نوراژین  نی نی بان_استیکی بالا
۱۵۳۲۷۱۸
۱۱۲۱
۱۱۲۱
پ

مرغ آلبالویی؛ خوشمزه‌ترین مرغی که تا به حال خورده‌اید!

مرغ آلبالویی یکی از خاص‌ترین و مجلسی‌ترین غذاهای شمالی است که به خاطر طعم بی‌نظیر و ظاهر زیبایی که دارد، برای مهمانی‌ها و مراسم رسمی بسیار مناسب است.

عصرایران: مرغ آلبالویی یکی از خاص‌ترین و مجلسی‌ترین غذاهای شمالی است که به خاطر طعم بی‌نظیر و ظاهر زیبایی که دارد، برای مهمانی‌ها و مراسم رسمی بسیار مناسب است. می‌توانید از این غذا برای پذیرایی از مهمان‌های خاص یا رنگین کردن میز شام در شب یلدا، جشن‌ها و مهمانی‌ها استفاده کنید.

2231128_746 (1)

برای درست کردن این غذا می‌توانید مرغ‌ها را سرخ کنید. آلبالوها را با شکر بجوشانید تا کمی غلیظ شوند. در ادامه پیاز را همراه با ادویه‌ها سرخ کنید. بعد مرغ‌های سرخ ‌شده را همراه با مقداری آب جوش روی آن بریزید و درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید مرغ‌ها برای یک ساعت بپزند. بعد از این که مرغ‌ها نیم پز شدند، می‌توانید رب آلبالو، رب نارنج و کره یا روغن را در قابلمه بریزید. سپس اجازه دهید مرغ آلبالویی به خوبی جا بیفتد و سس آن غلیظ شود.

می‌توانید این غذا را با مرغ ریش ریش، آلبالو خشک و همچنین در فر نیز آماده کنید. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای مرغ آلبالویی برای ۴ نفر

ران یا سینه مرغ 4 تکه

آلبالو 1 پیمانه

پیاز 1 عدد متوسط

شکر 1/2 پیمانه

چوب دارچین 1 عدد

زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری

روغن مایع یا کره به مقدار لازم

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

رب آلبالو 1 قاشق غذاخوری

رب نارنج یا رب انار 1 قاشق غذاخوری

مرحله اول: مرغ را سرخ کنید

برای شروع باید مرغ‌ها را با کمی نمک و زردچوبه ماساژ دهید و حدود 20 دقیقه در یخچال قرار دهید تا مزه دار شوند. در ادامه مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. مرغ‌ها را در ماهیتابه سرخ کنید و بعد از این که یک سمت آن‌ها سرخ شد، مرغ‌ها را برگردانید تا طرف دیگرشان نیز طلایی شود. سرخ ‌کردن مرغ‌ها در این مرحله از له شدن آن‌ها در زمان پخت جلوگیری می‌کند. بعد از این که مرغ‌ها به خوبی سرخ شدند، آن‌ها را از ماهیتابه خارج کنید و کنار بگذارید.

مرحله دوم: آلبالوها را آماده کنید

آلبالوها را بشویید و هسته آن‌ها را با هسته گیر مخصوص آلبالو یا با دست جدا کنید. سپس آلبالوها را همراه با شکر در یک قابلمه بریزید.

مرحله سوم: آلبالوها را با شکر بپزید

آلبالوهای بدون هسته را در یک قابلمه کوچک بریزید و با شکر مخلوط کنید. اجازه دهید آلبالوها برای حدود 15 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشند تا آب بیندازند و کمی غلیظ شوند. اگر آلبالوی شما طعم ترشی دارد، می‌توانید از مقدار شکر بیشتری استفاده کنید. در این مرحله حتما کف روی آلبالوها را با قاشق یا کفگیر بردارید تا سس آلبالوی شما خوشرنگ تر شود. بعد از این که شربت آلبالو غلیظ شد، می‌توانید قابلمه را از روی شعله گاز بردارید.

مرحله چهارم: پیاز را با ادویه‌ها سرخ کنید

پیازها را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت خلالی خرد کنید. در ادامه پیازها را با کمی روغن تفت دهید تا طلایی و کاراملی شوند. سپس می‌توانید زردچوبه، فلفل سیاه و چوب دارچین را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود.

مرحله پنجم: همه مواد مرغ آلبالویی را ترکیب کنید

در این مرحله باید مرغ‌های سرخ ‌شده را به قابلمه پیاز داغ مزه دار شده اضافه کنید. مقداری آب جوش در قابلمه بریزید و درب آن را ببندید. اجازه دهید مرغ‌ها برای یک ساعت بپزند.

مرحله ششم: رب آلبالو و رب نارنج را اضافه کنید

چند دقیقه بعد از این که مرغ‌ها نیم پز شدند، می‌توانید رب آلبالو، رب نارنج و کره یا روغن را در قابلمه بریزید. سپس اجازه دهید مرغ آلبالویی به خوبی جا بیفتد و سس آن غلیظ شود.

مرحله هفتم: مرغ آلبالویی را سرو کنید

بعد از این که تکه‌های مرغ به خوبی پختند و سس غذا غلیظ شد، می‌توانید زعفران دم کرده را اضافه کنید. بعد از چند دقیقه قابلمه را از روی حرارت بردارید و این غذا را در ظرف مورد نظر بریزید و در کنار برنج زعفرانی سرو کنید.

مرغ آلبالویی با آلبالو خشک

اگر به آلبالوی تازه دسترسی ندارید، می‌توانید برای درست کردن این غذا از آلبالو خشک استفاده کنید. در این روش باید آلبالوها را حدود 2 ساعت در آب گرم خیس کنید تا نرم شوند، سپس غذا را به روش قبل آماده کنید. به خاطر داشته باشید که طعم آلبالو خشک کمی در غذا متفاوت است.

مرغ آلبالویی با مرغ ریش‌ریش

در این روش باید مرغ را به طور کامل بپزید و بعد از پخت ریش ریش کنید. سپس آن را همراه با سس آلبالو و سایر چاشنی‌ها در یک ماهیتابه بریزید و روی حرارت قرار دهید. می‌توانید از این مرغ آلبالویی برای درست کردن ساندویچ یا در کنار برنج استفاده کنید.

مرغ آلبالویی در فر

در این روش باید مرغ را با ادویه و پیاز مزه‌دار کنید و در فر بپزید. سس آلبالو را به صورت جداگانه همراه با شکرآماده کنید و بعد آن را روی مرغ بریزید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه مرغ آلبالویی

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت مرغ آلبالویی اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای مزه دار کردن این غذا می‌توانید به جای رب نارنج از مقداری رب انار استفاده کنید.

اگر به رب آلبالو دسترسی ندارید، می‌توانید از مقدار آلبالوی بیشتری در این غذا استفاده کنید.

برای مزه دار کردن این غذا بهتر است از مقداری کره محلی استفاده کنید.

اضافه کردن زعفران به این غذا اختیاری است، اما موجب خوش عطر و طعم شدن آن می‌شود.

مقدار شکری که به این غذا اضافه می‌کنید، به ذائقه شما بستگی دارد.

اگر به آلبالوی تازه دسترسی ندارید، می‌توانید از آلبالوی منجمد شده برای درست کردن این غذا استفاده کنید.

برای مزه دار کردن این غذا می‌توانید از مقداری پودر پاپریکا یا هر ادویه‌ای که دوست دارید استفاده کنید.

در صورت تمایل می‌توانید این غذا را بدون شکر و به صورت ترش نیز آماده کنید.

بعد از ترکیب کردن مرغ با سس آلبالویی باید آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا مرغ به خوبی مزه دار شود.

برای درست کردن این غذا بهتر است از آلبالوی تازه، رسیده و قرمز استفاده کنید.

برای تزیین این غذا می‌توانید از خلال بادام، خلال پسته یا مقداری گردو استفاده کنید.

می‌توانید این غذا را تا 3 روز در یخچال و در ظرف دربسته نگهداری کنید.

برای درست کردن این غذا می‌توانید از سینه مرغ، فیله یا مرغ با استخوان یا بدون استخوان استفاده کنید.

در صورت تمایل می‌توانید مرغ را به صورت حلزونی درست کنید و بعد روی سس آلبالو سرو کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج