۱۰۳۸۵۳۵
۶ نظر
۵۳۶۹
۶ نظر
۵۳۶۹
پ

طرز تهیه دلمه کلم برگ؛ جذابِ دوست‌داشتنی

در این مطلب طرز تهیه دلمه کلم برگ که با نام کلم پیچ و کلم سفید هم شناخته می‌شود، را به شما آموزش می‌دهیم.

مجله دیجی‌کالا - مریم ابراهیمی: دلمه یکی از پرطرفدارترین غذا‌های ایرانی است که انواع زیادی هم دارد. در این مطلب طرز تهیه دلمه کلم برگ که با نام کلم پیچ و کلم سفید هم شناخته می‌شود، را به شما آموزش می‌دهیم.

طرز تهیه دلمه کلم برگ؛ جذابِ دوست‌داشتنی

دلمه برای قرن‌ها بخشی از فرهنگ آشپزی خاورمیانه بوده است. تاریخ دلمه در ایران به حدود قرن هفدهم میلادی برمی‌گردد، در قرن نوزدهم آشپز دربار ناصرالدین شاه انواع مختلف دلمه شامل دلمه کلم، دلمه برگ، دلمه خیار، دلمه بادمجان، دلمه سیب و دلمه به را در آشپزخانه خود به ثبت رسانده است. تمام این دلمه‌ها مانند دلمه‌های امروزی با گوشت، نعنا، برنج و زعفران پر می‌شدند.

دلمه در کشور‌های دیگری مانند ترکیه، عراق و ارمنستان هم تهیه می‌شود و طرفداران زیادی دارد. در واقع واژه‌ی «دلمه» ریشه‌ی ترکی دارد از «دولمک» (Dolmak) به معنای پر کردن می‌آید.

مواد لازم (برای ۵ نفر)

  • کلم پیچ: ۱ عدد بزرگ
  • گوشت چرخ کرده: ۴۰۰ گرم
  • پیاز نگینی: ۱ عدد بزرگ
  • لپه پخته: نصف پیمانه
  • برنج خیسانده: ۱ پیمانه
  • رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
  • کره: ۱۰۰ گرم
  • سرکه انگور: به میزان لازم
  • کشمش یا زرشک: ۳ قاشق غذاخوری
  • سماق: ۱ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده: به میزان لازم
  • شکر: به میزان لازم
  • نعنا خشک: ۳ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه، فلفل سیاه، ادویه کاری و نمک: به میزان لازم

طرز تهیه دلمه کلم برگ؛ جذابِ دوست‌داشتنی

طرز تهیه دلمه کلم برگ؛ جذابِ دوست‌داشتنی

طرز تهیه

۱. مانند تصویر قسمت انتهایی کلم را برش بزنید و جدا کنید. سپس در یک قابلمه‌ی بزرگ آب را جوش بیاورید، کمی نمک و زردچوبه در آن بریزید و کلم را در آن قرار دهید. بعد از ۱۰ دقیقه جوشیدن برگ‌های کلم را به آرامی جدا کنید و در آبکش بگذارید.

طرز تهیه دلمه کلم برگ؛ جذابِ دوست‌داشتنی

۲. پیاز خرد شده را در روغن تفت دهید. زمانی که پیاز طلائی شد، گوشت چرخ‌کردده را به آن اضافه کنید و با هم تفت دهید.

طرز تهیه دلمه کلم برگ؛ جذابِ دوست‌داشتنی

۳. بعد از تفت خوردن گوشت، ۱ قاشق رب گوجه فرنگی و ادویه‌ها را به آن اضافه کنید.

طرز تهیه دلمه کلم برگ؛ جذابِ دوست‌داشتنی

۴. کمی بعد برنج خیس خورده و لپه‌ی پخته را هم به گوشت اضافه کنید و هم بزنید تا مواد با هم خوب مخلوط شوند. سپس حرارت را خاموش کنید و سماق، کشمش یا زرشک، نعنا خشک و نیمی از کره را به ترکیب بیفزایید. در آخر نمک مواد را تنظیم کنید و آن را کنار بگذارید.

طرز تهیه دلمه کلم برگ؛ جذابِ دوست‌داشتنی

۵. قسمت‌های ضخیم برگ‌های کوچک‌تر را مانند تصویر جدا کنید. برگ‌های بزرگ را هم مانند تصویر به دو قسمت تقسیم کنید و قسمت ضخیم آن‌ها را بگیرید.

طرز تهیه دلمه کلم برگ؛ جذابِ دوست‌داشتنی

۶. کف قابلمه‌ی مورد نظر را یک لایه برگ کلم بچینید. سپس دلمه‌ها را مانند تصویر در برگ کلم بپیچید و ردیف به ردیف تا انتها به صورت فشرده در قابلمه قرار دهید. ۲ لیوان آب روی دلمه‌ها بریزید و برای جلوگیری از باز شدن دلمه‌ها یک بشقاب بزرگ روی آن‌ها قرار دهید. قابلمه را به مدت ۲ ساعت روی حرارت متوسط قرار دهید تا دلمه‌ها بپزند.

طرز تهیه دلمه کلم برگ؛ جذابِ دوست‌داشتنی

۷. مابقی کره و رب گوجه فرنگی را تفت دهید و یک‌ونیم پیمانه آب جوش، کمی نمک، سرکه، شکر، زعفران و دارچین به آن اضافه کنید. سس دلمه باید طعمی نسبتا ملس داشته باشد. اگر دوست داشتید می‌توانید یک قاشق غذاخوری رب انار هم برای طعم بیشتر به سس اضافه کنید.

بعد از ۲ ساعت که دلمه‌ها پختند و آب آن‌ها کم شد، سس دلمه را به آن اضافه کنید. بعد از اضافه کردن سس بشقاب را دوباره روی دلمه‌ها قرار دهید و ۳۰ دقیقه‌ی دیگر به آن اجازه‌ی پخت دهید تا سس کاملا به خورد دلمه‌ها برود.

طرز تهیه دلمه کلم برگ؛ جذابِ دوست‌داشتنی

۸. برای سرو کردن دلمه می‌توانید آن را با کمی زرشک تزیین کنید.

طرز تهیه دلمه کلم برگ؛ جذابِ دوست‌داشتنی

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • ناشناس

      والا ما از لوبیا چشم بلبلی و عدس داخل دلمه هم استفاده میکنیم سرکه انگور تازه شنیدم

      پاسخ ها

      • بدون نام

        ترکیب سرکه و شکر یه طعم ملس بسیار مطبوع و مطلوب ب دلمه میده ،البته باید با ذائقه طرف جور باشه
        بعضی افراد ترش دوسدارن

    • بدون نام

      عالیه! مادربزرگ خدابیامرز من متخصص دلمه برگ کلم بود. خدا رحمتش کنه.

      پاسخ ها

      • بدون نام

        خدا بیامرزتش

    • بدون نام

      باید درست کنم. چقدر از همه چیز توش ریخته شده

    • بدون نام

      با رب انار عالی میشه

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج