصور بر این بود که پورین‌های گیاهی در حبوبات برای افراد نقرسی مشکل سازند اما تحقیقات جدید، این دیدگاه را اصلاح کرده و نشان داده‌اند که پورین‌های گیاهی کمتر از نوع حیوانی به اسید اوریک تبدیل می‌شوند و خطر نقرس را افزایش نمی‌دهند. دلیل این تفاوت ممکن است به جذب پایین‌تر این ترکیبات و همچنین حضور فیبر و مواد مفید دیگر در گیاهان مربوط باشد که به دفع اسید اوریک و کاهش التهاب کمک می‌کنند. بنابراین، حبوبات انتخاب‌های بسیار خوبی هستند و حتی می‌توانند در مدیریت بهتر نقرس نقش داشته باشند.

آشنایی با یک میوه ضدنقرس

حتما اسم گیلاس را به عنوان یک ستاره‌ ضد نقرس شنیده اید. گیلاس به ویژه گیلاس ترش رنگدانه‌ آنتوسیانین دارد که خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی قوی داشته و می‌تواند به کاهش اسید اوریک در خون کمک کند. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف منظم گیلاس می‌تواند تعداد حملات نقرسی را کاهش دهد. گیلاس همچنین با مهار آنزیم‌های التهابی در بدن، شبیه داروهای ضدالتهاب طبیعی عمل و به کاهش درد و تورم کمک می‌کند. البته گیلاس هرگز جایگزین درمان پزشکی و داروهای تجویز شده توسط پزشک نیست.

افراد مستعد نقرس رعایت کنند

در نهایت، اگر به لحاظ ژنتیکی مستعد نقرس یا با آن درگیر هستید مصرف گوشت قرمز و اندام‌های داخلی را محدود کنید. از روش‌های پخت آبی استفاده کنید و آب پخت را مصرف نکنید. حبوبات، لبنیات کم‌چرب، تخم‌مرغ و مغزها را جایگزین پروتئین گوشتی کنید. از مصرف الکل بپرهیزید و فراموش نکنید که حتی حفظ وزن بدن نیز برای مدیریت نقرس حیاتی ست.

خبرفوری: کچل ها بزودی منقرض میشوند

معرفی شامپو ضد ریزش مو در برنامه زنده صدا سیما!!

سفارش محصول

سریال محکوم نسخه کامل

با تخفیف ویژه در فیلیمو

مشاهده آنلاین

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

وب گردی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج