طرز تهیه کباب تابهای مرغ با سس زرشک
کباب تابهای مرغ نوعی کباب تابهای بسیار خوشمزه و لطیف است که از ترکیب گوشت مرغ با سسی از زرشک تهیه میشود.
فرارو: کباب یکی از غذاهای سنتی و محبوب کشور ماست که با انواع گوشت و یا مرغ تهیه میشود. کبابها بسیار متنوع هستند که از میان آنها میتوان به کباب کوبیده، شیشلیک، برگ، سلطانی، چنجه، دنده کباب، جوجه کباب و... اشاره کرد. کباب تابهای نوعی کباب کوبیده است که با گوشت تهیه میشود و به جای پختن با آتش و زغال و کباب شدن، داخل ماهی تابه و روی اجاق گاز پخته میشود. کباب تابهای یک غذای بسیار پر طرفدار و خوشمزه است که طعم متفاوتی از کباب کوبیده دارد و معمولا آن را با گوشت تهیه میکنند. کباب تابهای مرغ نوعی کباب تابهای بسیار خوشمزه و با طعم خاص است که بدون گوشت و با مرغ چرخ شده تهیه میشود. این کباب همراه با سس زرشک طعم فوقالعادهای دارد. اگر دوست دارید این کباب خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش کباب تابهای مرغ با سس زرشک همراه ما باشید.
مواد لازم
ترکیب ران و سینه چرخ شده: ۵۰۰ گرم
فلفل دلمهای قرمز: ۱ عدد کوچک
پیاز متوسط: ۱ عدد
جعفری: ۱ دسته
آرد سوخاری: ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، پودر سیر و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه سس زرشک
روغن: ۱ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
رب انار: نصف قاشق غذاخوری
گردو خرد شده: ۳ عدد
زرشک: ۱ غذاخوری
طرز تهیه
برای درست کردن این کباب تابهای خوشمزه ابتدا پیاز را رنده و به مرغ چرخ کرده اضافه کنید. فلفل دلمهای و جعفری را داخل دستگاه غذاساز بریزید و یک دقیقه بزنید تا پوره شود، سپس این ترکیب را به مرغ و پیاز اضافه کنید. حالا نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، پودر سیر، زردچوبه و پودر سوخاری را اضافه کنید و با دست خوب ورز بدهید تا مواد به صورت یکدست با هم مخلوط شوند. حالا یک ماهی تابه مناسب را انتخاب کنید و کف ماهی تابه را کمی چرب کنید. از مایه مرغ به اندازه دو قاشق غذاخوری سرپر بردارید و کف دستتان گرد کنید و داخل ماهی تابه بچینید. روی کبابها مقداری زعفران دم کرده بریزید و مایه تابه را روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید. اجازه بدهید یک طرف کباب بپزد، سپس کباب را برگردانید تا سمت دیگرش هم سرخ شود. دوباره روی کبابها زعفران بریزید. بعد از اینکه کباب تابهای کاملا پخت، اجاق گاز را خاموش کنید. برای درست کردن سس زرشک ابتدا رب گوجه فرنگی را همراه با 1 قاشق روغن داخل یک قابلمه کوچک بریزید و روی حرارت سی ثانیه تفت بدهید، سپس آب جوش را اضافه کنید. حالا مقداری نمک، رب انار، گردو خرد شده و زرشک را اضافه کنید و هم بزنید و صبر کنید تا سس به جوش بیاید. حرارت را کم کنید و صبر کنید تا سس کم کم بپزد و به غلظت برسد. در آخر کباب تابه ایها را داخل ظرف سرو بچنید و سس زرشک را کنار آن بگذارید و این کباب خوشمزه را با کته زعفرانی میل کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ نیازی نیست پیاز را کاملا فشار بدهید تا هرچه آب دارد، پس بدهد. فقط همان آبی را که بعد از رنده کردن پیاز ته کاسه جمع میشود، دور بریزید. اگر پیاز را فشرده کنید و همه آبش را بگیرید، کباب تابهای شما بعد از پخت خشک میشود.
ـ رب انار نوعی رب گرفته شده از دانههای انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیرهای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای تهیه این غذا سعی کنید رب انار را از فروشگاههای معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست میکنند، تهیه کنید. اگر رب انار شما رقیق نبود، با سرکه آن را رقیق کنید.
ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیشتری دم کنید، کمرنگتر میشود و مجبور میشوید برای به دست آوردن رنگ دلخواهتان از زعفران بیشتری استفاده کنید. بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث میشود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده میکنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.
ارسال نظر