۱۵۴۹۱۸۷
۹ نظر
۱۵۳۵۹
۹ نظر
۱۵۳۵۹
پ

چرا استفاده از «رباط شاطر» در نانوایی‌ها خلاف قانون است؟

آیا فناوری و رباط شاطر می‌تواند جای خالی شاطرهای ماهر را در نانوایی‌های ایلام پر کند، یا تهدیدی برای سنت دیرینه پخت نان است؟

ایسنا: آیا فناوری و رباط شاطر می‌تواند جای خالی شاطرهای ماهر را در نانوایی‌های ایلام پر کند، یا تهدیدی برای سنت دیرینه پخت نان است؟

نانوایی‌های استان ایلام در سال‌های اخیر با کمبود شاطر و نیروی کار ماهر دست و پنجه نرم می‌کنند و برای حل این مشکل راه‌های مختلفی را آزموده‌اند، برخی صاحبان واحدای نانوایی اخیراً با خرید و نصب دستگاه «رباط شاطر» در واحدهای نانوایی خود، سعی در جبران این نقیصه و پخت نان باکیفیت کرده‌اند.

دستگاه‌های اجرایی ناظر بر عملکرد نانوایی ها در استان ضمن مخالفت صریح با استفاده از این دستگاه پخت نان در نانوایی‌ها، سعی در توقف فعالیت آن‌ها می‌کنند.

خبرنگار ایسنا در گفت و گو با تعدادی از نانوادارانی که این دستگاه را خریداری و نصب کرده‌اند، از مزایا و معایب و دلایل مخالفت مسئولان با استفاده از آن پرسیده است.

مجید یاسینی نانوادار ایلامی گفت: استفاده از رباط شاطر در یک واحد نانوایی برخی هزینه‌های کار شامل هزینه شاطر، کارگر ماهر و بیمه آن‌ها و برخی هزینه‌های دیگر را کاهش می‌دهد.

وی افزود: علاوه بر کاهش هزینه‌ها، نان یکنواخت و با ظاهر بهتری نسبت به نان سنتی و دستی تولید می‌کند.

این نانوادار توضیح داد: مراحل آماده‌سازی خمیر و ورز آمدن آن همچنان سنتی توسط خود ما انجام می‌شود و پس از آماده‌سازی خمیر، دستگاه اقدام به پخت نان می‌کند.

رضا امانی‌زاده صاحب یک واحد نانوایی سنگک در ایلام نیز به ایسنا گفت: مسئولان استان اجازه دریافت آرد به نانوایی‌هایی که رباط شاطر را خریداری و نصب کرده‌اند، را نمی‌دهند.

63601084

وی خاطرنشان کرد: نیروی کار ماهر در استان نداریم زیرا کار نانوایی بسیار سخت است و درآمد کافی ندارد، نسل جدید هم علاقه چندانی به کار در نانوایی ندارد و ترجیح می‌دهد در جایی دیگری مثل بستنی‌فروشی، پیتزافروشی و ... کار کند که هم آسان‌تر است و هم درآمد بهتری دارد.

این نانوادار افزود: در این شرایط ما ناچاریم از دستگاه رباط شاطر استفاده کنیم که هم سرعت بیشتری دارد و نیاز نانوایی به شاطر و کاگر ماهر را حل می‌کند.

امانی‌زاده گفت: در استان‌های دیگر از این دستگاه‌ها استفاده می‌شود و مسئولان مثل استان ما سخت‌گیری نمی‌کنند.

جعفر شیری رئیس اتحادیه نانوایی‌های استان ایلام در گفت و گو با ایسنا در این خصوص اظهار کرد: قانون، برای نانوایی‌های کشور، پخت نان سنتی را تعریف و تجویز کرده است و استفاده از دستگاه رباط شاطر را عدول از قانون پخت نانم سنتی می‌داند.

وی خاطرنشان کرد: قانون‌گذار ‌تولید نان سنتی با استفاده از نیروی انسانی را مد نظر داشته است و معتقد است استفاده از رباط شاطر، جایگزین ماشین به‌جای نیروی انسانی در تولید نان است و آن را نمی‌پذیرد.

شیری توضیح داد: با این وجود در استان‌های دیگر کشور، رباط شاطر در برخی واحدهای نانوایی فعالیت می‌کند و به خدمت گرفته شده است.

رئیس اتحادیه نانوایی‌های استان ایلام گفت: در نشست آینده شورا در استان، باید این موضوع مطرح شود و نظرات کارشناسی موافق و مخالف در جلسه طرح و نتیجه معلوم شود.

وب گردی

خبرفوری: کچل ها بزودی منقرض میشوند

معرفی شامپو ضد ریزش مو در برنامه زنده صدا سیما!!

سفارش محصول

سریال شفرونی نسخه کامل

با تخفیف ویژه در فیلیمو

تماشا کنید

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ناشناس

    ربات شاطر دیگه چیه

    پاسخ ها

    • سید حسین

      یعنی به جای شاطر دستگاه خمیر را به تنور می‌زند

    • سید حسین

      من در استان مرکزی زندگی میکنم
      اتفاقا اکثر نانوایی های لواش از دستگاه اتوماتیک استفاده می‌کنند و نانوا فقط خمیر را آماده کرده و در مخزن دستگاه قرار می‌دهد
      کیفیت نان هم نسبت به نانوایی های دستی هم بهتر و هم یکنواخت تر و هم سریعتر است و ضایعات نان بمراتب خیلی کمتر است

  • ناشناس

    سلام هرچه دخالت نیروی انسانی در پخت نان کمتر باشد نان سالمتر وبهداشتی تر خواهد بود

  • نان سنتی

    نانوایی‌های سنتی هم نامشان برکت داشت و هم کیفیت چون حداقل 4نفر مشغول به کار بودند و هم از جوش شیرین و مواد تخمیر کننده سرطان زا استفاده نمیکردن باید کل نانوایی‌ها به دوران قبل صنعتی برگردد تا مشکلات بیکاری و گوارشی و بی برکتی این کشور حل گردد

  • ناشناس

    واقعا نمی‌فهمم که اذیت کردن مردم چه مزه ای میتونه داشته باشه که شما اینقد دوس دارین انجامش بدین

  • میثم

    اگر حمایت و کمک از طرف دولت ومجلس ووزارت کار وتامین اجتماعی برای این عزیزان شاغل در سمت نانوایی وشاطر به جدیت.انجام نگیرد نابود خواهند شد وخانواده این عزیزان بدبخت و متلاشی خواهند شد چرا ،؟؟؟؟؟؟چونکه طرف با ۱۵ سال الی.۲۰سال با جوانی وسلامت خودش خدا حافظی کرده واین شغل سخت وزیان آور با هزاران مشکلات معیشتی و کاری غیر ایمن و بدون استاندارد وحمایت از سوی ارگان ونهادی حتی انواع بیماری از قبیل مشکلات قلبی ....ریویی ...ارترز...قند خون ...کبد چرب...بی خوابی مشکلات اعصاب و دوری از تمامی حتی مراسمات واعیاد ومشکلات جدی دیگر اعتیاد به مخدر بعلت سخت بودن ونبود خواب کافی الان هم بعداز ۱۵ الی ۲۰سال سابقه گوشه نشین خانه و هزاران بدبختی ومشکلات رفاهی وخرج ومخارج. زندگی بخاطر جایگزین ماشین آلات و رباط وآهن های برقی که جای این شغل بسیار سخت و نا امید کننده را گرفته باید دولت ومجلس ووزارت کار اشخاصی که ۱۵ سال به بالا ومتاهل ودارای فرزند هستنند را به نوعی حمایت کند بدون وقفه و حتی نظر خواهی

  • شیرزاد

    خدا وکیلی اگر تو کل تهران گشتید و یک نانوایی پیدا نمودید که با ماسک و دستکش و ....نان پخت نموده و به مردم تحویل می‌دهند من خودم رو تو تنور سنگک می اندازم؟! این هم از قبل دوربین می‌باشد.

  • احمد

    چرا مخالفت کردن
    لابد چون برق مصرف می‌کنند
    آقای کارشناس باید از تکنولوژی استفاده کرد

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج