۸۲۹۱۹
۵ نظر
۵۰۰۷
۵ نظر
۵۰۰۷
پ

غذاها و دسرهای ویژه شب یلدا

امشب، بلندترین شب سال است و همه آن را به نام یلدا می شناسیم. این یلدای گرم در اوج سرمای زمستان مهمان همه خانه ها است و همه را دور هم جمع می کند تا با شادی و کنار هم بودن، بر تاریکی شب و نیروهای اهریمنی غلبه کنند.

غذاها و دسرهای ویژه شب یلدا





برترین ها: امشب، بلندترین شب سال است و همه آن را به نام یلدا می شناسیم. این یلدای گرم در اوج سرمای زمستان مهمان همه خانه ها است و همه را دور هم جمع می کند تا با شادی و کنار هم بودن، بر تاریکی شب و نیروهای اهریمنی غلبه کنند.

برای دورهمی‌های این شب زیبا، چند پیشنهاد غذایی داریم که شاید دوست داشته باشید، درست کنید.

آش انار

غذاها و دسرهای ویژه شب یلدا

مواد لازم

• یک پیمانه برنج
• یک کیلوگرم سبزی آش (تره - جعفری - گشنیز - نعناع)
• ۴/۱ پیمانه لپه
• ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری پیاز سرخ کرده
• نیم کیلوگرم گوشت چرخ کرده
• ۲ کیلوگرم انار ( یا یک پیمانه رب انار)
• یک تا دو قاشق غذاخوری گلپر
• ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری روغن
• نمک و فلفل به مقدار کافی

طرز تهیه

۱. لپه، پیاز سرخ کرده، نمک و فلفل را به همراه ۴ تا ۵ لیوان آب در ظرفی بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا لپه پخته شود. سپس برنج را اضافه کنید و بگذارید کاملا بپزد.

۲. دو عدد پیاز را روی گوشت چرخ‌کرده رنده کنید و کمی نمک و فلفل بزنید و خوب ورز دهید. یک پیمانه برنج پخته شده به گوشت اضافه کنید و آنها را به شکل کوفته درست کنید. سپس کوفته ها را داخل آش بریزید.

۳. سبزی را پاک کنید، بشویید و خرد کنید. سپس آنها را به آش اضافه کنید. زیر شعله را کم کنید تا جا بیفتد.

۴. در اواخر پخت، باید آب انارها را بگیرید و درون آش بریزید. ۵ دقیقه آخر، گلپر اضافه کنید و این آش را با نعنا داغ تزئین و سرو کنید.

کلم پلوی شیرازی؛ غذای شب یلدای شیرازی‌ها

غذاها و دسرهای ویژه شب یلدا

مواد لازم

• یک عدد کلم‌برگ بزرگ
• ۶۰۰ گرم گوشت چرخ‌کرده
• دو قاشق غذاخوری آرد نخودچی
• نیم کیلوگرم سبزی معطر خرد شده
• یک عدد تخم‌مرغ درشت
• دو قاشق غذاخوری پیاز رنده شده
• رب گوجه‌فرنگی
• زعفران دم کرده
• پودر دارچین و پودر گل سرخ خشک
• روغن

طرز تهیه

1. ابتدا گوشت چرخ‌کرده را با ادویه ، آرد نخود‌چی و پیاز رنده شده مخلوط کنید و ورز دهید. سپس آنها را داخل روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.

2. کلم را بشویید، خرد کنید و تفت دهید تا آبش کشیده شود. سپس روغن، پیاز سرخ‌شده و رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و دوباره تفت دهید تا طلایی شود. روی آن آب گوشت یا مرغ بریزید و بپزید.

3. پس از پخته شدن کلم، کوفته قلقلی‌ها را داخل آن بریزید و حدود 15 دقیقه بپزید تا گوشت کاملا پخته و نرم شود. در این مرحله، دارچین و پودر گل سرخ را اضافه کنید و نمک و فلفل آن را اندازه کنید.

4. برنج را زنده‌تر بردارید و آبکش کنید. لایه به لایه از مایه کلم و گوشت و سبزی معطر بین برنج بریزید. حدود ۴۵ دقیقه روی حرارت متوسط دم کنید.

خَشیل؛ غذای شب یلدای مردم آذربایجان

غذاها و دسرهای ویژه شب یلدا

مواد لازم

• یک پیمانه بلغور گندم
• ۴ الی ۶ قاشق غذاخوری آرد
• ۴ پیمانه آب سرد
• شیر
• عسل
• کره
• شیره انگور یا دوشاب

طرز تهیه

۱. بلغور را از چند ساعت قبل خیس کنید. سپس آنها را بپزید تا آب بلغور کشیده شود. پس از پخت، آن را کنار بگذارید تا سرد شود.

۲. ۴ قاشق غذاخوری آرد را در ۴ پیمانه آب سرد حل کنید. بلغور پخته شده را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا غلیظ‌ شود. غلظت آن باید بیشتر از حلیم باشد. در صورت نیاز می توانید آرد بیشتری اضافه کنید.

۳. برای سرو کردن خشیل، آن را در ظرف گودی بریزید، وسط آن را گود کنید و شیر و عسل بریزید. اطراف آن را نیز کره‌ی آب شده اضافه کنید. مقدار کره به میل و سلیقه شما بستگی دارد.

۴. خشیل را حتما باید با شیره مصرف کرد چون بدون شیره بدون مزه خواهد بود.

انار پلو

غذاها و دسرهای ویژه شب یلدا

مواد لازم

• ۲ پیمانه برنج
• 1/5 پیمانه انار دانه شده
• ۱/۳ پیمانه خلال پسته
• یک پیمانه گشنیز تازه خرد شده
• یک قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز
• نصف پیمانه کشمش پلویی
• زعفران

طرز تهیه

۱. برنج را از چند ساعت قبل خیس کنید. سپس آن را به روش معمول آبکش کنید.

۲. در یک کاسه بزرگ، دانه های انار، خلال پسته، گشنیز تازه خرد شده، پودر تخم گشنیز و کشمش پلویی را با یکدیگر مخلوط کنید.

۳. یک لایه برنج، یک لایه مخلوط انار را داخل قابلمه بریزید و این مراحل را ادامه دهید تا همه مواد تمام شوند. سپس برنج را دم کنید.

چیز کیک ژله ای انار

غذاها و دسرهای ویژه شب یلدا

مواد لازم

• ۲۲۰ گرم بیسکویت شکلاتی
• 80 گرم کره آب شده
• ۳ قاشق چایخوری پودر ژلاتین
• 80 میلی لیتر آب پرتقال
• ۴۰۰ گرم پنیر خامه ای
• 150 گرم شکر
• ۳۵۰ گرم خامه ی فرم گرفته

مواد لازم برای رویه

• ۵۰ گرم شکر
• 3 قاشق چایخوری پودر آگارآگار
• یک پیمانه آب
• 400 گرم انار دانه شده
• ¼ پیمانه آب پرتقال
• یک قطره رنگ خوراکی

طرز تهیه

1. بیسکویت شکلاتی پودر شده را با کره ی ذوب شده مخلوط کنید و داخل قالب کمربندی مربع یا گرد 23 سانتی متری پرس کنید و به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید.

2. پودر ژلاتین را روی آب پرتقال بریزید و کنار بگذارید تا اسفنجی شود سپس روی بخار آب قرار دهید تا شفاف شود.

3. پنیر خامه ای و شکر را با همزن برقی بزنید تا با شکر مخلوط شود. ژلاتین حل شده خنک را اضافه کنید و با دور کند همزن مخلوط کنید. خامه فرم گرفته را اضافه کنید، با لیسک به حالت دورانی هم بزنید و روی بیسکویت پرس شده بریزید.

4. در آخر مواد رویه را روی آن بریزید و صاف کنید و به مدت 4 ساعت در یخچال قرار دهید .

5. برای تهیه مواد رویه، شکر ، آگار آگار و آب سرد را مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل شود و به جوش آید. سپس دانه های انار و آب پرتقال را اضافه کنید و دو دقیقه روی حرارت قرار دهید. سپس از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.

6. در صورت نیاز ، یک قطره رنگ خوراکی قرمز به مواد رویه اضافه کنید.

اردور هندوانه به شکل مکعب روبیک

غذاها و دسرهای ویژه شب یلدا

مواد لازم

  • ۲۵ تکه حبه قندی هندوانه
  • ۲۵ تکه حبه قندی پنیر چدارزرد
  • ۲۵ تکه حبه قندی پنیر سفید
  • ۲۵ تکه حبه قندی سوسیس
  • ۲۵ تکه حبه قندی سینه مرغ سرد

طرز تهیه

1. 5 ردیف 5 تایی از هر کدام از مواد را روی هم بچینید . این اردور را با سس کم کالری یا ماست، یا پنیر خامه ای سرو کنید.
ژله انار با کرم شانتی

غذاها و دسرهای ویژه شب یلدا

مواد لازم

• ۲ بسته پودر ژله تمشک
• 3 عدد انار
• ۱ بسته پودر کرم شانتی
• نصف پیمانه شیر

طرز تهیه

1. اطراف یک کاسه کوچک را سلفون بکشید و کنار بگذارید.

2. دو بسته پودر ژله تمشک را بر اساس دستور نوشته شده روی پاکت، با آب جوش و آب سرد درست کنید و داخل یخچال قرار دهید.

3. در این فاصله، کاسه بزرگ تر را با دانه های انار پر کنید. ژله که کمی خود را گرفت و حالت کشسانی پیدا کرد، آن را روی انارها بریزید. کاسه کوچک تر را داخل ظرف و روی مواد فشار دهید و داخل آن را پر کنید تا سنگین شود و داخل ژله فرو برود. آن را 3 تا 4 ساعت در یخچال قراردهید.

4. سپس از یخچال درآورید سلفون دور کاسه را جدا کنید کاسه را درآورید و بعد سلفون را به آرامی از ژله جدا کنید.

5. کرم شانتی را با 1 قاشق پودر ژلاتین به روش بن‌ماری آماده کنید و سریع هم بزنید و توی قسمت خالی ژله بریزید. روی مواد را صاف کنید. دوباره برای 3 تا 4 ساعت در یخچال بگذارید.

6. در آخر، ژله را برگردانید و سرو کنید.


شکلات هندوانه ای

غذاها و دسرهای ویژه شب یلدا

مواد لازم

• ۲۵۰ گرم شکلات سفید
• 2/5 قاشق غذاخوری گلوکز
• ۱۶۰ گرم شیر عسلی تغلیظ شده
• 70 گرم کره
• ۱۵۰ گرم آجیل شیرین

طرز تهیه

۱. شیرعسلی و کره را در ظرف پیرکس بریزید و با قدرت ۶۰۰ وات به مدت ۹۰ ثانیه در ماکروویو قراردهید. در این مدت دوبار آن را هم بزنید. سپس گلوکز را اضافه کنید و به مدت ۶۰ ثانیه در مایکروفر با قدرت ۶۰۰ وات قرار دهید.

۲. شکلات ها را نیز در ظرف جداگانه بریزید و دو دقیقه دیگر در ماکروویو با قدرت ۶۰۰ وات بگذارید.

۳. شکلات را به شیر عسلی اضافه کنید و هم بزنید. آجیل شیرین را به آن اضافه کنید.

۴. کف قالبِ ناودانی با نایلون بپوشانید و چرب کنید. مواد را در قالب بریزید در یخچال به مدت ۶ ساعت قراردهید. سپس از قالب خارج کنید و با چاقو به ضخامت ۵/۱ سانتی متر برش بزیند و در کپسول کاغذی قراردهید.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.
آموزش هوش مصنوعی

تا دیر نشده یاد بگیرین! الان دیگه همه با هوش مصنوعی مقاله و تحقیق می‌نویسن لوگو و پوستر طراحی میکنن
ویدئو و تیزر میسازن و … شروع یادگیری:

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با ١٥ سال گارانتي 9/5 ميليون تومان

ویزیت و مشاوره رایگان
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

سایر رسانه ها

    نظر کاربران

    • کیارش

      در خرم اباد غذای اصلی شب چله کبابه.اصن یه شب چله و کبابش!!!!!!!!!!!!!غذای خونواده های پولدار هم بوقلمون سرخ شده اس

      پاسخ ها

      • تربچه

        نووووووووووووووووووووووووووووووشششش
        جوووووونتووووون

    • نسیم

      اش انار افتضاح بود

    • زهرا صادقی

      امتحان نکردم لطفا تنوع دسر ها بیشتر باشه ممنون

    • بدون نام

      آخ که عاشق کلم پلو شهرمون هسم

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج