ته چین با دستپخت سمنانی
این ته چین مخصوص شهر سنگسر از استان سمنان است. در میهمانیهای بزرگ بره درسته را زیر برنج میگذارند.
ماهنامه آشپزخانه ملل :
مواد لازم:
- برنج آبکش شده : 3 پیمانه
- گوشت گوسفندی : 500 گرم
- آلو برقانی یا لواشک : به مقدار دلخواه
- ادویه مخصوص پلو : به مقدار لازم
- نمک، ادویه، پودرسیر، فلفل : به مقدار لازم
- سیب زمینی ورقه شده برای ته دیگ : به مقدار لازم
- روغن پلویی : به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱. گوشت را بصورت درسته در ظرف ریخته و نمک، ادویه، فلفل و پودر سیر میپاشیم. ته قابلمه را روغن ریخته، سیب زمینی ها را میچینیم، ۱ یا ۲ کفگیر برنج روی آن میریزیم، بعد گوشتها را می چینیم و روی آن لواشک یا آلوها را اضافه می کنیم.
۲. سپس بقیه برنج را روی گوشت می ریزیم، بطوری که روی گوشت را بپوشاند. در آخر مقداری ادویه پلویی پاشیده و آب روغن به آن اضافه میکنیم. ظرف ته چین را به مدت ۳ ساعت روی شعله ملایم قرار میدهیم تا گوشت خوب پخته شود.
۳. در پایان کار ۲ قاشق روغن پلویی گرم کرده و روی برنج میریزیم. این تهچین معمولاً با سالاد شیرازی و سس آبغوره سرو می شود.
نکته آشپزی:
۱. به طوری سنتی میتوان بادمجان درسته را یک برش بزنیم، کمی قرهقوروت لای آن بگذاریم و برای ته دیگ این برنج بگذاریم.
۲. این ته چین مخصوص شهر سنگسر از استان سمنان است. در میهمانیهای بزرگ بره درسته را زیر برنج میگذارند.
۲. سپس بقیه برنج را روی گوشت می ریزیم، بطوری که روی گوشت را بپوشاند. در آخر مقداری ادویه پلویی پاشیده و آب روغن به آن اضافه میکنیم. ظرف ته چین را به مدت ۳ ساعت روی شعله ملایم قرار میدهیم تا گوشت خوب پخته شود.
۳. در پایان کار ۲ قاشق روغن پلویی گرم کرده و روی برنج میریزیم. این تهچین معمولاً با سالاد شیرازی و سس آبغوره سرو می شود.
نکته آشپزی:
۱. به طوری سنتی میتوان بادمجان درسته را یک برش بزنیم، کمی قرهقوروت لای آن بگذاریم و برای ته دیگ این برنج بگذاریم.
۲. این ته چین مخصوص شهر سنگسر از استان سمنان است. در میهمانیهای بزرگ بره درسته را زیر برنج میگذارند.
پ
ارسال نظر